2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

yavan derken ne bıleyım lahmacunu ıftar sofrasına olmaz pek sulu yemegı tercıh ederım demek ıstedımsen bılırsın damak tadlarını sen tanıyosun tabiiii

nurtennn az sakin bacım..üzme kendınııı hepsı yapıyo arada.. kaldır kocanı az o baksın sen az dınlen zaten emın ol uyur ozaman zilliii ..
uslu defneye ne oldu cadılaşmaya baslıyorlar buyudukceee:))

NE OLDUGUNU TAHMİN BİLE EDEMEZSİNİZ!!!!

defneye corbasını içirirken bugun davetli oldugumuz kız aradı, mukabeleye giderken 4yaşında oglu var

onu parka bırakmış diger cocuklarla cocuk bacagının üstüne düşmüş üstüne basamıyormuş oda

dayanamamış hastaneye götürmüş ve film falan istemişler işleri uzamış ve kusura bakmayın ama ben

yetişemicem sonra alayım sizi dedi.. ayyy varya başka bişi istesem olacakmış yaa..

coguga üzüldüm ama valla gidemiyecek olmmaıza accayip sevindim:))) defneyide az önce uyuttum

eşimde bugün ne yemek yapıcan falan dedi yatarken hayırdır yemegemi kalcan dedim belki dedi.

onu kaldırmayayım uyanınca yemek yapamadım dışarda yiyelim falan diyim bakalım ne olcak??

adam daha iftarı evinde açamadı eger illa evde açmak istiyosa ayşe söyledi ya canım çekti lahmacun

söyleriz yanınada corba yaparım. ama ben planlarıma devam edeyim bbelki yemekten sonra bizi

gezmeyede götürür he:)))

herşeyde bi hayır vardır diye boşuna dememişler.....

Selamlar Herkesee...

Kızlar galiba ben çok beceriksizim yaa :kedi: yok anacım bi türlü işim bitmiyor ve bilg açamıyorum.Ne oldu böyle anlamadımki...Kendimide çok yorgun hissediyorum ramazan artık iyice ağırlaştırdı gali,ba bizi..Dağhanda çok erken kalkıyor sabahları çok yoruluyorum,uykusuzumda...üfff...

Kahvaltısını yaptırdım sabah ama aklıma takılan bişey var Dağhana pekmezi nasıl yediricem ben şimdi,tatlıyı hiç sevmiyor,bu sabah azıcık ekmeğe kuşburnu sürdüm yemedi..Annesi gibi tatlı düşmanı çocuk..Ama pekmezi bi şekilde vermek istiyorum..eskisi gibi suyunamı karıştırsam acaba??bi akıl verin ne olur..Bir de size bahsettiğim kabızlık olayı vardıya bugün hat safaya ulaştıı,çoçuk imkanı yok yapamıyor kakasını,zorluyor gözümün içine bakıp ağlıyor sonra,açtım popsuna zeytinyağ sürdüm sonra aklıma içirmek geldi iki kaşık içirdim...Vee neyseki 2-3 saat sonra nihayet yaptı nasıl sevindim anlatamam,çocuk sabahtan beri 3-4 kez zorladı ve yapamadı yaa..mısır haşladım yedii,şeftali ve incir yedirdim..ama bugün çorba içmedi canı istemedi heralde üstelemedim bende..Uyuttum yine...Emdi ve bayıldı kuzum..opuyorumnanaktan

filizcim ellerine sağlık benimde dolap işim duruyo vallla,ne zaman yaparım Allah bilir,,

Ayşecim Dağhanda öyle bi güzel öpüyoki ses bile çıkarıyor bayılıyorum..eminim melih kaanda çok tatlı oluyodur öperken yılışık deme annesi..Yemeğe misafirin varmış kolay gelsin..

Gülşahcım tuvalet eğitimi için erken olduğunu söylüyorlar ama aslında Dağhanda bezi hiç istemiyor bilmiyorum ne olacak..

