• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 2009 temmuz prematüre annişleri mayıs itibariyle boylarımız ve kilolarımız:)

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bebekkuzuada

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
52
0
36
Gaziantep
arkadaşlar aranıza yeni katıldım temmuzda meleğim 1650 gram doğdu,1 ay küvezde kaldıktan sonra aldık yavrumuzu..bugün 10 mayıs 2010 itibariyle boyumuz 70cm,kilomuz 8800 sizce nasıl,paylaşalımm kuzularımızı birlikte büyütelim..:nazar:

merhaba ..Allah bağışlasın bebişinizi:nazar:kaç haftalık doğdu bebeğiniz?kızım 28 haftalık doğdu..1170 gr..şu an düzeltilmiş olarak 19 aylık..83 santim boy 12 kilo tatlım:nazar:

bebekkuzuada benim kuşum da 30 haziran doğumlu.2330 gr doğdu.gerçi sonra 1800 e kadar düştü.şu an 8700 gr. 74 cm.sadece emiyor.ek gıdaya yeni yeni geçti.

arkadaşlar,selamlar,ada bebişim 31+4te 1650 olarak doğdu,benim sütüm çok yetersizdi başlarda mama takviyesiyle 8800lere ulaştık,arzucum ve ecrindiloşcum bizi ancak birbirimiz anlarız..onları büyütmek çok özveri istıyor.ek gıdalara 3 aydır geçtik,meyve püreleri,yoğurt ve sebze çorbalarından çok az da olsa yiyor,sizlerde nasıl durum kuzularımız ne durumda?

canım benim kızım mama yemiyor.sadece ilk haftalarda ememediği için sütümü sağarak vermiştim.iki öğün süt bir öğün preaptamil.sonra çok şükür 45. gününde beni emmeye başladı.daha biberon almadı.mama da yemedi.biberondan su bile içemiyor.ek gıda olarak ben çok esirgemiyorum.kendime yaptığımdan veriyorum.tabi son iki aydır.mesela bugün annem ısırgan yaptı.kızıma da verdim.hatta suyundan ayırdım.gerçekten canım bizi sadece biz anlarız.onlar bu hale geldi ama biz ne olduk allah bilir...

biraz önce kızımın yeni doğduğundaki resimlerine baktım.ağlamaktan bi hal oldum.çok zoruma gidiyordu bazı şeyler.kızımı çooook seviyorum.o beni büyüttü...

kıyamam sana senii öyle iyi anlıyorumki,sadece onları büyütmek değil bide çevreye katlanmak da problemdii,ayy çok küçük,ayy şçyle ay böyle derken..neyse şükürler olsun geçti,diş çıkarma yürüme yok daa bizmkinde canım sıkılıyo..gerçi doktorumuz düzeltilmiş ayını gözönünde bulundur dıyor ama insan endişeleniyor canım.

benım kızım 15,5 aylık ..düzeltilmiş 12,5 aylık..doğum kilosu 1070 gr ..1060 düşdük...şuan 9200 75 cm...benımkı herşey yiyor fakat çok harreketli....yediğini eritiyor.kilo aldırmak için 6 öğün besliyorum...geceleri biberon...benım kızım 40 gün anne sütü alabildi kesildi sütüm:(

herşey yediriyorum ama zorlamıyorum zorlayınca kusuyor...ev yemeklerinden yiyor..ama onun sevdiği şeyleri daha çok yapıyorum çorba türünü seviyor içine ekmek içi doğruyorum...bebek köftesi yapıyorum soğanı kavurup kıymayı koyup kavurup içine ekmek içi sonra domates rendesi koyup biraz pişirip yediriyorum seviyor bunuda...prinç unuyla pınarın 1 yaş sütünden muhalebi yapıyorum....sabahları yumurta yediriyorum rafadan...haşlanmışı sevmiyor....domates ve peyniri seviyor...domatesi gene rendeleyip ekmeği basıp içine peynir koyuyorum çok seviyor yiyor..zeytinin içini çıkarıp veriyorum...eline ekmek veriyorum ...taze ekmeye bayılıyor:)) geceleri biberonla bir kere besliyorum...gündüz fazla uyumuyor gececi benım kız:) kilo alması lazım kızımın ama aldıramıyoruz..kardiyoloji dr umuz çok istiyor elimizden geleni yapıyoruz ....inşallaah alır 3 ayda 700 gram almış...az dedi...bakalım iyi yiyor 2 gündür umarım öyle gider ara ara iştahımız gidiuyyor...yoğurtlu çorbaya bayılıyor sanırım bütün bebekler seviyordur...meyve bisiküvi bunlarda var...azda olsa çikolatada veriyorum zekası için önemliymiş kızlar...eşimin iş yeri hekimi demiş...az verin hergün zekası gelişir demiş....

