How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2009 mayıs bebeklerinin gelişimleri

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

nilep24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
75
1
86
44
Kilis
merhaba kızım defne 8 mayıs doğumlu.çok hareketli bir bebek şu sıralar en sevdiği şey yürütecinde hoplayıp zıplamak ,etraftaki eşyaları incelemek.defne artık yardımsız oturabiliyor bende yere oturup oyuncaklarını yayıyorum etrafına onlarla oynamak ısırmak hoşuna gidiyor.zaten ne bulsa ağzına götürüyor.defne yüzükoyun yatmayı sevmiyor hemen sırtüstüne dönüyor sanırım emeklemeyecek.ismini söylediğimizde dönüp bakıyor kızdığımı anlıyor yüz ifademden.bol bol çığlık ve kahkaha atıyor.çak yapalım kızım dediğimde elini kaldırıyor ama bay bay yapmasını öğretemedim daha.şimdilik aklıma gelenler bunlar...:emir_bebek:

benim kızım da 13 mayıs doğumlu.1 dişi çıktı.desteksiz oturabiliyor.ben yürüteç kullanmıyorum zararlı olduğunu okumuştum.emekleyemiyor,fakat ellerini öne doğru ittirerek vücudunu birazcık arkaya kaydırıyor.benim bebeğim dönmeyi bir türlü tam olarak beceremedi.kendini çok zorlayarak çok nadir dönüyor.biz ellerimizi çırptığımızda oda çırpıyor.bir de gel gel yapmayı öğrendi.kilosu 7.400,boyuda 70.kilosu az gibi sanki.Gerçi doktor az bulmadı ama.

defnede 7.600 canım boyuda 66 cm .bence kilosu gayet iyi bebeğinin canım.eminim etraftakiler zayıf diyorlardır çünkü bende aynı şeyle karşılaşıyorum ama sağlıklı olması daha önemli .defnenin de 5.5 aylıkken dişi çıktı 2 tane dişi var şimdi ama bu aralar huzursuzlanıyor sanırım üst dişleride çıkacak.ek gıdaya geçtik ama az az yiyor herşeyin tadına baktırıyorum artık sofraya bizimle birlikte oturuyor kızım.hergün yeni bir şey öğrenmesini büyümesini izlemek çok güzel:)

selam benim kızım da 8 mayıs doğumlu.oturabiliyor tabi ki.ama oturmak istemiyor hemen yüzükoyun yatıp sürünmeye başlıyor. birkaç gündür emeklemeye başladı. henüz baba demiyor ne zaman der acaba

ne güzel canım demek emeklemeye başladı.benim ufaklık yüzükoyun koyarkoymaz ters dönüyor yatmayı hiç sevmiyor emeklemeyecek sanırım.oturmayı seviyor bide tabiki yürütecinde odanın içinde dolaşmayı.benim kızımda baba dede falan demeye başlamadı ama annni diyor n yi çok baskılı söylüyor.anne dediğini düşünüp seviniyorum ama o ne kastediyor bilmiyorum:)bu aydan sonra yavaş yavaş heceleri çıkarmaya başlarlarmış ama her çocuğun gelişimi farklı tabi bakalım bekleyip görecez

emekler canım merak etme.ama bazen de emeklemeden yürümeye başlıyomuş bebekler. ayakta durmayı çok seviyor bir de benim fındık kurdum.ama onu sürekli ayakta tutacak gücü kuvveti yerinde sağlıklı insan lazım.

oglum 20 mayıs dogumlu.desteksiz oturuyor ve su an emekleyebiliyor.sürekli hareket halinde cok yaramaz olacak dıyor herkes :( yurutec kullanıyorum yoksa kendi yalnız durmuyor mecbur kalıyorum.

Back