2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Benim kuzumda ben gittikten sonra ananesiyle oynamış. Saat 9:30 gibi uyumuş hala uyuyor dedi annem. Erken kalkmaya başlayınca günde 2 kere uyuyor oldu. Akşam da 9-9:30 gibi uyuyor. İyi oldu düzene girdi a.s.
maşallah...
soran bendim cnm,olsun ..çok güzel keyfini çıkar...millet arayıpda bulamıyo doğada evi...
cnm çorba şart değil bildiğim kadarıyla seninkiler herşeyi yiolar,elbet başka şeylerle doyuyolardır niye dert ediyosun...???
cnm benim yaaa aferin ona...
cnm bazı bebekler geç alışıyo yemek olayına demekki Türkizde onlardan biri sıkma kendini rahat ol çok zor biliyorum ama...bu arada kolay gelsin işin çokmuş...
Sessiz kalmış buralar sessiz klava:

bencedeeee... :))

Selammm Kızlar a.s.

Sabahtan beri anca fırsat bulabiliyorum yazmaya..Sabahtan beri hareket halindeyim sevgili oğlum sağolsun...Neyse iki makine ütü yaptım,iki makinede çamaşır yıkadım..yemeğimide yaptım bundan iyisi cansağlığı dimi ama :))

Malisef oruç değilim bugün,ramazanı bitirdim ben..Baştan 3 sondan 3 gün yedim valla,borçları nasıl ödücez bakalım...( Dün öyle kös kös yattımya ayy ne sinir oldum ama...Bide birsürü rüya gördüm ama hep sizi gördüm hepimiz yine bi evde toplanmıştık hayırdır inşallahh...bu ara herkes bi rüya görüyoo ...

Dün akşam oğlumu uyutup babasına bıraktım market turuna çıktım,eksiklerimi aldım,,arife güünüde kahvaltı çeşitlerini ahlledicem tamammdır..Sonra akşam iftar için çıktık güzel biyerde yedik ama kazık fix menülerden değil...çok da güzeldi kendi yemeğimizi kendimiz söyledik hatta birimiz söylemesek bile oluyomuş porsiyonları acayip doyurucuydu...oğlumdda üzmedi sağolsun masasında,salatanın mısırından yedi,pide yedi,çekirdek almıştık ondan yedi,,yedi de yedi yanii,evde doyurmuştum zaten onu...Çıkışda da biyere uğrayıp saklama kaplarımı aldım bayadır gidememiştim aklımdaydı sağolsun kocam uğradı ve evimize geldik...

Şimdi de kocamı bekliyorum yemeğim hazır ,,hepinizi öpüyorum...şöyle bi bakınıyım...

merhabalar..ben 2010 mayıs annesiyim...sizin topiğinize bakınca bebişler büyüdükçe satırlarında uzadığını görüyorum..ne güzel paylaşacak birilerinin olması...bir sorum olacak...emzik bıraktıranınız var mı aranızda?benim kızım emzik delisi yaa çok korkuyorum bıraktıramayacağım diye..kendim bizzat 5 yaşıma kadar emmişimbilmiyorumkismile
tecrübelerinizden faydalanmak isterim..sevgiler

Tamam canım anladım da o yüzden diyorum işte. Çorba yemiyorsa yemek de mi yemiyor Aliş? Çünkü Defne'de çorba yemediği zaman ne yemek varsa ondan veriyorum. Doktor gayet iyi sorun değil dedi :uhm:

yok cnmya bu ara diyeteler sanırım ufffffffffff saat çok güzzel peynirli tere yağlı ballı sütlü kahvaltı yaptılar...sonra saat 6 da 200 cc devam sütü ile olan muhallebi yediler 200 cc ali200 cc ömer yedi

ohhh gezilmişş alışeriş yapılmış yemek yenmiş süpersiniz valla...
cnm yiyolarda bu ara 2-3 öğün oldu bu

cnm korkmaa ben de 5 yaşına kadar emdim benim kuzularım hiççççç emmediler...bence bırakır korkma ver şimdi emsin

slm kızlar şükür kk yaa kavuşturana ben daha yeni girebildim...
sabah denedim olmadı ..net başında zaman kaybetmeyim dedim....
dğn oturma odamın camını sildim 2 saat sonra yine el izi oldu ama olsun...
koltukları çektim aman benim veletler yediklerinin yarısı karına yarısı koltuk altına yapmışlar...

