2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşlar,öncelikle hepinizin aşure gününü kutlarım..Allah dualarınızı kabul etsin..
Malum bazı arkadaşlar aşure yapıp bizide çağıracaklardı,ama hiç ses seda çıkmadı!Eeee iş başa düşünce bende sabahtan kalkınca aşuremi yaptım,ilk kez yaptım ama maşallah bana pek de güzel yapmışım hiç de zor değilmiş.Bundan sonra sık sık yaparım beni kimse tutamaz :)))Aşure yemek isteyen buyursun gelsin,beklerim...
Daha sonra oğlumla evimizi süpürdük,sonrada girip yıkandık güzelce,bugün yıkanmak gerekirmiş,çok sevapmış..onuda yerine getirdik.Büyükleri arayıp konuştukk,en az on kişiye selam vermek gerekiyormuş,bizde hızımızı alamadık,ümraniye'de oturan bi akrabamız vardı oğlumla oraya gittik 2.30 da çıktım trafik olmasa 10 dk.da ordaydım ama malisef 3.00 de ancak vardık ve dağhan daha oraya varmadan uyudu ve arabadan alırken uyandı.Oraya gidincede evde kedi vardı uyku sersemi onu görüncede bi korktu hemen başka odaya kapattık ama malisef korktu bikere ve uyumadı bidaha.Hadi dedim uyumasın neyse iyiydi keyfi.ama akşama doğru uyku iyice bastırdı bende kuzenin gelmesini bekledim iyice kötü oldu ve arabada yine uyudu.Eve gidincce yatağına yatırırım dedim ama ne mümkün,muhallebi yap yedir,salla salla uyumaz..Verdim babasına neysei müziğiyle uyudu babsının kucağında..çok şükür inşallah iyi uyur bu gece...Bende yorulmuşum.Biraz dinleniyim..İş ilanlarınada bakıcam . Yarın görüşürüz inşallahh..

Esracım annene çok geçmiş olsun umarım ciddi bişey çıkmaz aklına kötüsünü getirme..

Banu Tülay size iyi eğlenceler..

Esen çok geçmiş olsun ne oldu acaba çok merak ettim,karnımı ağrıdıki?

Kimseler yok bugün buluşma vvardı sözde Ayşe,çabuk su koyverdik sanırım.. :)

Herkese iyi geceler...

tutkuncum çok geçmiş olsun cnm annene,inş önemli değilidr cnm,rüyanada çok takılma derim,hayra yor ki hayır olsun:) türkiz kızım nasıl öpüyorum kocaman onu,kayınvalidenide hiç takma bu aralar,daha önemli düşünmen gerekn şeyler var,anne gibi,üzülme boş yere
pınarcım geçmiş olsun cnm ya,nasıl bir mikropmuş bu böyle herkese bulaştı gitti,inş çabucak geçer cnm,düğündede bol eğlenceler,,Allah mesut etsin cnm evlenecek çiftimizi
ferdacım aşure yapmışssın ne güzel,tarifini bana da yazar mısın cnm,bende yapmak istiyorum,ama bir sürü tarif var karar veremedim,benimde ilk olacak kısmetse:) Allah kabul etsin cnm bu arada
esen nesi var ki ahsenin ya merak ettim şimdi,yorgunluk ve çalışmak zor ikisi bir arada ,geçmiş olsun cnm
tubaa evine dönmedin mi,baban gelmiştir sanırım,gözün aydın cnm
valla kızlar fırsat buldukça bakmaya oumaya çalışıyorum burasını,özlüyorum sizleri,ama yazmaya fırsat kalmıyor,birde unutuyorum yazılanları falan,öyle yanlış bişeyler yazarsam gülmeyin sakın haa:78:2.bebeişler olunca sizi de görücem ben:86: ama burayı çok özlüyorum ya,inş bi rutine bindirsem herşeyi,dönücem sahalara tekrara:KK19::KK19:

