2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

umarım çok sağlıklı olur ve çok ağlamaz. çok ağlamaz diyorum çünkü bebek çok ağlarsa anne kendini eksik görmeye başluıyormuş, yapamıyorum susturamıyorum... halbuki bebeğin kimbilir ne sorunu var, anne ile ilgisi yokmuş ağlamasının :)

bakalim artik sansimiza :) bi an önce dogsunlar da saglikli bi sekilde kucagimiza alalim bebeklerimizi. az önce kalcamdan bacagima kadar bi kramp girdi ki hala oynatamiyorum bacagimi. günler yaklastikca s1k1ntilar da artiyo.

yeni doğan bebeklerde kulakağrısıda çok olur ben annemden hatırlıyorum kardeşimin kulağına bir damla süt sağıp ovuştururdu nekadar doğru bişey tabi bilemiyorum ama susardı

Kızlar selam,
şimdi doktordan geldik. Çok moralim bozuldu yine. Kızım kilo almamış gözüküyor. 2500 gr çıktı. Geçen haftaya göre kilo vermiş bile gözüküyor. 1 haftadır ishaldim, ondan olabilir.

Birde normal doğum istiyorum ben...Bugün çatı muayenesi yapacaktı doktor. Yapamadı..

Yani yaptırmadım bir türlü. Feci acı verici bişeymiş. 3 kere denedi ama ancak tek parmağını sokabildi. Bağırdım...

Sen böyle normal doğum yapamazsın dedi. Haftaya kadar düşün, tekrar konuşalım dedi. Haftaya çatı muayenesini yapmaya çalışacak. Yine aynı şeyi yaparsam, ben seni normal doğurtmam dedi...

Off yaaa ne zormuş.

selam kızlar nasılsınz..
dün kontrolüm vardı 22 ağustosa gün aldık sezeryan olucam..fakat tansiyonum yüksek çıktığı için takip et 1 hafta dedi böyle devam ederse tansiyonum haftaya alacak..birde kızlar bebeğimin bir böbreği daha büyük bu tür sorun yaşayan oldu mu aranızda.doğumdan sonra ne gibi tedavi uygulanır

Hastanedeyiz yatis islemleru dr hemsire ziyaretleri tamamlandi anestzi uzm ok dir simdi saatimizi bekliyoruz ;)

cnm tarif ettigin gaz sancisina benziyo ama bilemiyorum yine. gelisimci nin de dedigi gibi karnina masaj yapmayi dene agladigi zaman.

ole yapicam canim isallah gecer. buyuk ihtimalle gene gece agliyacak. gunduzleri keyfi yerinde.

karnı taş gibi de oluyorsa sanırım gaz sancısı oluyor. Ama yeni doğmuş bebeklerin nedensiz ağlamalarına kolik diyorlar ve oluruna bırakıyorlar. Ama 3 aydan sonra geçmezse bebek reflüsü falan olabiliyormuş.. yenidoğan bebekler çok ağlıyormuş malesef :(

karnini hatirlamiorum. ama nedeni mutlaka vardir. cunku gunduz hic aglamiyor. keyfi yerinde. uyuyor oynuyor. gece saat 3 falan gibi 2 gundur cok agladi. annem diyor aglamayan bebek olurmu sen kendini gorseydin ne panik yapiyorsun ama korkuyorum.

:) sen benim bebekligimi tarif ediyosun. umarim benim kizim da bana benzemez yoksa bize 3 ay uyku yok :)

aynen aynen. annem diyor seni gozu acik olupta aglamadigin zamani hatirlamiorum. ama merak etme bebekler aglamasada uzun sure uyku yok zaten. dun tansiyonum dustu, vucudum atmaya basladi, migrenim tuttu, ve kusmak uzereydim uykusuzluktan dusun artik.

umarım çok sağlıklı olur ve çok ağlamaz. çok ağlamaz diyorum çünkü bebek çok ağlarsa anne kendini eksik görmeye başluıyormuş, yapamıyorum susturamıyorum... halbuki bebeğin kimbilir ne sorunu var, anne ile ilgisi yokmuş ağlamasının :)

aynen aynen kendimi bogasim geliyor. kalbim 2 parcaya ayriliyor.

yeni doğan bebeklerde kulakağrısıda çok olur ben annemden hatırlıyorum kardeşimin kulağına bir damla süt sağıp ovuştururdu nekadar doğru bişey tabi bilemiyorum ama susardı

canim bak o olabilir. hergun banyo yaptiriyoruz kulagini kurulamiyordum. nasil kurulucam kulagini?

Kızlar selam,
şimdi doktordan geldik. Çok moralim bozuldu yine. Kızım kilo almamış gözüküyor. 2500 gr çıktı. Geçen haftaya göre kilo vermiş bile gözüküyor. 1 haftadır ishaldim, ondan olabilir.

Birde normal doğum istiyorum ben...Bugün çatı muayenesi yapacaktı doktor. Yapamadı..

