selam cnm..
kolay gelsin size, börek falan dedin benim bile canım cekti inan :) bende nezmandır yemedim :) defneninde ateşi cok cıkmamış neyseki inş. oda gecer annesi..
ya ben iş falan istemiyorum zaten ondan azcık anlayışlı olsun yeter! sözde bugun cıkayacaktı ama az önce yine cıktı.. ne yapayım bağlayamam ya eve..
Sağolasın canım çok severim ben peynirli su böreğini ya hele de Sarıyer Börekçisi'ninkini. Bizim oraya da açıldı 1-2 ay önce her fırsatta yiyorum
Tabi canım iş yapmaları önemli değil de en aızndan anlayışlı olsunlar yeter
herkese iyi hafta sonları,,
bende bakınıyorum saf, saf.. defne dün gündüz 1saat bile uyummamasına rağmen gece 1de zor uyuttum, hatta 1.9geciyodu sızdı ama ayaklarım koptu sallarken!
5,te kalktı bidaha salladım, sabahta 10da kalktı.. şimdi yine uyuttum inş. uzun uyur cok huysuz oluyor az uyudumu..
bende yemek odamı kapatacagım o odanın komsini yakmıyorum kapısınıda kapatıyorum ev ısınmıyor yoksa.. halısını falan kaldırıp örtü serecegim bide konsoldaki cam eşyaları toplayacagım kolay oluyo temzlerken.. hatta şimdi kalkıp halledeyim
öptüm sizleri..
İyi yaparsın canım kapatmakla hem temizde kalır. Valla bana kalsa bende oturma odama geçerim. Ama eşim küçük yerde durmak istemiyor, salonda oturucakmış. Bana ise küçük oda daha sevimli, daha sıcak geliyor. Zaten evlendiğimizden beri ütü odası gibi kullanıyorum mis gibi odayı
selam kızlarrr kocalarla kapışma günümü neeee
buradan birbrimizden elektirik alıyoruz sanırım...bende bugün kapıştım...saat 2 olmuş patronum yok diyor....kaçta gelirse o saatte çıkarım diyor...sinirimden öldüm...
malum misafirim var çocuklar uyanıkken onların odasını sildim süpürdüm ,mutfağı hallettim...
çocukları uyuttum...yatak odasının halısını sildim...odayı sildim....banyoyu temizledim antreyi hallettim..duşa girdim çıktım...giyindimm...tam mercimeğin soğanını doğrayıp attım ocağaki aliş kalktı..
arkasından ömer ağlıyor...deli oldum...öemr devamlı kucak istiyor onu gören alide tabi...
soğan yanmadan attım ocağa çorbayı...ömeri pış pışladım....yok adam devamlı bişey istiyor...
kalktım zorla karnıyarıkları doldurdum allahtan dün içini hazırlamışım....
tabaklarımı kaselerimi hazırladım....pasta yapacağım muz yok...işte o anda kapştık geç gelirse olmaz...muzsuzda olmaz....deli oldum işteeş......neyse havuç salatasını yaptım......kalan patateslerimden garnitür 3 tursu 2 yeşil soğan...bir diş sarımsak maydonoz attım süper olmuş yaaaa
eşim geldi pudingleri pişirirken...hemen pastamı yaptım.....karnıyarığımı attım fırına....
tezgah bulaşıkları hallettim...yeşil salatamı hazrladım....böğrekde fırında misafirimizi bekliyoruzz
men geldimmmmmmmmmmmmmmmm..............
filiizciğim tekrardan geçmiş olmuş
nuran iyi gezmeler cnmm.....
kıymalı ne kızzzzzzz...
akşam çok güzel geçti...3 seneden sonra güzel bir masa hazırladım....
uzun zamandır sofra düzeni olmadan yemek yerdik...
dün yemek takımım,misafir çatl bıcaklarımla yedik yemeğimzi
alişim ve ömerim yapma çiceklerim vardı uzun vazomda onu alıp parçalamışlar...
yemek yerken...arkadaşımında ikiizleri 11 aylıktı ama bizimkiler gibi azman değillerdi tabi..
sonra çay faslı yaptık....ama çaydan önce 9.30 da kuzularımızı uyuttuk benimkiler uyudular rahat rahat çay meyve faslı yaptık...12.30 gittiler...
