2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım.Çabucak atlat.Aslı üzülmüştür seni öyle görünce.Canım benim.

Size de geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız filizcim.Evet yaaa,bu okul olayı bakalım nasıl olacak.
Sağol aynı zamanda, e- bebek sitesinden aldım, 299 a .Ama aldığımız ertesi günü baktım orada bile 364,5 olmuş. İyi ki erken davranmışım.
 
merhaba..
nasılsınız ??
okul konusunda çok umutsuzum,burak'a asla erken göndermem derken şimdi mecbur bırakılıorum..sadece bu da diil ki,2 dini dersten biri zorunlu,Allah bilir daha neler olacak??kaçıp gidesim var bburalardan!!el kol bağlı oturmak da kendime saygımı sorgulatıo..sinir oluorum!!

hayırlı olsun canım,rahat etsin beyimiz:))
bi de bişi sorcam,koltuğun altına nası yükseltici koyuosunuz?nşlşn boyu kısa olduğu için üzülüo rahat göremiomuş dışarıyı..

geçmiş olsun...
offf be anamm...aklıma metinin penceresi geldi(Allah korusun,ben de çok korkuorum o kaloriferden(çook geçmiş olsun...
 
Biz koltuğun altına başka bir yükseltici koymuyoruz duygucum.Sadece elimde oto koltuğunun alt kısmı vardı.Öyle tekte satılıyor ya, yükseltici deniyor.Onlardan kullandım birkaç gün. Ama daha bizimmkiler için uygun değil.Biraz daha büyümeleri lazım onun için.
Daha gelmedi, sanırım bugün yarın gelir.
 

çok geçmiş olsun.aman bu aralar kendine çok dikkat et.allah acil şifalar versin.
 
yaa kızlar çok moralim bozuk.dün adet olmam gerekiyodu ama olmadım.en geç bugün olmam lazım.eğer olmazsam yarın sabah test yapıcam.gece hiç uyku girmedi gözüme.naparım olursa yaa.evet bazen 4 tane olsa iyi olur diyodum ama bu kadar erken değil.4.sezeryan nasıl olur.lafa gelince 4 çocuklulara ne güzel diyodum ama iş başa gelince öyle olmuyomuş.çok üzülüyorum çoook.noolur dua edinde bugün adet olayım.daha ömer küçük.ona babanne bakıyor.olursa diğerine kim bakıcak falan birsürü şey düşünüyorum.allah ım sen isteyenlere ver noolur.
 
anladım canım,evet onlar büyükler için..de nil sinir oluo ,küçük olduğunu da kabul etmio:))
 
Accu çok geçmiş olsun acil şifalar, çocuklar çok etkileniyo annelerin hastalıklarından ya canım benim.


Bende 30 Aralık doğumluyum, çok erken başlamış oldum okula, en küçüktüm hep, zaten çok sessiz içine kapanık bir çocuktum birde yaşımın küçüklüğüde eklenince ezikliğini çok yaşadım, (aslında sonrasında da iyi oldu ortaokulda sınıfta kaldım arada kaynadı, yaştan farketmemiş oldu hehehheh)
yani şimdiki sistemin ben iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası, çünkü ben erken başladım ama direk derslere başladık biz, okul ortamına hızlı girdik, şimdiki sistemde ilk senenin okula alışma dönemi olacağını düşünüyorum, o yüzden sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyorum, bizimkilerde diğerlerinden daha büyük olacaklar sene başı olduğu için, ama benim Defne kasım doğumlu.

Bizim Elif paylaşma konusunda hiç böyle değildi, herşeyini verirdi herkese ama şimdi çok zor paylaşıyor, hepimizinkinde olduğuna göre dönemsel birşey olsa gerek, gerçi görümcemin oğlu var 1.sınıfa giden Elif'i çok kıskanıyor ve hiçbirşeyini elletmez Elif'e, biz ondan öğrendi diye düşünüyoduk ama demek hepsinde varmış :))


Elif'te nezleyle başladı, hafta sonu sesi falan kısıldı, boğazı iltihaplandımı ne oldu bilmiyorum, doktorada götürmedim, sudafed vermeye başladım. Bugünde okula göndermedik, daha ilk haftadan başladı okul hastalıkları, Elif aşırı terleyen bir çocuk öğretmeni özellikle uyardım ama kim bakacak bizim gibi, biz yarım saatte bir üst değiştiriyoruz evde, okuldan eve geliyo bir kez belki değiştirmişler, belki değiştirmemişler atletini, Allah sonumuzu hayretsin bakalım.

