Doğuma Hazırlık 2009 en çok konan bebek isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

elifnazz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
186
5
Arkadaşlar gazeteden buldum arayanlara yardımı olur belki:enbuyukkk:



Günümüzde çocuklarının isimlerinin farklı olması için arayış içine giren anne ve babalar, Peren (ülker yıldızı), Erce (er gibi olan), Dilmen (güzel söz söyleyen), Püren (ince yaprak), Artun(ortanca kardeş), Bige (evlenmemiş, çocuğu olmayan), Belin (korku), Talia (şans), Bengi(sonsuz, ebedi) gibi isimleri tercih ediyor. Aleyna, İlayda, İlçim, Alara, Bilun, Lerzan, Delfin, Erem, Bade, Balca, İzgi, Alçin, Arsu, Balkın, Beliz, Su, Renk, Ege, Ada, Naz, Dirim, Deren, Ceren isimleri de son yılların gözde olan isimleri arasında yer alıyor.
 
isim bence zor telaffuz edilmemeli bugün moda ama 40 yıl sonra hala moda olacak mı yoksa unutulup gidecek mi bence klasik ve anlamlı isimler koymak daha mantıklı bu çocuğun büyüyüp iyi yerlere makamlara geleceğini baba anne olacağını da düşünmek lazım bence. sırf kulağa hoş geliyor diye anlamından emin olmadığımız veya ineternetten öğrendiğimiz isimlere ne kadar güvenebiliriz? eskilerin bir deyimi vardı ismiyle müsemma.. insanlar isminin anlamını üzerinde taşır. isim koyarken buna çok dikkat etmemiz gerek.
 
aa süpermiş ben bayıldım valla.oğluşumun adı ege olacak . son yılların gözde ismiymiş.şuan hamileyim henüz .hayırlısı valla tüm bebeklerimiz adıyla büyüsün inşallah.
 
ege = ali oldu zaten. Bi ara arda=ali'ydi. :KK66:)
Benim yiğenimin adı da EGE. Hoş bir isim.
2009'un gözde isimlerine gelinceee hepsi birbirinden garip ve telafuzu zor.
 
ya eski güzel isimlerimize ne oldu böyle millet değişik olsun diye iyice cıvıtmaya başladı
eski isimlerden asla vazgeçmem ben
 
farklı olalım diye saçma saçma isimler koyuyorlar çocuklara. kuran da geçen tek başına bir anlam ifade etmeyen kelimeler bile isim oluyor. oysa çocuğa tüm hayatı boyunca zorluk yaşatmayacak tek seferde anlaşılabilecek köklü geçmişi olan isimler seçilmeli diyorum. bu listedekiler en karışık isimler listesi olarak yayınlanabilirdi.
 
Her zaman bebek kalacakmış gibi isim koymak yanlış tabiki ileriki yaşlarınıda düşünmeli
özellikle iş hayatını...
 
valla kızlar benim hoşuma gitti tercih meselesi tabii.ben de ege koyacağım allah nasip ederse karnımdaki oğluşuma.ege nin bizim için anlamı.hep eşimin,benim ve bebeğimin baş harfleri hem de egeliyiz o yüzden ege ismi bize çok uygun.herkesin kendi tercihi tabii.kimi beğenir kimi beğenmez.allah herkesin gönlüne göre versin.
 
kızlar bende 2009 mayıs annesiyim ve oğumun ismide Ege Doruk.. eşim çok istedi doruk ismini
bana kalsa kıvanç koyardım ama nasip olmadı.. ama haklı olduğunuz konu şudurki değişik olacak diye millet suyunu çıkardı..klasik isimler daha güzeller modern isimler diyebileceğimiz uydurma isimler genelde çocuklara gençlik yaşlarına kadar yakışıyor ona göre karar vermeliyiz.. ama kocanız benimki kadar inatçıysa ve siz onu benim gibi kıramamışsanız kararlar size kalmayabilir.. bolşans..
 
X