çamaşır suyu ile sildim toz aldım...tam odayı bitiriyordum eşim aradı geliyorum hazırlanın
alişle ömeri doktora götürdük malum alinin öksürüğü var ...

anam bi manyak garuya denk geldik...çocukları çok enerjili besliyormuşum
ali çok süt içiyormuş.gece hiç süt vermeyecekmişim....ondan çocuk böyle hiperaktif dedi bana...

ikisi muaynaneyi dağıttı azcık....sonra boğaz enfesiyonu var dedi...ben evdeki ilaçları saydım ilaç yazmadı..o ilaçları kullanmamızı tarif etti...sankim b,iliyordum....valla anne olunca ilaçlarıda kullanımınıda iyi öğreniyorsun....neyse çıktık...eşime dedim yarın arefe ben bi yere çıkamam (bizi bugün yemeğe götürecekti)bugün gidelim dedim..tamam dedim...uzun bi sürü sonra ikiz arabamızla gezdik...aman millet görmemiş gibi çocuk yapıştılar....valla tek tek baston daha iyi tanımadığım bir sürü insana tebessüm ettim beee.....neyse erken gidince mağzaları gezem dedim ama kocam oruçlu oruçlu gemzmedi..bolbolll çocuk oyun alanından araba salıncak.gezdik......en son yorgunluktan bayılacaktım
enerjim kalmadı neyse gittik iftar için oturduk ..yemek yedik...çıkıyorduk dedim yazlık ayakkabılar indirimde seneye ayakkabı isteyecem istersen şimdiden al dedim eşime bayramdada 30 derece olacakmış giyerim dedim..neyse beğendim aldık bitane 40 tl normal fiyatı90 tl mişşş...çüşşşşşş

eve geldim nasıl yorgunum çocuklara ilaç verdim...süt verdim...hadi uyutalım dedik...eşim alişi aldı bende ömeri anam salla babam salla uyumaz aldım yerine yatırdım yanına ben yattım öle böle 20 dk.uyudu sanırım bende uyumuşum erkenden ...allahım bi kalktım gece 3,15 saati felan kurmamışım ben ömerin yanından nasıl kalktım gittim içeri onu bile bilmiyorum..halbuki ömeri uyutup çamaşır asacak,bulaşıkları makinaya atacak..etrafı toplayacak- ve en son ayağıma sıcak su yapıp çatlağıma krem sürecek yatacaktım...hepsi yalan olmuş neyseki sahura geç kalmadık...sahur yaptık...sofrayı kaldırdım..bulaşıkları teptim..çamaşırları attım koltuk yastıklarını yıkadım biz yemek yerken bi postası çıktı ikinci postayı attım ömere mama verdim ..diğer yastıkları çıkardım kurması için yerleştirdim..yattım saat 5.30 du...sabah 6 .30 da eşim alinin yanına git diyor..kalktım gittim yok uyumuyr delirdim...geceden başım ağrıyodu....kapattım heryerin kapısını antrede oyuncakları vardı bir iki bağrındı yanıma geldi uyudu..gece bide sütü yatağa dökmüş...tam uyuyoruz ömer ağlıyoo..baktım ali uyuyor ömerin yanına yattım ,yine uyuyorum ali bağrıyo...bu sefer kalktık onla oynarken ömer uyandı...bi baktım saat 10 ...kaltık buraya baktım yok..kahvaltı verdim etrafı topaldım ..çamaşır astım...yatak odasının camını sildim tozunu aldı...çamaşır attım...çocukları uyuttum...inanın 14 ip çamaşır var yaa
ya çatı olmasaydı ev nerede kuruyacaktı bu kadar çamaşır yaaa...açık balkon kapalı balkon ful çekiyor..

şimdi sizlere bakem çocukların odasını toplayacam yerlerini sileceğim en son mutfak banyo antre kalıyor ..mutfağın camı silincek aygazı sileceğim...yerini süpürüp silerim ..heralde eşim gelir o arada..sonra antre....bide iftara yemek lazım....başım ağrıyo...heralde yorgunluktan artık vücut sinyal veriyor....bugün bitsin zaten bayram sonrası kaynanadayız..........

benden bu kadar.......

Ohhh ne güzel yemeğe çıkmışsınız aferin Dağhan paşama da uslu uslu durmuş annesiyle babasına yemek yeme izni vermiş a.s.