tutkuncum çok geçmiş olsun cnm annene,inş önemli değilidr cnm,rüyanada çok takılma derim,hayra yor ki hayır olsun:) türkiz kızım nasıl öpüyorum kocaman onu,kayınvalidenide hiç takma bu aralar,daha önemli düşünmen gerekn şeyler var,anne gibi,üzülme boş yere
pınarcım geçmiş olsun cnm ya,nasıl bir mikropmuş bu böyle herkese bulaştı gitti,inş çabucak geçer cnm,düğündede bol eğlenceler,,Allah mesut etsin cnm evlenecek çiftimizi
ferdacım aşure yapmışssın ne güzel,tarifini bana da yazar mısın cnm,bende yapmak istiyorum,ama bir sürü tarif var karar veremedim,benimde ilk olacak kısmetse:) Allah kabul etsin cnm bu arada
esen nesi var ki ahsenin ya merak ettim şimdi,yorgunluk ve çalışmak zor ikisi bir arada ,geçmiş olsun cnm
valla kızlar fırsat buldukça bakmaya oumaya çalışıyorum burasını,özlüyorum sizleri,ama yazmaya fırsat kalmıyor,birde unutuyorum yazılanları falan,öyle yanlış bişeyler yazarsam gülmeyin sakın haa:78:2.bebeişler olunca sizi de görücem ben:86: ama burayı çok özlüyorum ya,inş bi rutine bindirsem herşeyi,dönücem sahalara tekrara:KK19::KK19:

Veririm tabi cnm...

bi gece önceden fasulye ve nohutu ıslat..yaklaşık birer kase koydum sanırım ölçmeden koydum çünkü,
Buğdayı biraz daha fazla diğerlerinin 2 katı kadar,onuda tencereye koydum üzerien geçecek kadar su koyup bi taşım kaynatıp kapattım o da sabaha kadar iyice şişmişti,sabahta ikisinin ayrı ayrı altını açtım hemen piştiler zaten sonrada büyük tencerede karıştırdım ve iki kase kadarda şeker ekledim.tabiisuyu en az dört parmak fazla olsun malzemeden il karıştırdığın zaman çekiyor çünkü..biraz daha kaynayınca içine doğradığın kayısı,üzüm,kuş üzümü,portakal,ayva ve fındık attım.en sonda incirini çünkü incir karartıyor bilgin olsun...içine çubuk tarçın ve karanfilde atabilirsin yada üzerine toz tarçın ben toz tarçın kullandım kaselere koyunca üzerine nar,ceviz ve tarçın ekledim..İşte bu kadar hiç zor değil yaparsın merak etme.malzeme sınırı sana kalmış istediğini ekleyebilir yada çıkarabilirsin.
Hadi şimdiden afiyet olsun..:KK56:

selam kızlar nasılsınız hayırlı cumalar diliyorum:)

ferdam ben size geliyorum ohh mis gibi aşureyide yapmışsın ellerine sağlık:)))))))

inşALLAH canım iyi çıkar senin gözünde inşallah iyileşir nikaha kadar

sağol canım inşallah eşime rüyamı anlattım bana ya niye gönderdin babanla daha Türkiz büyümedi şimdi olmaz demedin diyor tövbe tövbe dedim güldüm ya bu adamlara gülsemmi ağlasammı

Sağolasın canım :KK71:

Eşine de höh diyorum yani rüyana bile müdahale :KK9:

Iyi Geceler Kizlar,

Doruk uyudu, babasi uyudu ve ben yazi yazmaktan yoruldum, yatmadan bakayim size dedim ama kimse yok. Malum gec bir saat...

Oglum bugün sallanmayi istemedi, yatagini gösterdi ve kendi kendine uyudu koyduktan sonra. Allahim dualarim ve cabalarim sonuc veriyor sanirim. Hos, sallamadim ama epeyce pispisladim, uykuya dalma süreci uzun biraz. Neyse, yarim saat gecmedi uyandi, cok terlemis o yüzden ama. Dus aldirmistim, odayi üsümesin diye cok isitmistim ve kismayi unutmusum kaloriferi. Sinir oldum kendime. Neyse, bu sefer riske girmedim, biraz salladim ve sizdi hemen. Ama artik kendi kendine uyumaya yönlendirecegim, umarim bugüne özgü bir kiyak degildir bu yaptigi.

Pinar'cigim, cok gecmis olsun gözün icin tekrardan. Ilaclar umarim ilerlemesini önler ve iyilesirsin cabucak.