Okulla ilgili hiçbirşey anlatmıyo, soruyorum soruyorum bir kelime zor alıyorum ağzından, ama gün içinde konuştuklarından hareketlerinden neler olduğunu çıkarmaya çalışıyorum, mesela dün parka gittik bana dediki "anne sen sakin sakin otur burda" :)) öğretmenin sana böylemi söyledi diyorum evet diyo. Birde git burdan demiş galiba. Diğer çocuklar gösteri hazırlıkları falan yapıyolar, Elif geç başladığı için hiçbir faaliyeti yok tabi, muhtemelen araya karışmasın diye demiştir diye düşünüyorum, aklıma kötü kötü şeyler getirmiyim şimdi dimi :)


Duygu okulla ilgili güven açısından bir korkum çok yok açıkçası ama işte kendilerine göre doğru olduğuna inandıkları ama bana görede yanlış olan bir sistem koymuşlar herhalde,bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak, zaten gideceği 2 ay bile değil, sonrasında yaz dönemi için başka biryer de bakabilirim.
 

Ayy Yaren iyi bilirim bu korkuyu, inşallah değilsindir, Allah isteyenlere versin. sezeryan açısından bir sorun olacağını sanmam, çünkü çocuklar arasında yaş farkı var epey, ama plansız programsız olunca da insanın bütün hayatını etkiliyo, Allahtan hayırlısı inşallah.
 

kokoş Nil'e bak sen yerim onu :))
 
Yaren inşallah olursun hayatım.4 çocuk gerçekten zor.

Filiz geçmiş olsun size de.Egehan da hafta sonu iyiydi.Bugün sabah kalktığında hafif ateşi vardı, öksürük vardı. Kreşe bırakırken ateş düşürücü ve balgam sökücü ilacını da verdim. Birşey olursa kullansınlar diye.İnşallah çabuk atlatırız biz de.

Duygu, hiçbiri küçük olduğunu kabul etmiyor, büyümüşler onlar:))))
 

Bende hiç bu yönden düşünmemiştim haklısın aslında gereksiz bir olay.
 
Sağol Meral sizde çabuk atlatırsınız inşallah. havalar bir garip çocukları nasıl giydireceğini bilemiyoki insan. Dün Elif'i parka götürdüm üzerine yazlık mont giydirdim şapkasını da kapadım ama yine de üşünecek gibiydi, rüzgarlıydı, birkaç kız çocuğu ise askılı penye ve ayağında şortlarla oynuyolardı, bir benimkine baktım, bir onlara gariplik hangimizde bilemedim :)) çok koruduğumuzdanmı oluyo gerçekten acaba.
 
Allah selamet versin guzelim bnm sabir versin cok cok gecmis olsunnnnn
 

:))) aynı şeyi dun bende düşündüm... bir restorana gittik bahcede oturlaım dedik parkta var çocuklaın bazısı kolsuz giymiş bazısı şortlu ben ince montla otuyorum :))

ezgi zaten hasta yine kulak iltihabı antibiyotik kullanıyoruz...

yaz geldi demiştim ama kurtulamadık hastalanmadan...

kreşin ilk yılı surekli hastaydı.. sen birde kışın verseydin demek neler olacaktı... hasta hasta hatta ateşli çocugu okula gönderen çok cunku.. ben şaşıyorum valla ...
 

bencede zor.ama eğer nasibi varsa doğar zaten.ben istesemde istemesemde.hakkımızda hayırlısı.
 

bencede zor.ama eğer nasibi varsa doğar zaten.ben istesemde istemesemde.hakkımızda hayırlısı.inş.egehan çabuk atlatır hastalığını.bu mevsimde oluyor böyle rahatsızlıklar.
 

evet canım gerçektende çok zor.ama nasibi varsa doğar zaten.ben istesemde istemesemde.egehanada çok geçmiş olsun.inş.çabuk atlatır hastalığını.
 
ya yazdığım yazı 3 kere gitmiş.niye böyle oluyo anlamadım.önce gitmiyo sonrada hepsi birden gidiyo.))
 

geçmiş olsun ya insan sinir oluyo bu seferde okadar dikkat ediyosun ikigünde bir hastalar, aman yinede Allah beterinden korusun tabi. Evet bende yaz olduğu için seviniyorum gerçi bu seferde zaten durduğu yerde sırtı su fışkırtıyo bizimkinin yazında terli terli cam kapı açılıp ceryanda kalır artık.

Çocukları hasta gönderiyolar diye kızıyoruz haklı olarak ama milletinde bırakacak yeri yoksa çalışıyosa napsın diye düşünüyorum bir yandan da, bizler şanslıyız o konuda çok şükür, yoksa o hasta çocuğada yazık okul ortamında nekadar bakılabilir.

Ayrıca hasta çocuklar bir yana, okulda da gerektiği kadar dikkat gösterilmiyoki zaten çocuklara, ondan ona bulaşmasada zaten bakımsızlıktan hasta oluyolar bence, her çocuğun bünyesi farklı, huyu suyu farklı öğretmen hangi birine dikkat edecek, huylarını öğrenene kadar okul bitiyodur zaten :)
Diyorum ya Elif'in çok terlediğini üzerine basa basa kaç defa söylememe rağmen hiç dikkat ettiklerini sanmıyorum. göstermelik bir atlet değiştirip gönderiyolar işte :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…