canım senin kuzunun düzeni oturunca kilo alışı artar.gündüz uykusu kilo alımında çok önemli demişlerdi bana.yemek konusunda ben de tarana çorbası sebze çorbası ve yoğurt verıyorum.açıkçası domatesten korkuyorum11 aylık alrji yapar diye az verıyorum.sen ceviz verıoyormusun annesi kuzuna?ceviz yedir deiler ama nasıl yedirmem gerekir bilemıyorum.birde dün arkadaşım söylde kızı 10 aylık
mamayı kesip keçi sütüne başlamış 1 ayda 900 gram almış,netten baktım biraz keçi sütünün çok yarralı olduğunu söylüyorlar.sende araştır dene istersen cnm.bnde yarın kontrolde doktoruma sorup başlıycam onaylarsa.

Arkadaşın keçi sütü vermiş ama bence 1 ayda 900 gr alması zor..
Bir yanlışlık olmasın sakın...canım cevizi kahvaltısına koy...!tatlı kaşığı çekilmiş ceviz koyabilirsin hergün...

haftada 3 kez bir tatlı kaşığı çekilmiş ceviz içi olucak kızlar keçi sütü gerçekten çok faydalı ben kullanıyoruym sindirimide çok kolay

Arkadaşın keçi sütü vermiş ama bence 1 ayda 900 gr alması zor..
Bir yanlışlık olmasın sakın...canım cevizi kahvaltısına koy...!tatlı kaşığı çekilmiş ceviz koyabilirsin hergün...
nınımcım bende yadıradım 900 garamı ama çocuktada belirgin bu artış,yüzü toparlanmış.aptamil kullanıyordu arkadaşım ya isaldi yada sürekli kusuyordu sanırım keçi sütü bagırsak dengesini saglayınca çocuk gelişti.canım cevizi verdi az önce sevmedi tadını birde reçele karıştırp denemeyi düşünuyorum.bu arada senin kuzun kaç aylık cnm?

Cevizi kahvaltısınamı koydun..Öyle yemediyse çorbasınada atabilirsin..
Reçel için erken daha ..Bence verme...
Biz dün 10. ayı bitirik.. 11 den 1 gün aldık canım..

Cevizi kahvaltısınamı koydun..Öyle yemediyse çorbasınada atabilirsin..
Reçel için erken daha ..Bence verme...
Biz dün 10. ayı bitirik.. 11 den 1 gün aldık canım..

evet canım ama yemedi.neyse dediğin gibi çorbada kakalarım ben ona:)reçeli 9 ay dolduktan sonra günde 1 tatlı kaşığı vermemi doktor söyledi cnm.doğrudan deil mamya karıştr muallebiyle ver demişti ben de veriyorum.bu arada az önce bir topicte okudum arkadaşımız da çikolata verıyormuş doktor önerisiyle zeka gelişimine katkısı olacagını söylemiş..

Herkesin doktoruz farklı şeyler söylüyor..
ben pek tatlı verme taraftarı değilimde canım...

nınımcım slm tatlım.dün doktora gittik,cnm çok şükür normal gidıo adoşumun gelişimi sadece kilo alımını az buldu:(keçi sütü konusunda net bi şekilde önermediğini söyledi mamaların yapısal olarak anne sütüne yakınlığını vurguladı.bu arada boyumuz 1 cm uzamış ve artık ada bebek ba ba,ayye gibi şeyler söyluyor.var mı benden mutlusu:):nazar:

Back