2009 temmuz anneleri bana yardım edin

eymenn

çilekli sakızımın kokusu
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
162
0
bebeğim 5 aylık oldu.hala ek gıdaya geçmedim.ama bu aralar devamlı emmek istiyor.gece 1 saatte bir uyanıyo.elleri devamlı ağzında.bulunduğum yerde doktor da yok ne yapacağımı nasıl beslemem gerektiğini bilmiyorum .bana yardım eder misiniz.

bebeğim 5 aylık oldu.hala ek gıdaya geçmedim.ama bu aralar devamlı emmek istiyor.gece 1 saatte bir uyanıyo.elleri devamlı ağzında.bulunduğum yerde doktor da yok ne yapacağımı nasıl beslemem gerektiğini bilmiyorum .bana yardım eder misiniz.

canım ben 2008 temmuz annesiyimyerimseniben,bebeğin hayırlı olsun güle güle büyüt bu aradaa.s.
bebeğin doymuyor olabilir,kilo durumu nasıl?yeterli kilo alıyorsa sorun yok ama sık sık uyandığına göre tam doymuyor olabilir...ek gıdaya geçebilirsin bence:emir_bebek:

oğlum 8 kilo.ben ek gıdaya nasıl nelerle ne miktarda başlayacağımı bilemiyorum.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

merhaba canım
bence de doymuyor , nedeni ise diş çıkarma döneminde olduklarından iştahsıuzlar , ememiyorlar , o yüzden sık acıkıyorlar .. dilersen ev yapımı yoğurt ve 3 malzemeli çorbayla ufak ufak ek besinlere geç , artık 5 aylıksınız ya gönlün rahat olsun yerimseniben
bundan sonra aybeay kilo alımında azalma başlayacak , hem 3 aydan sonra yaşanan normal durumdan hem de hareketlilikleri arttığı için ..
van da üniv. hast. yok mu :bbo:

canım selam benim oğlumunda adı Eymen Yağız adaşımızın dişi çıkacak olabilir oğlumda 5 aylık bende henüz ek gıdaya geçmedim oğlunun kilosu iyi bence 6 aylık olana dek ek gıda vermeyebilirsin bende vermicem sütüm yettiği için benim oğlumda geceleri 2 saatte bir uyanıyo acıkıyo emimp tekrar yatıyo yapacak bişiy yok canım ek gıdalara geçince gece muhallebi yedirir yatırırsın o tok tutar uyanmazx ama 1 ay daha dayanman gerekicek canım

oğlum 8 kilo.ben ek gıdaya nasıl nelerle ne miktarda başlayacağımı bilemiyorum.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

yoğrut yapmak istersen 90 cc günlük pastörize süte 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyerek küçük mama kavanozlarında günlük yapabilirsin ( ben denemedim , henüz haftaya inşallah ve bu benim ilk yoğurt mayalayışım olacak :sm_cool: )