Banucum geçmiş olsun düşemden büyümeleri imkansız ama bizlerin yüreği dayanmıyor işte...

Pınarcım Defne muz ve sakız istiyor demek,ayy bi sakız hastası dahamı??Bizde bütün gün sakız çiğniyoruz..Aferin ona bak uyumlu çocuk..Ne güzel kalıyor anneannesiyle..

Tubacım şişenin nesi var merak ettim doğrusu,eğer fazla geldiyse gönder anacım zemuszemus iki parfümümde bitti acil almam lazımm...

Birsen kolay gelsin yine yoğunsun her zamanki gibi,bence pantolon gerçekten gerksiz bizim oğlanlara iki tane olsa yeter eşortman daha iyi oluyor...

Ben kış sonu bişeyler almıştım Dağhana hatta annem ve kayınvalidemde almıştı..Geçendede mont aldık çok beğendik..bakıcam yine eksikelrimize ama fazla bişey almayı hiç düşünmüyorum açıkçası çabuk büyüyorlar gerkesiz israfı hiç sevmem..

Dün akşamda kaynım aradı hadi Bostancıya sahile gidelim çekirdek çitleyelim diye..kalkındık ama kendimizi lunaparkta bulduk,eltimin kızı da istedi,ben bişeye binmedim eskiden çok severdim gençken ama şimdi hiç istemedim ama acayip şeyler var doğrusu..Dağhan amcasıyla atlı karıncaya filan bindi eğlendi,ağzı açık kaldı resmen..10.30 gibi geldik muhallebisini yedirdim,üçümüz yerde sızmışız bi uyandım saat 12.30 ve biz üçümüzde uyuyoruzz...hemen kalkıp yerimize geçtikk tabii...

Akşama yemeğim var azıcık kestiricem şimdi,,

Öptüm hepinizi kızlar..

şiştt ferda sen ehrkese selam evriyon bana vermiyorsun dikkat ettimde hayırdır?????????????????????????(((((((((((((((((((((((

Canım dişleri falan ağrıyor olabilir mi kuzumun acaba? Bi diş jeli falan sürsen :uhm:
bilemiyorumki hiçde aklıma gelmedi valla.. onun derdi uyku,uykusuz kalınca uyumamak için direniyo bide yıkadım oda uyku yaptı ama dalamdı ona kızdık heralde.. kız ben o musss diyen agızlerı yerim ya maş. nasıl imrendim anlatamam defne daha hiç bişeyi öyle sevmiyor kendiliginden istemiyor elimde ne görse kaçıyor maş. defdefe..

ayyy gülşah ne güldüm bacım ya demek kaldırayımda babası baksın he??? topa koyar beni valla.. bide aralarda kalkıyor niye aglıyo bu ya diyip geri yatıyo tek gözüyle! aman ondan bişi istemem oruçleuyken acayip sinirli oluyo..
defne ye gelince valla dünden buyana belki 1000kere düştü,eli sıkıştı,kendi sıkıştı,ayagı sıkıştı, kafasını 100kere carptı,bi fenaki sorma alnı kıpkırmızı hangi carpma sonucu oldu bilemiyorum..
böylece büyüyecekler işte.. aslında onun uyku vakti geçtimi bende huysuz oluyorum illa uyusun istiyorum oda kızıyor haklı olarak sıkılıyor inatlaşıyoruz bide oruçluyken fazla çekilmiyorlar beee.. esen karusu gibi kayınvalidemiz yokki sıkıldıkmı postalayalımkaydirigubbakcemile3 dimi ama???

:)sende haklısın nurtenım esenın sansııı iştee..aman allah bozmasın öle deme senınde anne yakında bız gıbı sap degılsın ıstanbuldaa
orucla hıcbısey cekılmıyo ama sevabı sabretmekte sanırım ...
sevındım ıptalıne ıftarın allah gonlune gore verdı işteee:)

kızlar iyi akşamlar iyi tatiller.........filizcim iyi yolculuklar canım sana şiödiden .hayırlısyla gidin dönün inşallah.

