firsday canım ben genelde ilk 1 ay 2 tkm hastane çıkışını kullandım daha sonra ise kısa kollu çıtçıtlı ve tulumları çok kullandım ..yazın ortasındada sadace atlet ve kısa kollu badi giydirdim ..ama tulumlar benim için çok kullanışlı oldu çünkü sırt kısmı falan hiç açılmıyor rahat oluyor
Firstday Mayis ayi sicak olur ama bazende yagmurlu,evden pek cikmayacaksan,serin kiyafetler al,bol bol citcitli body al,cook ince ama uzun kollu üstler tavsiye ederim,bebek bu illaki üsür..Allah tamamina erdirsin cnm,insallah saglicakla kucagina alirsin bebisini...:1hug:
ilk iki ay için mutlaka uzun kollu al. ama içine giydirmek için atlet tarzı kolsuz bodyler alabilirsin. ama en önemli tavsiyem ne alırsan alt üst ayrı al. o kadar hızli büyüyorlar ki tulum alırsan haftada bir yenilemen gerekir. ilk bir iki ay patikli altlar giydirirsin ama bacaklarda hızla uzadığı için tavsiyem patiksiz alt penyeler çok çok kullanışlı. ben yazın hiç kolsuz giydirmedim. hep yarım kollu body ve içine atlet giydirdim ama bizim evimiz max 30 C oldu. sonraki ayları evinizin sıcaklığına göre ayarlarsın
firstday arkadaşım ben kendi adıma söyliyim ilk ay için uzun kollu gerekiyor nekadarda sıcak olsa bebek üşüyor hele ilkgünler çok üşüyor bu hastane çıkışı takımlarından ilk birkaç gün üst üste 2 takım giydrmişlerdi
özellikle kolsuz zıbınlar çok lazım oluyor ne giyerse giysin içinden illaki giyiyor
ben bir buçuk aydan sonra kısa kollu sonra kolsuz giydirmeye başladım hani kolsuz şortlu zıbınlardan altınada kısa çorap giydiriyordum
yazıda öyle geçirdik
birde büyükler hep bana alışveirş yaparken aman çok aldın hediye çok gelir alma derdiler
ben ALLAHtan dinlemeyip almışım hediye çok geldi ama hep 3 4 aydan itibarek giyilecekler hatta daha daha büyük şeyler geliyor
Sağolasın canım a.s.
Valla canım sana ilk tavsiyem bebeği nasıl alıştırırsan öyle gider. Ben kızıma hastane çıkışından beri yarım kollu badi atına ayaklı pijama birde üzerine tulum giydirdim 1 ay kadar. Onsan sonra yarım kollu badi üzerine tuluma başladım.2 aylıktan sonra da hep yarım kollu badi ve pijama altı giydirdim. Çok giydiripte çocuğu hastalık hastası yapmanın manası yok. Ben 0-3 ay 14 tane yarım kollu ve 3-6 ay 14 yarım kollu almıştım. 6-9 ayda 14 tane uzun kollu ve 14 tane yarım kollu almıştım. Niye hep 14 dersen 7'li paket halindelerdi 2'şer paket almıştım kaydirigubbakcemile3 Haziran başından itibaren en güzel yarım kollu badi ve ayaklı bijama giydirirsin. O yüzden çok uzun kollu yada kalın şeyler alma sana tavsiyem a.s.
dün eşimin işi vardı izin alamadı. kızımı doktora yalnız götürdüm. ilk defa ceylin' le yalnızken araba kullandım. hiç ağlamadı allaha şükür.
şimdi de o cesaretle sağlık ocağına yine ben götürcem. domuz gribi aşımızı olup gelicez.
cerencim ben üç saatte falan veriyorum zaten sabah içiyor mama birde akşam içiyor gece kalkarsa veriyorum kalkmazsa sabah içiyor günde iki yada üç defa alıyor durum
günaydın kızlar.ceren canım sana ve eşinede çok çok geçmiş olsun. banucum merhabalar canım
Herkese günaydınlar kızlar a.s.
Bizde sabah 8:30 gibi uyandık kızımla. Eşimde evde bugün. Yatakta oynarken üçümüzde uyumuşuz kaydirigubbakcemile3 Biz kalktık ama kuzum uyuyor hala. Gece çok fena ağlayarak uyandı. Ne yaptıysam susturamadım. Aklıma diş jeli geldi. Sürdüm anında uyudu kuzum. 3.diş bayağı zorluyor heralde. Diğerleri 1 gecede çıkmıştı ama bu yavaş yavaş çıkıyor :1no2:
Bu arada valla 6 kiloya hala inanamıyorum. Görünürde bişey yok gibi geliyor ama anlamadım valla CADIARZU
Cerecim çok geçmiş olsun canım ikinizede a.s.