Benim kızım hiç almadı tatlım ama bırakır ya nereye kadar emecek sıkma canını a.s.

yok cnmya bu ara diyeteler sanırım ufffffffffff saat çok güzzel peynirli tere yağlı ballı sütlü kahvaltı yaptılar...sonra saat 6 da 200 cc devam sütü ile olan muhallebi yediler 200 cc ali200 cc ömer yedi

E acıkmıyorlar demek ki bacım. Bak kahvaltılarını güzel yemişler. Arada da ıvır zıvır şeyler yiyince acıkmıyorlar. Sen danino gibi şeyleri kes bakalım yine de yemek istemiyorlar mı :uhm: 200 cc muhallebi de çok iyi ama. Bizim Defdoş muhallebi yemiyor hiç :1no2:

Ay bacım ben yoruldum Allah kolaylık versin valla sana iyi dayanıyorsun a.s.

İyi akşamlar bacılar a.s.

Hayırlı arefeler. Şimdiden iyi bayramlar. Kuzularımı ve sizi çok çok öpüyorum a.s.

Şükür site kendine gelmiş. Bende bugün yarım gün çalıştım. Sabah annem geldi 7 gibi. Bende rahatça duşumu aldım işe gittim 8 gibi. Yıkanmış çamaşırlarım vardı. 2 postada yıkadım gitmeden önce. Annemden Allah bin kere razı olsun ben gelene kadar tüm çamaşırlarımı kurutup , ütülerimi yapmış. Ay gelince nasıl mutlu oldum. 2'de geldim eve hemen evi temizlemeye giriştim. İşim bittiğinde saat 5'di. Arkadaşlar geldiler iftara. Yemek öncesi bi kaçıp kuaföre indim hemen. Kaş-bıyık hallettim. Manikürümü de birazdan kendim yapacağım vakit bulamadım ona :1no2:

Yemek yedik, mutfağı temizledim. Az önce kuzumu uyuttum. Arkadaşım da o arada çay demledi. Şimdi baklava-çay keyfi yapıyoruz. Size bakayım dedim açılmış neyseki site a.s.

Yarın da önce kayınvalidemlere gideriz. Eşimin akrabaları hep aynı mahallede zaten. Onlar çabucak biter. Ordan benim anneme geçeriz. 2.gün kısmetse Şile'ye gideceğiz arkadaşlarla. Hava güzelken deniz keyfini kaçırmayalım dedik. Benim 3 teyzem ve halam da Şile'de olacaklar. Onları da orda görünce ziyaret edecek kimse kalmıyor zaten.

Evim temiz, hiç çamaşırım yok rahatım bu hafta. Şimdi çayımı içeyim öpüyorum sizi kızlar a.s.

canımmmm çıktı ayaklarım sızlıyor......kocam geldikten sonra balkonu temizledim anam sil sil bitmiyor..
öldüm düzenledim..ama kocam iki çocuğa bakamıyor deli etti beni...mini fırınım tezgahdaydı çektim bigüzel çamaşır suyu ile yıkadım tezgahı...mutfağım camını sildim süpürdüm sildim...aygazı bıraktım kızartma yapacağız diye...sonra hemen patates soydum..tatlı yaptım kayınvalideme....bulaşığı hallettim çıktım...çamaşır astım...antreyi sildim süpürdüm...en son banyoyu çamaşır suyu ile yıkadım...eşimde kızartma yapmaya koyuldu çocukları soktum banyoya iftara kadar kaldık..çıkınca HEMEn ezan okundu ...yeme faslı bitince hemen o hızla bulaşıkları attımmakinaya aygazı sildim tezgahı temizleidm..
ayağıma sıcak suy yaptım taşladım kremledim.tam oturacağız çocuklar sızdı ohhh dedim uyudular mama süt hazırladım içmediler bile o denli uyuyolardı...çamaşır topladım katladım makinaya attım..ömer bağrıyo onun sesine alide offfffffffffff ben hiç dinelenemeyeceğim anladımm

hayırlı akşamlar!!!
bende bitmiş durumdayım......
2 gündüzr ev işini kadın yapmasına ragmenn valla gazelin peşinden ve gezmekten yoruldum...

dün öğleden sonra bir kaç eksik vardı çıktık onları aldık...kuafore gittim kaş bıyık manikür ve ağda işlerimi hallettim.....bugunde temizlik bittikten sonra halılarım geldi ..dip köşe dolap içlerine kadar mis gibi oldu valla ...

ardından eşim geldi ona birşey almmaıştık 6 dan sonra yine çıktık dışarı ...kendine bişiler aldı ama alana kadar gazel ortalığı ayağa kaldırdı acayip uykusu var ama bir türlü arabada uyumadı...yemek yedik topar eve geldik...kuzumu doyurdum yıkadım uyuttum....

