- Konu Sahibi MotherandBaby
-
dün 6. ay kontrolümüz vardı bugüne kadar sadece anne sütüyle geldik. doktorun verdiği menü şöyle;
uyanınca kahvaltı(peynir, tereyağ, pekmez, ıhlamur, ekmekiçi) 10 gün sonra yumurta sarısı
11 gibi meyve püresi (tüm meyveler)
14 gibi sebze püresi ve çorbası (patlıcan ve bakla hariç tüm sebzeler) tabi önce havuç ve patatesle başlayıp 2 günde bi yeni sebze ekleyerek. 10 gün sonra et yada kıyma.
17 gibi de yoğurt. evde pastorize sütle mayalanmış olarak.
gerisi hep anne sütü dedi...
muhallebi ve mama verme dedi. 1,5 ay böyle..
şimdi bakıyorum yazılanlara benimki normalmi acaba?? bir sürü şey yazıyo herkeste??
devam sütüyle yaptıgım yogurt cok sulu oluyor ya sankı hıc mayalanmamıs gıbı ..ben anlamadm gıttı bu ısı ...pastörize sütle yapsak cok mu zararlı olur acaba bı kaç kez denedm bnm kızım cok ıstahlı yedı yogurdu :)
bizim besleme düzenimiz değişti
sabahları artık karıştırıp vermiyorum küçük küçük lokmalar haline getirip önüne koyuyorum çünkü artık kendi yiyebileceğini bildiği şeyleri asla ben yediremiyorum.peyniri pekmez ve teryağına bandırılmış ekmekleri önüne koyoyrum yiyor ayrıca gün aşırı yumurta sarısını veriyorum yumurta sarısını haşlanmış yemek istemiyorum bencede doğru seçim yapıyor bende hiç sevmem.yağsız tavada yumurta sarısını omlet usulu pişirip önüne koyuyorum güzel oluyor.
öğlen bir köfte haşlanmış sebze yiyor haftada bikaç günde makarna yada haşlanmış piriniç yada bulgur menüye ekleniyor köfte tarifide şöyle yağsız yavada köfte şekline getirilmiş kıyma pişirilir bu kadar
ara öğün meyve akşamda kaşık maması yoğurdu hiç sevmiyor o yüzden kaşık mamasını yoğurtla sulandırıyorum mamadan çok yoğurt oluyor ama yiyor
bu arada bakliyata ne zaman geçiliyor haberi olan varmı
bi ben hiç çorba vermiyorum tarhanayı kendim yapıp vermek istiyorum daha yapamadığımdan kızımda çorba yiyemedi daha başka uygun çorbada yok şehriyede zaten makarna gibi bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?