2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu isim meselesi fena sardı bizleri. hadi eşimin adını da yazayım utku...
dün çağanla aramızdaki konuşmamyı anlatmak istiyorum. bir gün önce arkadaşının arabasınnda isyediğini söyledi. dergiden arabanın resmini buldu işte bu dedi. ama çok istemiş lütfen annecim alalım dedi durdu. bende öyle hemen alalım demem ama buna dayanamadım baban gelince çıkar alırız dedim. neyse gittik toysa. arabayı bulduk aldık. babamız ben sna arkadaşınınkinden almak istemiyorum seninki başka olsun dedi. çağan olmaz bu dedi. diyyorum ki utku çocuk bunu istiyo niye yoruyosun çocuğu yok adam laftan anlamıyo. dır dır dır çocuğun ömrünü yedi çağanda yavrum hani şöyle ağlasa bağırsa hayır diye haklı yani. ama babacım bunu alalım lütfen diyo babası susmuyo. en sonunda çağan tamam baba dedi. başka bi araba aldı. resmen baba çocuk yer değiştirdiler yani. neyse dün eve geldi:
annecim ben o çağların yeşil arabasından çok istiyoru m dedi.
aklında kaldı dimi
evet annecim çok akloımda kaldı.
neden aldın başka araba baban çok konuştu dimi
evet annecim babam çok konuştuğu için bende başka araba aldım ama yeşil arabayı istiyorum hala
tamam oğlum baban gelince babana ne diyeceğini öğreticem şimdi sana
tamam anne
babaa(vurgulu bi şekilde)
babacım(kibar bi şekilde söylüyo)
oğlum öyle kibar kibar değil sert bi şekilde babaaa
baba(yine kibarca)
oğlum çok sert diyceksin
tamam, babaacım
anne sert diyemiyom
tamam sen bana çok dırdır yaptın ben senin dediğin arabayı aldım ama şimdi gidip bana o yeşil arabayı alcaksın hemen çok istiyorum
annee ben öyle diyemem
neyse babamız geldi hadi oğlum dedim.
babacımmm
babacım diyo benim gözümün içine bakıyo sert diyceksin diyorum babaa diyo bu sefer babasından utanıyo kafasını saklıyo
ayy çok uzattım çocuğum babasına söyleyemedi konuyu kendisi kapattı. bi ara babacım çağların o yeşil arabası varyaa şöyle yapıyo böyle yapıyo netakar düzelmiş demiii dedi.
bu akşam çıkarsak aldırcam artık.
 
Dur bu arada Utku'yu da yazayım oldu olacak :)))))
beyaz tenli, zayıf, orta boylu, gözlüklü :))))
 
benim tanıdığım 3derya da sarışın yeşil gözlü, 2birgül de esmer yuvarlak hatlı.
 
ve tanıdığım en cadı kadınların adı hep ayten:)))söz meclisten dışarı
 
ayşegül filiz tam tahmin ediyo dimi ama :))
serpil çok şeker oğlun bizimki kıyameti koparır aldırır :))
 
:)))) tesadüf valla bende bukadar tahmin etmiyodum.


Elif'te aynen, o arabaya taktıysa yatar yerlere
 
serpil benim bi arkadaşın yeğeni var çağan.hep anlatır kız teyzem öle şanslı ki kızı olsa bu kadar olmaz.çok efendi dersleri süper asla üzmez annesini diye.doğru isim tercihi tebrikler bizimki ne derse yaptırır çok cırtlak bi sesi var dayanılmaz kibarlık işine gelmeden etmez
 
maşallah diyim oğlum konusunda şanslıyım. yemek konusu hariç. ama arzu supravit demişti dayanamadım başladım vermeye. güya antibiyotiğinin bitmesini bekliycektim bekleyemedim. 2 gündür veriyorum iyi gelddi sanki. inşallah bozulmaz. dün iki tabak makarna yedi hemde kıymalı. en başta annecim ben sana içine köfte koyma demiştim ama dedi. bende güçlenmen için koydum dedim. normalde onları ayıklar ama bu sefer ayıklamadan yedi.
filiiz onuda tutturdun anck kilo hariç. evet tanıdığımda dediğin gibiydi ama tanıdığımdan bu yana üzerine 50 kilo daha ekledi. çarşıdan aldım bir tane eve getirdim 2 tane oldu anlıycaın.

kızlar arzu ve ahu artık uğramaz oldular. accu ve chef ti nickleri. alışınca da merak ediliyorlar yaa.
 

:)))



Maşallah süper bir başlangıç olmuş çağan için inşallah devamı gelir.
Kıymalı makarnayı benimkilerde ağızlarına sürmez, köfteye bayılırlar ama makarnayı sade severler. yoğurtlu yediriyorum bende.
 