Bak Allah gönlüne göre verdi canım var bi hayır belli ki. Söyle dışarıdan gitsin ya canını sıkmaya değmez a.s.

Evet canım Defne muz ve sakız hastası. İkisini de görünce çıldırıyor kaydirigubbakcemile3

Ohh lunapark keyfi yaptınız he. Bizde gittik geçen hafta. Defne bayıldı. Normalde erkenden uykusu gelen çocuk cin gibi oldu orda valla kaydirigubbakcemile3

Defne muza hasta tatlım. Buzdolabına yapışıp musssss diyor sürekli. Eve her gelen mussss diyor. Hani aldınız mı diye. Bende bayılırım. Çocukken de çok yermişim. Bana çekti demek ki a.s.

Defne'nin de uyku saati kaçarsa çok huysuzlaşıyor. Mutlaka vaktinde uyuyacak kuzular a.s.

kızlar iyi akşamlar iyi tatiller.........filizcim iyi yolculuklar canım sana şiödiden .hayırlısyla gidin dönün inşallah.

İyi akşamlar canım iyi tatiller a.s.

Bende kaçıyorum kızlar a.s.

Akşam eşim iş arkadaşlarıyla iftarda olacak. Bende Üsküdar'da görümcemle buluşup, Defne'yi annemden alıp kayınvalideme geçicem. Aslında annemde durucaktım eşim gelene kadar ama kayınvalidem çok ısrar etti çok özlemiş tamam dedim.

Şimdi çıkayım da görümcem gelene kadar pazarımız var kocaman Üsküdar'da bi dolanayım bakalım kışlık sezona geçilmişse ev için bişeyler alayım kızıma.

Hafta sonu giremezsem pazartesi görüşürüz artık. Kocaman öptüm sizi ve kuzularımı a.s.

Filiz'cim şimdiden hayırlı yolculuklar canım. İnşallah çok rahat ve sorunsuz bi yolculuk geçirirsiniz Doruk paşamla a.s.

pınar ben uskudardan tasındım sen uskudarlı oldunn..
güle güle canımm..opuyorumnanaktan
tülaycım sanada ıyı hafta sonlarıopuyorumnanaktan

bende cıkıyorum kızlar
buaksam ofısın yemegı var duruyu almadan gıdıcem erken kacabılırsem bende bostancıdakı lunaparka goturem kızımı hadı optumm sızı cokboshayallersmile

Hadi gözün aydin Nurten, insallah günün geriye kalan kismida istedigin gibi gecmistir.kaydirigubbakcemile5

Misir bazen kabizligi arttirabiliyormus canim. Bol lifli bir yiyecek olmasina ragmen, nisasta oranida yüksek cünkü. Armut ve mürdüm erigi püreside iyi geliyordu. Ben sebze corbasi veriyordum Doruk uzun bir kabizlik süresi yasamisti hatirlarsan. Ispanak, Brokoli falanda iyi gelir. Birde aklima gelen, peribiyotik yogurt. Ya da ismi buna yakin olan bir yogurt. Insallah gecer kuzumun kabizligi.

Sagol tatlim benim. Oradanda baglanirim gerci. Selamlasiriz arada...

Sagol canim, insallah. Defnem insallah muzunu afiyetle yemis, sakizinida bir güzel cignemistir.

Selam bacılar iyi haftasonları a.s.

Kimsecikler uğramamış akşamdan beri kayıp mı oldunuz huuu klava:

Bizde akşam trafiğinde zor bela gittik görümcem ile kayınvalidemlere. İftara misafir vardı. Yedik içtik onları yolcu ettik saat 10 oldu. Aradım eşim hala arkadaşlarıyla oturuyormuş. Bende zaten günlerdir geç yatıp erken kalkıyorum. 4 saat falan uykuyla duruyorum. Aldım Defne'yi yattım 10'da. Sabahta 9'da görümcem almış uyanınca. 11'e kadar uyudum ay öyle iyi geldi ki sormayın zemuszem

Kalktık hazırlandık eve geldik. 12 gibi ütüye başladım. Defdoş'un uyku geldi yarım gibi onu uyuttum. Aynen ütüye devam. Gömlekler, tişörtler bitti. Pantolonlar , havlular ve ev kıyafetleri kaldı. Onlara başlamadan size bakayım dedim a.s.