Esra'cigim, istemedigin ot, dibinde bitecek desene. Aman dert etme, nasil olsa sayili gün kalacak. Annen icinde, cok gecmis olsun, umarim ciddi bir durum yoktur. Rüyana da cok takilma, genelde tersine cikar rüyalar. Icinde anneni kaybedecegine dair, korku tasimissindir, bu da yansimis rüyalarina.

Kizlar daha yazacaklarim vardi ama uykum var cok, artik yarina devam ederiz.

Çok tşk ederim canım sağolasın :KK71:

Ohhh kendi kendine uyuması iyi bir işaret. Bundan sonr da böyle gider inşallah :KK71:

tünaydın hatunlar:KK71:
Allah'ım bugün biter mı acaba dün saat 4 e kadar Ahsen çığlık atarak ağladı hiç susmadı:KK43:(sanırım karnı ağrıyordu ağrı kesici verdim saat 4 buçukta kayınvalideme verip uyumuşum ben saat 8 de de geri kalktı yanıma geldi çok uykum var inşallah bu gece aynı sorunla karşılaşmayız çabucak iyileşir kuzucum

İnşallah bir daha olmaz canım :KK71:

ama kimse neden gelmemiş bugün?? bende geciktim diyordum:KK43:

Selam Ayşe'cim :KK71: Nasılsın canım paşa oğlun nasıl :KK34:

Sağolasın canım çok tşk ederim güzel dileklerin için :KK34:

Az kaldı canım Mehmet biraz daha büyüsün rahat edeceksin :KK71:

Veririm tabi cnm...

bi gece önceden fasulye ve nohutu ıslat..yaklaşık birer kase koydum sanırım ölçmeden koydum çünkü,
Buğdayı biraz daha fazla diğerlerinin 2 katı kadar,onuda tencereye koydum üzerien geçecek kadar su koyup bi taşım kaynatıp kapattım o da sabaha kadar iyice şişmişti,sabahta ikisinin ayrı ayrı altını açtım hemen piştiler zaten sonrada büyük tencerede karıştırdım ve iki kase kadarda şeker ekledim.tabiisuyu en az dört parmak fazla olsun malzemeden il karıştırdığın zaman çekiyor çünkü..biraz daha kaynayınca içine doğradığın kayısı,üzüm,kuş üzümü,portakal,ayva ve fındık attım.en sonda incirini çünkü incir karartıyor bilgin olsun...içine çubuk tarçın ve karanfilde atabilirsin yada üzerine toz tarçın ben toz tarçın kullandım kaselere koyunca üzerine nar,ceviz ve tarçın ekledim..İşte bu kadar hiç zor değil yaparsın merak etme.malzeme sınırı sana kalmış istediğini ekleyebilir yada çıkarabilirsin.
Hadi şimdiden afiyet olsun..:KK56:

Ohhh kokusu geldi valla :KK71:

İnternette portakal ağacı diye bi site vardır. Tariflerini çok severim. Ordan bakmıştım aynı bu tarifleydi. Çok güzel olmuştur eminin ellerine sağlık canım afiyet olsun :KK71:

ferdam ben size geliyorum ohh mis gibi aşureyide yapmışsın ellerine sağlık:)))))))

Selam canım hayırlı cumalar :KK71:

Dünde aynı mesajlara alıntı yapıp cevağ vermiştim silinmiş. Sıktı valla bu sitenin bi düzene oturmaması. Sinirlendiriyor insanı ::KK47:

Neyse herkese hayırlı cumalar dilerimmm :KK71:

ferdacım çok sağol cnm tarif için,yaptım bende bugün aşuremi,ilk aşuremi:KK62::KK62::KK62:ay kendimi nasıl mutlu hissetim anlatamam,yapamayacağım diye korkmuştum,bugün nete girmek nasip olmadı dişçiye gittim yemek falan derken,dün gece portkal ağacı sitesinden almıştım tarifi ona göre yaptım güzel olmuş,senin kiyle hemen hemen aynı ferdacım,ben fasulyeyele nohutu da ayrı kaynattım birarada kaynatsam olur muydu ki ferda,bir dahakine öyle yapayım,çok zor değilmiş ya arada yaparım ben aşureyi,zaten bayılırım kendisine:) kimseler gelmemiş bugün,neysem hayırlı cumalar kızlar:)