Yani yaptırmadım bir türlü. Feci acı verici bişeymiş. 3 kere denedi ama ancak tek parmağını sokabildi. Bağırdım...

Sen böyle normal doğum yapamazsın dedi. Haftaya kadar düşün, tekrar konuşalım dedi. Haftaya çatı muayenesini yapmaya çalışacak. Yine aynı şeyi yaparsam, ben seni normal doğurtmam dedi...

Off yaaa ne zormuş.

canim o ne yahu cati muayenesi. benimde oleydi senin gibi parmak falan hikaye. ama dogum aninda gayet acildi ve doktorum kesmedi bile. anlamiyorum trdeki doktorlari. sezeryan yapicak neden ariyorlar.

Hastanedeyiz yatis islemleru dr hemsire ziyaretleri tamamlandi anestzi uzm ok dir simdi saatimizi bekliyoruz ;)

efsung canim bana faceden yazmissin telini ama facede mesajlarim acilmio gene anlamadim neden. caldirsana bi bnm telimi yada burdan atsana. isallah cok kolay gecer dogumun. hadi dualarim seninle

Bütün alıntılarım gitti baştan yazıyorum ama bu sefer daha kısa kısa :)

benimde bayrama denk geliyo 37.hafta raporum pzt alsam daha iyi diyorum müdür farketmez diyo arefe al diyo kaybım olmıcakmı ya anlamadım bu işi bayramdan sonra izinli olmak daha avantajlı değilmi

37+0 ve 37+ 6 arasında raporu alman gerekiyor o yüzden bayram sonrası 37+ 6 yı geçiyorsa raporun yanar öncesinde al. Ama yok 37 hafta içinde oluyorsa o zaman sonrasında al.

Günaydın kızlar, genişlerini kucaklarına alan dmt ve aside tebrik ediyorum sizi, sağlıklı uzun ömürlü olsunlar yavrukuslar. Bugün doguma gidecek olan efsung, gözdemin allak koly doğumlar nasip etsin, iyi haberlerinizi bekleyeceğiz. Benimde bugün kontrolum var, bakalım bizde durumlar ne merakla bekliyorum :)))

Güzel haberlerle gel inşallah

canim kakasi normal yapiyor. ama belki sancisi olabilir. gaz cikariyoruz ama cokta degil belkide sancisi vardir.
bilmiyorumki canim yaa. dun gece cok agladi. napicagimi sasirdim.

tatlım karnına masaj yap sanki gaz sancısı gibi sizinki. ayağının altına zeytinyağı sürüp ov. birde bacaklarını karnına itmek de işe yarayabilir.

canım geçmiş olsun bizde 2 gündür kabız sorunu var..ıkını kızarıyo zavvalım çıkaramıyor..fitil önerdi dr. rahatladı..ama her kaka yapışında yine aynı sorun.bugün yine dr.a gidicez..
canım belki üşütmüşte olabilir...karnı sancılanıyor olabilir...karnına masj yap bakalım...olmadı..dr.a götürürsün...

Biraz kocakarı yöntemi gibi ama çevremdeki herkes zeytinyağlı kulak pamuğunu bebeğin totosuna sürmenin işe yaradığını söylüyor. Gerçi bu Gülse' ye işler mi bilmiyorum :)))
Kızlar selam,

Off yaaa ne zormuş.
Bozma moralini canım toparlar elbet. Doktor bir yorum yapmadı mı şundan yada bundan diye?

selam kızlar nasılsınz..
dün kontrolüm vardı 22 ağustosa gün aldık sezeryan olucam..fakat tansiyonum yüksek çıktığı için takip et 1 hafta dedi böyle devam ederse tansiyonum haftaya alacak..birde kızlar bebeğimin bir böbreği daha büyük bu tür sorun yaşayan oldu mu aranızda.doğumdan sonra ne gibi tedavi uygulanır

Doğum tarihiniz hayırlı olsun tatlım. Umarım tansiyonun düzene girer. Tuza çok dikkat et bir de dinlenmen çok önemli.
Bizim bir arkadaşın bebeğinde vardı böbrek büyümesi gebeliğin sonuna doğru onu düzenli takip ettiler. Doğum sonrasında biraz sancılı oldu. Pipiden bişiler sokup ultrason çektiler o biraz canını yaktı ve tahriş etti bebeği. Sonra serumlu bir tedavi uyguladılar. Bebeik şuan 8 aylık ama gayet iyi.

Tatlım Allah biran önce kurtarsın. Sağlıkla kavuş bebişine

kızlar kontrole gidiyorum.. hadi hayırlısı

Kızlar selam,

Off yaaa ne zormuş.

canım bozma moralini tam doğru sonuç vermiyo bence bu ölçümler .. bu hafta daha iyi ye bakalım nolucak.. bence 3ten az doğmuycak bebeşin.. minik bile doğsa önemli olan haftasını doldurması zaten..çatı muayenesi yaptırmadığım için bilemiyorum tatlım..nası rahat ediceksen nası sağlıklı bi doğum olucaksa ööle olsun..

selam kızlar nasılsınz..

meraba canım ben de senden haber bekliyodum. geçmiş olsun tansiyonun inşallah düşer....

