2009 sonbaharda evleneceklerin paylaşım alanı !!

gerci bizde şile gidebilir hem nişanlımın babasının mezarı orda onu ziyaret ederiz hemde şilede güsel karadeniz dedinizde aklıma geldi hatta ben organize edeyim aşkıma süpris oldu ayy bu cok güsel oldu

ilk söz yüzüklerimiz takıldıgında gitmiştik rahmetlinin mezarına ben nişanlımı ilkkez aglarken görmüştüm baba kalk bak geliini getirdim bi gör nolur demiştim yazarken bile aglamak imkansız birbirimize sarılıp aglamıştık :sinifsinif:

:gitme: allah rahmet eylesın mekanı cennet olsun :Saruboceq:
ı fıkır olabılır
bende amma fıkır verıyom he

tek çocuk olunca bütün beklentiler bende birikiyo canım ...anneme dedim geçen gün tek olmak benim tercihim değildi diye...biraz da zor bir ailem var o yüzden işim zorlaşıyor daha çok.çıkmadık candan ümit kesilmezmiş hayırlısı her zaman...

anladım cnm ama sonucta senın mutlu olman onemlı olan
cok ıstek cok beklentı bazen hüzün getırır ınsana:sinifsinif:
mesela bız 5 kardesız babam cok zorlandı valla hemde 2 gelın aldıkkı ıstekler öle böle deıl :mymeka:
bırı evın tek kızı
diğerı 7 cocuklu aılenın aradakı farkı dıyım
evın tek kızı olan cok zorladı noldu sımdık babam o gelınını hıc sevmyo mılyarları gıttı
ceyıs tukkanı almıstı babam yılların emeğı ıle 30 yıldr calstığı yerden emeklı oldu
ordan cıkıs parası ıle
gttı sattı adama cok dokundu
hıc gulmez hala babam karsı babamda acık acık der sevmıyom onu dıe
ıkıncı gelın buyuk gelın olur bak onlarda cok kardesler
5 erkek kardesı 1 kız kardsı var
5 erkek evlı 5 gelın var bıde hepsne bohca komsuya bohca buyuk gelıne altın yuzuk
anası babası ebesı dedesıne bohca
nooldu alındı hepsı noldu
benım annem ve babama karsı değerlerı kalmadı
ınsan sevıyorum der bosver bısey eksık olsun der yok yok
abımlere ev aldı babam esya aldı
tek cocuk olan gelın çın pazarndan ne bulursa almıs ceyıse hepsını topladan 1bın tl etmez
dandık
oburu bı camasr mak aldı buyukesya
sımdık düşün butun evı babam yaptı esyayıda
keske dıom bı evımız olsa 2 odalı ama kendımızın olsa
esya sorun deıl
ama bunada şukur askım yanımda dıom hıc umursamıyom
sende aılenın pek mudahale etmesıne ıızn verme
ıstekler ınsann oğlu ıcın hıc btmez cunku doyumsuzuz deıl mı

didemcim hayırlı olsun eşyalarınız. güle güle huzurla mutlulukla eskitin inşallah

günaydın kızlar..hayırlı cumalar.
pastacım çok hoş gelinlik.
didemcim çok şükür hallettin işlerini.
bugün benm keyfim yerinde çok şükür..ama bazı haberlerim var..dün demiştim ya fiyat vericekler,17 mlyar istediler ev tadilatı için,bizde vazgeçtik yaptırmıycaz,onun kirasıyla başka bi yerde içi yapılı ev tutucaz..ailelerde öyle yapın,benm nişanlımın bu zmana kadar birikmiş tüm paramızı vermek zorunda kalıcaktık,eve gömmeyin dediler,bizim için çok daha iyi oldu..

iyi düşünmüşsünüz. boşuna onca zahmet çekilecek eldeki parada gidecek.

tek çocuk olunca bütün beklentiler bende birikiyo canım ...anneme dedim geçen gün tek olmak benim tercihim değildi diye...biraz da zor bir ailem var o yüzden işim zorlaşıyor daha çok.çıkmadık candan ümit kesilmezmiş hayırlısı her zaman...