merhabalarrrr
evim dandiniiii,toplayamıyorummm:KK53:eşim ders çalışıyor,sınav yarın:KK52:azcık size bakayım dedim,mehmet kucağımda,zeynep kayu izliyor,makinada çamaşırlar dönüyor,daha 2 posta çamaşır var yıkanacak,zeynep kustıu gece,her yer battı,öksürmeye başladı bu aralar,öksürürken de çıkarıyor ne yediyse:KK75:ütülenecek bir sepet çamaşır var,bir sepette katlanmış yerleşecek,yemeğim yok,ipin ucunu kaçırdım bu aralar yine:84::84:inş biraz toparlanırım:KK59:birazdan komşularıma aşure dağıtıcam,zeynep uyuyunca yani,yoksa ayak ayağa salmıyor beni,bizden böylee işte,öpüyorum herkesi:KK71:

Kimsecikler ugramiyor artik buraya. Bir düzene otursa da site, bizde rahat etsek, rahat rahat yazsak artik.

Özlem'cigim ve Ferda'cigim, bende cok severim asureyi, yakin olsaydikda yeseydim biraz keske. Hos diyetteyim hala, tadina bakmadan olmazdi ama:)

Kizlar yarin yolcuyuz, yollar fena. Umarim kazasiz belasiz gideriz. Cok gelemem 2 hafta. Hepinizi ve kuzularimi cok cok öpüyorum...

günaydın kızlar iyi haftalar.

filiz cim sağ slaim gidin gelin inşallah.iyi yolculuklar canım güzel bir tatil olur inşallah.
ferdacım ve özelmcim aşurenizi allah kabul eylesin ellerinize sağlık.
bize gelince kızım cuma çok fenaydı öksürük burun tıkanıklığı halsizlik hemen dr götürdük.salgın bir durumd edi dr ciğerleri temiz korkmayın dedi bakalım ilaçar fayda etcekmi.anlamadığım şey evd ekimse hasta değil nasıl hasta oluyor bu çocuk ya o kadar üzerine ttiriyoruz annemde bende:KK43:(
cumartesi banucum ve anneci geldi çok güzel bir gündü.duru kocaman olmuş kızlar valla. banu cum hediyeler içinde teşekkürler valla bayıldım aldıklarına kesene bereket canım:)

selam herkese iyi haftalar nasılsınız kızlar:)

filizcim iyi yolculuklar tatlım hayırlsıyla gider gelirsiniz inşallah

tülaycım cumartesi herşey çok güzeldi :) yine birsürü hazırlık yapmışsınız sohbetiniz cana yakınlığınız için teşekkürler tekrardan :) hediyeleri beğenmenize çok sevindim güle güle kullansın tatlım
mesaj kutun dolu şekerimmmmm

Kimsecikler ugramiyor artik buraya. Bir düzene otursa da site, bizde rahat etsek, rahat rahat yazsak artik.

Özlem'cigim ve Ferda'cigim, bende cok severim asureyi, yakin olsaydikda yeseydim biraz keske. Hos diyetteyim hala, tadina bakmadan olmazdi ama:)

Kizlar yarin yolcuyuz, yollar fena. Umarim kazasiz belasiz gideriz. Cok gelemem 2 hafta. Hepinizi ve kuzularimi cok cok öpüyorum...
İyi yolculuklar cnm,güle güle gidip gelin inşallahh,iyi tatiller...
yakın olsan gelirdin aşure yemeye dimi?ne yapalım gelemeyenler utansın :KK9:
merhabalarrrr
evim dandiniiii,toplayamıyorummm:KK53:eşim ders çalışıyor,sınav yarın:KK52:azcık size bakayım dedim,mehmet kucağımda,zeynep kayu izliyor,makinada çamaşırlar dönüyor,daha 2 posta çamaşır var yıkanacak,zeynep kustıu gece,her yer battı,öksürmeye başladı bu aralar,öksürürken de çıkarıyor ne yediyse:KK75:ütülenecek bir sepet çamaşır var,bir sepette katlanmış yerleşecek,yemeğim yok,ipin ucunu kaçırdım bu aralar yine:84::84:inş biraz toparlanırım:KK59:birazdan komşularıma aşure dağıtıcam,zeynep uyuyunca yani,yoksa ayak ayağa salmıyor beni,bizden böylee işte,öpüyorum herkesi:KK71:
oyy oyyy kolay gelsin cnm,işin zor valla ne diyim,boşver işleri düşünme iki tane çocukla...

