2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

anam kimseden cevap yok neyse koydum dolaba inşallah bişi olmaz

canım ya okudumda bıraz once musterıler geldı sonra fırmalardan gelenler falan derken yazamadım bence donduruuduya at canım normal dolapda yarın akşama kadar durusa ıyı olmaz nekadar sogukda olsa yınede mayalanır orda ama dondurucuda bırseycık olmaz

teyzeler merhaba
sandalyeden düşüp köprücük kemıgımı kırmışım sımdı evde yatıyorum annem cok uzgun arkadaslarıma dıkkat edın emı cok canım yandı

:sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif:

canım benim ya çok ama çok geçmiş olsun kaza geliyorum demiyor maalesef çok üzüldüm ...şeker şeyin yüzünde gülücükler var hala Allah yüzünden gülücüğünü eksik etmesin şirinlik zemuszemus3

Kendine iyi bak kuzum arada uğra ya özledik valla seni ve Defne'mizi a.s.

Ay bacım çok geçmiş olsun ya al ilacını mutlaka. Canım ya dikkat et kendine dinlen mutlaka a.s.

ohh sefanız bol olsun sekerım bende gecen aksam sahurda eyup sultandaydım ınsan ramazanı orda daha cok hıssedıyor ..yaa kacırmısız ama meshur olucan ama seyremedıkkı...

Aynen canım ya o kalabalık, o caminin , türbenin huzuru yetiyor insana. Kız yok meşhur olamadım bu akşam kısmetse kaydirigubbakcemile3

Benim ankastre ama cam olanlarından bacım. Markası Bosh. Servisinden özel bi temizleyicisini aldım iyi oldu. Sende hangi markaysa servisine sor mutlaka a.s.

Sağolasın canım bu akşam göstericeklermiş bakalım :uhm: Hallettim temizliğimi de çok şükür a.s.

Kızlar yazmışlar gerçi takma kafana bacım. Defdoş'ta anne, baba, gel, git, tak, koy, amca , hala, mama, anane, dede ,yat gibi genel şeyleri söylüyor. Ama geçenlerde hadi gidelim dedi bana resmen şok oldum. Tuttu elimden kapıya götürüp hadi gidelim dedi. Yavaş yavaş cümlelere geçecekler heralde artık a.s.

Hoşgeldin bacımm ya özlettin kendini aklımdan geçiyodu bugün seni aramak.Demek meşhur oldunuz tühh yayının tekrarıda yoktur varsa bi bakta bize link yollasana seyredelim [/B]

Sağolasın bacım bende özlüyorum sizi ama kayınvalidemlerde olunca ordaki pc gıcık bende gircek vakit bulamıyorum. Dün akşam Feshane'yi göstermişler. Bu gecede Eyüp Sultan'ı göstericeklermiş bakalım :uhm:

Ay ne sinir şu hediye alma işi ya. Bende bu sene ne alsam ne alsam diye diye bişey almadan geçirdim valla kaydirigubbakcemile3

Bacım nerelerdesin ya özlemedin mi bizi a.s.

Geçmiş olsun canım ya inşallah daha iyidir kuzum şimdi a.s.

Anam napim Defdoş'la gezilmiyor akşamları. Kayınvalideme bırakınca uyumuş oluyor o saate. Bizde orda kalıyoruz mecbur a.s.

Geçmiş olsun ikinize de bacım dikkat edin havalar bi alem oldu a.s.

Selam bacım a.s. Oyyy kıyamam zor oldu dimi bırakmak. Ama bak keyfileri yerindeymiş için rahat olsun a.s.

Senin yardımcı da alem he. Canın isteyince gel istemeyince gelme klava:

Sağolasın canım bu akşam çıkarım belki ay olay oldu ahaha kaydirigubbalcemile3

selam kızlar şimdi kardeşim telefon actı dısarı cıkıyorlarmıs iftara sizde ge,n diye
ben pizza hamurunu yogurmustum posetle dolaba koyup yarın yapsam bişi olurmu???

anam kimseden cevap yok neyse koydum dolaba inşallah bişi olmaz

Gerçi Semra'da yazmış ama bencede dondurucuya at canım bişeycik olmaz a.s.

Ah kuzum kıyamam sana güler yüzlü kızım benim. Çok geçmiş olsun canım ya çok üzüldüm yavruşuma tez vakitte düzelir inşallah a.s.

İyi akşamlar bacılar a.s.

