2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Hoya
Canim ben oglumda 41. haftayi görmüstüm.40+4 de dogdu Bize gün olarak 1 ekim verilmisti.1 ekim gün kalktik hastaneye gittik doktor bakti daha bebek gelmiyor neden geldiniz dedi.Esim cok kizdi bana o zaman ya ne bilim gün verince gittik .Illa gününde gelecek diye bisi yok eve gidin isaret gelince gelin dedi.Isarette ya su geliyor yada kan.Az bi kan geldi esim isteydi aradim bu sefer kesin dimi dedi bana kesin kesin dedim gittik ama simdi anliyorum aslinda o geceyide evde gecirsem daha iyi olacakmis.Bakalim bu bebek nasil gelecek
meltem abla işaret bekleyecez artık

bizdede benzer durum var canım ilk bebek çok kötü bir dönemde geldi hiç hazır değildik hatta eşim aldırmam için çok baskı yaptı eşim başka şehirde çalışıyordu üselik ama çok rahat bir hamilelikti ,şimdikinide çok istedik hatta hemen olmdı diye tedavi gördüm bir süre ama ilk hamile kaldığım günden beri çok sıkıntılı geçiyor benim bu kız zilli geliyor herhalde oğlum karnımda çok usluydu ama şimdi maşallahı var fırlama belki kızım doğunca akıllı olur demi buda benim tesellimdelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
denizeliklim her hamilelik farklı oluyor demek ki..

allahım hepımıze yardım etsın.gun yaklastıkca strese gırıyorum.ılk bebegım,nasıl yaparım nasıl ederım hıc bılmıyorum.bakacak yanımda kalacak kımsem yok.eşim de işe gıdıyor.bırgun gunduz gıdıyor ertesı aksam gece gıdıyor.ne yapacam bılmıyorum.bu aralar herseye aglar oldum.dusundukce zor tutuyorum kendımı...

Allah bize annelik içgüdüsü vermiş canım doğal olarak büyütürüz
her güzelliğin bir zorluğu var aşkitom üzme kendini

hoya carnosa arkasasım
uzulmemek elde degıl kı.kayınvaldem kızında.onu baglayan herhangı bır hastalık cocuk vs yok.bayramda uzak oldugu ıcın aradım.anne ben cok tecrubesızım gel dedım.
sen yaparsın becerıklı kadınsın dedı,anne ben dogum sancısından ne anlarım dedım
basına gelınce anlarsın dedı
kayınvaldem oglunun cocugu degıl gelının cocugu dıye goruyor bebegımızı...
ust katımda eltımle oturacak.hayatta anlasamazlar.yıne bana gelecek.bende kalmak ısteyecek...
bana boyle dıyen bır kadını nasıl sevmeye devam edeyım...

evet canım aynen öyle
hatta bazen öyle dayanılmaz oluyorki
kaşığa dökmeyi bekliyemiyorum
şişeyi ağzıma dikesim geliyor
:içelim: içelim güzelleşelim :içelim:
ben yanma tutunca kaşık maşık umrumda olmuyorr aynın şişe agzımda dikiveriyorumm neyapayımkaydirigubbakcemile3
sağol meltemcim baktım ordan normal çıkıyo. ama herkse 2000 lerde ya benimki zayıf gibi gelio. korkuorum ne bileyim. sağlıklı olsun da
doktorun normal dedıyse canım merak edılcek bırsey yoktur takma kafanaa
hoya carnosa arkasasım
uzulmemek elde degıl kı.kayınvaldem kızında.onu baglayan herhangı bır hastalık cocuk vs yok.bayramda uzak oldugu ıcın aradım.anne ben cok tecrubesızım gel dedım.
sen yaparsın becerıklı kadınsın dedı,anne ben dogum sancısından ne anlarım dedım
ust katımda eltımle oturacak.hayatta anlasamazlar.yıne bana gelecek.bende kalmak ısteyecek...