ferdacım çok sağol cnm tarif için,yaptım bende bugün aşuremi,ilk aşuremi:KK62::KK62::KK62:ay kendimi nasıl mutlu hissetim anlatamam,yapamayacağım diye korkmuştum,bugün nete girmek nasip olmadı dişçiye gittim yemek falan derken,dün gece portkal ağacı sitesinden almıştım tarifi ona göre yaptım güzel olmuş,senin kiyle hemen hemen aynı ferdacım,ben fasulyeyele nohutu da ayrı kaynattım birarada kaynatsam olur muydu ki ferda,bir dahakine öyle yapayım,çok zor değilmiş ya arada yaparım ben aşureyi,zaten bayılırım kendisine:) kimseler gelmemiş bugün,neysem hayırlı cumalar kızlar:)

rica ederim cnm,ellerin sağlık seninkide güzel olmuş...yaparsın tabi ne var onda..

Sağolasın canım :KK71:

Eşine de höh diyorum yani rüyana bile müdahale :KK9:

Çok tşk ederim canım sağolasın :KK71:

Ohhh kendi kendine uyuması iyi bir işaret. Bundan sonr da böyle gider inşallah :KK71:

İnşallah bir daha olmaz canım :KK71:

Selam Ayşe'cim :KK71: Nasılsın canım paşa oğlun nasıl :KK34:

Sağolasın canım çok tşk ederim güzel dileklerin için :KK34:

Az kaldı canım Mehmet biraz daha büyüsün rahat edeceksin :KK71:

Ohhh kokusu geldi valla :KK71:

İnternette portakal ağacı diye bi site vardır. Tariflerini çok severim. Ordan bakmıştım aynı bu tarifleydi. Çok güzel olmuştur eminin ellerine sağlık canım afiyet olsun :KK71:

Selam canım hayırlı cumalar :KK71:
siz yapamadınız heralde bu hafta Pınar..keşke gelip bi kase olsun yeseydin kız tühh...neyse ben yine yapar çağırırım seni..

bekledim gelmedin...:KK9:

filiz cim sağ slaim gidin gelin inşallah.iyi yolculuklar canım güzel bir tatil olur inşallah.
bize gelince kızım cuma çok fenaydı öksürük burun tıkanıklığı halsizlik hemen dr götürdük.salgın bir durumd edi dr ciğerleri temiz korkmayın dedi bakalım ilaçar fayda etcekmi.anlamadığım şey evd ekimse hasta değil nasıl hasta oluyor bu çocuk ya o kadar üzerine ttiriyoruz annemde bende:KK43:(
cumartesi banucum ve anneci geldi çok güzel bir gündü.duru kocaman olmuş kızlar valla. banu cum hediyeler içinde teşekkürler valla bayıldım aldıklarına kesene bereket canım:)

sağolasın cnm..
sizinde güzel geçmiş haftasonunuz sevindim...sizede geçmiş olsun,ne oluyor bu çocuklara böyle...

Ohh afiyet şeker olsun canım :KK71:

merhabalarrrr

Amannn çok dert etme ya yaparsın iki çocukla kolay mı :KK71:

Hayırlı yolculuklar canım sağlıkla gidin gelin :KK71:

Çok geçmiş olsun canım ya valla sakınan göze çöp batar hesabı ne kadar dikkat edersen o kadar hasta oluyor çocuklar :KK59:

selam herkese iyi haftalar nasılsınız kızlar:)

filizcim iyi yolculuklar tatlım hayırlsıyla gider gelirsiniz inşallah

tülaycım cumartesi herşey çok güzeldi :) yine birsürü hazırlık yapmışsınız sohbetiniz cana yakınlığınız için teşekkürler tekrardan :) hediyeleri beğenmenize çok sevindim güle güle kullansın tatlım
mesaj kutun dolu şekerimmmmm

İyi haftalar Banu'cum :KK71:

siz yapamadınız heralde bu hafta Pınar..keşke gelip bi kase olsun yeseydin kız tühh...neyse ben yine yapar çağırırım seni..

