2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Slmlar bende kesin kararımı verdim defne eylülde başlıcak anaokuluna en azından deneyelim bare hani demiştim ya devlet okulu ama sırf anaokulu oraya karar verdim ordan çıkıncada daha önce iyi olduğunu duyduğum yanındaki ilköğretime geçer çok yakınımızda var ama eltimin oğlan gidiyo çok sorumsuz bi müdürü var beğenmiyorum orayı bakalım ayyyy sanki dün doğdular ama şimdi okul konuşuyoruz
 
Evet yaaa, hamileliğimizden beri birbirimizle arkadaş olduk onların sayesinde burada:))) Daha dün gibi ne zaman doğum olacak diye birbirimize sorduğumuz, birbirimizin dr. randevularını takip ettiğimiz.Şimdi de okul derdi başladı, bunları konuşuyoruz.

Serpil çok güzeldi yazın ve şiirin.Teşekkür ederiz sana.
 
....................................................................................................................................
 
Son düzenleme:
:))) ergenliklerini, sevgililerini, evlenmelerinide konuşurmuyuz acaba burada olupta :)) yok artık canım
 
................................................................................................................................
 
Son düzenleme:
.................................................................................................................
 
Son düzenleme:
aaaa sinir oldum ama ben bugün gitmiyo gitmiyo çifter çifter gidiyo mesajlarım yaa



dün elif okula oyuncağını götürmüştü, kimseye elletmemiş, ağlamış durmuş ellemesinler diye,


akşam nasihat veriyorum, kızım sen oyuncaklarını kimseye vermezsen onlarda sana vermez, hiç arkadaşın olmaz, onlarında çok güzel oyuncakları var oynayamazsın falan,
elini başına koymuş "vaaaaay çok şaşiydim" (şaşırmış) :))) sonra ben devam ediyorum yine işine gelmiyo ya, el yine başında "anne sus başım yanıyoo :)))
 
:))) başım yanıyo he...

bizimkide her sabah eline birşey alıp arabada bırakıyor :))) kıyamıyor oyuncaklarına... ben zaten götürmesi taraftarı değilim...

paylaşmazsada paylaşmasın eskiden vermiyor diye uzuluyordum baktım kimsede ona vermiyor birşeyini :)))

o yuzden bence yaşı buyuklerle takılıyor ezgi...ufaklar birşeyini vermiyor tabi.. hep kavga :))) her istediği yapılıyor her istediği veriliyor...

gecen ggun çekirdek yiyor kızlar parkta ezgiye verelimmi dediler ayıklayamazki o dedim... ben ayıklarım ona dedi bir tanesi :)))


çok guzel ilgileniyorlar bayılıyor ezgide parka çıkmaya...

bu sabahta okula gitmiycem diye agladı yine... arkadaşlarının hiçbirini sevmiyormuş :)) ama gidince arkasına bile bakmadan koştu içeri...
 
Arkadaşlar bir soru sormuşdum hiç bilgisi olan yokmu ? yorum yapan olmamışda

slm bende arastırıyorum bir yazı okudum sizde bakın isterseniz....

YENİ SİSTEMDE OKULA BAŞLAMA YAŞI KAÇ?
4+4+4 kesintili zorunlu eğitim sisteminde, zorunlu okula başlama yaşı 66-72 ay arasını kapsayacak. İsteyen veki çocuğunu 60. ayda okula gönderebilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okula başlama yaşını 60 aya çeken 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim yasasıyla ilgili, 60-66 ay arası çocukların okula başlamasını velinin isteğine bırakan, 66-72 ay arasını da zorunlu hale getiren bir düzenleme yapıyor.

5 yaş isteğe bağlı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, “Okula başlamada alt sınır 60, üst sınır 72 ay olacak” açıklamasının ardından uygulamaya ilişkin yönetmelik hazırlıkları yapan Bakanlık, çocuğunu 60 ayda okula göndermek istemeyen veliye kolaylık sağlayacak. 60-66 ay arasındaki çocukların okula kayıt yaptırmaları zorunlu tutulmayacak. Veli isterse çocuğunu okula kaydettirecek.

6 yaş zorunlu

Okula başlamayan bu çocuklar okul öncesi eğitime yönlendirilecek. Ancak 66-72 ay arası çocukların okula başlaması zorunlu olacak. Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran 4+4+4 yasasında, ilkokula başlama yaşı, 5 yaşını doldurmuş, 6 yaşına girmiş çocukları kapsıyor. İlköğretim çağı da 6-13 yaş olarak belirleniyor.
 
