• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2010 mart annelerı nasılsınız?bebişleriniz nasıl?gelişimleri?saglıkları??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

burcusb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
266
2
96
İzmir
:ecrin_bebek:selam hanımlar ben 17martta dogum yaptım bebeğim cok saglıklı maassaallahh.
40ından sonra 45 gunde kafasını saga sola cevırmeye bıberonunu 3 4 sanıyelıgıne tutmaya baslamıştı. malum emzıremıyorum ben. boyuda uzunmus 60 cm oldu.3 kılo dogdu ve suanda 6600 gram.bı gorsenız katmer katmer:)) herseyı yolunda coksukur... asılarını fılan yaptırdık ateslenme fılan yasamadık. saglıkla gulucuk dagıtıyor etrafa. bıraz yaramaz daha dogrusu cok hareketlı ama muzık acınca susuyor,hareketlılıgı azalıyor.. sanırım danscı olacak:)) aglarken muzık acalım onunde dans edelım bayılıyor resmen susuyor bızı ızlıyor takıp edıyor. cıglık atıyor,gulumsuyor:)) allahım bu guzel hıssı herkese yasaatsın....

bırde ınternette arastırdıgıma gore 2 aydan sonra bazı bebeklerde dıs cıkabılıyormus. benım kızında elı sureklı agzında parmagını sokuyor agzına. bırde agzı sureklı kopuklenmeye tukuruk olmaya salya cıkarmaya basladı acaba erkenden dıs cıkaracak olabılırmı?? huzurlanmaya basladı 2gundur uyku uyumuyor bırde ustte sankı cızgı var beyaz boyle mı oluyor?bılen varmı??

Son düzenleme:
benim kızım 25 şubat doğumlu ama ben onu mart sayıyorum..boyumuz 59 cm kilomuz 5.650 anne sütü ile besleniyor..gazımız azaldı çok şükür..daha eğlenceliyiz artıkk:)yuppii

canım benim oğlum 5,5 aylık oldu 3. aya girdiğinden beri eli ağzında kaşımak istiyo biz kaşıyınca hoşuna gidiyo ağzından çok fazla tükürük akıyo ama hala diş falan çıkmadı önce alt diş çıkarmış duyduğuma göre bizimde alt dişin olduğu yer beyazladı ama henüz diş falan yok...

selam kızlar neden buraya topik açma gereği duydunuz anlamadım. aylara göre gelişimde 2010 mart anneleri var sizi oraya bekliyoruz

merhaba benim oğlumda 15 mart ta doğdu. 3020 gr doğdu; 1. ayında 4360 gr, boyuda 54 cm di; 2. ayda 6300 gr.ve boyuda 60 cm di. sadece anne sütü ile besleniyor.
buarada bende diş konusundan şüpheleniyorum eli hep ağzında emme değilde sanki geveliyo gibi ve çok salyalı :)

benim oğlumda 11 Martta dünyaya geldi. 3600 gr ve 53 cm doğdu. sadece anne sütü veriyom. şu anda 7000 gr oldu. ağzı ile sürekli tükürcükler yapıyor ve sürekli ağzı akıyor. elini de şapur şupur yiyor.

benim bebeğim 29 mart doğumlu 2600 doğdu 1.ayın sonunda 1400gr aldı 4000 oldu, 2.ayda anne sütü ve mama vermek zorunda kaldık ve 790gr aldı boyuda 57cm. sizin bebeklerin boy ve kilolarını görünce kendimi çok kötü hissettim benim bebeğim küçük kalmış. 2.ayda bi dizi sorunumuz oldu gaz sancılarımız var kusmamız var poposunda çatlakda varmış. hepsi bir araya gelince iyice huysuz bi bebek oldu. uyku nedir bilmiyorum, uyumamaktan geçtim saatlerce ağlıyor ağlamadan dursa uykusuz kalmaya razıyım. ne yapacagımı şaşırdım artık

benim oğlumda 2 martta doğdu doğduğunda 3.230 49 cm di 1.ayında 4.500 55 cm 2.ay 6,300 60 cm di mama ile besliyorum gaz sorunumuz bitti bütün gün konuşuyoruz uyku yok akşam sabaha kadar uyur biz uyandırmasak maşallah allaha şükür..

benim kızım 16 mart 3.300 kilo 50 cm olarak doğdu.şimdi 6.300 boy 61 cm olmuş.kilo olarak geride kalmaya başladık artık.çünki emmek istemiyor.sağıp vermeye çalışıyorum ama sütüm azalmaya başladı.sıkışınca mama da vermeye başladık ama onu da yemek istemiyor

Son düzenleme:
benim oğlumda 11 Martta dünyaya geldi. 3600 gr ve 53 cm doğdu. sadece anne sütü veriyom. şu anda 7000 gr oldu. ağzı ile sürekli tükürcükler yapıyor ve sürekli ağzı akıyor. elini de şapur şupur yiyor.

aynen benim kızım da böyle. elini cup cup emiyor. salyaları akıyor. arada dilini üst dudağı ile şaklatıyor:) ben sürekli öpücük attığım için sanırım beni taklit ediyor:)12 Martta doğdu. 2. ayında 5900 gr 62 cm. idi. P.tesi kontrolümüz var. Bakalım ne kadar büyümüşüz?

