2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

monte 1 su bardağının %25 kırmızı mercimek %25 sarı mercimek (%50kırmızıda yapılabilir sarı yoksa)%25 yeşil mercimek %25 de köftelik bulgur koyorum 1 havuç küçük bir patates rendesi bir küçük soğan 1-2 tne de sarımsak düdüklüde düdüklünün pişirme süresine göre değişir benimki geç pişiriyo 30dk kaynatıp blendırlıyorum ben bayılıyorum.benim ezogelin çorbam bu.umarım beğenirsin
 

canım benimki sırt üstü çok uzun süre uyuyamıyor hemen uyanıyor genelde sağa yada sola yatırıyorum yumurta kafa olduk bile:) ellerini hareket ettiremezsede çığlık çığlığa uyanıyor o yüzden bende göğsü ve kolları açık örtüyorum mecbur üşümez diye ummaktan başka çarem yok:)
 
montesori umarım şirketten olumlu cevap gelirde gidersiniz, biran bile düşünme sonuçta herşey oğluşun için ona iyi bir gelecek sağlayabilirsin..aileni özledikçe gelirsin buraya nasılsa balya balya dolarların olacak :)) şaka bir yana hasretlik zor olsa da katlanabilirsin zaman su gibi geçiyor..benim eşimde 2 yıl amerikada kalmıştı biz buradaydık günler geçmez diyordum ama 2 yıl geçti üstüne geleli 6 yıl oldu bile..
çorba tarifine gelince bende dün yaptım kırmızı mercimek birtane soğan birtane patates çok az pirinç havuç evde brokoli vardı birazda brokoli koydum hepsini haşlayıp blendırdan geçirdim sonrada bir kaşık yağ ile bir kaşık un kavurdum kaynayana kadar pişirdim harika bir çorba oldu tavsiye ederim :))
ben bugün brüksel lahanası yapacağım tavuklu yanınada pilav çorbam vardı zaten pilakide vardı ee yeter dimi :))afiyet olsun herkese :)
 

ben de çok anlamam yemekten ama çorbayı şööle yapıorum:
2-3 kişi için;
1 su bardağı mercimeği yıka ,
1 tatlı kaşığı kadar salçayı tencerede kavur azcık yağla,üzerine mercimekleri ve suyu koy.içine 1 soğan at(ben soğanı içinde sevmem,tadını verince çılarıorum),iice kaynasın ,mercimekler erisin ,istersen pişince ez blendırla,tuz ,kırmızı bber ya da ne seversen unutma,afiet olsun:)
kaydirigubbakcemile3
 
 
ha bu arada bu tarife 9 subardağı su koyuyorum linayon dediği gibi brokolide harika olur eminim bende karnı bhar lı denemiştiim mercimeği çok güzel olmuştu
 
selam kızlar....
canım çok sıkkın dün gece iki göğsümüde sağdım 3 saat emzirmeden bir göğsümden 15cc diğerinden 50cc geldi biraz önce sağdım toplam 30 cc geldi sütüm gidiyo ya çıldırıcam vitamalt, humana steel tea .boza,helva ,3lt su içiyorum artıcana azaldı senağlamadinleniyorumda yok yok benim gibi olan varmı??
komşum var kız hiç dikkat etmiyo süt fışkıroyo :çok üzgünüm:
 
elagülce geçmiş olsun canım, bu iş kendine bakmayla değilde bünyeyle ilgili herhalde ne yaprsan yap olmadımı olmuyor işte..yinede fazla üzülmede olan sütünde gitmesin canım..
 
valla kızlar benim kızım sadece yüzükoyun yatıryo sağa sola yada sırtüstü yatırıyorum bazen ama on dakka sonra uyanıyo ama yüzükoyun yatınca iki bazen üç dört saat uyuyo dr öle kendini rahat hissediyodun karın sancılarını daha az hissediyodur karnının üstünde olduğu için ağırlığını alıyodur dedi.valla bende bozmuyorum kızlar öle rahat ediyosa öle.
bizim dr emzirdikten sonra sola yatırın mide kapakçığı üste gelsin kendi gazını kendi çıkarabilir dedi.denedim gazını çıkarabiliyo sola yatınca bilginiz olsun.
 
benim oğluşumda sırtüstü yatıyor yan yatmayı hiç sevmiyor, uyurken eller hep dışarıda bende aynen sizin gibi üşüyorsa diye endişe ediyorum hatta uyku tulumumu alsam diye düşündüm

bende galiba size göre ince giydiriyorum, ince iç zıbın üzerine kolsuz yada kısa kollu alttan çıtçıtlı body, onun üzerinede alt üst takım giydiriyorum, takımın altı patikli olduğundan alta birde kısa çorap giydiriyorum o kadar, uyandığında da yelek giydiriyorum sadece
 
Ekinsu banada biraz az gibi geldi gece ben daha ince giydiriyorum ozellikle asilardan
sonra ates yapar diye ama gunduzleri biraz daha dikkat ediyorum battaniyeyi tutmuyor
ustunde cunku. patik mutlaka giydiriyorum ayaklari cok onemli. basinada ya sapkali
penye battaniyenin sapkasiyla kapatiyorum yada penye sapka tkaiyorum. evde 25 derece
civarinda

