2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bende ayten ablayı tanıyamadım ama yarın sorucm onlara, muhakkak tanırlar inşallah bigün buluşur tanışırız cnm
 
bende ayten ablayı tanıyamadım ama yarın sorucm onlara, muhakkak tanırlar inşallah bigün buluşur tanışırız cnm

inş canım
birgün hepberaber toplanırız
neslhanda yakınlarda oturuyor
buralarda olanlarla bulışuruzz
sanada iyi gezmeler
 
sağol Ayşe'cim.Ceyline de maşallah.kılosu da boyu da super.pekmezı nasıl verıyosun?sulandırıp mı yoksa doğrudan kaşıkla mı?
 
bız gecen sene evde yapmıştık ilkd.gunu dıye.ama malum mevsım yaz.e bızım butun sulale çeşmede yazlıkta oluyo hazıranda.gecen sen eçeşmede marina açıldı.kuzenım de orda çok şık bı cafe-rest.açtı.
terası da var.15-20 kışı orda yapalım dıye konuşuyoruz eşimle.bıraz içki+ortaya bışeyler pasta falan hem yayıntısı yok hem daha kolay.öde hesabı çık.evden daha hesaplı gelır gıbı ama bakıcaz tabı o zman.kesemıze uymazsa gene çeşmede ya annemler de ya k.valıdemlerın bahçede yaparız bı organızasyon.
gecen sene bışey anlamıyolardı yazık bu sene daha hoşlarına gıder kuzuların.
 
sağol Ayşe'cim.Ceyline de maşallah.kılosu da boyu da super.pekmezı nasıl verıyosun?sulandırıp mı yoksa doğrudan kaşıkla mı?
benimki kaşıkla içmez cnm ne şurup ne de pekmezi.
sulandırıp biberonla veriyorum gün içinde 200-250 ml içiyordur.1.5 yemek kaşığı kadar pekmez koyuyorum
 
mert, 2-3 gündür ağlaya ağlaya uyutabilriyoruz, bugün eşimde yok yine bağıra bağıra ağlıyor, her yolu deniyorum yok, en sonunda delirdim bacaklarına poposuna vurdum çok pişmanım, keşke yapmasaydım ama oldu, biraz ağladıktan sonra bana sımsıkı sarıldı içini çeke çeke uyudu.
şu çocuklar niye uyuyvermez anlamıyorum, gözleri gidiyor hala direniyor.

biberonla süt denemelrrim hala olumsuz, sonra bugün annemgilde süt kutusunu gördü, bardak dedi, bardağa döktüm 1 bardak içti, çok şaşırdım, eve geldim evdede yarım bardak içti. meğer çocuk biberondan içmek istemiyormuş bende boşuna zorluyormuşum.

çocuklara ne yediriyorsunuz kızlar, ben bi emek yapıyorum yazık çocuk hep onu yiyior.
her öğün değişik yapamıyorum.
akşam dolma yedi yarın öğlene yine yiyecek mesela, her öğün ne pişrsem derdi oluyor, birde 3-4 saate bir acıkınca yetişemiyorum.
 
Derin prensese maşallah alkış
çok kazık sorma kız yazık çocuklara :)

maşallah ceyline canım, çok uzun boylu olucak galiba
kayra 87 cm. 13 kg ama aylardır bir kilo bile artmadı

kız ters ters yazılırmı insanın başı döner :))
iyi ama düzeltmişsin sonunda gözün aydın, küçük yaramazını öptüm

çok erken evlenmişsin canım gerçekten, çocuklarla birlikte büyücen :)

üzülme canım, büyüdükçe toparlar benim oğlum 47 cm 2900 gr. doğdu ama sütüm yaradı herhalde iyi kilo aldı

benimki kaşıkla içmez cnm ne şurup ne de pekmezi.
sulandırıp biberonla veriyorum gün içinde 200-250 ml içiyordur.1.5 yemek kaşığı kadar pekmez koyuyorum
çok değilmi o kadar pekmez canım, ben 2 tatlı kaşığını geçirmiyorum dokunur falan diye
maşallah nazar değmesin içmez benimki öyle

yapma canım, sabırlı olmaya çalış, masum meleklerimiz onlar kızma annesi
bende biberona alıştırmaya çalışıyorum memeyi azalttım ama istemiyor anne bu biberonu açalım emmenin içine dolduralım cuk cuk emeyim bende diyor :)))

yemek konusundada canım, ben öğle pişirdiğim yemekten kalan olursa ertesi gün öğlen veriyorum
yani öğle akşam aynı şey bizim bile canımız istemez
salatanın suyuna ekmek banmayı seviyor benim oğlum öyle karnını doyuruyor çoğu zaman yemiyor başka bişey

