2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı


Ya bu virüsler ağrı falanmı yapıyo nasıl anladınız benimde kulağımın arkasında şişlik olduda nedir acaba

hem ağrı hemde kulak kepçesinde kızarıklık.baş dönmesi mide bulantısı.2 ay yattım.herpes zoster yani uçuk virüsü.çok az gözüken bi hastalık.sonrasında kulağımda çınlama kaldı.azaldı zamanla ama hala geçmedi.çok zor günlerdi.ankara istanbulda gezmediğimiz doktor kalmadı.özellikle çınlama için.
kızlar bebek 7+2 günlük.daha cinsiyet belli değil.benim içime kız doğuyo eşimin içine erkek.bakalım hayırlısı artık ama idrar yolu enfeksiyonu olmuşum bayağı ağır geçiyo hamilelik.
 
Son düzenleme:
Bencede kız bebek yaren seninki başkaymış benim arkadaşım olmuştu genital bölge ağız göz sırasıyla sıçramıştı çok kötüydü sanada Allah bi daha göstermesin
 

maşallah 7 haftası geçti bile, benim kuzenim neredeyse bütün hamileliği boyunca kurtulamadı o idrar yolu enfeksiyonundan inşallah çabuk atlatırsın. Bu sene kızmı çoğunlukta erkekmi acaba, yanımdaki arkadaşımda hamile bu hafta öğrendi, bir oğlu var kız istiyo normal olarak hayırlısı bakalım.
 
inşallah canım geçer ve bidaha tekrarlamaz.arkadaşında gelsin 2013 ocak anneleri topiğine tanışalım:))
 
Yok kulübümün adresini veremem kimseye o bana özel, ne bencilim :)) bu arada baktım da 2013 ocak anneleri bayağı kalabalık, bizimde öyleydi demekki doğumlar ocakta yoğun oluyor :)
 
Bugün yine Elif'i okula götüremedik, babası evden çıkaramamış atmış kendini yerlere, masaların altına girmiş kıyamet kopmuş, götürememiş
niye gitmek istemiyosun diyince tek söylediği şey orda bana vuruyo çocuklar oluyo, bahanemidir nedir anlamadım, okul serüvenimiz sona eriyo sanırım. Böyle uğraşamıycam.
 
Filiz sen böle anlatınca defneyi merak ediyorum ama bence seninkinin bu ara hassas dönemi ondandamı bu kadar sorun çıkardı acaba bence önce sizin aranızın düzelmesi sağlıklı bi ilişkiniz olduktan sonra okul gibi yeni ortamlara alışabilir yani senin çalışman gerektiğini bi şekilde kabul etmesi lazım bunuda nası başarırsın bilemedim bi pedagogtan yardım alsan
 
Valla düşünmedimde değil pedagog olayını Nazlı, dur bakalım biraz daha zaman geçsinde bakalım durum ne olacak.
 
Evet biraz daha bekle bakalım şimdi yaz geldi dışarda sıksık beraber vakit geçirirsiniz onada iyi gelir
 
Defne okul için çok heycanlıyım diyo çantasını bile hazırladı boya kalemlerini resim defterini koydu hatta öğretmenimi arayıp sorarmısın oyuncak götürebilirmiyim diyo abimin servisi var arıyoruz dayı benim okulum çok uzak sen götürürmüsün diyo yani pek hevesli bakalım gidince nolucak
 
filizcim sıkma canını bence bu sizin kreşinizle alakalı bi durum. biz bile uzaktan uzağa sevmedik ki senin kız kreşin içinde haliyle sevmemiştir. daha farklı yerler araştırın bu arada.
defneyi de heyecan sarmış hevesli olması çok iyi inşallah kırılmaz hevesi.
yaren sana geçmiş olsun aman dikkat et idrar yolu enf. nu hamilelikte ciddi boyutlara ulaşabiliyor pyelonefrite kadar gidebiliyor dr antibiyotik verdiyse mutlaka kullan allahtan hamilelikte kullanılacak masum antibiyotikler var da çok sorun olmuyor.