Bi postada beyaz çamaşır attım yıkanıyor. Geneli iç çamaşırı, atlet olduğundan ütü için acelesi yok. Hafta içi akşam da hallederim onları.

1 ay sonra evlenicek arkadaşlarımız var. Eşimde onları bizim Defne'nin mobilyasını ve mutfağımızı yapan akrabasına götürdü. Bide bizim koltukçuya uğrayıp gelicekler. İftarı evde yapar sonra dışarı çıkarız heralde.

Onlar gelmeden bi toz alıp yerleri sildim mi tamamdır. Yemek de zaten et falan kızartır yanına da pilav yaparım. Bitti gitti alkisalkisalkis

Ay çok konuştum. Günlük raporumu verdim. Defdoş uyanmdan ütülerimin başına dönüp bitireyim. Kaçtım ben öptüm sizi a.s.

Gülşah'cım valla Üsküdar benim için bi başka. Bu evi satıp taşınacak olsak bi daha Üsküdar'dan bi yere gitmem ya insan alışınca yapamıyor başka yerde :umursamaz: Siz ne yaptınız gittiniz mi bakim lunaparka ?

Filiz'cim yemez mi tatlım. Önce halası ile alınca takside sakızını çiğnedi eve gidene kadar. Sonra da eve gidince saldırdı muza zilli. Bide öpüyo beni tşk ediyormuş gibi kuzum :kedi:

slm kızlar ayy berbat bi gece geçirdimmmm...ne zaman annemden gelsek böyle oluyor
ağlayığ duruyolar annemde gece kalkamadan sabah 10 kadar uyuyan çocuklar evde uyumuyolar
sanırım yataklarını istemiyolar bizimle geniş yatakta yatmak istiyolar...
delürdüm valla...saat 10 da uyuttum hepsini bende yamuk şekilde yattım uyumuşuz alişle kalktık...şimdi ömerde kalksın kahvaltı vereceğim......dün mutfağı temizledim...çocuk odasını silip süpürreceğim...oturma odasınıda...sonra banyo...eşim gelince çocuklarınihtiyaclarını alamaya gideceğiz

Ütü mü bitirmeme yakın uyandı Defdoş'um. Aldım yanıma verdim mamasını, o içerken ben ütümü bitirdim. Sonra birlikte yerleştirdik kuzumla. Beyaz çamaşırlarımı astım. Toz aldım, salonumu sildim. Bitti gittiiii hihoyyyt Fazla detaya girmedim. Çarşamba arife nasılsa o gün temizlik yaparım.

Eşiminde işi bitmemiş daha. Birazdan kızımla bi duş alırız sonra dinlenelim dimi azcık. Hakettik alkisalkisalkis

Birsom ya kıyamam. Alışıyolar tabi geniş yatağa ohhh mis gibi yatmak varken kendi yataklarını istemiyolar. Kayınvalidene geçince nasıl olacak? Orda da yanınızda mı yatacaklar canım?