:çok üzgünüm: aynı sorun bendede var. babam değilde annemin beklentileri çok fazla. elinden gelse bize geldikleri her zaman bana bi bilezik getirmelerini bile isteyecek.burda adetler çok. o kadar çok ki kimi inat edip adetleri yaptırayım derken düğün arefesinde nişanlar atılıyor.Allah korusun. ama annemle bu aralar problemlerimiz çok fazla. hemen kırlıyor küsüyor sonra konuşmuyor. çocuk gibi aynı

valla böceğim bu istek meselesi cok kötü ya insanları zor durumda bırakıo bide böle isteye isteye sanki karşı tarafı sömürmek gibi geliyo olsa zaten insanlar niye yapmasın valla böle insanlarla ugraşmak zor

:çok üzgünüm: aynı sorun bendede var. babam değilde annemin beklentileri çok fazla. elinden gelse bize geldikleri her zaman bana bi bilezik getirmelerini bile isteyecek.burda adetler çok. o kadar çok ki kimi inat edip adetleri yaptırayım derken düğün arefesinde nişanlar atılıyor.Allah korusun. ama annemle bu aralar problemlerimiz çok fazla. hemen kırlıyor küsüyor sonra konuşmuyor. çocuk gibi aynı
[/QUOTE]

valla bizdede aynı canım yaa cok abartıyo onuda yapsınlar falan diyo sonra ama sıkıntıya sokma diyo valla arada ben sıyırıcam bide kızıo arada gitcen kurtulursun diyo üzülüyorum valla yaa ama ne bileyim onlarda kendince haklı sanırım

valla böceğim bu istek meselesi cok kötü ya insanları zor durumda bırakıo bide böle isteye isteye sanki karşı tarafı sömürmek gibi geliyo olsa zaten insanlar niye yapmasın valla böle insanlarla ugraşmak zor

ben k babamla konustum dedımya o benı yanlış anlamış ama keske konusmasaydım cunku askım benden habersız kımseyı arama demıstı
k valıdem amelıyat oolmustu onu soram dedım hemde hıc aramamıs demesınler dıe
k babama ddımkı baba bız şu gun ıstıyoruz sız ne zmn uygunsunuz dedım
benım amacım maddı anlamda uygunsunuz demek deıldı
hanı benım aılemde onlarda köydeler çay fındık o bu şu derken işlerını kastettım
o benı yanlış anlamıs:gitme:
kzım ben kredı cektım onu oduyorum
ancak eylulden sonra olur
yanı 2010 eylulden sonra:1shok:
bende baba dedım benı yanls anladın bısey ıstemedım şöle böle dedım
neyse konu kapandı
dedı babanı arayamadım kızmya dedı bı knt alamadım kasabaya ınıp bende onemlı deıl baba dedım alınca ararsın
cunku babam gün demelerını beklıyor
neyse hatta o an bıle dedımkı bak baba sakın babamın sızden bısey ıstycenı dusunup uzme kendını
benım babam derkı sızın gucunuz neye yeterse onu yapın
neyse telı kapattık
askımn babası ıle arası ı deıl evın tek oğlu babası gtmış 5 katlı apartmanı satmış
benımkı kırgın benı resıl edıyo mıllete bı oğluyum hep paramı yedı bı ev bırakmadı dıomafoldumben
ben onu tesellı ettım aman askım bız kendı paramısla alırız dedım boşveer
neyse ogun aksamı halası babasını aramıs
buda halasında kalıyorya babası artık ne dedyse benı aradı
ama nasıl bağırıyo ben o an koptum cok pişman oldum mafoldumbenağladım
ama kızıyo bıde dıo askım sevgılımneden aradın
ben sana hersey yapcam arama onu bıdaha dıo
sonra okadr guzel laflar ettıkı ıyıkı askım var yaa
altında malda hıc gozum yok
k babamada kırgın deılım yanlış anlamıs
halamada dedım zaten
ama varya o an yasanmış bana bağırmıs ıyıkı dedım:kedi:
cunku öle guzel laflar ettıkı
hıc altınımda olmasa olur

valla ben bu ara kimseye yanaşmıyorum.babam stresten 13 kilo verdi (kız vermek çok zormuş diyip duruyo) annem sinir küpü şeklinde ama bi anda bi yumuşuyo bi görün dakikası dakikasını tutmuyo.kardeşim ablam gitsede kurtulsam diyip duruyo ay bi yerlere sokamıyorum kendimi =(

genelde herkesin sorunu aynıı:delphin:
bnmde nişanlımın maddi durumu iyi değil. düğünümüze iki buçuk ay kaldı yaklaşık. şafak azaldıkça stres artıyor. Allah yuva kuran herkesin yardımcısı olsun inşallah :Saruboceq: mobilyalarımızı ağustos ayında alıcaz beyaz eşyalarımızı aldık çok şükür. bu gün kredi için başvuruda bulunmuş nişanlım. çok üzülüyorum aslında böyle olduğu için:1no2: ama zorluk çekilmedende evlenemiycez galiba. nişanlımın ailesinin hiç bir katkısı yok bize beni en çok üzende bumafoldumben