bizde sabah kalktık babası kuzuları besledi oynadı...bende bulaşıkları hallettim....kahvaltıyı hazrladım...kahvaltı ettik...mutfağı topladım..oturma odasını süpürdüm...halı üzerindeki örtüleri değiştirdim...çamaşır astım duş aldım şimdi size bakem dedimmmm
Canım benim ya çok yoruldun ama çok keyifli bi akşam olmuş sevindim. Kuzular da müsade etmişler size ne güzel çay keyfinizi de yapmışsınız. İnsan arada özlüyor böyle güzel akşamları
Ohh valla işler yapılmış süpersin biz bugün bi nane yemedik söylemesi ayıp ama yarın yaparım bende,evim çok kirli değil ama olsun haftasonunu boş geçirmeyelim dimi
Bu adamlara hep temizlik yaptırmak lazım zaten anca öyle hırsımızı alırız..
Defneyede sevindim cnm.İnşalah düzeliyodur,bence gece çıksanız bile onu götürmeyin biyere...
Ayy hiç sorma cnm yaa adamı sinirlendiriyolar,,sonra ne mi oldu zeytinyağı!!!Uykusu olan adam ne yaparmış uyurmuşş,,hey yarabbim sanki ben bilmiyorum uyumayı ama çocuk uyutmazken nasıl uyuyum,bencilsn dedim bende,bencil..
Şimdide bize balık yapıyor mutfakta
gerçi herzaman o yapar o da ayrı konu...
Aynen canım bende hafta içi temzilemiştim ama içim rahat etmiyor haftasonu bi el atmazsam. Evet evet hergün temzilik yaptırmak lazım bu adamlara ancak öyle değerli oluyoruz.
Aaaaa onların hep uykuları vardır ama bizim yoktur. Benciller hakikaten tatlım ya
günaydınnn
karanalık ve yagmurlu bir kayseriden selam olsun herkeze
gece öksürük nöbetleri yüzünden uyuyamadık kocişle
sabaha karsı 4 de adamı oturma odasına yolladm kızın sesinden uyanmasında rahat uyusun diye
saat 7 de kavanın karanlık olması sebebiyle süt verdim bizim cadıya uyudu 8:30 kadar ama nöbetlerle
8:30 da babasına devrettim vurdum kafayı yattım 10 a kadar
sonra kalkıp bir güzel kahvaltı hazırladım,yedik
babasının evde olmasına sevinen hanzade aldı babayı götürdü odasına cıkmadılar ordan oyun oynamıslar
benimde işime geldi tabi
neyse sonra hanzadenin 6 aylıktan beri cektigim videoları cd ye cektirmiştik onları izledik
hanzade hayretler için izledi cokta mutlu oldu
ama uykuya yenik düştü vee uyuttum
koçişte uyuyor
uyansınlar kızı yedireyim dışarı cıkıcaz
kıymalı yaptırıp gelcez
soguk ama temiz bir hava var yararlanalım istedim
hiç iş yapmadım masayı topladım ama makinaya yerleşcek bulaşıklar
neyse bugunde böyle gecsin bakalım
herkese iyi pazarlar
Ya öksürük için şu ayak altına viks sürmeyi denedin mi Nuran'cım? Defne'yi çok rahatlattı viks ya. Uyanınca öksürüyordu ama gece kesilmişti öksürükleri. Bi dene derim
Keyifsiz geciyor günler, Doruk dün yine, 2 hafta önce hastalandigindaki ayni belirtileri gösterdi. Sersem gibi kalkip, sendeleyerek düstü ve kahvaltidan sonra kustu. Hemen acilin nöbetci doktorunu aradik, getirin dedi ama bir teshis koyamadi. Apandist belki dedi ama muayenesinde emin olamadi. Off, püfflerle hastaneye gittik. Gecen gittigimiz doktor nöbetteydi yine. Bu durum ne tam olarak dogru bir teshis konulsun istiyoruz dedik. Tam iyilesemedigini, hastaligin atak yaptigini söyledi. Orta kulak iltihabindan süphelendigimizi söyledik. Evet varmis ama henüz basindaymis, önlem olarak spray verdi. Disleride fena, o da kulaga vuruyor cok sersemliyor yavrum. Birde karninda cok hava var diyor, bu yüzdende kusabilirmis. Neden o kadar cok hava var, onuda anlayamiyorum ya. Hicbirsey yememisti, yedigini kusmustu oysaki. Sanirim burnu tikali oldugu icin, dura dura, nefeslene nefeslene iciyor ve yiyiyor, hava yutuyor bu yüzdende. Kabiz ya da ishal mi diye sordu, olmadigini söyledim. Bu hafta böbrekleri icin kontrolümüz var, birde detayli tahlil isteyecegim, kan, kaka, idrar. Bir fitil verdikten sonra, durumu normallesti dün gerci ama fena oluyorum öyle dengesini kaybettigini görünce ya...
