2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ay kızlar valla kafanızı şişiriyorum kusura bakmayın ama çok sinirlerim bozuldu bu okul işine ya, dün akşam yine Elif'i ben aldım 6'yı 20 falan geçiyodu saat yetişebildiğimde, babasının işi vardı alamadı. Yukarıdan nöbetçi öğretmen indiriyo Elif'i bana duyurarak Elif'e diyo ki bak annen geldi, ben sana demedimmi annen gelecek seni almaya ağlama diye !, sonra aşağı indiler ne selam ne sabah direk söylediği bir saattir ağlıyo Elif !

Elif'e dedim ki niye ağlıyosun kızım ben seni almaya gelicem niye beklemedin, çokmu ağladın, ağladım seni istemiştim, seni çok özledim diyo bana, çocuğun yanında bunu söylüyolar çocukta etkileniyo. Yukarıdan da çocuk sesleri geliyodu, kalan çocuk yokmu dedim, bunun sınıfındakiler gitti onlar gidince yalnız kaldı diyo öğretmen. Neyse öyle aldım gittim. Bu sabah eşim bıraktı yine ona da öğretmeni geç alıyosunuz ağlıyo Elif arkadaşları gidince demiş. Eşimde e sizde çalışıyosunuz mesainiz bitmeden çıkabiliyomusunuz bizde çalışıyoruz demiş, sesini çıkarmamış, ama eşimde çok sinirlenmiş.

şuanda öyle sinirliyim ki yani arıycam okulu bu sinirle aramak istemiyorum. Biraz rahatlıyim diye bekliyorum. Ne diyim ne yapıyim bilmiyorum, sırf sabah erken getirmeyin diyorlar diye, Elif 7:30'dan 8:30'a kadar babasıyla arabada dolaşıyo oyalanıyo iki sabahtır çünkü babannesi yok evde. off ya o orda ağlar, öteki orda öyle, bunlarda insanı iyice strese sokuyolar, bütün tufahlar benimi buluyo yahu
 
ya ezgi kucukken en çok ne kıskanırdım biliyormusun :)))

geceleri uyuyan bebekleri ve yemek yiyen bebekleri :)))))))

valla haklısın deryacım ben defnede hiç bişey çekmedim uykuları düzenliydi yemesi iyiydi bezden bi kurtulduk pir kurtulduk gecede bağlamadım hiç çok şükür hastada olmadı rahat büyüttüm kısaca ama yemeyen zormuş gerçekten deren genelde sakin bi bebek ama ablası gibi yemiyo ben defnede yok sulu kıvamdan katı kıvama yok bu hafta meyve öbür hafta yoğurt yapmamıştım bodozlama dalmıştık ek gıdalara bi sorunda yaşamadım ama deren hanım, ilk başladığımızda kalın kıvam istemedi sebze püresi sevmedi meyvede eh işte kısaca yeme konusunda uğraştıyo beni ağzında tutuyo tutuyo su gibi akıtıyo yandan uykuda yiğeni,m fena gece uyumuyo hep memede dursun istiyo
 
Filizcim Allahın bi lutfu bana diyorum bide Allah dağına göre kar veriyo ben sabah erkenden kalkarım ama uykusuzluzıa dayanamam gece erken yatıcam yani iki saatlik uykuyla günlerce dolanamam bu arada ne kafa şişirmesi yaaa aşk olsun kızların dediği gibi senin bu okul sarmadı beni bence değiştir yada ilkin okkalı bi konuşma yap sonraki gidişata bak
 
Maşallah Nazlı Allah bozmasın inşallah,bende günde 10 saat uyumadan kendime gelemeyen bir insandım ama insanın bünyesi öyle alışıyoki, 3 senedir 2 saat uykuyla işe geldiğim oluyo, ama yıkılmadım ayaktayım valla :)))


