2010 Lise Mezunları Paylaşım Alanı

Valla perşin sen bu çalışmayla eminimki kpss den 90 alamazsan bile 80 alırsın.Daha sen yazın başlamıştın çalışmaya biz 1 ay olmadı çalışmaya başlayalı.Bende data birde yedi iklim var.Yargıda varda o hepsi içinde coğarafya tarih matematik vatandaşlık ama şimdi vatandaşlığı ayrı alayım diyom tarih coğarafya ayrı varda vatandaşlık eksik hangi yayınevi alsam diyom sadece test üzerine kitaplarda var değilmi sendede var sanırım

Orası hiç belli olmaz asyanur,bu konularda birazcıkta şans lazım :) kısmetse olur inşallah.
Ben daha soru bankası almadım konuları bitirdikten sonra almayı düşünüyorum. Yaprak testlerden aldım konu çalıştıkça onlardan çözüyorum şimdilik.
Vatandaşlığa ihtiyaç yayınlarından çalışıyorum ben,çok ayrıntıya girmeden çok sade anlatmış,benim gibi vatandaşlığı sevmeyenlere tavsiye edebilirim :)

kolay gelsin :)

perşin yaprak testlerın hangı yayın ve ne kadar yazar mısın bende alıcamda nt bakmadım henuz

nbr kızlar ya nsllsunsınız ben ngzl çalışmaya başlamıştım ki bazı engeller çıktı işte 15 gündür kitap almıyrm elime ya yarım kaldı çalışmam türkçede paragrafları bitirdim sadece offf

perşin valla bu sıralar kpssye hiç çalışamıyorum nedenide telafiee gidiorumya çocuk gelişimi sınavlar başladı çok yoğunuz önümüzdeki hafta hergün sınav var vakit bulamıyorum birde zor oluyo hepsikafam karışıo bitsin sınavlar gene başlıyacam kpsse düzenli sen naptın matematiği napıyon ilerledinmi diğer konularda çok sen hergün çalışıyon demi

Olsun asyanur daha vaktimiz var çalışırsın mutlaka çok ta yüklenmemek lazım :)

Matematik kötü benim maalesef hiç anlamıyorum :) çalışmaya çalışıyorum diyelim

Tarih'ten İnkılaplara geldim,Coğrafyada bölgeleri çalışıyorum,Tükçe konu çalışmam bitti

sadece test çözüyorum,Vatandaşlığı sevmediğim için ağır ağır çalışıyorum.

Hergün bakmaya çalışıyorum derslere en azından 2 saatimi ayırıyorum. Bütün derslere

aynı gün çalışmıyorum ama günlere böldüm hergün bir derse bakıyorum kafam karışmıyor .

mrb arkadaşlar sizler dersaneye gidiyomusunuz ben bi türlü dikkatimi veremedim cesaretlenemedim bana azim lazım bi yardım edin nolur nasıl çalışcagımı bilemiyorum kazanmam lazım nolurr yardımcı olurmusunuzzz:Saruboceq:

hoşgeldin aramıza :)

ben dershaneye gitmiyorum çok gerekli olduğuna da inanmıyorum açıkçası.

evde çalışmak zor tabi motive olunmuyor. Ben her zorlandığımda canım ders çalışmak

istemediğinde,sınavdan çok iyi bir puan aldığımın hayalini kuruyorum o an ki mutluluğumu

gözlerimin önüne getirince azimle çalışıyorum :)

Kpss kitaplarından al yavaş yavaş çalışmaya başla çalıştıkça zaten motive olacaksın.

Birden yüklenirsen çabuk sıkılırsın.

hbkaydirigubbakcemile5 teşekkür ederim cevabın için... arada böle bütün arkadaşlardan motive edici sözler bekliyorum hepimizin ihtiyacı war buna herkes çalışma metodunu ve düşüncelerini paylaşırsa çok sewinirim :teselli::teselli::teselli:

bencede birbirimizi motive edelim :)

istemek ve çalışmak yeterli,insan istedikten sonra herşeyi başarır bence.

sınava 10 ay var bende başlıycam çalışamaya artık

biraz korkuyorum çünkü bide aöf de okuyorum onada çalışmalıyım ikisini bir arada götürebişcekmiyim acaba

bide önerebilceğiniz bi kitap varmı bana çalışmam için

hoşgeldin aramıza :)

şimdiden iyi çalışmalar diliyorum . Ben yargı veya ihtiyaç yayınlarını önerebilirim.

bencede birbirimizi motive edelim :)

istemek ve çalışmak yeterli,insan istedikten sonra herşeyi başarır bence.

bencede motıve edelım bırırımızı burda bu konuda yazısmak bıle baslangıc aslında motıve ıcın ama baska neler yapabılırız nedersıınız?

