2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

selam....
kuzi bencede kreşe alışır sen karalı ol yeterki ....işigücü bırakıyım deme sakın 15 yıl çalışıp da olacak işmiorası olmadı başka biişte çalışırsın ...
duru yu nasıl özlemişim ay ev bomboştu gittik niye geldiniz dedi yüzümüze bakmadı( kıskandığımı hissettim) ( ama kalkıcamız zaman bende gelicem dedi bütün gece bana sarılıp yattı :))
 
Hayırlısı Gülcecim duygusal düşünmemem lazım biliyorum sonra pişman olurum çünkü


Yerim o Duru'yu ben ya, bu çocuklar öyle acayip ki, uyguladıkları ile hissettikleri tezat oluyo, aslında annesine gitmek için içi gitmiştir onun bütün gece ama kalıcam demişya bir kere, serde inat var ya, annemi istiyorum diyememiştir birdaha. Nasıl özlemiş demekki canım benim. :)
 
Sağol meralcim bayağğğ kolayladık salon benim oda bitti bugün mutfağa girdim ama daha bitmedi 15 sene bi kenara atılmaz filiz bide en başta demiştim ya eğer uygunsa yani çıkabilcek durumdaysan ama bu şartlarda .... Aynen bu arada çocukla hiç otele gitmedim defne doğduğunda babam defne için tuttu yazlığı o yüzden gerekte kalmadı bide maddi olarak ağar gelir
 
Günaydın kızlar,

Deryanın söylediği çok doğru, sonuçta okula gidecek bu çocuklar 2 sene sonrasınd.Aynı sorunlar o zaman yaşanacak. Ben birçok çocuk gördüm, günlerce annesi okulun kapısında bekliyordu ki, o zmaanlar okula başlama yaşı yediydi.Şimdi bu yaş sınırı da düştü.Öyle ya da böyle öğrenecekler.
Bizim anneanne yanımızda, o bakıyordu ama sorun yaşıyorduk.O kendi hayatını da yaşamak istiyor, ama egehan olunca bunu yapamıyor.Bağlanıyor eve mecburen.Baktım bizim aramızda sorunlar artacak, egehanı verdim kreşe. Şimdi çok rahat kafam. Kimseye bağımlı hissetmiyorum böyle olunca.Öteki türlü, annem bakıyor diye, ona mecbur kalıyordum.Laf sokmalarına sesimi çıkartamıyordum.En sonunda herkes kendi hayatını yaşamaya başlayınca işler yoluna girmeye başladı açıkçası.

Gülce anneyi görünceye kadar farketmiyorlar, ortamın değişikliği, oyunlar oynayan kişiler filan derken.Ama anneyi görünce olay bitiyor:)))Aslında okulda da aynı şey geçerli, anneyi görünceye kadar çocuklar ortamda daha rahat oluyorlar, ama anneyi görünce farklılaşıyorlar. Özlemiştir seni ama farkedememiştir:)))

Egehan da bazı sabahklar beni öpücükle uğuluyor okulun önünden, ama bazen de bu sabahki gibi ben girmek istemiyorum, beraber ofise gidelim diyor.Bu sırada öğretmeninin takındığı durum çok önemli.Hemen egehanı çağırdı, gel sanki çöp arabasının sesini duyuyorum, yukardan bir bakalım, geliyor muymuş dedi.Beni unuttu anında.Çöp kamyonu,sinek ilacı sıkan arabalar, daha doğrusu tüm arabalara karşı anormal ilgisi olduğu için onlarla kandırılabiliyor anında.
 

tamda anlatmak istediğim buydu işte :)) anane bize baglanmıyor bizde ona :))

ögretmen cidden çok önemli bizimkilerdede aglayan olursa çok guzel oyalıyorlar... arkadaşımız var oglu 4 yasında bir turlu başlatamadılar okula... surekli aglıyor gelin alın dediler çocugu... çocukta alışmadı bir turlu...

pedogog görsün dediler... aldılar götürdüler... pedogog demişki gökyüzünde güneş var yıldızlar var demiş... bizim oglan demiş ki guneşte bir yıldız dünyaya en yakın yıldızdır demiş :))

pedogog özel bir okula gitmesine karar verdi... motor gelişimi fazlaymış vs... normal bir kreş hafif kaldı çocuğa yani :)) şimdi farklı bir okul buldular bayılıyor oraya...
 
Süpermiş yaaa:))) Çocuğa az geldi tabii normal kreşteki aktiviteler.O yüzden de sıkıldı demek..Maşallah ona...
 
..........................................................
 