Dün akşam size yazdıktan 5 dk sonra uyandı bizim cadı. Huy etti bunu bu aralar. Uyuduktan yarım saat sonra uyanıp bir saat uyanık kalıyor. Sonra küt sızıyor yine. Neyse oynadık ettik, sonra uyusun diye emzirirken bende uyumuşum.

Sabah 10 gibi kalktık. Maraton başladı. Önce Defne hanımın kahvaltısını yaptırdık. Bir iki lokma ben bişeyler yedim. Arkasından nevresimleri değiştirdim. Çamaşırları çıkardım makinadan. Hiç temizlik yapacak havamda değildim ama eşim gaza getirdi. Ben evdeyken halledelim dedi.

Defdoş'u yanına alıp balkonları yıkadı. Çamaşırları astı. Bide toz aldı sağolsun. Bende evi süpürdüm, sildim, tuvaletimi, banyomu mis yaptım. Mutfak tezgahımı, fayansları, davlumbazımı çamaşır suyu ile sildim. Duşumu aldım. Kıçım yer gördüğünde saat 17:00'di valla. Biraz dinlendim. 18:30 gibi yemekleri yapmaya giriştim. İftar yaptık, mutfak toparladım. Yarım saat öncede Defdoş'u uyuttum. Size yazarken 3 kere uyandı. Emzirdim uyudu. Bi dalamadı kuzum.

Yarın da sabah erkenden eşim işe giderken anneme bırakıcak beni. Öğlen abimin görüşü var. Akşam gelirim eve.

Şimdi Küçük Sırlar'a takılayım azcık Defne uyanmazsa. Çok yoruldum valla bugün. Aslında aklımda kuruyan çamaşırları ütülemek var ama halim kalmadı valla. Öptüm sizi bacılar a.s.

Defdoş'um sesten uyanıormuş belli oldu. Yatak odasının camını sadece üstten açtım size yazdığımdan beri deliksiz uyuyor kuzum. Gece için yemeğim var. Bi tek makarna yapıcam onu da gece hallederim. Dizi bitsin de çantasını hazırlayayım. Sonra da cup yatağa a.s.

7 tane dişi vardı cnm şimdi 4 tane daha azı diş ucunu gösterdi,tam çıkmadılar ama ağrısı yetti şimdiden.

Evet cnm bende bütün uzuvlarını öğrettim,sorunca hepsini gösteriyo..
cnm aslında çokda özenere yapmadım ama çok güzel olmuştu gerçektende..
İlk önce sosis kaşar,patates soğan,ve tahinli iç hazırladım,
bi tane yufkayı masanın üzerine serdim az bişey margarin sürdüm tam ortasına harcı kare gibi koyup iki yanlardan sonrada uçlarından kapattım kare şekli oluştu yani,sonra yağsız tavada kızarttım pişen tarafına sıcakken margarin sürdüm süper oldu.Bide mücver yapmıştım çayımıda demledim,hernekadar Dağhan iki bardaktan fazla içirmediysede..
teyzeler merhaba
sandalyeden düşüp köprücük kemıgımı kırmışım sımdı evde yatıyorum annem cok uzgun arkadaslarıma dıkkat edın emı cok canım yandı

:sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif:
ayy cnm benim çok geçmiş olsun ne olmuş benim kuzuma yaa.görüyomusun işte görünemz kaza diye buna denir..tühh çok üzüldüm,öp yerime...

Ohh eşinle işleri halletmişsin ne güzel,arada haftaiçide oluyor galiba eşin Pınarcım süper valla..yardımcı sana ne güzel..
Defnede uyumuş sende uyumuşsundur kesin şu anda,
Yarın yine gezmen hazır desene,neyse hadi abini görecekmişsin,sevindim cnm..

Hay bunların sesine ne diyim ben kocaman oldular hala sese duyarlılar yaa anlamadım,bizimkide öyle..Kız bidahakine keskin bıçak'ı izle bakıyım hııı neymiş küçük sırlar...klava:

Selam Kızlar a.s.