Perşin sen hergün mutlaka çalışıyonmu yani hiç ara vermiyonmu tatil vs.Ben en fazla 3 gün veriyom ara gene başlıyorum akşam 8 de falan.Bu arada sen coğrafyada baya ilerlemişin ben akarsulardayım saha sonra iklime geçecem.Tarih peki ilkçağ tarihi ile osmanlı tarihini bitirdinmi ben ilk çağtarihindeyim daha.Vatandaşlığa hiç geçmedim daha sen baya ilerdesin o zaman

kızlar sızler saat kacta baslıyorsunuz ders calısmaya ve kac saat calısıyorsunuz?

Ben gündüz 1'den sonra başlıyorum 2 saat çalışıyorum sonra ara veriyorum. Bir yarım saat çalıştığım

konunun tekrarını yapıyorum. Akşamda 2 saat çalışıyorum yatmadan önce. Özellikle zorlandığınız

konuları yatmadan önce çalışın daha çok aklınızda kalıyor. Tarihten Atatürk ilkelerine geldim az bir

konum kaldı bitireceğim yakında. Bu arada Tarih'in ilk konularından başlayarak önemli kısımları burda

yazmayı düşünüyorum. Hem görsel olduğu için hepimizin aklında kalır :)

arkadaslar hepınızın tek tek hayırlı cumalar...basarılar ozlemarda baslarsın saglık olsun sımdı basla hadı))

İSLAMİYETTEN ÖNCE ORTA ASYA'DA KURULAN TÜRK DEVLETLERİ :

! Bilinen en eski Türk kavmi İSKİTLERDİR.

! Bilinen ilk Türk devleti ASYA HUN DEVLETİDİR.

! Dünya tarihinde orduda onluk sistemi ilk kez uygulayan METE HAN'DIR.

! Türk adı ile kurulmuş ilk devlet GÖKTÜRKLERDİR.

! Türk tarihinin ilk yazılı eseri ORHUN YAZITLARIDIR. (Göktürkler )

! Türkler arasında yerleşik hayata ilk geçen devlet UYGURLARDIR.

! Uygurlar Maniheizm ve Budizmi benimsemişlerdir.

! Türk tarihinde İstanbul'u kuşatan ilk topluluk AVARLARDIR.

! Museviliği benimseyen tek Türk devleti HAZARLARDIR.

! İslamiyeti kabul eden ilk Türk boyu KARLUKLARDIR.

! Hristiyanlığı benimseyen Türk toplulukları MACARLAR ve PEÇENEKLERDİR.

! Türk tarihinde ilk kez parayı kullanan topluluk TÜRGİŞLERDİR.

! İlk kez kağıt ve matbaayı kullanan Türk devleti UYGURLARDIR.

ALP ER TUNGA VE ŞU DESTANLARI -----------iskitlere aittir.

OĞUZ KAĞAN DESTANI ---------------------Asya Hunlarına aittir.

ERGENEKON DESTANI ---------------------- Göktürklere aittir.

TÜREYİŞ VE GÖÇ DESTANLARI--------------- Uygurlara aittir.

MANAS DESTANI ----------------------------Kırgızlara aittir.

DEDE KORKUT DESTANI-------------------Oğuzlara aittir.

* Türkler tarih boyunca GÖKTÜRK,UYGUR,TÜRGİŞ,ARAP VE LATİN alfabelerini kullanmışlardır.

SAGU : Ölen kişiler için cenaze törenlerinde yakılan ağıtlar.

KOŞUK: Şölenlerde saz eşliğinde söylenen şiirler.

SAV: Atasözleri.

BALBAL : Ölen kişinin mezarının başına öldürdüğü insan sayısı kadar dikilen taş heykeller.

KURGAN: Mezar

YUĞ: Ölü gömme töreni.

------------------------------------ ------------------------------

İDARİ UNVANLAR :

TİGİN : Kağan oğlu

ŞAD: Hanedan üyesi

AYGUCI: Vezir

TUDUN: Vali

TAMGACI: İç ve dış yazışmaları yürütür (Bitigçide denilir)

SUBAŞI (NOYAN) : Ordu komutanı

TARKAN: Komutan

BÖRİ: Otağ ve saray muhafızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…