Son düzenleme:
Siz bunları anlatınca gerçektende okuldaki eksikleri daha çok fark ediyorum doğrusu, ben dün orda Elif'i ikna etmeye çalıştığım süre boyunca öğretmenler sadece ara ara Elif hadi annen artık gitsin işe geç kalıyo, gel biz senle camdan annene el sallayalım dediler, onun haricinde de oturup bizi seyrettiler bol bol, bana diyolar ki o böyle ikna olmaz siz gidin en iyisi, çocuk paçama yapışmış yalvara yalvara ağlıyo, hani bir kucağımıza alalım birşeyler gösterelim yok, ben onu paçamdan silkeliycem itikliycem içeri kapıyıda çekip çıkıcam bu durumda ancak, orda oyun hamurları falan var Elif bayılır, ben ordan alıyorum bak burda ne var bunlarla oyna falan öğretmen ordan seyrediyo, demiyo ki gel ben sana hamur veriyim beraber yapalım yada herhangi birşey yok yani. en son artık öylece bırakıp çıkacaktım neyse bir kucağına almaya çalıştı ama Elif'i zapt etmek ne mümkün attı kendini yerlere öyle bırakıp çıktım, işte arkamdan da müdür yardımcısı üzmeyin kendinizi böyle böyle alışacaklar falan teselli ediyo beni. neyse bu da bişeydir dedim yani.

Birşey dikkatimi çekti yanlız Elif'in okulda adını tek bildiği kişi ve adını söylerken gülümsediği tek bir kişi var, o da tuvaletlerini falan yaptırmaya yardımcı olan Tuba teyze :)) sevmiş demekki kadını, başka ne arkadaşlarının adını ne öğretmeninin adını biliyo, biliyosa da söylemiyo :)) kadını göremedim görseydim teşekkür edecektim valla demekki sevgi gösteriyo.
 
çok zor ya öyle aglarken bırakıp çıkmak... insanın içi parçalanır valla... ezgi o safhaya gelmedi hiç allahtan :)) ama başka çocuklarda gördüğüm hemen ögretmen kucagına alıyor ve sınıfa sokuyor anneye git diyor ....

bizimde kevser teyzemiz var... yemek yapan..

onun yemekleri daha guzelmiş.. hatta onun zeytini daha guzelmiş... daha zeytin yediğini görmedim ben ezginin :))
 
:)))) nasıl yetiştiriyor acaba kevser teyze zeytini tarif almak lazım :)))
 
mrb
Aslı'da sabahları bırakırken öyle çok ağladığını hiç hatırlamıyorum, sadece biraz huysuzlandığı olmuştur. Zaten benim ki ortamın tadını çıkarmayı seviyor, ben hala evdeyim ama her sabah babası ile gidiyor kreşe, önce anne seninle kalmak istiyorum diyor, sonra ben hastayım yatmam gerek, seninle oynayamam dediğimde, tamam akşam beraber oluruz diyip gidiyor, benim hastalığım olgunlaştırdı yavruyu.
 

benimki hala algılayamadı malesef , seninle oynayamam işim var diyorum yok, sen oyun oynarken kreşte bende işleri yapıyım işler bitsin sen gelince beraber oynarız diyorum anlamıyor evde başımın etini yiyor, sabah 7.15 de uyanıyor daha ben yüzümü yıkamadan kahvaltı istiyor 7.30 da da oyuna oturtuyor beni düşünebiliyormusun eskiden sabah kalkar kahvaltı eder 2 saat tv seyrederdi bende kanepede uyuklardım şimdi nerdeeee oyun oyun oyun diye bunaltıyor hiç durmadan onunla oynucam onu istiyor sonra da ağlıyor bugünlerde yine herşeye ağlama huyu yeniden çıktı offf ya sabah sabah çıldırttı beni 2 dk giyinemedin bile car car bağırdı salondan buraya gel diye oğlum giyiniyorum bekle gelicem diyorum yok ay sinirlerim tavan yaptı yine
 
Emelcim evde tek başlarına çok sıkılıyor çocuklar, yanlarına illa arkadaş istiyorlar. Aslında kreşe gitse, biraz alışsa o da rahatlayacak sende. Sürekli çocukla birlikte olunca biz de sıkılıyoruz. Birde onat sana çok bağlı. O yüzden de sanırım her şeyi seninle yapmak istiyor. Şükür egehan öyle değil.Tamam benimle birlikte de bir şeyler yapmak istiyor ama evde olduğumuzda arabalarıyla kendi kendine oynamasını da seviyor.
Zaten cumartesi pazar evdeyiz.Onda da fazla tv seyretmesin istiyorum, o yüzden sabah kahvaltıyı hazırlayıncaya kadar tv seyrediyor.Arkasından tv kapanıyor.Kahvaltıdan sonra puzzle çıkartıyorum, beni çağırsa da benim işim var sen kendin yap, yapamazsan yardım ederim diyorum. Ben işlerimi yaparken o oyalanıyor. İşlerim bittikten sonra, boyama kitraplarını ya da çıkartmalı kitaplardan çıkartıyorum, onları beraber yapıyoruz.Öğle yemeğini yiyor, yatıyor.Saat 3 gibi uyanıyor. Çoğunlukla o saatten sonra ya ofise gidiyoruz, ya da arabayla bir yerlere gezmeye.
Uzun uzun anlattım ama, benimle fazla bir bağımlılık yaşamıyor onu anlatmak istedim.Bunun sebebi belki doğduğundan beri ben sürekli işimdeydim. Evde ya anneannesiyle kalıyordu kreşe gitmediğinde ya da ofiste beraber oluyorduk. Ama her zaman kendi başına oyunlar oynamayı bildi.Onat sürekli seninle, her şeyi seninle yapmaya alışkın olduğundan ne senden ayrılmak istiyor, ne de sensiz herhangi birşey yapmak istiyor.

