2010 Şubat anneleri nasıl besleniyorsunuz

Kurtlu3lmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
1.884
17
arkadaşlar hepimiz biliyoruzki gebelikte beslenme çok önemli ama özellikle bazı besinler bebeğin gelişimi için dahada önemli bildiklerimizi yazarsak belki birbirimize faydamız olur.
bu arada ben meyve yiyemiyorum tatlı hiçbir besini midem kabul etmiyor doğuştan gelen birşey bu bende bu durum çok canımı sıkıyor vitamin almıyorum gibi geliyor bu konuda bana yardımcı olurmusunuz meyvenin yerini dokduracak başka neler tüketebilirim

benim bildiğim çocuğun zeka gelişimi ve ilerde oluşabilecek dikkat dağınıklığı için günde 2 adet ceviz yiyorum ve bol bol semizotu tüketiyorum sizin bildiğiniz şeyler varsa paylaşalım arkadaşlar
 
canım bende her sabah iki ceviz kırıp yiyorum balla karıştırıp yemekte iyiymiş ama cevizi kabuklu al her sabah kırda ye açık cevize bişiy katıyolarmış sanırım bozulmasın uzun süre kalsın die
semizotu ve ıspanakta çok faydalı
meyve yerine doktor vitamin vermesmi acaba yerine ne yenir bilmiyorum
 
kızlar cevizi özellikle bende size tavsiye ederim.ve de artık şişlikler olmaya başlar tuzludan her daim uzak durun yoksa son aylarınızda çok ağırlaşırsınız.herşeyn fazlası zarar.bizim topikte kilo vermeyen kalmadı gibi hamilelikte alınan kilo çabuk veriliyor heleki emzirirseniz dahada çabuk verirsiniz.
eğer miğde bulantınız varsa sabah tuzlu çubuk kraker öneririm bir iki tane atın ağzınıza. vede şimdiden badem yağıyla karnınıza ve göğüslerinize masaj yapın.doktorunuzda krem yazsın çatlak için. inşallah çok güzel bir hamileliğiniz olur ve yavrularınıza kavuşursunuz.çekinmeden herşeyi sorun bize.
 
teşekkür ederim kızlae önerileriniz için

asiyecim deneyimli bir anne olarak dediklerini uygulayacağım aslında badem yağı sürme zamanımız geldi bizimde
 
benim en çok tavsiye ettiğim şey bol su kızlar hergün 8- 10 bardak su için çocuğun suyuda bol oluyomuş çatlaklara iyi geliyo idrar yolu enfeksiyonunu kurutuyo gebelikte çok riskli biliyosunuz idrar yolu enfeksiyonu
 
buğüne kadar bulantılardan ve halsizlikten dolayı
iyi beslenemedim.
inş. bundan sonra beslenecegim.bugüne kadar yaptığım tek düzenli şey ballı
süt içmek oldu.

şu bulantılarım geçsin cevizi bende yiyecegim.
inş.
 
kizlar simdi sizler icin bi yazi buldum saglikla gelsin minik bebisiklerrr a.s.

Çocuk için değil kendiniz için yemelisiniz

“İki canlısın, kendin için yemiyorsan bebek için ye” tarzı sözleri işitirsiniz ve sizi baskı altına alır bu durum. Şunu bilin ki siz ne yerseniz yiyin bebek ihtiyacı olan tüm besinleri anneden karşılar. Deniz Şafak Akçayoğlu, bebeğin sizin yediklerinizden değil de annenin depolarından beslendiğini vurguluyor.

Anne hamilelik döneminde bebek için değil daha çok kendisi için beslenir. Buna bakıp da yemesem olur diye düşünmeyin. Depolarınız yetersiz ise sıkıntılı sonuçlar doğabilir


Şekerden uzak durmalısınız

Şeker içeren hiçbir besine vücudun ihtiyacı olmadığı unutulmamalıdır. Sadece çok sevdiğimiz için şeker tüketiriz ancak vücutta insülinin gereğinden fazla salgılanmasına neden olur. Hamilelikte diabet(şeker hastalığı) riskini arttırır. Mümkün olduğu kadar şekerden uzak durulmalıdır.

Ara öğünler çok önemli

Ana öğünler herkes tarafından dikkat edilir ama ara öğünler çoğunlukla ihmal edilir ve atlanır. Ara öğünler de en az ana öğünler kadar önemli aslında. Ara öğünlerin faydası şudur

■Ara öğünler ile kan şekerimizi dengeleriz
■Bir sonraki öğüne çok aç oturmamış oluruz
Su içmek

Öğünler haricinde sıvı tüketimi hamile bayanlar için önemlidir. Eğer fazla ödemlerizin olmasını istemiyorsanız, yeterli miktarda sıvı almalısınız. Sını için en uygunu da sudur. Günlük ihtiyacınız ortalama 2 litredir.

Yağlı besinlere dikkat edin

Yağlı besinlerin kilo alımını kolaylaştırdığını unutmayın. Fazla tuz tüketmek, hamur işi yemek gereğinden fazla kilo alımına neden olacaktır.