genelde herkesin sorunu aynıı:delphin:
bnmde nişanlımın maddi durumu iyi değil. düğünümüze iki buçuk ay kaldı yaklaşık. şafak azaldıkça stres artıyor. Allah yuva kuran herkesin yardımcısı olsun inşallah :Saruboceq: mobilyalarımızı ağustos ayında alıcaz beyaz eşyalarımızı aldık çok şükür. bu gün kredi için başvuruda bulunmuş nişanlım. çok üzülüyorum aslında böyle olduğu için:1no2: ama zorluk çekilmedende evlenemiycez galiba. nişanlımın ailesinin hiç bir katkısı yok bize beni en çok üzende bumafoldumben

sızn nışanlılık donemı cok kısa olcak
o yuzden sıkışmanız cok doğal cnm
ama olsun evlenınce calıscaksan beraber odersınız
bızm gene 9 ayımız falan var ınş halolur
kalanlarıda takst yapıp oderız
cunku ben calıscam

benımde yengem sayıyo
yeter artım şu ceyıslerınden bıktım dıo acıkca cunku heryerı ısgal ettım
daha camsr mak ıle bulasık mak mağazada onları nerey sokcm dıe düşünüyorum
mağaza kalsın aralıkta taksıtı bıtıyo
aralık ayında gelsın dıom ama nereye koycam

sızn nışanlılık donemı cok kısa olcak
o yuzden sıkışmanız cok doğal cnm
ama olsun evlenınce calıscaksan beraber odersınız
bızm gene 9 ayımız falan var ınş halolur
kalanlarıda takst yapıp oderız
cunku ben calıscam

böcük senin düğün ne zamandı tatlım ?
9 ay içerisinde bi çok eksiğinizi giderebilirsiniz.. yerimseniben
zaten sen bi çoğunu aldın..
bende evlendikten sonra çalışıcam elim mahkum yoksa geçinemeyiz
düğün borçlarımız artı birde kiracı olucaz..
Allah sağlık versinde çalışalım zaten evde olmak sıkıcı gelir bana yıllardır çalışmaya alışkınım

böcük senin düğün ne zamandı tatlım ?
9 ay içerisinde bi çok eksiğinizi giderebilirsiniz.. yerimseniben
zaten sen bi çoğunu aldın..
bende evlendikten sonra çalışıcam elim mahkum yoksa geçinemeyiz
düğün borçlarımız artı birde kiracı olucaz..
Allah sağlık versinde çalışalım zaten evde olmak sıkıcı gelir bana yıllardır çalışmaya alışkınım

bızım düğünü ben nısanda ıstıyom benımkı kasımda -tatlicadiarzu-ama nısan olur dıyom ne ben neden aılem kasımdakı düğüne yetısebılır
uzaktan bakılınca cok az eksık kaldı sanıyon ama öle deıl be cnm ornek
elektrık süprgesı
kucuk ev aletlerı
ütü ve masası
yatak örtusu yastık yorgan
fırın
danteller sarılcak1500 tl falan
bunların harıcınde daha alıncak ıvır zıvnırlr var
hanı aldıklarımda var tabı
onun ıse hıcbıseyı yokkaydirigubbakcemile3
mobılya tv buzdolabı halı perde takılar düğün gelınlık davetıye off anam off
bızde kırada oturcaz calısmayı sevıyorumda ama burdan cıkcam cunku sanırım evım karısda olcak

mutluluk olduktan sonra borçlar ödenir gider kızlar önmli oln huzurlu mutlu olmak...

Son düzenleme:
aybuer çoğu zaman annemde söylüyor bana bu tarz şeyler. damat hiç gelip gitmiyor.. şunu yapmıyor bunu etmiyor.. çok soğuk falan diye söyleniyor. hayallerindeki damatla uyuşmadıkça nişanlılarımız bizi üzüyorlar.. bende arada kalıyorum :( zaten düğünümze azaldı. eksikler çok... bununda stresi var üzerimizde. diceğim o ki evlenmek çok zormuş

kızlar düğün tarihleriniz ne ? bnm ki 9 ekimde kendi şehrimde olucak 11 ekimde de nişanlımın memleketinde

biz ikimizde aynı şehirdeyiz ama nişanlım yaklaşık 40 dk mesafede bi ilçede yaşıyor.bizimde 31 ekimde bizim burda olucak düğün (ayrı kına yapmıyoruz burdaki düğünün sonunda kına yakıcaz sonra tavuk alma,baklava alma falan olucak), 1 kasım da ise nişanlımın ilçesinde olucak

ranunun istediği 1 düğün Allah veriyor 2 düğün zemuszemus

herkes en güzel günlerin nişanlılığının keyfini çıkart çok arıycan bu günleri diyor ama bana sorarsanız düğün bitsin evimize gidelim kapatalım kapımızı herşey bitmiş olsun bütün tantanalar,telaşeler,kafamızdaki acaba ne olacaklar :delphin:

Back