yarın bizde önce annemin mezarlığını ziyaret eder ordan kaynana babamlar ablarmalr bikaç yer daha var ziyaret eder eve döneriz diğer günler dışarı çıkmakk istemiyorummmm (tabi yorgunluğum gecene kadar bu fikrim gecerli :))))) )

birsencim valla maşAllah seni okurkende bi yoruldum he..boğaz enfeksiyonuda fena ya aman dikkat et cnm ilerlemesin Allah şifalarını versin....
Pınarcım ohh şile fikride güzelmiş hee iyi eglenceler sizede....
ferdacım bende senin gibi hem başında hemde son 3 gündür yiyiyorumm (

herkeze şimdiden hayırlı huzurlu mutlu bayramlar kuzularınızı öpün benim yerime bende sizleri öpüyorum kocamannnnnnnnnnnn ..........

İYİ GECELER.....

Herkese İyi Geceler Kızlar..

Bitmiş durumdayım gerçekten.Sabahtan beri temizlik yapıyorum desem yeridir,eşim erken geldi kızıyo bana daha yeni yaptıkya diyee..evin halini görmüyor sanki..hey yarabbim..Neyse bi ara Dağhanı bırakıp bende kaçtım kuafföre ama ne mümkün kaş bıyık aldırmak..Acayip sıra vardı çıktım geldim eve..Kendim aldım bu seferlik bayramdan sonra giderim tekrar olmadı..Ordan markete uğreyıp boya aldım,eltim illa ben boyarım sen al dedi.Neyse akşam için yemek filan hazırladım..Ama bu arada Dağhan sürekli yakamda delirtti beni,ütüyü yaparken çıkmadığı,karıştırmadığı yer kalmadı.En son götürüp attım babasının yanına uyuyodu o da al dedim oğluna bak..:)) Neyse ütümü bitirip dinlendim biraz onlar gelene kadar..Onlarda gelince yemeğimizi yiyip boya işine giriştik ama Dağhan hala devam,bana bişey yapıyo zannetti eltimi ve çok korktu..Kucağımda oturdu bitene kadar..çok yordu beni bugün..

Saçlarımda fena olmamış,çikolata kahve almıştım ama bana biraz daha koyu geldi,bidahakine daha açık bi renk almak istiyorum..Bayram resimlerimizi eklerim Allah izin verirse..

Bizde sabah kahvaltıdan sonra eltimlere ordanda onun annelerine gideriz.Sonrada dayımlara geçeriz belki ama kaynım plan yapalım yarın öbür gün gezelim diyoo dur bakalım ne yapcazz...Zaten 2.günü cnm kardeşim geliyoo çok şükür ondan sonra değmeyin keyfime valla...çok özledim....

Birsencim yorulmuşsun yine..Allah sana kolaylık versin,çocuklara geçmiş olsun ayakkabılarını güle güle giy cnmm..

Pınarcım sende işleri halletmişsin,oh ne güzel,şimdiden iyi tatiller sana...

Hülyacım sende mis olanlardansın,insanın içi rahat etmiyor anacım yapmadan,,hadi sizede iyi gezmeler..

Bütün arkadaşlarımın bayramını kutluyorum,hepinizi tek tek kucaklıyorum,öpüyorum.Allah tekrarına kavuştursun inşallah kızlarr...Benim yerime herkes yavrusunu öpsün lütfen..onları ve sizi çok seviyorumm..Görüşmek üzereee...

Herkese iyi geceler...

herkeze şimdiden hayırlı huzurlu mutlu bayramlar kuzularınızı öpün benim yerime bende sizleri öpüyorum kocamannnnnnnnnnnn ..........

İYİ GECELER.....

Mesajlardan belli olduğu gibi bu bayrama hepimiz yorgun giriyoruz. Ah bu ev işleri klava:

Hadi bacılar bu kadar yorulduk inşallah bayramımız çok keyifli geçer hepimizin. Öpüyorum sizi ve kuzularımı a.s.