Kahvaltıyı atlamayın

En önemli öğün kahvaltı olduğu için atlamamaya özen gösterin. Hamilelikte bulantılar sabahları daha yoğun olduğu için hiçbir şey yemeden geçiştirilir. Siz kahvaltıyı yapmaya özen gösterin.

Kahvaltı için süt, peynir (çok yağlı olmayanlarından), mevsimine uygun karışık sebze (yazın domates, salatalık, biber; kışın maydanoz, marul, roka gibi yeşillikler) ve ekmekten oluşan bir menü veya daha da kolayı bunlardan oluşmuş bir sandwich tüketilebilirsiniz. Sabah süt içemediyseniz gün içerisinde telafi ediniz.

Hamileliğe Hazırlık İçin

Önceden hamile kalmayı planlar hekimine danışarak folik asit başlayabilirler. Bebeğin beyin gelişimi için önemi çok büyüktür. Kansızlığa karşı demir desteği de doktor kontrolünde alınabilinir

Adaçayından uzak durun

Diğer bitki çayları özellikle adaçayı risklidir. Bebek düşüklerine neden olabilir.

Bebeğinizin sağlığı için diğer tavsiyeler

■Yemeğe çorba gibi hafif yiyeceklerle başlamanız mide sağlığınız için önemlidir.
■Sebze tüketimini arttırın. Çünkü sebzeler hem vitamin ve mineral deposu hem de kalorilerinin düşük olması sebebiyle rahatlıkla tüketilebilir.
■Yemeklerde kullanılan yağın çok olmamasına dikkat edin.
■Günde ortalama 150 gr. kadar et yeterlidir. Tavuk, balık veya kırmızı et olarak dönüşümlü tüketilmelidir.
■Kırmızı et hamileler için gereklidir ve düzenli alınması gerekir. İyi bir demir ve vitamin B 12 kaynağıdır ve kansızlığı önlemeye yardımcı olur.
■Etin tam pişmesi gerekir, böylece mikropların ölmesi sağlanır. Alevde pişen etler kanser riski taşıyabilir. Siz iyi pişmiş eti tercih edin.
■Tavuk eti yerken derisinden uzak durun. Tavuk etinin kalorisi ve kolesterol değeri kırmızı ete göre daha düşük olduğu için haftada 2-3 kez tüketilebilir.
■Mevsimizde tüketilen balık zengin içeriği sebebiyle hamile anne ve bebeği için besleyicidir. Selenyum, fosfor, omega-3 ve omega-6 bakımından oldukça zengindir. Bebeğin beyin gelişimini desteklemektedir. Beslenme ile bebeğin beyin gelişimi çok içiçedir. Bu nedenle daha sağlıklı olması için fırın, ızgara ve buğulama yöntemleri tercih edilmelidir

Hamur işinden uzak durun

Yağlı hamur işleri, kekler, tatlılar gereğinden fazla kalori içerir ve fazla yağ alımına neden olur. Kilo alımını kolaylaştırdığı için uzak durmanızda fayda var.

Tuz azaltılmalıdır

Tuzun ödem arttırıcı etkisi vardır. Günde maksimum 2 gr. tuz alınmalıdır. Tansiyon problemi yaşamayan hamileler bile sınırlı kullanmalıdır. Gebelik dönemi içersinde hipertansiyon riskini arttırır.

Baharat kullanımına dikkat

Midede hassasiyet olabileceği için baharatlar seçilerek tüketilmelidir. Acı baharatlar yenmemelidir.

Kafeinli İçeceklerden Kaçının

Kafeinli içecekler uyarıcı özelliğe sahiptir ve kafein bebeğe geçebilir. Bu nedenle çay, kahve ve kolalı içecekler gibi kafeini yüksek içecekler tüketilmeyiniz

Kızartmadan vazgeçin

Kızartma, yüksek ısıda pişirme, kavurma gibi pişirme yöntemleri kanser riskini arttırır ve aynı zamanda besinlerin bütün vitaminlerini kaybetmesine neden olur. Oysa hamile annenin vitamin mineral ihtiyacı yüksek olduğu için vitamin-minarelkaybı olmayan doğru pişirme şekilleri kullanılmalıdır.

Hazır gıdalar ve tatlandırıcılardan kaçının

Hazır gıdalardan uzak durmanızda fayda var. İçinde hangi katkı maddesinin olduğunu bilmediğiniz şeylerden kaçının. Tatlandırıcılar da hamile anne için riskli olabilir. Riskli olduğu için tatlandırıcı içeren besinler alınmamalıdır

:1hug: a.s.
bol su icin kizlar az ve dengeli beslenmeye dikkat edin aksamlari genelde cok acikiyordum ben hep bi 150 gr yogurt yerdim yada havuc gibi seyler a.s.

cok heyecanlandim birdennnnnnnnnn :CüvCüv: hamilelik süper ve olagan üstü bi duygu her anini doya dooya yasayin Şeniz
 
X