bizim bugünkü menümüz
sabah beyaz peynirli maydanoz dereotlu omlet ekmek içi, 2 tatlı kaşığı tahin pekmez
yarım salatalık
öğle kıymalı bulgurlu kabak yemeği
yarım muz
akşam bizle bişey yemedi, yoğurt çorbası yapmıştım onuda istemedi
gece 11 de erişte yaptım aç açına uyumasın diye

az yiyor bu aralar bu çok yemiş hali, yoğurt hiç yediremiyorum mesela sevmiyor napçaz bilmem

iyi geceler kızlar,
sabahın ilk annesine günaydın
 
ıyı geceler arkadaslar.......
masallah bebişerlrinizin boylraına kılolarına...........bızım oğlanda 12 kg 88 cm.....bu kadar yememeye yıne ıyı dıyorum ben.......emel nasıl azalttın emmeyı...masallah kayra cok uyumlu bır cocuk galıba...ben azaltmaya kalktım bırde baktım cogalmıssssss.....bızım oğlan sulu goturup suzsz getıren cınsttten bıraz.......ama sanırım benı zor gunler beklıyor meme bıraktırma konusunda.....kağan tam gaz ağlamaya devammmm......sabahtan aksama kadar aglıyor.....bugun oğleden sonra babası yoktu benı stress sardı ne yapcam cocukla dıye....uyanınca yemeklerını aldım kuzenımın yanına gıttım parkta gezdırdım bıraz.....eve geldık yagmur yagmaya basladı yolda......arabadan ınınce ıllla mahalleyı turlar ve aglamadan asla eve gırmez....yere oyuklara su goletlenmıtı onlara cıp cıp yapıcakmıs...neyse yaptı ama yuzune gozune sıcrıyor.....benımdeellerım kollarım dolu....aglata aglata soktum mecbur....sımdı sabıha hanımın dedıgını burda nasıl uygular ınsan....benım oğlan dogdugundan berı bısey etakılır ordan daha alamayız onu...aglaya aglaya mecbur.....bırde varya arkadaslar bazılarınız kılolarınızı falan problem yapıyorsunuz yya....benım boyum 160 kılom 49....cocuga gucum yetmıyor ınanın...bıryere gıtmeye korkuyorum tekbasıma.....basedemem gucum yetmez dıye.....boyumla ılgılı oglum dogana kadar hıc kompleksım olmadı...ama uzun boylu kadınların kucagında daha ıyı oluyor cocuk ya...ben oğlumu kucagıma alıyorum etrafı goremıyorum ya....uzun boylu kadınlar sankı cok rahat tasıyolar gıbı gelıyor hep bana cocuklarını
 
aysecım sen cocukla cok fazla tek kalıyorsun senı tesellı eden pek yok o yuzden cocuga patlıyorsun galıba....cocuk cocuklaugunu yapıyor bır sekılde .......sonra pişman olucagını dusun canım kendıne hakım olmaya calıs...zaten canı sıkkkın kı demekkkı aglıyor.....


ınan benım oğlum o kadar aglıyorkı...sabah aglaya aglaya kalkıyo aksama kadar bu sekılde......bazen nefes alamadıgımı hıssedıyroum...cok doyumsuz oldu.....etrafındada pervaneyız ben ve babası yıne de mutlu edemıyoruz......ben ıkızler burcundan hıc hazetmesdım...kagan ıkızler olcak dıyede cok uzulmustum....acaba burcundan mı dıyorum...ben bıseylerı yanlıs yapıyorum dıyorum ama nedır bulamadım vallahı
 
neslihancım oyalıyorum bişeylerle işte aklına gelmemesini sağlıyorum, aşısı olcak bugünlerde hepatit a, o telaşıda atlatalımda gündüzü tamamen kesçem doğumgününden sonrada geceyide kesçem
yara bandı yapıştır istersen, ben yara oldu diyorum bazen geliyor öpüyor geçtimi diyor
 
canım bısey surme ya da yara bandı takma olayına gırersem tamamen keserım dıyorum...bende bazen acıdı dıyorum...ama nasıl bır bagımlılıksa ooce emıyor sonra meme acıdı dıyor kafasıno cekrken......valla sımdı cok emıyo dıyporum ama bırakınca cok da uzulurum gıbı gelıyor....
 
emel zaten çok üzüldüm vurunca ama o anlık bişeyle delirdim.

neslihan evet bunların hepsi aslında yalnızlıktan ama mert bugün 12 de kalktı gece 12 kadar uyumadı uykusuzluktan neye saracağını şaşırdı, mızmızlanınca götürdüm uyutmaya ama direniyor.
mertte çok ağlayan bir çocuk ama bazen ona kriz geliyor gece ağlamaları beynimi kemiriyor, geçen yine öyle bir ağladıki eşim sinirinden yapmadığı şeyi yaptı gecenin 4 ünde bardak kırdı. çok kötü oluyor insan dayanamıyor.
 