Sağolasın canım ya yapamadık valla telaşımız vardı. Artık hafta içi yapmaya çalışıcaz kayınvalidem ile :KK59:

pınarcım ve ferdacım teeşkkürler kızlar.valla dr da diyor aynısını her çocuk aynı şikayetle geliyor mevsimler değişti ne yaparsan yapın hasta olcak diyor.allah daha beterinden saklasın

selam hatunlarr
ben geldm
netle ilgili problem bugun cözüldü cok şükür
amann alışmısımda elim ayagım kesilmiş gibi oldu valla
baslayım anlatmaya
ç.ba ve p.be oructum
ç.ba gün aşure yaptım hayatımda ilk defa biraz cıvık olmus ama görüntü güzel diye dagıttım komsulara
halam aradı o sırada iftara gelin bize diye annemde geldi aldı beni gittik halama iftarımızı ettik rjim o an bozuldu mantı yedik çünkü:KK9:
orayada götürmüştüm aşure bir yedik tam bir fiyasko tamamen şekersiz diyet yapmısım orucken yaparsan böle olur işte komsular ne dedi kim bilir :kk77:
neyse cuma günakşama kadar yattım akşam üstü 4 de kalktım ev süpürdüm toz aldım ev yerleştirdim
eşim geldi dısarı cıktık geldik saat 10:30 da kek yaptım
ç.tesi halamlar geldi
yedik içtik annemle cıktım onlara gittim akşama arabasılı misafir vardı
arbasımızı yedik (2. kez rejimi deldim:KK52:)
eve geldik
pazar eşim yoktu akşama kadar sallandık evde
bugunde sabahtan carsıda işim vardı onu hallettik
gene akşama kadar evdeydim

hanzadeye gelince öksürük facede de yazdıgım gibi hala gecmedi
viks , buhar makinası, zencefil bal ,pekmez banamısın demedi gece terledikce bogulcak gibi öksürüyor vee bogazı agrısıgı için tükürük yutmuyor
inşallah gecicek birde antibiyotik kullandık yaa
doktorda cigerlerde degil bekle gecicek diyor

buara cok fena oldu hanzade
herseye cevap veriyor
nasılsın? diyoruz eyim diyor:KK66:
adın ne? diyoruz handade diyor:KK66:
çikolata ya çotata diyor
benim her dedigime karsılık veriyor istemedigi bişiye off anne yaa diyor
cadılıkta bir numara geveze bir kız oldu
büyüyüp dillendikce afet oluyor :44:
her gördügü şeyi istiyor
avm ye gidilen yolu biliyor oleyy diye bagırıyor
babasıda bende cok mutluyuz:KK1:

buarada arabamız satılıyor
iş durumu iyi olmayınca durgunluk olunca elden cıkarmak mantıklı geldi eşime onun için sıkıntı halinde
bende hiç bişi demiyorum destek olcak seyler söylüyorum ama asla kötü bişi demiyorum (ögreniyorum sanırım:KK17:)ama üzülüyorum iyi alışmıstık bu arabaya
neyse Rabbim bizle birlikte tüm isteyenlere en iyisini gönül muradlarını versin

kızlar valla gecmişe şimdi bakamıcam
daha duşa gircem yarın komsu oturmam var
inşallah sanah gecmişi okurum
iyi geceler hatunlar öpüldünüz:KK54:

ferdacım yakın olsak gelmez miyim hiç:))

günaydınlar herkese güzel birgün olsun hepimiz için

kızlar sabah sabah erkenden kalkıp işe gelmek gerçekten zor oluyor çok uykum var valla :KK16:
kızlar eşimin erkek kardeşinin bebeği oldu pazar günü haber verdiler:))))))))

günaydın kızlar.nuran cım aşureni ve oruçlarını allah kabul eylesin.sorma canımya selin de hasta ne yapsak geçmiyor öksürük .
banu cum hayırlı olsun bebeişiniz.allah analı babalı büyütsün.darısı tüm isteyenlere inşallahhh.:))))))))))

X