Canım çok geçmiş olsun ya korkmuşsundur tabi yine kuzum dengesiz olunca. Bişey olacağını sanmıyorum gerçi ama iyi araştırılmasında da fayda var
İyi geceler herkese...
Bir haftasonu tatili daha bitti.Ve ben hiye bişey anlamadım ne çabuk geçti yaa..Dün zaten bi küs bi barışık...Bugünde eltimin annesi taşındı karşıya Eyüp Sultan'a kaynımda şehir dışında diye Anıl götürdü onları sabah 11 gibi gelmesi 3 ü buldu tabii..Hemen çıktık dışarı sıkıldım bende evde,bide eltimin kızınıda bırakmışlardı bana.Optimuma gittik orasıda bi kalabalıktıki sormayın,bir iki işim vardı onları hallettim,sonra sevgili eşim hadi gidelim istersen başka yere geçeriz dedi.Şu sigara mevzusu varya kapalı yerde kalamıyoruz yanii..Çıkınca da baktım saat 6 olmuş hadi eve gidelim oğlumun karnını doyuruyum dedim.Evimize geldik,bidahada çıkmak istemedim çok soğuk hava.Oturduk mısır patlattık yedik.Tabii Benimki 8 de onları geri almaya gitti 9.30 da geldi.Bugünde pek biarada bulunamadık yanii..Neyse sağlık olsun,bu arada eltimlerde yakında taşınacaklar,buraya alışamadılar,eski semtlerine geri dönüyorlar..Neyse onlara diyecek bişeyim yok da bugün çok etkilendiğim bişey oldu,eltimin kızı 9 yaşında bana bi ara döndü dediki,Ferda yenge siz ne kadar mutlusunuz,hep gülüyosunuz,sen hep Dağhanın yanındasın.Hep onla ilgileniyosun,ben çok mutsuzum,annem babam benle hiç ilgilenmiyolar..zamanları yok!Dondum kaldım bi an,sonra dedimki güzelim sen bu yaştayken annede senin yanındaydı,şimdi büyüdün artık ve onlarda senin için çalışıyorlar.biliyorum ama mutsuzum dedi.kaynımlar havuzlu,oyun alanı,saunası,güvenliği,kısacası her türlü imkanı olan bi sitede oturuyorlar,herşeyi var bilgisayarı,fotoğraf mak.dolaplar dolusu kıyafet,çeşit çeşit ayakkabı vs.bunları niyemi anlatıyorum,çocuğa her imkanı sağlamalarına rağmen çocuk MUTSUZ!Evet bundan çıkarılacak tek bi ders var maddiyat hiçbişeydir bana göre,hayatımızı idare edecek kadar olması çok çok gerkeli tabi ama bi çocuğun bi fotoğraf makinesinden çok onunla çekeceği güzel aile tablolarına,havuzda yalnız başına geçireceği zamandan çok ailesiyle beraber yiyeceği bi akşam yemeğine ihtiyacı var.içim resmen buruldu.Hep kızarım zaten abartıyosunuz çok alıyosunuz filan diye,anne tarfından ilk ve tek torun başka olma şansıda yok,bu taraftanda ilk torun,babaannemiz malum almayı çok sever resmen ihya eder.Ve sonuç işte bu..Babası elektronik mühendisi ayın 20 günü yok en fazla bir pazar evde,ondada ne yapılabilirse,anne çalışıyor akşam 8 de eve geliyor çocuk zaten 9 da uyuyor.Onun istediği anneannesiyle vaya babaannesiyle vakit geçirmek değil annesinin saçını okşaması babasının oturup onla sohbet etmesi,Hıı yapmıyolarmı?yapıyolar ama demekki yeterli değil,her anne baba çocuğunu sever aksini söylemek mümkünmü?Ama sevdiğiniz insana sevdiğini belli edemez söylemezsen bu onu hiçbi zaman bilemez.Ne olur sizde bugün benim için çocuklarınıza onları çok sevdiğinizi söyleyin ve onlara günde an az kaliteli 25-30 dk.kaliteliden kastım,tvsiz,dışardan gelen başka bi uyarıcı olmadan onla gözgöze,el ele...