Eşim gelince hemen yufkacıya gönderdim Dağhanla,alıp geldiler hemen giriştim o mücveri kızarttı bende gözlemeleri yaptım,bide çay demledim ayy süperdi özendirmek gibi olmasında :)) cokacimcoook

Tabi sağolsun benim cnm oğlum 4 de uyandığı için 5-6 uykusunu uyuyamayınca yemek saati coştu,biraz çorbayla,gözleme yedirdik onada.Ama sebepsiz ağlaması bitmedi gerçi uykusuzluktan olduğunu biliyodukda saati geçti diye fena oldu,hemen duş aldırdım,muhallebisini yaptım,göğüslerime saldırıp duruyodu,neyseki yedirip uyuttum.Artık şu emzirme işi beni fazlasıyla sıkmaya başladı.Ramazandan dolayı sanırım fazla sütümde yok Dağhanda dişden dolayı emmek izstiyor sürekli çatışı duruyoruz.Emerken uyucaktı biliyorum,sonra zırt bırt uyanırdı neyseki yedirebildim.

Bizde kocişle yeşil çayımızı yudumluyoruz.Levent yüksel şarkıları eşliğinde..o da rapor yazıyor gerçi..Amann şu bilgisayarlar çıktı özel hayatta bitti anacım...kaydirigubbakcemile3

Veee aşkımm çıktı işte yaa Yıldız Tilbe!!Bu kadına hayranım ben yaa..Hadi ben kaçtım....

İyi geceler,sizde dinleyin kızlarrrrr..

ben geldim Türkizin ateş hat safhada hala bi inip bir çıkıyor anlamadım ya neden yarın dr nediycek bakalım
habire suya sokup çıkarıyorum yarında iş başı var çok kötü zaman oldu ya
Bigudi cim Gülahım canım çok geçmiş olsun ya nasıl oldu öyle ya inanamıyorum kıyamam nasıl keyfi falan yerindemi

Pınar nuran sibel Ferda çok teşekkür ediyorum.
Seher kolay gelsin sana sende iş başı yapmışsın sanırım
Dünür kız servismi yapıyon nerdesin
Nuran izza hamurunu nasıl yapıyorsun hamarat hatun
Pınar hızına yetişemiyorum abinle görüşçekmişsin canım bolca özlem giderin
Ferda mücveri bende severim canım gözlemede süper ne diyim afiyet olsun
sibel yalnızsın demek arada özlemekte lazım 1-2 saat olsa bile

sağol cnmm a.s.
hadi yaa tühh ne olduki acaba birden bire...

ohhhh menü süper tülaycım

ferda valla haklısın dik durmam lazım iyiki hanzade varda onla ugrasırım

Filiz canimzemuszemus

Kimse benim yogurdum kara demeyince, isler sarpa sariyor canim. Genelde objektif yaklasmaya calisiyorum ama bazen isler zivanadan cikiyor. Evliligin kritik dönemlerindeymisiz biz. 3 yil sendromu diyor esimzemuszemus

Ah canim ya, cok iyi anliyorum seni. Eskiden SüreyyaPasa gögüs hastaliklari hastanesine giderdi annem, hala var mi böyle bir hastane bilmiyorum ama astim konusunda kendisini asmis doktorlar vardi o zamanlar.

Bence gayet normal canim, daha cok erken kaygilanmam icin. Hem bak kac kelime biliyor, ben öyle cocuklar tanidim ki neredeyse 3 yasinda ve birkac kelime disinda birsey konusamayan. Yine de kaygilanmiyordu ebeveynleri. Bence iyi gözlemle Bora'yi. Birseyler sor, bilip bilmedigini anlamaya calis. Ya da birseyler ögret, ögrenme hevesini test et. Baska cocuklarla iliski kuruyor mu ya da sosyal ortamlara katildiginizda keyfi nasil oluyor genellikle? Bora'nin gözünde zeka pariltilari ucusuyor benim gördügüm kadariyla, bosuna evhamlanma.

Doruk epeyce sözcük biliyor, tüm organlarini taniyor ve gösteriyor, 5'e kadar saymayi ögrettim, daha tam söyleyemiyor her sayiyi ama sordugumda parmagiyla gösteriyor. Adini, yasini biliyor. Ona ait esyalari ayirt ediyor v.s Bazen iki kelimelik cümleler bile kuruyor. Anne bak, Hadi gel gibi basit sözcüklerle. Ama gelisim sürecleri farkli iste her cocukta. Ben ta hamileyken basladim Doruk'la sözlü iletisime. Kitap falan okurdum, sohbet ederdim. Dogduktan sonrada iliskimiz böyle sürdü. Cok temkinlidir, yürümesi gecikti. Ama konusmaya, anlamaya meyilli.

Sasiracagi, sevecegi, degisik birseyler olabilir. Neye ihtiyaci var, iyi bir gözlemle canim. Ona göre alis-verise cikarsin ve kafanda simsekler cakar.