kendı annen yokmu canım o gelse yanına kaynanaya eltıye yaranılmazz kesınlıkle:olmaz: gelmıyorsa hıcte cagırmaa allah yardım eder bır kolaylıgını verırı merak etme kocan yanında olsunn o yeterr kımseye ıhtıyacc olmazz ınsallahh

canım benım kendı annem calısıyor.eşım tabıkıde yanımda.ama işi dolayısıyla bır gun sabah gıdıyor aksam gelıyor.ertesı gun gece gıdıyor ıse.zaten daha da cagırmam

Günaydin güzel Anneler, bakiyorum uzun süredir burasi pek bir tenha

kimse yok mu?

meltem abla kaduş sağolun
ilk trimesterde oluyordu
şimdi de oluyor
galiba acılı yemek yermiştim o da arttırdı
yoksa meyve yiyince olmuyor çok
inşallah bir avazda kurtuluruz
canım acı ekşi yeme....baharatlı filan da yeme .turşu yeme...bunlar azdırıyor mideyi....ben bu sene kurduğum turşudan daha 1 kere yedim ve çok rahatsız oldum bir daha da yemedim çok canım istemesine rağmen...
benimde midem çok yanıyor ve çok bulanıyor offff ya bu benim ikinci bebeğim ilkinde hiç böyle sorunlar yaşamamıştım hatta ultrasonda bebeği görmesem ve karnım büyümese hamile olduğumu ben bile onutuyordum okadar rahattım yani ama şimdi ilk günden beri sorunlar yaşıyorum neden böyle oldu acaba bebekklerin cinsiyeti farklı acaba ondanmıdır diye düşünmeye başladım artık.
2.hamilelik daha zor 3. daha da zor oluyor canım bunu ben yaşadım...söylerlerdi de insanın başına gelince hak veriyor ...ne kadar doğruymuş diye....neyse sabretcez artık başka çaremiz yok..
inşallah doğumdan sonra geçecek bu reflü
inş.canım...geçecek ..zaten gebelik arttırıyor bu reflüyü...
kızlr bebiş kilolarından açılmış konu benim en son gittiğimde bebiş 28+6 da 1340 grdı. çarşamba yine kontroüm var tickerima bakmayın o ilerden gidiyo. 31+3 olmam gerek sizce kaç olmuştur. ya bi de benim bebiş zayıf mı
zayıf filan değil canım tabloya göre gayet normal...bakalım çarşamba günü hayırlı haberlerini bekliyoruz...ben de ya çarşamba ya da cuma gideceğim...
sweetbaby
Iyigeceler canim ama tombik bebekte dikkat edilmezse obez oluyor ilerde.Herseyin fazlasi zarar.

askitom85
Ben oglumu dogurdum hastaneden eve döndüm.Burda bi allahin kulunu tanimiyorum.Sabah esime kahvalti verdim ise gitti oglan uyandi kucagima aldim birden beynimden vurulmusa döndüm ya.O ana kadar anlamamisim bundan sonra hayatta tekbasima diilim artik senle beraberim dedim icimden.Hem nasil güzel bi duygu hemde cok korktum nasil beceririm diye.Hala aklima geldikce tüylerim ürperiyor o anda.Sonra allah yardim etti hersey yolunda gitti ama iyi bi depresyonda gecirdim kansizliga bagli olarak.Neyse bu sefer hepsine hazirlikliyiz bakalim neler bekliyor bizi.Eli ayagi sag salim olsunda.
senin işin daha da zor meltemciğim.Allah gurbet sağlığı versin.tabi ya evlat işte insanın can yoldaşı...bak eşin işe gidince hep yalnız kalırmışsın bebek doğunca yalnızlıktan kurtulmuşsun...can yoldaşı olmuş sana elin gurbetinde.şimdi oğlun okuldayken de bu bebeğin can yoldaşı olacak işte...ne güzel....
hoya carnosa arkasasım
valla canım kaynanalarımızın her dediğini her yaptığını kafamıza takacak olsak...hele şu hamile halimizle depresyondan kurtulamayız...boşver canım...şunu aklından çıkarma..kaynanalar asla annelerimizin yerini tutamazlar...aynen canım onlar torunlarını gelinlerin bebekleri olarak görüyor nedense...o yüzden boşver canım..sen kendi anneni çağır eğer mümkünse...