37+0 ve 37+ 6 arasında raporu alman gerekiyor o yüzden bayram sonrası 37+ 6 yı geçiyorsa raporun yanar öncesinde al. Ama yok 37 hafta içinde oluyorsa o zaman sonrasında al.

tatlım karnına masaj yap sanki gaz sancısı gibi sizinki. ayağının altına zeytinyağı sürüp ov. birde bacaklarını karnına itmek de işe yarayabilir.

Biraz kocakarı yöntemi gibi ama çevremdeki herkes zeytinyağlı kulak pamuğunu bebeğin totosuna sürmenin işe yaradığını söylüyor. Gerçi bu Gülse' ye işler mi bilmiyorum :)))

Bozma moralini canım toparlar elbet. Doktor bir yorum yapmadı mı şundan yada bundan diye?

Doğum tarihiniz hayırlı olsun tatlım. Umarım tansiyonun düzene girer. Tuza çok dikkat et bir de dinlenmen çok önemli.
Bizim bir arkadaşın bebeğinde vardı böbrek büyümesi gebeliğin sonuna doğru onu düzenli takip ettiler. Doğum sonrasında biraz sancılı oldu. Pipiden bişiler sokup ultrason çektiler o biraz canını yaktı ve tahriş etti bebeği. Sonra serumlu bir tedavi uyguladılar. Bebeik şuan 8 aylık ama gayet iyi.

aman allahım nasıl izin veririm bebeğime o uygulamaları yapmalarına..umarım gerek kalmaz..canım doğum şeklin ve tarihin belli oldu mu? çok takip edemedim son zamanları..bide evde wınn var teyzemın oğlu gelmişti 1 haftada 3 gb ını bitirmiş 1 gbla 1 ay nasıl idare edeceksem
kızlar kontrole gidiyorum.. hadi hayırlısı

canım bozma moralini tam doğru sonuç vermiyo bence bu ölçümler .. bu hafta daha iyi ye bakalım nolucak.. bence 3ten az doğmuycak bebeşin.. minik bile doğsa önemli olan haftasını doldurması zaten..çatı muayenesi yaptırmadığım için bilemiyorum tatlım..nası rahat ediceksen nası sağlıklı bi doğum olucaksa ööle olsun..

meraba canım ben de senden haber bekliyodum. geçmiş olsun tansiyonun inşallah düşer....

sağol canım, senin doğum tarihi belli oldu mu?

canim o ne yahu cati muayenesi. benimde oleydi senin gibi parmak falan hikaye. ama dogum aninda gayet acildi ve doktorum kesmedi bile. anlamiyorum trdeki doktorlari. sezeryan yapicak neden ariyorlar.

Ya bende çok şaşırdım.. Bende seni referans alıyorum valla. Hatta doktor dediki, buna dayanamıyosun normal doğumda napıcan? Bende seni söyledim. Bir arkadaş var dedim, hiçbirşey hissetmemiş. Yok öyle bişey dedi. Epidurale güvenme dedi.Acı hissedeceksin ki ıkınacaksın dedi, yoksa bebeği de strese sokarmışım.

Ya çok acı verici bişey şu çatı olayı. Tam 3 kez hazırım dedim ama yok mümkün değil. Daha elini sokar sokmaz ağrımaya başlıyor. Tutuyorum kendimi ama dayanamadım artık...

Hayır canım yorum yapmadı. Çok normal karşılıyor herşeyi. Ne bilim anlamadım. 32. haftaya kadar herşey normal ama sonra noluyo..

Aslında son dönemde klimadan dolayı sürekli bir ishal halim var. Belkide ondandır. İnternette biraz araştırdım da soğuk almak sürekli ishal yapıyormuş. Bu hafta biraz dikkat edicem. Bakalım haftaya nolcak...

Canım ne güzel diyosun. İnşallah 3 kilo doğar..
Valla doktora göre de önemli olan haftasını doldurması ama en az 2700-2800 olsa iyi olur diyor.
Çatı muayenesi yaptırmadan normal doğursam diye öneride bulunucam doktora. Eyeszay'ın yaşadıklarını referans alıyorum. Çatı muayenesi yaptırmadan çatır çatır doğurdu, hemde dikişsiz. Bende yapablirim siye düşünüyorum ama bakalım haftaya belli olacak artık...

canım çok komiksin :D ama dediğin gibi onu ilk gün yaptık ..işlemedi :D ondan sonra fitile başvurduk..benim kızım terminatör gibi hiç bişey işlemiyor :D :D

doğum yapan anneler bebişlerin gazı sancısı sütü derken yoruluyorlar bizde artık çıksılar karnımızdan sıkıldık bunaldık diyoruz hepsi zor galiba ANALIK BU İŞTE ANAM ANAM GARİP ANAM ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUNN

Back