Elagulce bende anlamiyorum ya bu sut isini icmedigim sey kalmiyor ama oyle cok sut
yok anca yetiyor gibi geliyor ya bazi anneler bu kadar ozen gostermiyor fiskiriyor dedigin
gibi hani diyorlar ya anne sutu parasiz diye valla ben para verip aliyorum sut gelsin diye
bir ton sey alip iciyorum cunku
Ama bana en cok sut yapan 3tane havuc ve 1 yesil elma sikirak suyunu iciyorum ve
gece emzirmeye kalkinca bakiyorum bayagi ise yaramis bide bunu dene digerleri pek ise
yaramadi bana . Bol sutlu gunler canim
 
ya ben az mı giydiriyorum ??????? içine kısa kollu çıtçıtlı badi altına kısa çorap ve üzerine penye tulum (ayaklı olanlardan) üstünü bi tek uyurken örtüyorum 2 kat battaniye o da koltuk altıuna kadar , kollar dışarda.. hiç yelek veya şapka giydirmedim. çok şükür şimdiye kadar hasta olmadı

Süt konusuna gelince hiç dikkat etmeyenlenlerden biri de benim, sadece su içmeye dikkat ediyorum, şanslıyım galiba birinden emzirirken öbüründen süt akıyor. suyu azalttığımda sanki sütümde azalmış gibi geliyor.. ha bir de unutmazsam hergün 2 hurma yiyorum..
 

canım badiyi kısa kollu deilde uzun kollu giydirirsen yeterli olur sanırım.çünkü kısa kollunun üstüne bir tulum kolu çok ince oluyodur sanırım ama yinede sen biilirsin.
 
canım badiyi kısa kollu deilde uzun kollu giydirirsen yeterli olur sanırım.çünkü kısa kollunun üstüne bir tulum kolu çok ince oluyodur sanırım ama yinede sen biilirsin.

ya öyle mi diyosun , çoıkta sıcağa alışsın istemiyorum bizimki birazcık sıcaklasa hemen yüzü kızarıyor :)
 
bende sıcak taraftarı deilim canım ama uzun kollu badi üzerinede tulum ideal bence zaten çoğumuzda bu şekilde giydiriyoruz.ama dedimya sen bilirsin,sen yeterli görüyorsan yetiyodur.
 
bende sıcak taraftarı deilim canım ama uzun kollu badi üzerinede tulum ideal bence zaten çoğumuzda bu şekilde giydiriyoruz.ama dedimya sen bilirsin,sen yeterli görüyorsan yetiyodur.
 
iyi akşamlar hanımlar...

oda sıcaklığı 18-21 derece olmalıymış...

bende içine çıtçıtlı badi..genelde kısa kollu... üzerine elbise altına da kilotlu çorap ve ayakkabısını giydiriyorum :)))))

benim kızım tulumlardan çoktan çıktı....:))

uyurken bir tek pijamalarını giyiyor... üzerinede bir penye battaniye gece çok açıyor ama ev sıcak sorun olmuyor....

birde şapka falan bir tek dışarı çıkarken takıyorum evde yelek falan giydirmiyorum...

sıcaktan hemen kızarıyor isilik oluyor kızım...
 
ii akşamlar herkezeee...

bakıyorumda ben bayağı kalın giydiriyormuşum.. şuan üzerinde atlet,uzun kollu çıt çıtlı badi onun üzerine onun üzerinde bi badi daha tulumunun badisi üzerine tulum altında da 2tana ayaklı pijama tulumu bide patik yeleksizde durmuyoruz ve penye battaniyesi çokmu kalın giydiriyorum acaba ama evim çok sıcak olmuyo ...
 





selam herkese iyi akşamlar.2 gündür annemde olduğum için giremedim.
kızım iyice huysuzlaştı gaz sorunu daha iyi ama huysuz işte.bende hiç kundaklamadım hastanede rahatlığa alışmış üstünü bile ürttürmüyor.ben zorla örtüyorum.o yüzden uzun kollu çıtçıtlı badi,altına pijama bir üstünede alt ve üst pijama takımı giydiriyorum emzirirken falanda yelek.
bu arada kaçla ultrasonumuz sorunlu sanırım doktoruna daha sonucu gösteremedik ama alfa açısı 61-65 beta açısıda 51-55 çıktı.moralim biraz bozuk ama başka derdimiz olmasın inşallah.
bende hamile kaldığımda 48 kilo 34 bedendim.şimdi 61 kilo 40 bedenim canlar.hiç kafama takmıyorum kızımın sorunları bitsin vericem ben kilomu ama 38 bedende kalmak istiyorum elimden geleni yapıcam.şimdi süt olsun diye gaz yapmayacak şeylere dikkat ederek yiyorum.
 

Rezene çayı ve lohusa şerbeti benim sütümü çok arttırıyor.İstersen bir dene.Birde kafanı bu konuya takarsan ve üzülürsen daha kötü olur bence bu dediklerimi bir dene ve kendini fazla üzme.İnşallah sütün artar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…