Şimdi diceksinizki Ferda sanki sen hep böyle yapıyosun hayır tabiki her zaman yapamıyorum ama onun yanında bunu yapmamış olmama rağmen ona çok mutluymuşuz gibi geldi ve bu bile ona yetti.Ben Dağhanla her zaman göz teması kurarım..Ve o da dikkat ettim bana seslendiğinde ben eğer efendim oğlum der ama ona bakmazsam kesinlikle söyleyeciği şeyi söylemiyor ve bakana kadar Deeelllddaaa diye bağırıyor.Bu çok öneemli aslında hoşuma gidiyor her ne kadar bazen kızsamda..
Neyse uzatmıyım artık sizin beni anladığınızı ümit ederek konuyu kapatıyorum ve ekliyorum eminin hepiniz zaten bu söylediğim şeyleri yapıyosunuz...Hepiniz sevginizi gösteriyosunuz çocuklarınıza.Aman yarında ihmal etmeyin diye söyledim
Filizcim tekrar geçmiş olsun cnm,umarım bir an önce iyileşir Doruk...
Birsen helal bacım başka bişeyde demiyorum,iki çocukla helal diyorum...
Nuran konyanın etli ekmeği ve bizimde bildiğimiz kıymalı pide heralde bu kıymalı !!
Çooookkk konuştum herkese iyi geceler bu gecelik kotamı doldurdum sanırım...
Valla Ferda'cım benim de en çok korktuğum konu bu biliyor musun. Çocuğumun ileride ben çalıştığım için mutsuz olması. Bende çalışan anne çocuğuyum ama bunu neredeyse hiç hissetmedim. Çünkü babanemle aynı evde kalıyorduk, babanem çok büyük bir sevgi ile bakıyordu bize. Annem akşam geldiğinde sadece bizimle ilgilensin diye anneme bulaşık bile yıkatmazdı. Annem de tüm akşam bizimle oyun oynar, derslerimizi yaptırır, mısır patlatır zamanın dizilerini, filmlerini izlerdik dizdize. Zaten babamda şehir dışında çalıştığı için annem ilgisini hiç çekmedi üzerimizden. Hafta sonları gezmeye götürürdü bizi. Alışveriş yapardık. Hatta annem modelist olduğu ve tekstilde çalıştığı için haftasonları birlikte bebeklerime kıyafetler dikerdik. Dolayısıyla ben çalışan anne çocuğu olmayı pek anlamadım.
Ama şimdi bakıyorum da akşam eve gittiğimde bazen ütü yapmak zorunda oluyorum. Yada başka bir iş. O zaman telaşa kapılıyor hemen Defne ile ilgilenmesi için eşime söylüyorum. Ben iş yaparken babası sadece onunla ilgileniyor genelde. Ama ben iş yapmıyorsam tüm akşam onunla vakit geçirmeye çalışıyorum.
Bazen babanem kızıyor bana haftasonu hep dışarıdasın diye. Bende ona elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum. Zaten haftasonu gündüzleri hep Defne ile vakit geçirmeye çalıştığımı, elimden geldiğince onu gezdirdiğimizi, eğlenmesini sağladığımızı söylüyorum. Onun dışında benimde kendime vakit ayırmam gerektiğini anlatıyorum. Ben mutlu olamazsam mutlu bir çocuk yetiştiremeyeceği söylüyorum.
İşin özü dediklerin çok doğru. En azından 1 saat kaliteli zaman geçirmeliyiz. Göz temasını bende çok dikkate alıyorum. Ve dediğin gibi Defne'de bana seslendiğinde eğer dönüp yüzüne bakmazsam anne diye seslenmeye devam ediyor ve söyleyeceğini asla söylemiyor.
Çalışan anne olmak zor. Ona keza evde oturup sürekli çocuk ile ilginen anne olmak da çok zor. İkisini de yaşadım. Çalış yada çalışma anne olmak gerçekten çok zor. Ama iyiki burası var. İyiki siz varsınız. İnsan aynı duyguları yaşayan, aynı dönemi paylaşan birilerinden destek alınca daha kolay oluyor herşey.
Aaaa benimde çenem düştü sabah sabah öptüm sizi