kızlar jjulietten de haber yok ne zamandır..nerelerde acaba?diğer julietin yasaklı olduğunu yazmıştınız bi ara...

kızlar aranızda kraft bebek arabası alan yada kullanmış olan varmı.baktım topiclerde ama kımse bişey dememiş.ben kraft aldım.cok kullanışlı bıseye benzıyor.fıyatı da ole aman aman pahalı degıl.iyi cıksa barii

canım ben kraft aldım. ana kucağı ve arabayı peşin 365 tl ye almışidik 2 ay önce.

kızlar dün bi ara komşuya gittik bayram kutlamasına.orada bir hamile bayan varmış haftalarımız aynı...onda da gebelik şekeri çıkmış değerlerimiz de hemen hemen aynı...ve kadın bir baklava yedi ki sormayın...evsahibinin getirdiği meyve suyunu da (koca bir bardak)indirdi midesine.ben ise bakakaldım..valla hiç umrunda değildi şeker meker...bacakları da bir şişti ki sormayın.valla ben bişey yemeye korkuyorum...tamam arada ben de kaçamaklar yapıyorum ama kadının umurunda değildi hiç bir şey ..çok rahattı yani....

Kirkyilda bir yiyorum diye düsündü galiba...

Hamile olup da sigaraya devam edenler de var hatta kocalari kizdigi icin gidip parklarda tuvaletlerde gizli gizli iciyorlar. Galiba bazi durumlarda bebegimizden önce kendimizi düsünüyoruz

:olmaz:

kızlar dün bi ara komşuya gittik bayram kutlamasına.orada bir hamile bayan varmış haftalarımız aynı...onda da gebelik şekeri çıkmış değerlerimiz de hemen hemen aynı...ve kadın bir baklava yedi ki sormayın...evsahibinin getirdiği meyve suyunu da (koca bir bardak)indirdi midesine.ben ise bakakaldım..valla hiç umrunda değildi şeker meker...bacakları da bir şişti ki sormayın.valla ben bişey yemeye korkuyorum...tamam arada ben de kaçamaklar yapıyorum ama kadının umurunda değildi hiç bir şey ..çok rahattı yani....

efedimmmmmmmm:1shok::1shok::1shok:
inanmıyorum ve yuh diyorum
yaa ekmeği bile normal yemiyorum
gittiğim yerlerde tatlıyı bırak bişey yemiyorum
öğünümü atlamıyorum
o zaman ben kendime işkencemi ediyorum
bırak baklavayı 2 aydır ağzıma tatlı girmedi
:gitme:

efedimmmmmmmm:1shok::1shok::1shok:
inanmıyorum ve yuh diyorum
yaa ekmeği bile normal yemiyorum
gittiğim yerlerde tatlıyı bırak bişey yemiyorum
öğünümü atlamıyorum
o zaman ben kendime işkencemi ediyorum
bırak baklavayı 2 aydır ağzıma tatlı girmedi
:gitme:

Sen yapman gerekeni yapiyorsun, dikkat etmeyip de sonra bebekte bir sorun olursa ömür boyu onun sikintisiyla nasil yasanir. o yüzden aslinda her annenin dikkat etmesi gerek. Benim gebelik sekerim normal cikti yine de bazen tatli bisey yerken korkuyorum acaba gizli gebelik sekerim cikar mi diye. Benim de süt icememe gibi bir derdim var :(