çorbayı cevizden azcık büyük patates , bi o kadar kabak ve 8-10 cm kadar havuçtan yapıyosun . tüm malzemeler mümkünse organik olacak ( dr.umuz öyle demişti bize ) göz kararı su ekliyorsun , heralde 1 su bardağı kadar anca gelir , yoğunluğu mercimek çorbası kıvamında olacakmış . piştikten sonra blenderdan geçir ve 1 yemek kaşığı saf zeytin yağı ekle , ılıt ve miniğe yedir ..
ilk bi kaç gün çok zor , ben pes etmek üzereydim hatta -tatlicadiarzu-
sonra eşim Nuby marka kaşık biberon getirdi , onunla zorlanmadık hiç , tavsiye ederim , netten araştır ve edin mutlaka , çokkkkkk rahat edersin yerimseniben
sonrrrraaaa ne diycektim başkaaa CADIARZU
hmm , çorbayı 2ye yada 3e bölüp kalanları sıcakken küçük mama kavanozlarına koyup ağzını sıkıca kapayıp soğuduktan sonra buzdolabından muhafaza edersen ertesi gün ve sonraki gün de verebilirsin ..
bu arada verdiğin miktar 50-60 cc olduğu için bi öğün sayılmıyor , ardından mutlaka emzir yine ne kadar emerse kuzuşşş
çorba yada hazır meyve-sebze püresi ne verirsen ardından içebiliyorsa biraz su içsin ..
günün hangi diliminde vericem dersen , öğle yada öğleden sonra 2-3 gibi olabilir ..
dr.umuz bize ilk hafta çorba , 2. hafta yoğurt , 3. hafta hem çorba hem yoğurt , 4. hafta çorbaya balkabağı da eklememizi söyledi ama biz ilk hafta cozladık -tatlicadiarzu-
ikinci hafta hazır kavanoz pürelerden havuçla başladık 3-4 gün , bu hafta yeniden çorba yaptım, bugün 3. günüydü çorbanın , yarın yine yapıcam , pazar günü kavanoz püreyle devam edicez , haftaya da yoğurt deniycez bakalım :1rolleyes:
şimdiden çok kolay gelsin , sakın pes etme , ilk günler kabul etmiyorlar , sonraysa kaşığa saldırıyorlar kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
merhaba canım
bence de doymuyor , nedeni ise diş çıkarma döneminde olduklarından iştahsıuzlar , ememiyorlar , o yüzden sık acıkıyorlar .. dilersen ev yapımı yoğurt ve 3 malzemeli çorbayla ufak ufak ek besinlere geç , artık 5 aylıksınız ya gönlün rahat olsun yerimseniben
bundan sonra aybeay kilo alımında azalma başlayacak , hem 3 aydan sonra yaşanan normal durumdan hem de hareketlilikleri arttığı için ..
van da üniv. hast. yok mu :bbo:

ben başkaledeyim burda çocuk doktoru yok.vana da çok uzağız.malesef:umursamaz:

canım selam benim oğlumunda adı Eymen Yağız adaşımızın dişi çıkacak olabilir oğlumda 5 aylık bende henüz ek gıdaya geçmedim oğlunun kilosu iyi bence 6 aylık olana dek ek gıda vermeyebilirsin bende vermicem sütüm yettiği için benim oğlumda geceleri 2 saatte bir uyanıyo acıkıyo emimp tekrar yatıyo yapacak bişiy yok canım ek gıdalara geçince gece muhallebi yedirir yatırırsın o tok tutar uyanmazx ama 1 ay daha dayanman gerekicek canım

evet diş çıkarıyo olabilir.çok huysuzlaştı çünkü.öceden benimde 2 saatte bir uyanıp emip uyuyodu.şimdi bütün gece meme ağzında uyuyo.çooooook yoruldum .belki de kendim için ek gıdaya geçsin istiyorum:kedi:

evet diş çıkarıyo olabilir.çok huysuzlaştı çünkü.öceden benimde 2 saatte bir uyanıp emip uyuyodu.şimdi bütün gece meme ağzında uyuyo.çooooook yoruldum .belki de kendim için ek gıdaya geçsin istiyorum:kedi:

Selam,
Bezini günde kaç kez değiştiriyorsun?

Eğer günde 3 kez bezi kirleniyorsa ( ama çişini yapıyorsa biraz ağır olacak ), kilo alımı iyiyse o zaman yeterli besleniyor demekmiş. Kilosu da gayet iyi. Belki dişleri çıkacağı için eli ağzındadır. Geçen hafta benim kız da sürekli kalkar olmuştu. Şimdi normale döndü. ıstersen bir süre takip et. Eğer çok zorluyorsa gece yatmadan önce Milupa'nın pirinç unlu muhallebisi var. Ondan verirsin tok tutar kalkmaz. ıstersen pirinç unu ile sen de yapabilirsin. Pirinç unlarının üzerinde tarif de oluyor.

Eğer günde 3 kez bezi kirleniyorsa ( ama çişini yapıyorsa biraz ağır olacak ), kilo alımı iyiyse o zaman yeterli besleniyor demekmiş. Kilosu da gayet iyi. Belki dişleri çıkacağı için eli ağzındadır. Geçen hafta benim kız da sürekli kalkar olmuştu. Şimdi normale döndü. İstersen bir süre takip et. Eğer çok zorluyorsa gece yatmadan önce Milupa'nın pirinç unlu muhallebisi var. Ondan verirsin tok tutar kalkmaz. İstersen pirinç unu ile sen de yapabilirsin. Pirinç unlarının üzerinde tarif de oluyor.

günde 3-4 kere bezini değiştiryorum.çok dolu olduğu için.peki direk muhallebi vermek doğru mu gece uyusun diye.dokunmaz mı kuzuma.