Fakat bu okula başladığında daha büyük sorun olacak sanırım.O yüzden hiç olmazsa evdeyken o ne kadar ağlasa da sen kendi işlerini yap,kitap oku, ama sürekli onunla oyun oynama. Kendi başına da bazı şeyleri yapmasını sağlaman gerekiyor.Havalar orada da düzeldiyse, parka çıkın, parkta başka çocuklarla oynasın, sen ona hiç karışmadan otur bir yerde.
Yani söylemek kolay ama anlattıklarından anladığım kadarıyla sende iyice bunalmış durumdasın.Bir giyinmene izin vermeden bağırıp ağlaması senin de sinirlerini harap edr tabii ki.

Aslı sen nasıl oldun, biraz toparlandın mı_?
 

gelenler gelmiş yine :))) sen kardeş yap emel onata beraber oynasınlar :))

ezgide evde olunca hayatta odasına gidip oynamaz illa biriyle gider oynamaya... ama mutfak almıştım ben ona salona kurduk orda suyla tokayla yemek yapar :))

zaten evde olmayıda sevmiyor illa park istiyor... parkta arkadaşları var bir sürü onlarla saatlerce oynuyor.. arkadaş dediklerim 8-10 yaşında ...

bunu oyalıyorlar, sallıyorlar.. ne isterse yapıyorlar keyfi keyf o yuzden parkta bizimkinin...
 
bu arada gecen gun baktım ingilizce sayı sayıyor ezgi ...

nerden ögredin dedim ...

kendi kendime dedi..

okula sordum onlarda ingilizce yok onlarda, üst sınıfta var dedi ögretmeni...

sanırım iphade e yuklediğim oyunlardan ögrenmiş... hepsi ingilizce çünkü :)) arada şaşırsada 10 a kadar saymayı ögrenmiş :)) demek ders alsa kapıcak çok hoşuma gitti ve çok şaşırdım...
 

Maşallah Aslı'ya uyumlu demekki, bizim Elif'in beş dakkası beş dakkasına uymaz, bir bakmışsın peki annecim tamam annecim, bir bakmışsın 90 derece dönmüş, bugün amcası bıraktı okula yine ağlaya ağlaya vermiş öğretmene gelmiş, neyse şimdi iyiymiş amaaan böyle olduktan sonra yaz dönemine yazdırmıycam galiba.


emel evde olunca da durum bu işte, sürekli senden birşeyler bekliyo, tuvalete bile göndermiyolar insanı, beş dakika boş bırakmıyolar zor iş yani, sürekli bir kreş değilde oyun grupları gibi birşeyler bulsan, 2-3 saat takılabileceği, gerekirse seninle birlikte gideceği. çocukta napsın sıkıntıdan sana sarmış durumda ama insanı tüketiyo bu durumda.
 
Maşallah Ezgi'ye de Türkçe olayını bitirdi ingilize geçiş yaptı demek :)) çok çabuk kapıyolar, istedikleri zaman ama tabi. Elif'e de biz hiç oturupta bu bu renk dememiştik mesela, pepe'den falan öğrenmiş bir gün bir baktım ne renk görse adını söylemeye başlamıştı.
 
Bugün işe gelirken radikal bir kararla yolumu değiştirip hastaneye gittim ve spiral taktırdım. Baktım her ay hop oturup hop kalkmayla olmuyo, tek uygun çözümde bu görünüyodu ama bu kadar canımın yanacağını bilsem hayatta gitmezdim vallaha, korkutmak gibi olmasın da tabi herkes böyle etkilenmiyomuş, ben biraz bu konularda psikolojik olarakta rahatsız olduğumdan olsa gerek bayılıyodum oralarda tansiyonum falan düştü. öyle de işe geldim, hala zor oturuyorum kasıklarıma batan birşeyler var belim karnım ağrıyo, ne zor işler bunlar ya, herşeyin ceremesini bizmi çekicez kardeşim. (((
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…