Öğretmeni aradım, Elif çokmu sorun çıkarıyo nedir durum ne dedim, ben çok üzülüyorum çok sıkıntıya giriyorum böyle olunca, illaki beni soruyodur istiyodur ama böyle alışması lazım, mümkün olduğu kadar zaten erken almaya çalışıyoruz ama alamadığımız günlerde olacak dedim, Elif'in sınıfında başka çalışan anne yokmuş o yüzden çocuklar erken gidiyomuş,
ben soruyorum etrafıma çalışanlara napıyosunuz diye, hepsi benim gibiler, çocuklar o şekilde alışıyo dedim,
işte siz beni yanlış anladınız heralde benim için önemli değil kaçta geldiği gittiği ben çocuk için söylüyorum, sonuçta bunları bilmeniz lazım anlatmam lazım diyor, yani beklediğim gibi çocuğun psikolojisinden dem vuruyor öğretmen.
Bende memnun değilim çocuğu orda bırakmaktan ama çocuğa bunu mümkün olduğu kadar hissettirmezseniz akşamları çocukta daha kolay alışır bu duruma dedim. Ama yanında konuşulunca o da etkileniyo, bu sabah okula gitmek istememiş dedim. ona göre gitmek istemeyişi benim geç gelmem ama bana göre de onların çocuğu etkilemiş olması yani.
Eğer alışamayacak gibiyse böyle devam edecekse benim okuldan almaktan başka çarem yok, yapacak birşey yok çünkü dedim. başka yerede verseniz aynı şeyler olacak, ben size sürekli böyle yapın demiyorum, sadece okula alışana kadar böyle yapın diyorum diyor, alıştıktan sonra zaten geçte alsanız sorun çıkarmaz diyor. BAyağı bozuldu aslında öğretmen bunları söylememe.
Ayy ne biliyim işte bildiğim şeyleri konuştuk durduk. Bakalım bundan sonra ne olacak.

Eşimde valiliğin bir kreşi varmış oraya bir bakalım diyip duruyo.
 
Amin filizcim çok şükür tamam alışana kadar böle ama yani dediğin gibi bak işte annen geldi dersin ama ağlamana gerek yoktu demesin ve onun yanında açıklama yaomasın yani
 

ay bende sinir oldum inanki.bence sen başka bir kreş ara.hem para veriyosun hemde niye minnet altında kalasın hergün.başka kreşmi yok boşver.bişey değil çocuğunda psikolojisini bozacaklar.
 
Bakalım bu konuşmanın üzerine değişen birşey olacakmı yoksa alıcam gerçektende ama şuan başka kreş bakma imkanımda yok, olmadı yeni döneme kadar oturacak evde yine. Yeni okul için gidip bakmak gezmek lazım, işe zaten nezamandır bu okul yüzünden geç gel, erken git derken bütün limiti doldurdum yani.
 
Slm. Uyku konusuna değinilmiş. Bende bu konu da şanslı olanlardanım. Aybüke 13 aylıkken kendi odasına geçti 2 yaşını doldurmadan da kendi kendine uyumayı öğrendi. Babası gün içerisinde çok ilgilenemdiğinden her akşam hikaye okuyor. Cadı da alışkanlık oldu... Aybükenin konuşması çok güzel, herkes hayran kalıyor.

Hep dua ettim oğlumun uykularıda ablasına benzesin diye sanırım kabul oldu:)))
 

nasılsa kardeşine bakan biri var.onada bakarlar.evet yeni kreşte ayrı mesele.allah yardımcın olsun canım.
 

Maşallah ikisine de inşallah böyle devam ederler.

nasılsa kardeşine bakan biri var.onada bakarlar.evet yeni kreşte ayrı mesele.allah yardımcın olsun canım.

Sağolasın yarencim
 
Bizimkilerde alemler, iki çocuk zor ama, sakin kafayla işin gücün yoksa oturup onları seyretmekte bir okadar keyifli, ikisi kedi gibi sürekli boğuşup duruyolar, top gibi karışıyolar arada, sonra öpüşüyolar o onu ısırmaya çalışıyo, o onu öpmeye uğraşıyo, ençokta kavga ediyolar tabi, Elif kızıyo Defne ye, bir bağırıyo "be beeekkkk", (bebek diye çağırıyo defneyi) çok komikler, Defne birşey yaptığı zaman Elif onu alkışlıyo sanki büyükmüş de kendisi, afeyin kıjımaaaa, gel tatlım, güzel kıjım benim gel gel falan diyo, elini tutup oraya buraya çekiştiriyo, anne bak ben kardeşimin elini tuttum, onu parka götürcem, okula götürcem, anne bak ben kardeşime sahip çıktım :))))
Defne de Elif'in peşinde sürekli, o ne yaparsa aynı şeyi yapıyo, Elif yere ayağını vursun o da gidip aynı yere ayağını vuruyo, okadar yani :) Büyüdükçe güzel oluyolar valla
 
Günaydın kızlar, epeyce yazmışsınız:)))Aklımda kalanlarla başlayayaım.
Emelcim, ben de gündüz bağlamayayım gece bağlarım demiştim.Ama 2. gün anne o pis, benim değil dedi bağlatmadı.Çişi geldiğinde de uyanıp söylüyordu.Ya da o mızıldanmaya başladıysa uykusunda ben çişin mi geldi annecim diye onu kaldırıyordum.Bir kaç kez kaçırdı ama geçen yazdan beri olayımız çözüldü. Şimdilerde kendisi uyanıyor çişim geldi diye.