Son düzenleme:
yani biizmkiler 2014 eylülde okula mı başlıyor .... 68 aylık olacaklar
 
Evet deryacım, 2014 eylülünde okula başlayacaklar.

egehanda özellikle yeni aldığı bir oyuncağını , ya da oynamak istediği oyuncağını okula götürmeye çalışıyor.Dün sabah uzaktan kumandali arabasını götürdü.Öğretmeni, ama egehan seninle konuşmuştuk, kavga ediyorsunuz.Bugün getirme yarın oyuncak günü, herkes getirecek dedi. O zaman anladım, egehan da oyuncağını paylaşmıyor:)) Ama yapacak bir şey yok, sevdiklerine veriyor, sevmediklerine vermiyor zaten hiçbir şeyini. Ağladı ama ben aldım elinden, vermedim ona.
Bugün oyuncak günüydü, sabah al bu oyuncağını götür dedim ama onunla dün akşam ofiste oynadığı için hevesi geçmiş, evdeki başka bir oyuncağını aldı götürdü.Şimdi yine ofisin önünde sürüyor arabasını:))

Filiz anne sus başım yanıyo da çok tatlıymış ama:)))
 
merhabaaa...
başım yanıooo ha:))çok eşekler ya..öle cümleleri,o gö süzmeler,o el hareketleri ..delirtio beni:))
canım ya benim içim ısınmadı bu okula desem canını sıkmış olur muyum ama,ilk yaklaşımları hiç dooru gelmedi bana!
derya ben hiç vermek istemiorum nilotumu(
nil de öle yapardı okulda ,en son sadece oyuncak günleri okula izin verdik,diğer günler serviste kaldı hep..ama şimdi bilio eşşek gibi vermek zorunda olduğu ,diğerini istiosa:))
nil de büyüklerle oynamayı sevio..
bi de bi süslü,ben süslü olmayı seviorum dio!!evden çıkmadan saç taranır,deodorant sıkıo ve tabii rujjjj..asla çıkamazmış rujsuz..bana kızıo sen hiç markaj sevmiosun die!!
 
günaydın kızlar

Deryacım off benim en sinir olduğum konuya açıklık getirmişsin sağol canım:) bu durumda en avantajlı olanlar nisan doğumlular 65 aylık olacaklar aile göndermeyecek 1 yıl sonra gidecek 77 aylık olunca, bu nasıl iş ya, bizimkiler gidecek 68 aylık yılın en büyüğü olarak ama onlardan 9 ay büyük çocuklar olacak bence aile isteği falan olunca işler daha da karışacak arada çok yaş farkları olacak en güzeli eski sitemde zorunlu tutulan neyse o gidecekse hepsi 1 yıl erken gidecek amaaaan sonuçta bizimkiler 2014 de okullu olacaklar kısacası bu işte
 
KIZLAR ben okul meselesine henüz o kadar takılmıyorum. bu yılkiler asıl kurban olacaklar malesef bize kadar biraz daha belirlilik kazanır herhalde.66 aylık çocuk dersmi çalışır. o ilk yıl anaokulu gibi mi olur acaba. geçen yıl vanda 6 yaşındaki çocukları evleri dolaşarak(milli eğitimden) devet okullarıın anaokuluna almışlardı. zorunlu diye. acaba bu bir pilot uygulamamıydı diye düşünüyorum şimdi.

okula oyuncak götürülmesi meselesini ben çözdüm. kreş yetkililileri ile görüştüm. oyuncak gününü tümden kaldırmalarını istedim gerekçeleri ile.
bu yaş dönemi çocuğu oyuncağını paylaşmak istemiyo bu bilinen bi gerçek oyüzden paylaşmayı öğrenecekler kısmı koca bi yalanoluyo. paylaşsa bile çocuklar paylaşmak istediğinden değil diğer çocuğun oyuncağına ulaşma arzusu ile kendi oyuncaklarını verip kullanmış oluyorlar bu belki akıllıca ama bence hiçte iyi bir durum değil. yine bencilliklerini pekiştirici bir durum.
birde diğer çocuklarda gördükleri oyuncakları eve gelip benim bundan yok bana da bundan alın a dönüyo olay. hata yapılıp alınıyo çocuk bi kez elleyince doyup bırakıyo doyumsuzlukları artıyo bi sonrakinde eğer almazsan oyuncakçıda kriz yaşanıyo.

haa çocukların çok afedersiiz birbirleri ile s.d.k yarıştırmaya başlamaları da hiç hoş değil. onun var benimde olsun.
tabi alanı var alamayanı var bu da ayrı bir boyutu.
çağan gibi elindeki oyuncaı verip arkadaşı ona oyuncağını vermediğinde ben ona vermiştim ama o bana elletmedi bile bide elledim diye bana çok kızdı anne diye saatlerce ağlayanı da vardır herhalde.