Son düzenleme:
aynen benim kızım da böyle. elini cup cup emiyor. salyaları akıyor. arada dilini üst dudağı ile şaklatıyor:) ben sürekli öpücük attığım için sanırım beni taklit ediyor:)12 Martta doğdu. 2. ayında 5900 gr 62 cm. idi. P.tesi kontrolümüz var. Bakalım ne kadar büyümüşüz?

canım umarım hayırlı haberlerı gelır:) evet taklıt edıyorlar resmen banada öyle gelmıstı aama yok artık canım daha bu ayda dıyordum demekkı yalnız degılmısım bu konuda delırmemısım:)) en keyıflısı de onunla sohbet etmek askım dıyorum ıııı dıyor agzında dıssız gulerek:)) allah herkese bu duyguyu yasatsın mukkemmell bıseyy yaa...

gecen gun kızım grıp oldu dedesınden gectı zor gunler atlattık ama cok sukur ıyıyzz ılk hastalıgımızı da boylece yasamıs olduk... allah bıdaha vermesın...

mart anneleri biz mart topiğindeyiz,herşeyi paylaşıyoruz orada...bekleriz

canım umarım hayırlı haberlerı gelır:) evet taklıt edıyorlar resmen banada öyle gelmıstı aama yok artık canım daha bu ayda dıyordum demekkı yalnız degılmısım bu konuda delırmemısım:)) en keyıflısı de onunla sohbet etmek askım dıyorum ıııı dıyor agzında dıssız gulerek:)) allah herkese bu duyguyu yasatsın mukkemmell bıseyy yaa...

gecen gun kızım grıp oldu dedesınden gectı zor gunler atlattık ama cok sukur ıyıyzz ılk hastalıgımızı da boylece yasamıs olduk... allah bıdaha vermesın...

geçmiş olsun canım. inşallah ilk ve son hastalığı olur. bugün Ece'nin kontrolü vardı. 6800gr ve 64 cm olmuşuz. gündüz uyumayıp bana iş yaptırmamasının dışında bir problemimiz yok çok şükür. saçları dökülüyor bir de. yeni saçları çıkacak kızımın. gülüşü benim de çok hoşuma gidiyor. keyfi iyiyken ellerini kollarını öyle bir sallıyor ki uçacak sanırsın:)) Allah hepimizin bebişlerine sağlık versin.

slm martın güzel anneleri,benim oğlum 2900 doğdu 17 martta. ilk 2 ay her ay 1 kilo aldı ama 3 ayımızda nedense 500 gr. aldı,neden anlamadım.şuanda 5.700 gr. ama gören herkes bu zayıfmı ne,hiç 4 aylık gibi görünmüo deyip deyip benim sinirimi hoplatıyolar,tabii bende kafama çok takıyorum nie bebeğim zayıf die,15 gün sonra ek gıdaya başlıyım diorum.kayınvalidemde sağlıklı olsun zayıf olursada olsun deyip teselli etmeye çalışıyor beni ama yinded takıyorum kafama.gelişimi çok ii dedi doktr .bikere çok hareketli, deve cüce oynamaya bayılıyor,hele suyun içinde ayağnı kaldırıp rap rap yürü gibi yapıo.herkese bebişini güle güle ve sağlıkla büyütsün inşallah

benim oğlumda 5mart doğumlu 3,150kg ve 51 cm doğdu geçen hafta kontrolümüz vardı 7,800 kilosu 66cm de boyu olmuş dr çok iyi dedi sadece anne sütü laıyor sizce nasıl

drun dedıgıne gore ılk aylar cok hızlı kılo alırlarmıs sonra yavaslarmıs kılo alması kı bunu bende tecrubemle sabıtledım normal yanı korkmayın :) benım kız suanda 71 cm 9.800 kg boy ve kılo olarak oldukca hızlı gıdıyoruz ama tabı kılo alması son 2 aydır yavasladı. ama sanırım sırık olacak :)

drun dedıgıne gore ılk aylar cok hızlı kılo alırlarmıs sonra yavaslarmıs kılo alması kı bunu bende tecrubemle sabıtledım normal yanı korkmayın :) benım kız suanda 71 cm 9.800 kg boy ve kılo olarak oldukca hızlı gıdıyoruz ama tabı kılo alması son 2 aydır yavasladı. ama sanırım sırık olacak :)

Aynen benim kızım seninkine yakın. Bugün aşı + kontrolümüz vardı. 70 cm. 9300 gr. 1 yaş kıyafetleri giyiyor resmen. Allah sağlık versin yavrularımıza.

Back