:))) çağan çok kaybeder bak böyle devam ederse :))) erkekler büyüsedde çocuk.. bazen bilgisayar oyunu için kavga ediyor çocukla benimki :)))

bizimkide gecen gun canım sıkıldı dedi... iyi dedim baban gelince oyuncaklara götür beni nolur nolur aşkım canım dersin dayanamaz götürür seni dedim :))))

babası geldi ... aşkımm, canımmm, hello kity im, mickey mouse'um :))))) (heralde her sevdiğini söyleme ihtiyacı duydu o anda... ) beni oyuncaklara götürürmüsün...

geç oldu kızım ama ....

ezgi dururmu??? nolu nolur babacım çok isitoyurm :))) işlem tamam

haızrlan gidiyoruz :))
 
valla derya aslında çok doğru sölüyorsun. kaybeder evet. ve ben öyle olsun istemiyorum kim ister ki. geçen gelmiş sarp doruk bana kızdı diye ağlıyo ama ne ağlamak. çağan ona dostum diyo kimseye söz söyletmiyo ama o oğluma kızmış. asansöre bindik birde genç var yanımızda çağan içini çeke çeke ağlıyo ama o benim dostumdu bana çok kızdı yanımızdaki delikanlının bile içi gitmiş abla bişey yapın bari çok içerlemiş tühh diyo. bazanda geliyo sarp doruk benle oyuncanı paylaşmadı diyo olabilir diyorum kırılır snamıştır ama paylaşmak güzeldir anne ben ona veriyorum ama diyo. bende sende yarın arabanı götür sende ona verme bak üzülüyo insan paylaşılmayınca dersin ona paylaşmanın güzel olduğunu anlatırsın diyorum olmaz anne o benim dostum oynayabilir diyo. valla bazan paylaşmasın diyorum tek taraflı olunca paylaşma işi enayi oluyosun büyüyünce de.

senin kızda tam yani. dediğide yapılmayacak gibi değil. ilerde eşine de yaptırır inşallah dediklerini:)))
 
Süper bir saygı çağandaki:))))

Bizimki de babaya söyleyemez ama ben bunu istiyorum der.Alınacağı zaman eğer babası oradaysa hangisini istiyorsa onu söyler.Kolay kolay başkasını istemez.
Paylaşmayı öğrensin ama dediğin gibi hiç bir şey tek taraflı olmasın.Ege karşı taraf vermezse, o da vermez.

Ezgiyi okudum, o tam bir kız olmuş:)))Babasına nasıl laf geçireceğini çözmüş:))))

Geçen gün babasıyla oynuyorlardı evde.Koşturuyorlar, saklanıyorlar filan.Babası bir ara ben yoruldum oğlumoturayım dedi.Hayıy oynayalım dedi egehan.Babası oğlum çok yoruldum başka zaman oynayalım dedi.Bu cevaptan sonra geldi benim yanıma anne babam benimle oynamıyor.
Oğlum, yorulmuş baban, daha sonra oynarsınız.
Hayıl, ben oynamak istiyorum, babam beni sevmiyor.(Ama yüz ifadesi, sanki ağlamaya başlayacak, öyle bir ifadeyle)
Babasına döndüm bak ne diyor oğlun diye. Görseniz ağladı ağlayacak bir ifade takındı tabii bizimki.
Babası ister istemez bir süre daha oynamak zorunda kaldı.Ama daha tamam derken, surat değişti, hadi beni yakalasana, kaçıyolum ben diye...

Serpil ben de aldım bugün supravit, inşallah bizde de biraz değişiklik yapar yaaa....
 
inşallah meral bu yemek olayı herşeyin önüne geçiyor. kıyamam ben ona babası onu sevmiyoy muymuş. ne kadar enerji dolular dimi. bizimkide hep bana bulaşır oynamak için. bende siz yazdınız ya bigün koşturmacalı oyunlar babayla sakin oyunlar benle oynanıyo diye bende geçen gün eşimin yanında annem bu işin adabını öğrendim dedim. hareketli oyunlar babayla oynanırmış hadi git babaya bulaş dedim. iki gündür boğuşuyorlar. bizim babamızda hemen hemen her baba gibi:)) yorgun geliyor eve. sanki bize işte enerji hapı veriyorlar da biz yorulamıyoruz. oturuyor oturuyo bilg.da oyun oynuyor sonra yatıyoruz o saatte çocuğu dürtüklemeye başlıyor yatakta boğuşuyorlar. çocukta doğal olarak gece bizimle yatmak ister tabii.
bu arada çağan yine aramızda hasta diye ses çıkarmadım aman bi zararıda yok. derya kaplumbağayı aldım bende şimdi bizim odamızda duruyor hergece yıldızların altında uyuyoruz. tavsiye ederim
 
:)) öyle numaracı ki bunlar ya, Elif'te Defne'yi itmiş, babası da kızmış, ağlaya ağlaya bi hal oldu, babam bana çok kızdı, bidaha benim babam olmıycaak diye ağlıyo, halbuki öyle birşey de demedi babası, kendini acındıracak ya :))

dünde bana diyo ki, anne benim bir sorunum var :)) neymiş o dedim alakasız karmakarışık birşeyler anlattı durdu tek derdin bu olsun be kızım takma kafana dedim bende :)))
 
Eşimin amca kızı, daha bekar, göğsünde küçük bir kitle farketmiş, bugün ameliyatla aldılar ama kanser riski var demiş doktor, acayip moralim bozuldu, bu meretin kimde çıkacağı hiç belli olmuyo ve bugünlerde ne kadar da yayıldı Allah onu ve hepimizi korusun, inşallah çabuk atlatır hayır duası ederseniz sevinirim.

Bugün burada bir doktor vardı ve 8 kişiden birinde var dikkat edin dedi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…