nitekim bu oyuncak günü hiçte iyi bir gün değil. bizim çocukluğumuzdaki gibi olsaydı az oyuncak o zaman kıymetli olabilirdi belki ama bu devirde değil.
görüştüm fikirlerimi paylaştım ve bir hafta sonra ellerimize yazı ulaştırıldı oyuncak günü iptal oldu diye. ancak çok özel günlerde o da öğretmenin bildireceği bir gün olacak o zaman bir oyuncak götürülecek.
amma da yazdım dimi bi oyuncak günü için. kreş yetkilileri bu kadar düşünmemiştir herhale:)))))))
 
Merhaba kızlar, okul ile ilgili söylenebilecek çok şey yok.Serpilin dediği gibi bu sene gidecekler asıl kurban olacaklar.Bizimkiler gidinceye kadar 2 dönem geçmiş olacak.O zaman abazı düzenlemeler yapılmış olur diye düşünüyorum.

Emel erkek çocuk psikolojisinde farklı bir durum var.Ben kasım doğumluyum, okulda en küçük oldum hep.Üniversitede bile en küçük bendim.Büyük oğlumda kasım doğumlu. O da sınıufın küçüklerinden di.Beni niye erken verdiniz derdi liseye giderken.Sınıftaki kızlardan falan küçük olunca yaşça bozuluyormuş beyefendi:)))) Ben de sene olarak tutuyordu, yapacak bir şey yoktu diyordum.Yılın sonunda değilde başında doğsaymışım keşke diyordu hep.
 
Kızlar yeni bir oto koltuğu alacağım. Ne öneriyorsunuz_?
Son kullandığım koltukta egehan iyice zorlanmaya başlayınca arkadaşın verdiği koltuk yükselticiyi kullanmaya başlamıştım, ama 1-2 saatlik yolda falan egehan uyumaya başladığı için sorun oluyor, çocuk rahat edemiyor.
 
Günaydın kızlar, oto koltuğu ile ilgili sormuştum.Dün internette araştırma yaptım.Maxi cosi yapılan testlerde önden ve yandan çarpmalarda çok iyi performansa göstermiş. Bizimkilere göre en uygunu 15-36 kg da Maxi-Cosi Rodi XR Oto Koltuğu Black Reflection aldım.Dün sipariş verdim.
 
İyi akşamlar yoğun yorucu bi h.sonuydu dün yeğenimin bebek mevlüdü vardı erkenden gittim geç vakte kadar ordaydım çok yoruldum bugünde sabah eşimin bi arkadaşına kahvaltıya gittik karşıya ordan öğlen çıktık annemlerin gün vardı oraya gittim kızlarla ordan oraya yoruldum tabi h.sn bu yoğunluktan eve elimi süremedim geldim ancak dağınıklık topla çanta boşalttım yarında temizlik yaparım
 
mrb kızlar

uzun zamandır giremiyorum, geçen hafta perşembe günü kulağımla yanağım arasında oluşan bir tümör nedeni ile ameliyat oldum, Cumartesi eve çıktım, Aslı beni sargılar içinde görünce çok üzüldü ve gece inledi durdu, sarılma k istiyor evdekiler bana zarar verecek diye pek yaklaşmasını istemiyorlar, oynamak istiyoo ancak ben henüz eğilemiyorum, hemen dikişlerim ağrıyor, zor bir durum yaşıyoruz anlayacağınız. Şimdi kreşe gönderdim, evdekilerin tamamıda gitti, eşim bakıyor bana.... Ancak henüz sıvı gıdalar dışında birşey yiyemiyorum....
Belki bir zaman daha giremem çünkü pc de yazmak bile zor şu an....
 
günaydııııın gecmiş olsun arkadasım ....aslı üzülmüştür seni öyle görünce annesi
cuma da kötü bir olay atlattık kaan cok yaramaz ele avuca sıgmıyo elllerine vuruyorum kızıyorum engelliyorum ama hoca bildigini okuyo mantıgı ....koltuktaydım bir atladı kucagıma kalor,ifere kafasını vurdu kasının üstü patladı apar topar hastaneye plastik cerrahi uzmanı 4 dikiş attı öldüm korkudan ama ucuz atlattık .....
meraaaal sene sınu dogumlular anasınıfında bile hemen herseyde geri kalıyo özellikle erkekler ince motor becerileri zaten gec gelişiyo bu sistemi nasıl oturtcaklar anlamadım ama bir iki sene kobay olcak gidenler seneye 2007 li ögrencikerim gelmeli ama müdür 2008 lileri alcam diyo müfredat bizim komple degişcek bakalım yasıyarak görcez ir gelişme olursa sizi bilgilendiriririm oto koltugun hayırlı olsun fiytı ne kadar bende almayı düşünüyorum da
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…