OHHHpınarcığım temizlemişsin.bende zorla yaptım tek banyom kaldı....dinleneyim dedim..

pınarcığım kaynana işi tamamen eşime kaldı.......dün aksam eve dönerken tartıştık
dedimki bayramda annene geçersek..net yok bayrama girmeden hallet dedim...izin alamam netsiz kal dedi....dedim olmaz iki hfta duramam dedim..izin alamam dedi.çok sinirlendim tek zekim benim net 2 saat izin alamıyor...bense onun için kalkıp annesine gidiyorum..neden rahat rahat borcumuzu ödesin diye....eğer net almazsa annesine gitmeyeceğim...benim hiçmi değerim yok...ne isteğim var ondan çok kırgınım ..doğumgünümü saat 5 de hatırladığı gibi milletin bana aldığı hediyeleri gösterdiğimde bana ,bana laf sokma dedi.benim hediye almama gerek yok dedi....çok agresefim çokk

Selammmm Mıletttt,,,

Ben yıne bır haftayı tamamlamısım arazı seklınde.Umarım onemlı bıseyler kacırmamısımdır.Acaıp yoğunum bu aralar.Ama ne halt yapıyosun deseler ıncır cekırdeğinı dolduracak falıyet yok.Ye ıc,yat kalk bıttı gıttı.Azıcık ucundanda gezme tabıkı.Gecen hafta 2 gece ıftar gezmesıne gıttık.Eve gec gelıyoruz herzamankı gıbı.Bıde regl oldum ıyıce sersem gıbıyım.Bu aksamda Bora ıcın bıraz alısverıse cıktık.Iyı oldu bıraz eksık hallettık en azından.Ama bayramlık fılan almadım valla.Genelde gunluk gıyılecek seyler aldım.Evde gıymedığı bırseyler var onlarla ıdare etsın bu bayram oğluş.Kendıme hıcbırsey bakamadım.

Bakalım saygıdeğer kocam ne zaman karar verıcek ıstanbula gıtmeye.Arefeden soylersen gıtmem valla dedım.Hazırlık yapmam lazım sonucta.Heralde 1.gunu gıderız gıbı gelıyor bana.Bır tonda camasır,utu var ne ara halledıceksem onuda bılmıyorum.

Pınarcım ıse baslamıssın.Hayırlı olsun ben ne zaman kıyıcam acaba Boraya bılemıyorum ama yavastan bıseylerın ucundan tutmam lazım.Defnemde uyumlu olunca ıcın rahat bırakıyosundur.Oyy sıparısle baslamıs cımcımede sımdıden.

Bırsommm halleder esın ya dur sınırlenme sende olana kadar kalırsın evınde bacım.

Son sayfada bunları gordum.Sımdı gecmıse bakayım bırazcık.

gülhan hoşgeldin cnm valla yoğunsun diye valla aramaya bile çekiniyorum kuzum seni..

kocam işine gelince kapıştık ağladım zırladım...meğer benden yana ne dertliymişş nee

herkes kendi penceresinden bakıyor .....bende ben buyum mutsuzsan mutlu olacağın yere git dedim...

işte sen busun diyor bana...benimde yüküm çok üzgünüm dedim...

veee bana doğumgünü hediyesi gelmedi....almadım dedi bu senede böyle olsun dedim dedi...

iyi dedim bundan sonra kutlamayacaksın ne alırsan al sana geri vereceğim yada çöpe atacağım dedim..

monoton evliliğimizin tek heycanları d.günü evlilik yıldönümü kalmıştı onuda yok ettin dedim.....bundan sonrada ben senin doğumgününü kutlamayacağım dedim...bitmiştir kutlama işi dedim

ağladım durdum...temizlik yaptım..iftara yemek yoktu gitmiş dışarıda kebap almış..abur cubur almış..

benden böyleeeeeeee...ilerleyen günler neye gebe göreceğiz ayın 22 si onun doğumgünü

Canım ya valla ne diyeceğimi bilemedim. Niye böyle küt oluyor bu erkekler klava: Bütün yük hep onlarda sanki. Bizim yaptıklarımız yok sayılıyor. İyi demişsin sende. Sıkma canını herşey olacağına varır bacım a.s.

Sağolasın canım valla tavsiye ederim ya insanın kendi için bişeyler yapması, o çalışan insan gücünü eline alması kesinlikle çok güzel bişey. Daha 3 gün gittim ama çok iyi geldi. Kuzumda sağolsun üzmedi hiç beni şanslıyım yani a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…