Uyku konusunda pek sorun yaşamadım aslında , kendi kendine uyurdu.Hala da uyuyor. Akşam 9-9,5 gibi sütünü ısıtıp veriyorum, onu bitiriyor. Arkasından yatağına aldığı bir oyuncakla oynayarak uyuyor.

Filiz kreş konusu senin iyice canını sıktı anlaşılan.Ama gerçekten de çok sinir bozucu bir durum.İşine uzak mı kreş_? Çok istiyorşlarsa akşam geç kalacağını bişldiğin günlerde servis çıkarttıklarında sana ya da babasının iş yerine bıraksınlar. Egehanı ilk verdiğimde kreşe bende bazı sorunlar yaşamıştım.Ama o zaman 1,5 yaşındaydı egehan.Ben de biraz ne yapılacağını bilemiyordum.O zaman bir sürü baskı kurmaya çalışıyorlardı, çocukla doğru düzgün ilgilenmiyorlardı.Bu sefer daha dikkatli davrandım.Yine aynı kreşe veriyorum ama şimdi çocuklarla ilgileri daha fazla.
Arabalardan birisi serviste olduğu için tek arabaya kaldık son günlerde.Araba da dün eşimdeydi.Geç kalacağını anlayınca, tel. açtım kreşe.Ofise getirebilir misiniz ben bu gün gelemeyeceğim dedim.Sağ olsunlar diğer çocuklar için servis çıkardıklarında egehanı da getirdiler.

2 çocuğun birlikte büyümesi süper oluyor.Tek çocukta farklı , 2 çocukta farklı sorunlar sorunlar çıkıyor, ama hepsinin farklı güzellikleri de var.
 
Günaydın


Evet Meral bilinçsiziz bizde biraz ondan da oluyo, benim yüzümde yumuşaktır birşeyde söyleyemem kolay kolay buda kaybettiriyo insana, ama çok fazla söylenince de çocukla ilgilenmezler diye korkuyorum, dün akşam eşim almaya gitti, ayağındaki ayakkabıları tersmiş mesela, kimbilir nekadar zamandır öyle dolaşıyo kimse düzeltmemiş, eşim çok kızgın, dün çantasına bir sürü atlet tişört koydum, sabah giydirdiğim aynı şeylerle geldi akşam hiçmi terlememiş bu çocuk anlamadım. bir önceki gün 3 kere kıyafet değişmişlerdi hepside sırılsıklam terdi çantadan çıkanların. Amaan neyse bakalım bir süre daha böyle gitsin de duruma göre bakıcam artık. İyikide hafta 3 gün yazdırmışım.
 
Günaydınlar dün vefat eden arkadaiımın annesini aradım çok kötüydü yaşamak istemiyorum hiçbişey yok gözümde diyo of ya aa zaten hep aklımda inanın hiç çıkmıyo ama böle konuşması daha kötü yapıyo beni
 
valla çalışanlarında bu çocuğa bakıcı,kreş sorunları zor oluyor.bende bebek doğunca napıcam şimdiden kara kara düşünüyorum.hadi ömere kayınvalidem bakıyo ama 2 taneye bakabilirmi bilmem.zaten 3 ay raporlu olurum doğumdan sonra ondan sonrada 3 ay ücretsiz izin alırım.sonra yaz tatili geliyor zaten.eylüldede 9 aylık olur.bi bakıcı buluruz artık.eşimde kızıyo şimdiden neler düşünüyon diye.ama anneler öyle işte her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyoz.
 
günaydın..
filiz biraz sakin ve sabırlı olmaya çalış bence baktın düzelmiyo eylül ayına kadar evde dursun ozaman başka kreş araştırıp verirsin ...
nazo kolay değil ama hayat da devam ediyo canım Allah sabır versin annesine sizlere...
 

ayy canım yaa.ne zordur şimdi onun için.rabbim yardımcısı olsun.siz yanında metanetli durunki daha kötü olmasınlar.
 
Sağolun kızlar Allah razı olsun bende heo dua ediyorum Allah peygamber sabrı versin diye gerçekten zor Allah kimseye evlat acısı vermesin ne biliyim bi oğlu var evli ama onu bile gözü görmüyo buda isyana giriyo Allah daha büyük acı vermesin diyoruz ama bundan büyüğü varmı diyo halbuki Allah korusun ya oğlunada bişey olsa ama mantıklı düşünemiyo bence psikolojik yardım alması lazım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…