Esen'cim bunlarda geçicek tatlım hayırlısı ile en kısa sürede düzelecek inşallah kuzum a.s.
Gülşah'cım bazen bebekler iştahsızlık yapıyorlar. Bazen Defne'de tüm gün mama istemiyor sadece beni emerek idare ediyor bazende 200 cc içiyor. Zorlamamak lazım tatlım a.s.
Kızım uyurken yumurtasını koyayım da haşlansın. Kendimize kahvaltı hazırlayayım cokacimcoook
Gelirim yine a.s.
Eşine de sana da geçmiş olsun canım. benim kardeşimde aşıdan sonra senin gibi oldu. ertesi gün geçmiş , inşallah bugün düzelirsin.
hayır canım emzirmiyorum.mama veriyorum.bende hamileliğe 54 ile başladım 74 ile bitirdim.doğum sonrası 62-63 idim şimdi 68.spor salonuna kaydoldum ama gitmek bile içimden gelmiyo veremeyeceğim nasılsa bu kiloları diyorum:1no2:
günaydın kızlar...
bizde iyi sayıan bir gece geçirdik
ama ömerim öksürmeye başladı yine hapşırık tıksırık da var pekemz vereceğimmm
limonlu pekmezli su bakalım ne yaopacam
çok teşekkürler kızlar...ailemden uzaktayım, yol gösterenim de pek yok:umursamaz:
sağolun verdiğiniz bilgiler için...Arada yine rahatsız edersem kızmayın bana olur muu:kedi:..
Allah bebişlerinize ve size sağlık sıhhat versin inşşallahhh:Saruboceq:
sağol pınarcım...
yaw senin kız uslu valla ben daha berkenin oynarken uyuduğunu filan asla görmedim. mesela alıp hergün gezmeye gidebiliyorsun. ben eşim yada yanımda biri olmadan çıkmıyorum. çünkü arabada filanda durmuyor sıkılıyor ağlamaya başlıyor tek başıma zor oluyor bir kere çıktım şimdiye kadar tek başıma rezil olmuştum anlatmıştım ya sizede hatta...mesela cumartesileri evdeyim alıyım çıkıp gezeyim diyorum ama yokkk
yemek yedim geldim kızlar bende
benimde haftasonu arkadaşım gelecek yarın akşamdan yaparım hazırlıkları
afiyet olsun banucum.. bende cts ablama gdeceğim akşamada kalırız orda o yüzden yarın ütümü temizliğimi bitirmem lazım
günaydın kızlar...
bizde iyi sayıan bir gece geçirdik
ama ömerim öksürmeye başladı yine hapşırık tıksırık da var pekemz vereceğimmm
limonlu pekmezli su bakalım ne yaopacam
valla pınarcım öyle gerçi evin hiçbir işi bitmiyorki yap yap
geçmiş olsun birsensin.ıhlamur versen nasıl olur?oda ii gelir diye düşünüyorum,odalarını sık sık havalandır canım.mandalina portal ver ellerine gribe iyi gelir ben yediriyorum canım kemiriyor fayda faydadır.
canım öyle düşünme herşey istemekle azimle başlar neden veremeyeceksin ki biraz dikkat et yediklerine bol su iç tatlım bence git spor salonuna vücudun zamanla toparlanacak biraz sabır tatlım
afiyet olsun banucum.. bende cts ablama gdeceğim akşamada kalırız orda o yüzden yarın ütümü temizliğimi bitirmem lazım
aynur canımya az ve sık ye bol su iç valla verirsin ben spor yapmıyorum ama bu dediklerim sayesinde 1,5 aydır 6 kilo verdim üstelik 4 günde bozdum pasta börek:)) olayı.bide ben zencefik tarçın ve karanfili sabah ve akşam aç karna kaynatıp içiyorum.metobolizmayı hızlandırıyor
inş. canım yaa bende eski kiloma dönmek istiyorum artık ewde hareketsiz kalmak ve bide bizim mutfağımız geniş salon gibi bütün günüm mutfakta geçiyo tv pc koltuk g-herşey var yani mutfaktan çıkmadığım için heran buzdolabı ile göz gözeyim tutamıyorum haliyle.inş. başaracağım desteğin için teşekkürler.a.s.