Sen yapman gerekeni yapiyorsun, dikkat etmeyip de sonra bebekte bir sorun olursa ömür boyu onun sikintisiyla nasil yasanir. o yüzden aslinda her annenin dikkat etmesi gerek. Benim gebelik sekerim normal cikti yine de bazen tatli bisey yerken korkuyorum acaba gizli gebelik sekerim cikar mi diye. Benim de süt icememe gibi bir derdim var :(

benim tek korkumda bu zaten
insan bazen düşünüyorumda kendine ediyo çoğu şeyi fakat
burda bi sorumluluk bi can daha söz konusu olunca helede evlat anneler doğru dermiş şimdi anlıyorum anne olunca nalrsınız diye
sağlıcakla bi kavuşsaydık Allahın izniyle

sanada katılıyorum özellikle gebelerin çok tatlı tüketmemesi lazım
dozunda olmalı
sütü içine bişeyler katarak içmeyi denesen benim günde 2 bardak sütüm var biri 11 biri akşam 9 da olmak üzere iki ara öğün yanına meyva ile yiyorum ama bana söylenen bu süt meyvamım şekerini nötrlesin bi nevi diye yerimseniben
canım her öğünde yoğurt ayran muhakkak ye bak kramplar içinde bizim iiçinde çok önemli b en bunları yapmama rağmen hep dişetlerim kanıyo ve şiş ama çok şükür kramplarım bitti

günaydın kızlar
geçmişe biraz baktım
ya rüzgar da anne olmuş
inşallah ikisi de iyilerdir
bu bayram bursaya annemlere gittik yolculuk yapmaktan korkuyordum
ama çok şükür bişey olmadı dün de evimize döndük
birkaç kişi daha yazmıı
dün farkettim bana öyle geldi sandım ama eşim de "senin göbeğin aşağıya doğru düştü sanki"dedi, birden oldu demekki bebek aşağıya inmiş durumda
önce çok panik oldum hemen doğacak gibi geldi ama
sadece bende değilmiş demek ki normal bişey

smhsmh,

Haklisin bu süt derdinden diselerimin aralari acildi, baska bir arkadasim da simdi emziriyor hamielleigi cok kötü gectigi icin yeterli kalsiyumu alamadi simdi bütün disleri sizliyor birlikte disciye gittik doktor bisey yapamayacagini söyledi hamilelik döneminde dikkat etmen gerekirdi dedi. :(

benim de midem bulaniyor sadece süt digil yemekleri de zor yiyorum :(

günaydın kızlar
geçmişe biraz baktım
ya rüzgar da anne olmuş
inşallah ikisi de iyilerdir
bu bayram bursaya annemlere gittik yolculuk yapmaktan korkuyordum
ama çok şükür bişey olmadı dün de evimize döndük
birkaç kişi daha yazmıı
dün farkettim bana öyle geldi sandım ama eşim de "senin göbeğin aşağıya doğru düştü sanki"dedi, birden oldu demekki bebek aşağıya inmiş durumda
önce çok panik oldum hemen doğacak gibi geldi ama
sadece bende değilmiş demek ki normal bişey

benim de karnim düstü biraz o yüzden daha da dikkat etmeye calisiyorum. hareketlerimi kisitladim zaten evde tek basima bir sey yiyesim gelmiyor beslenmem iyi digil zaten. esim bu haftasonu Türkiyeye gelicek ben de bebegime güzel süslü seyler almak icin gelmek istiyorum türkiyeye ama ucak kapisinda dogum yapmak da istemiyorum o yüzden bebegimin bi süre daha civcivli seyleri olamicak :(

Maasallah gezmisin sen, bursa cok uzak digil senin icin de degisiklik olmustur ama karnin indiyse assagiya biraz daha dikkat et

scedsedu demek annenlere gittin ne güzel
yavaş yavaş iniyo tatlım yaa anladığım kadarıyla sanki benimde az öyle oldu
bayramda bitti görüyomusunuz
bugün takvimi ayarladım aralığada girdik sayılır ne kaldıki

başım ağrıyo
bugün büyük ihtimal kayınvalidemler ve eltimler gelicek
mutfağın süpürülmesi lazım yemek lazım off off
eşimde dışarı çıktı
canım sıkıldı bak gene yaa niye böyle oldum ben

Back