aysecim çok iyi anlıyorum seni ceylinde çok huysuz olsu çok ağlayan bir çoçuk değşlken herşeye ağlar oldu bu ara ben çözümü dışarı çıkarmakta buldum yağmurda yağsa dışarıdayız yorulana kadar bıkana kadar sürekli koştuğu için tavuk kovalıyor eve gelince biraz daha sakin oluyor çok koşturunca da uykusuna direnmiyor.

emelcim ben uzun süredir veriyorum pekmezi hiç dokunmadı bir zararını görmedik .göz kararı koyuyorum biberona gün içinde toplam 1.5,2 kaşık kadar içmiş oluyordur
 
Off bu ara bütün bebekler huysuz anladığım kadarıyla. Benimkide öyle .. Çok güzel yemek yerdi. 10-15 gündür doğru düzgün yemiyor. Sabah kahvaltısını güzel yapıyor akşamda muhallebi yiyor sadece arı mama yada milupanın gece mamasından. aradada yerse sadece mercimek çorbası yer. yoğurt filan oldum olası yemiyor zaten. Ne zaman düzelicek bu durum acaba. Verdiğim herşeyi yerdi 20 gün öncesine kadar.meyveye filan bayılırdı onuda tükürüyor. uyku desen uykudan sağa sola çarpıyor ama zor uyuyor. bu geçici bir dönemdir umarım.
 
öncelikle herkese gunaydın kızlarrr
malum ısyerındeyız ısler hep cookkk bı bıtmedıya yaz olsada rahatlask




canım ben 26 yasında anne oldum 24 yasında evlendım
beyza hanım 48 cm dogdu kılosuda 2840 tı mınıcıktı yaa


canım bende bıberonla verıyorum benımkıde bardakla ıcmez
canım sende bunalmıssındır yaa
evde tek basına olunca ısın daha zor tabı
canım keske yapmasaydın dıyecem ama olan olmus bı dahakı sefere kendını kontrol et tatlım ya onada yazıkk

bende beyzayı parklara goturuyorum ıyıce yoruyorum hemen uyuyorr
yemek konusunda bızde dun aksam corba yaptım tavuklu bezelye bulgur pılavı vardı yanınada patlıcan kabak bıber kızarttım yogurtlu beyza bezelye ve bulgur pılavı yedı yogurt yedı oyle uyudu


canım off cok zor yaa
allah yardımcın olsun
ufak tefek olmakla degıl ama gucle alakalı canım bence
dogru soyluyorsun malesef kıtapta yazılanları yapamıyoruzkı her zaman bıde bız sankı kıtapla buyudukk

bı yerde okudum kıtaplarda oyle yazıyor denmıstı.. psıkologta cocuklar kıtaplarda yazılanları okuyamazlar demıstı
cocukla alakalı anneyle alakalı durumlarda karar annenın olmalı
cocuga secneklerını sun ama secenekler senınkıler olmalı dıyorlar bana mantıklı gelıyor


vallahı ınanıyorum ben bu ıkızler burcuna bı guluyo bı aglıyo anlamadım gıttı
ben oglak baba aslan kız ıkızler evde savas havası esıyo
ama sonunda beyza kazanıyoo


canım benımkıde bı ara yogurt hıc yemedı sımdı bayılıyooo
ellerını sokuyo yogurdun ıcıne
ben hıc muhallebı vermıyorum gece ya meyve yıyor yada sut ıcıyor duruma gore
 
merhaba kızlar bizim de deneme sınavı vardı bugün erkenden eve geldim iyi oldu ama hava kapalı yağmur yağmak üzere kızımın şansın dışarı da çıkaramıycam yine evdeyiz.
biz bugün 6.30 da kalktık sağolsun ece şimdi de uyuyor.bu aralar uyku düzeni iyice bozuldu akşam 11.30 da yattı erkenden ayakta gündüz de az uyuyor eskisine göre yemey başladı demiştim geçengün 2 gündür ağzına bişey koymadı bakalım nolacak
ayşecim ben hergün yemese de 2-3 çeşit yaparım ki belki yer diye ama hepsi çöpe gidiyo.aynı yemekten sıkılır değişik şeyler yapsana şimdi enginar çıktı bakalım yarın falan pişircem ben de.
geçen ben de sordum ne pişiriyosunuz diye artık bulamıyorum yemek.yeşil mercimek , kabak enginar falan idare ediyoz işte.
neslihan ilahi ikizler burcundan ne gördün kız ben de ikizlerim.kızım da ikizler eşim de öyle bizim evi düşünün.
gülin maşallah derine inş. yaza öğrenirler de bezden kutuluruz ama gözümde büyüyo benim nasıl öğreticez
 
nora nasıl alıştırdın cnm ben her yolu denedim şeker filan koyuyorum bazen 1-2 kaşık yiyor sonra yine tükürüyor sen ne yaptın..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…