-----2010 KASIM hamişleri----

eleviti sağlık ocağıda vermişti bana ama doktoruma sormadan kullanmayayım dedim... bakalım bi akşam olsa...:))))
ben hala folıc kullanıyorummm:52: yarıma dusurdu dr ama ıc daha dedı yarın o bıtıcek elevıt baslıcak bakalım..

ay benım yarın rahım agzım olculcek stress bastı yınee:59:

gecen hafta benım 13 cıktı ...arada hep bakılcakmı kana ??

seninki iyiymiş bakılması iyi tabikide düştüğü zaman sorun oluyor....özellikle ileriki zamanlar için....
bu akşam dananın kuyruğu kopacak zaten....:)))
inş hepimiz sorunsuz döneriz doktorlardan....:18:

aahahhhahaha bı dk ya bugun salıymısssssssssss:53::53::53::53:

ınanmıyorum noldu bana benım kontrolum cumaaaa ve ben bugun persembe sanıyorum :50::50: ben ıyı degılım sanırım :52:

aahahhhahaha bı dk ya bugun salıymısssssssssss:53::53::53::53:

ınanmıyorum noldu bana benım kontrolum cumaaaa ve ben bugun persembe sanıyorum :50::50: ben ıyı degılım sanırım :52:

olsun canım heyecandandır o.....
cumaya da birşey kalmadı şunun şurasında hemen geçiyor zaman......:52::52:

olsun canım heyecandandır o.....
cumaya da birşey kalmadı şunun şurasında hemen geçiyor zaman......:52::52:
tabı tabı nası gecıyooooooo kafayı sıyırcam :27:
..bıde dr benım tanıdıgım zırt pırt gıdıyorum dıye esım kızıo o yuzden kasıyorum aslında ıstesem sımdı gıderım ama ınata bındı ıs :37:

Benim de kontrol yarın ..Bakalım dörtlü testimi yapacak bir de geçen günkü rahatsızlıktan dolayı da muayene edecek ne durumda olduğuna bakacak ::59:inşallah ilaçlar iyi gelmiştir ve her şey yolundadır:5:

Benim de kontrol yarın ..Bakalım dörtlü testimi yapacak bir de geçen günkü rahatsızlıktan dolayı da muayene edecek ne durumda olduğuna bakacak ::59:inşallah ilaçlar iyi gelmiştir ve her şey yolundadır:5:

biz daha ikiliyi yaptırmadık sen maşallah dörtlüye geçtin.....:nazar::nazar:
inş hiçbir sorun yoktur......
güzel haberlerle gelirsin....

4lü test mi :53:
Canım senin önceki testlerin normal değerlerde çıkmamış mıydı? :44:

4 lu demı var :53:ben henuz ıkılıyı yaptırmadım :44:

ınsallah sorun cıkmaz canım mısss gıbı olsun sonuclar :49:

Kızlar benim ikili test iyi olduğu için doktor üçlüye gerek yok, ileri teknoloji dörtlü test varmış onu yapıcam dedi, ee kızlar ben cumartesi hayırlısıyla 5.ayıma giriyorum :nazar::nazar::nazar:

Kızlar benim ikili test iyi olduğu için doktor üçlüye gerek yok, ileri teknoloji dörtlü test varmış onu yapıcam dedi, ee kızlar ben cumartesi hayırlısıyla 5.ayıma giriyorum :nazar::nazar::nazar:

ooooow sen daha tecrubelı anne adayısın bızdennnn hıc dıkkat etmemıstım :nazar::54:

2 lü 3 lü ee bir de 4 lü mü varmış?

İkili test (11-U testi) ve fetal ense kalınlığı
11-14 testi olarak da bilinen ilk trimester (ilk 3 ay) tarama testi, Down Sendromu ve Trizomi 18 adı verilen kromozomal anomaliye sahip bebekleri hamileliğin çok erken dönemlerinde saptamaya yönelik bir tarama testidir. Tüm tarama testlerinde olduğu gibi bu test de tam koydurmaz. Sadece hastalık
açısından yüksek risk altındaki bebekleri işaret eder ve bu bebeklerde kesin tanıya götüren tanısal testlerin yapılmasını sağlar. Bu test, iki aşamada yapılır. Birincisi bebeğin ensesinin arkasında bulunan sıvı kısmın kalınlığının ultrason ile ölçülmesidir (fetal ense kalınlığı). Bir diğeri de anneden alınan kan örneğinde hamilelik hormonu olan beta-hCG'nin serbest kısmının (free beta-hCG) ve hamileliğe özgü bir proteinin ölçülmesidir.

Üçlü test
Üçlü test; Down Sendromu (trizomi 21), nöral tüp defekti ve Trizomi 18 adı verilen genetik hastalığın bebekte olma olasılığını kanda araştıran bir uygulamadır. Bu test de anneden alman kan örneğinde 3 maddenin incelemesi şeklinde yapılır. Bunlar: beta-Hcg, Alfa-feto protein (AFP), Estriol (E3)'dir. Üçlü test, hamileliğin 15 ile 22. haftaları arasında yapılabilir. Tanı koyduran bir test değildir, sadece bu test de yüksek risk taşıyan ve tanı konmasını sağlayan ileri testlerin yapılmasına gerek olan durumları belirlemeye yarayan bir tarama testidir. Her hamileye mutlaka üçlü test yapılmalıdır.

Dörtlü test
Dörtlü test, ikili test ve üçlü testte olduğu gibi Down Sendromu, nöral tüp defekti ve Trizomi 18 adı verilen hastalıkların bebekte olma riskini belirleyen bir tarama testidir. Diğer iki test ve tüm tarama testleri gibi bebekte bir anormallik olup olmadığını değil sadece o hastalıkların o bebekte bulunma riskini belirler. Dörttlü test, anne adayından alınan kan örneğinde dört değişik maddenin düzeylerinin saptanması temelinedayanır. Bu maddelerin düzeyleri, annenin beklenen doğum tarihindeki yaşı, sigara kullanımı, kilosu ve boyu gibi değişkenler de göz önüne alınarak bilgisayar programları tarafından işlenir ve sonuçta bir risk belirlenir. Dörtlü testte incelenen maddeler şunlardır: beta-hCG, Alfa-feto protein (AFP), Estriol (E3), Dimerik İnhibin-A (DIA). İnhibin kadınlarda överde erkeklerde ise testislerde üretilen bir tür hormondur. Dörtlü test için ideal zaman hamileliğin 16-18. haftalarıdır.

ooooow sen daha tecrubelı anne adayısın bızdennnn hıc dıkkat etmemıstım :nazar::54:

Evet neredeyse en kıdemlilerden biriyim heralde :)))Hayırlısı ya ben yaşadıklarımı hemen paylaşıyorum ki burada geriden 1 hafta 2 hafta sonra gelenlerin bir ön bilgsi olsun, insan bilince hazırlıklı oluyor herşeye..

arkadasım banada doktorum aynısı dedı ıkılı testım guzel cıktı 3lu test cok eskılerde kaldı dedı ben onu kullanmıyom direk 4lü yapıcam sana dedı bende tamam dedım.

Son düzenleme:
Benim doktorum kan sonucum iyi çıkarsa diğer testleri yapmaya gerek olmadığını söyledi :26:

Back