Ah kiyamam ya. Cok gecmis olsun canim. Cok cabuk kapiyorlar ya, umarim hafif atlatir kuzum ve düser atesi bir an önce.

Ihtiyacin oldugunu bildigi icin, kapris yapiyordur canim. Kolay gelsin sana, zor oluyordur öyle iki cocukla, oruclu ve yogun tempoda calismak.

Ah kuzum benim ya, cok gecmis olsun sana. :çok üzgünüm:

Hamarat hatunsun canim ya. Tempona hayranim senin.

Bir hamarat hatun daha. Yildiz Tilbe kaciktir ama bende severim, dürüst ve dobra bir kadin.

Günaydinlar,

Doruk sabaha karsi 04-05 gibi süt icmeye kalkiyor, o uyuduktan sonra uyku tutmuyor bir daha beni kac gündür. Tam uykum geliyor, bu seferde Doruk bol enerjiyle uyaniyor. Zombi gibiyim kac gündür yine.
Bugün ögleden sonra asimiz var kizlar, bilmem vururlar mi ama hala hastaligi tam olarak gecmedi. Cok canimi sIkan bir durum var, nefes alirken zorlaniyormus gibi bir hisse kapiliyorum. Yemek yerken ve biberonla beslenirkende nefes nefese kaliyor bazen. Acaba burnu tikali oldugu icin mi anlayamadim. Gecen cigerleri temiz, basit bir soguk alginligi demisti doktor ama hastaneyede mi götürsem acaba? Birde feci istahsiz ya, neredeyse ac kaliyor tüm gün. Herseyden birkac kasik zor bela. Sütünü bile tam bitirmiyor. Off, ne zor sey bazen Anne olmak ya...

günaydınlarrr a.s.
dün kalabalık bir grup arkadaşım vardı iftarda güzel geçti yedik içtik sonra biri burda kaldı sahuru da birlikte yaptık ama ben öldüm tabi evde 10 tane çocuk oluncakafamçokkarıştı

akşam bulaşıkları bi posta halletmiştim tatlı tabakları ve bardaklar kaldı şimdi kalkıp makinayı boşaltıp onları koyucam temizlikçi gelecek az sonra 1 de de kuran okumaya komşular gelecekler

bütün gece uyuyamadım Ahsen mır mır beni deli etti sürekli emdi nasıl bırakıcak bu kız yaaa park beşiğinde de yatmıyor yanlara çarpınca uyanıyor e haliyle odasındaki beşiktede yatmıyor orda da kenarlara çarpıyor yere yatak yaptım yanımıza oraya koyuyorum emmek için yanına inince bu defa da benim heryerim tutuluyor bende bu konuda dertliyim ne yapacam ben yaaaa:uhm:

gülşahcım geçmişe bakamadım yanlış anlamadım di mi duru mu düştü kemiğini mi kırdı aman Allahım yaaa çok geçmiş olsun canım görünmez kaza iştee öp benim için fındığımıa.s.

filizcim bu aralar yememe sorunu hepsinde var sanırım hava değişimleri etkiledi çocukları ve tabi sıcaklar o yüzden sıkma canını bi şekilde yiyiyorlar ablamın kızı var hiç bişey yemezdi çıldırırdık ablamın ağladığını bilirim bu yüzden peynir meynir hakgetire yani şimdi 5 yaşında ve maşallah herşeyi yiyiyor anneyiz sonuçta takılıyoruz ama onlar büyüyorlar ve acıkınca illaki yiyiyorlara.s.

ferda sen söyledikten sonra dün izledim valla iyi oldu misafirlerde yatmıştı azıcık dinlenmişte olduma.s.

pınar işleri halletmişsin eşinle bravo valla ben eşime hadi demesem asla beni teşvik etmez kaldı ki hadi desem de yapmaz zaten:)))

günaydın kızlarr....
esen canım epey yorulmuşssun belli.

gülşahcımm çok geçmiş olsunya.umarım bir daha yaşanmaz ...ama işte olan oluyor önüne geçilemiyor.

ayy kuzum kıyamam çok uzuldum
çook gecmiş olsun
saol canıma.s.

gülşahcığımm çok geçmiş olsun tekrardan
saol bırsencım sesını duymak dun aksam cok ıyı geldı gercektena.s.

saol canım allah beterınden sakınsın tum kuuzlarımızıa.s.

inşallah canım cok saol

saol canım.

Filiz,Tülay,Esen saolun kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…