Canım yalancı emzik kullanıyomusun gece onunla uyut en azından seni rahat bırakır ağzından düşürürse veya acıkırsa uyanır eymen yağızda hiç almıyodu ben zorla emziğe alıştırdım şimdi onunla uykuya dalması çok daha kolay oluyo
bende çok yoruluyorum ama inan elimde olsa 6 ay boyunca sadece anne sütü vericem şuan o şekilde gidiyoruız cumartesi kontrolümüz var bakalım ne dicek doktorumuz ben işe başlıcam o yüzden belki 5,5 aylıkken ek gıdaya geçebiliriz ama yok devam anne sütüne derse o şekilde devam edicez bir ay daha

cnm bu hafta benim oğlumda sğrekli uyanıyor meme hep ağzında valla bende çok yoruldum ama yapacak başka işey yok nşallah düzelirler dönem dönem böyle huysuzlukları olacak demekki

cnm bende temmuz annesiyim eğer sütün yetiyorsa 6 aya kadar verme eğer vermek istiyorsanda 1 yada 2 çay kaşığıyla başlamalısın önce meyva suyuyla başlıyabilirsin cnm hadi kolay gelsinopuyorumnanaktan

Arkadaşım bende temmuz annesiyim biz anne sütü veremedik oyüzden 3 aylıkken ek gıdalara geçtik..benimki sebze çorbasını ve yogurt çorbasını çok seviyor..yogurt un biraz pirinçle yapıyorum blendırla çekiyorum..armut ve muz püresi veryorum..sana kolay gelsin.

6 aylikken ek gidaya gecmesek ne olur? kim koymus bu kurali? kilo aliomi iyi ise sut yeterli ise...

biliyorum vitaminleri azaliyor ama onceden sut yettigine kadar sut verirlermis. kayinvalidem diyor ki gecme kiziiiiiiiiiiiiiiiimmmm. ben de diyorum dr ne derse o.

ama emzirmek iyiydi be. kolaydi.

ben tracy hogg'un kitabıyla şans eseri tanıştım ama en isabetli tesadüfü yaşamışım.
orada her ne kadar 6 aydan önce katı gıdaya başlanmaması gerektiğini savunsa da (bebeklerin bağırsakları henüz yeteri kadar gelişmiyormuş) bu konuda bazı istisnalar olabileceğini de söylüyor. mesela 4 aylık 8 kilo bir bebeği katı gıdalara tanıştırmış. çünkü artık onun vücudu için midesinin alabileceği maxsimum miktarın yeterli enerji sağlayamadığını söylemiş. gelişimi açısından mutlaka katı gıdaya geçmeli demiş.
başlangıçta kahvaltıda 2 çaykaşığ,ı bir hafta sonra kahvaltı+öğle, sonraki hafta da 3 öğün birden. her hafta ker öğünde tek besin. yani 1. hafta kahvaltı da armut. 2. hafta kahvaltıda elma öğlen armut. 3. hafta kahvaltı ne bileyim işte muz olabilir ya da bi sebze belki öğle elma akşam armut. daha sonra miktarları arttırıyorsun. yani bence mutlaka katı gıdaya geçmelisin. bebeğin de rahat bi uyku uyusun ne de olsa uyuyarak büyüyorlar.

bbeğim 5 ayını doldurdu ama çok zayıf az kilo alıyor daha 5600 gr eksiği var ne yapmam gerek bide diş çıkarıyo çalışıyorumda ne yapmam gerek tecrübeli anneler yardım edin dişini nasıl rahat çıkarır.nasıl kilo alır.

benimkininde sürekli eli ağzında...açlıkla bağdaştırma bence dişten de olabilir o huy..doktorun ek gıdaya geç demediyse geçme tabiki yanlış yönlendirlme sonra...ama geçersen de öle duurmlarda tabiki kendine en mantıklı gelen şeyi ver bebişe..yerimseniben

X