biliyorsunuz bi cenazemiz olmuştu. onun üzerine kaynımın düğünü oldu bandırmaya gittik geldik perşembe yola çıktık birde arabayla akşam bandırmadaydık 12 saat sürdü. cuma gün kınamız oldu c.tesi düğün birde orda rahatsızlandım kına gecesi sabaha kadar mide ağrısından kıvrandım bu arada zaten belim coşmuş durumda yine bide belim bastırıyo ağrı kesici içemiyorum mideyi delicem diye korkudan içmesem ağrıdan deliricem artık içtim napayım. ee tabi iki gün boyunca bi karış topuklada gezince ağrım hepten arttı. ben alışık değilim öyle bi karış topuğa ama güzel görüncez diye iştee..
pazar gün dinlendim p.tesi gezdik salı da yola çıktık. çarşamba da işbaşı derken buralara pek bakamadım baktım da yazamadım.
12 yıldan sonra tek gelin olma lüksümü yitirmiş bulunmaktayım. artık koca gelin oldum hahahaaaa

bugünde böreğim tuttu bi tarfatan çarpıntı ölcem diye de korktum haa.bu dünyayı sevdiklerimizi bırakıp nasıl gitcezki
neyse neysee moral bozma moduna geçmeyeyim dimi. öptüm hepiizi.....
 
merhabaa..
kızlar gene uzak kaldım ama ..
yaren hamile misin??hayırlı olsun,4. mü ben mi yanlış hatırlıorum??
serpilcim geçmiş olsun canım,hastalık çok zor,ben de acayip atak dönemindeyim(
kızlar nil de bi deli oldu,devamlı bebek oluo,aguluo,kafayı yiycem!!!1 dk boş duramıo,kendi bişi yapmıo,beni azarlıo...
ben de ii diilim geçiremedim depresyonumu..evimi istiorum ne kadar uzun sürdü bu kabus...
avanos'ta 1 okul var devletin eylül döneminde açılıo ama nil okulsız kalmaktan harap oldu,ilk önce özel bi kreşe vereceğiz yakınlarda nerde varsa artık,oraya yazlık okul dedim,soona kendi okuluna geçeceksin..belki düzelir?
yediği hiç bişi yememeye başladı,onu sevmem bunun büyüyünce yiycem,bunu bebekken yerdim..herşeye bi kulbu var.
benim de salı dınavlarım bitio bakalım nası olcak ,çalışamadım dooru düzgün işallah ortalamadan kalmam çünkü 50ler genelde!!
neys şimdilik bu kadar,mcukss:)
 
Günaydınlar kızlar,

Nazo defne için çok çok sevindim hayatım.İnşallah böyle gider, sorun yaratmaz.Normalde ilk hafta çok iyi oluyorlar, daha sonra ben gitmemler filan başlıyor ama, öyle çok sorun çıkarmıyorlar.
Elif'in gitmek istememesinin, bu kadar sorun çıkarmasının sebebi bence de kreşten kaynaklanıyor.Serpilin dediği gibi biz bile uzaktan sevmedik kreşi, o içindeyken nasıl sevsin. Bence bir süre sonra farklı bir kreş araştır.Çocukla gerçekten ilgilenen bir kreş olsun ama, bunlar sadece gün içinde bakıcılık yapıyorlar sanırım.Çocuğun psikolojisini filan bilmiyorlar.Kreşte hiç mi kimseyi sevmez bir çocuk.

Hoşgeldin serpil.Nasılsın şimdi, hem yorgunluk, hem yüksek topuklar tabii sorun olmuştur:)))Bel ağrısı çok kötü bir şey.Geçen haftalarda ben yaşadım, hafta sürdü, kendim evde geçirmeye çalıştım olmadı.En sonunda hafta sonu dayanamadım.Dr. a gittim.Neyseki fıtık filan değil.Gece terli uyanıyorum, egehan uyanıp çişi gelince onu kucağıma alıp banyoya götürüyorum diye olmuş.Maşallah ağır, bir de uyku sersemi, dikkatli alamadım sanırım, terli vücut soğuğa çıkınca sinirlerden kaynaklanmış.Şimdi terlik aldım, gece uyanınca onu giyiyor, bende kalkınca biraz daha dikkatli oluyorum.Ama o bir hafta çektiğim inanılmazdı.Bir de senin sürekli çektiğini düşünüyorum.Gerçekten işin çok zor canım yaaa....