Bende size yazdıktan hemen sonra uyandı Defdoş zillisi. Saat 22:30 gibi kuaför aradı. Aşağıdayım bi saç boyadım o beklerken gel manikürünü halledelim diye. İndim yaptı sağolsun yarım saatte. O arada da arkadaşım mama içirip uyutmuş Defdoş'u. Şimdi gidiyorlar. Bende Defdoş'a çanta hazırlayıp yatarım artık. İyi geceler a.s.

mutlu bir bayram sabahından merhaba :)
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:)

bayram sabahı manzarası

sabahın 5 de kalktık...aksam 9.30 uyudular bizde yatalım dedik ama ben 12 de anca yattım ömer sürekli ağlıyordu
uyuyor ama ara ara ağlıyor..eşimle dönüşümlü yattık yanında ....sabah 5 de ali cin gibi kalkınca ömerin yanına gitti bende ömeri aldı...bide ne görem kaka yapmış kıçı pişiş ağlarken gördü 4 azı dişinin 2 kafası gelmişti 2 kafası çıkmamıştı...o geliyor damağı kanıyor biraz iri dişli kendisi nasıl canı yanıyor kimbilir sızım sızım sızlıyordur...o ağladıkca içim gitti poposunu yıkadım ama kıyamet koptu şunu analiz etti tam 9 aydır diş çıkarıyoruz ne zaman diş çıkarırken kaka yapsa poposu pişiyor asitli oluyor heralde yaa.....ağrıkesici verdim....şimdi babası ile oyun oyuyolar namaza nasıl gideğim diyor bırakmazlar hadi bide onun için kıyamet kopacak :))

bizim evin halleri saat 5 de başladı bende oje süreyim hehe :)

oooo site kendine gelmiş millet yazışmış işler yapılmış bakımlarda yapılmış hepiniz harikasınızz:lepi:

bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum canım arkadaşlarım benim yerimede bol bol tatlı yiyin :)))

selam herkeze mutlu bayramlar
nihayet siteye kavustuk
aman cok yogun günler yasıyorum
kızımla bu yogunlukta grip olduk hanzade hemde ishal esin diş geliyormafoldumben
arefe günü kaynım geldi istanbuldan
aksamına dışarıya yemege davet ettiler bizde gitti aman benim cimcime emmmi emmi diye kaynımın peşinden dolandı yavrum neyse yemek yedik annemlre gectik kuzenimin dogum günüydü bi kıyafet aldım bide pastamızı aldık gittik
11 de ordan kalktık eve gel ortalıgı topla bayram gününün kıyafetlerini hazırladım eşim gece 12:30 da berbere gitti o gidince cantamızı hazırladım dusa girdim cıkmaya saat 1:30 oldu kıruladım saclarımı yattın eşim hala gelmemişti neyse oda gelmiş yatmıs sabah ma aile 6:30 da kalktık hava serin olunca hanzadeye esofman giydirdim kaynanalara gittik kahvaltıya
bizim burda adet sabah emek yenir yahni pilav hoşaf yedik hanzade uyudu uynadı cicileri giydirdim cıktık dolaşmaya
eşimin burda cok akrabası yok hemen bitti onlar sonra benimkiler
akşam üstü eve geldik hanzadey uyuttum bizde uyuduk 2 saat sonra kalktık annemlere gittik akşamıda orda gecirip geldik evimize ama ayaklarım patladı
bugun sabahta kahvaltımızı yaptık komsularla bayramlastık şimdi kızım uyuyor uyanınca cıkarız gene dolasırız
benden böyle kızlar
gripten dolayı basım fena agrıyor
bu arada bayram ertesi pazartesi ve salı misafir var napcam bilmiyorummafoldumben
görüşürüz
tekrar iyi bayramlarr

herkese iyi bayramlar yanaklarınızdan tek,tek öpüyorum.. kuzularında göslerinden :) :)

daha nice hayırlı ve güzel bayramlarımız olsun evlatlarımızla beraber..

uzun zamandır bakamıyorum diye hayıflanıyordum ama benim gibi bissürü kaçak varmış:)

dün tüm gün annemdeydim gelen giden bitmedi sagolsun hepside kuzenlerdi, gençlerdi yani cok güzel geçti tatlı bile yaptım harika oldu:)

tel.annemde unutmuşum eşimde kendi cebini kapatıp yatmış halada uyuyor arefe gecesi hiç gelmedi

bayram namazına gelebildi sonrada hemen cıktık zaten cok yorgun ve hala uyuyor tel. kapalı olunca arayan ulaşamamış herkes panik olmuş kayın pederim cok kızdı valla oğlunun huyunu biliyor ben neyapayım.. kayınvallidemler teyzesindelermiş uyansınlar benide bırakır eşim, gecede kaçta gelir allah bilir?? rahat edemiyorum orda ya...

neyse artık yapıcaz bişiler..

aaa kalktı bizim uykucular ben kaçar,herkesi öpüyorum bye

offff bizde dün evden çıktık sabahtan...
daha şimdi eve girdik...acayip yorgun ve uykusuzum şimdi cimcime mi yatırım bende yanına yatıcam....
hepinizi öpüyorum....
iyi tatiller.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…