Duyguuu, sen de hoşgeldin canım. Ev olayını hala çözemediniz mi_? Nerde kalıyorsunuz_? Nilde sorun yaşıyordur tabii, senden etkileniyor, yaşadıklarınızdan etkileniyor.Bir de kreşi seviyordu o.Kreşe de gidemeyince çıldırıyordur evde.Seni de çıldırtıyor tabii...İnşallah çözersiniz sorunlarınızı bir an önce.
 
Günaydın inşallah meral devam eder böle ay bugün pek bi hüzünlüyüm sürekli yağmurdan heralde bide kocamı özlüyorum h.sonu geliyo ama yetmiyo ben eski günlerimizi istiyorum çocuk olunca sosyal hayatımız sıfıra indi diebilirim başbaşa olduğumuz zamanlr çok az bi yere gitsekte ikisinden biri yanımızda neyseki akşam erken yatıyolar gece başbaşıyız
 

Ah ah Elif'te böyleydi, ilk iki hafta sabah kendisi uyanıp anne okula geç kaldım diyodu, okadar hevesliyken hiç beklemediğim şeyler yapmaya, başladı, inşallah seninkinin hevesi yarıda kalmaz, düzgün bir okula denk gelir inşallah.


Geçmiş olsun Serpil, hayırlı olsun düğününüzde, saltanatın sona erdi desene, benimde yakındır :)) bende ilk gelinim bekar bir kaynım var, elti'nin lafı bile soğuk sanki be :)) neyse ön yargılı olmayalım yine de. k.validem de öyle bir hevesle gelin arıyo ki, kaynım senin bulduğunla evlenmem diyor, k.validem ben senin bulduğunu almam diyor bakalım ne olacak :))) inşallah kafa dengi birilerine denk geliriz, gerçi uzaksın sen ama olsun, bayramı var seyranı var :))



Haklısınız bende öyle düşünüyorum, bu derece hevesli bir çocuğun enazından okula gidene kadar mızırdansa bile okula girince herşeyi unutması gerekir. Ama Elif gerçekten istemiyo, konuşurken okul lafı geçtiğinde bile suratı renkten renge giriyo kaçıp gidiyo, konuşulanları duymaya bile tahammülü yok. Bu yaz vermeyi düşünmüyorum çünkü bu isteksizliğin üzerine hangi okula yazdırsam aynı tepkiyi verecek okuldan soğudu çünkü, biraz arası açılsından eylülde veririm artık.
 

:))) sosyal hayatmı o nasıl birşeydi nazlı hiiiç hatırlamıyorum :)) hiç sorma sinemaya gitmeyeli yıllar oldu, sabah ezanlarına kadar filmler falan seyrederdik, oyunlar oynardık arkadaşlarla toplanıp, nekadar çok boş vaktimiz varmış eskiden meğer. Şimdi evde iki kelime konuşmaya bile vaktimiz yok, önemli şeyleri telefonda konuşuyoruz eşimle, evde izin vermiyolar çünkü her lafın içindeler :))
 
Bizde dün köye gittik, havalar birtürlü düzelmediğinden bu sene daha ilk gidişimiz, havada serindi inşallah iyice hasta olmazlar, Elif geçen sene çok birşey anlamıyordu, ama dün çok zevk aldı köyden, akşam eve dönmek istemedi, inekleri sevdi, tavukların altından yumurta topladı, ağaçtan erik topladı, salıncak, bahçeler, arkadaşlar derken mest oldu. Ama tabi olan bana oldu, yol yakında olsa günü birlik olunca acayip yorucu oluyor.
 
Ahhhh ah filiz sorma neler yapardık iş çıkışı buluşur yemek yer sinemaya giderdik daha neler neler defnede dediğimiz gibi inşallah hevesi kırılmaz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…