- 16 Ekim 2008
- 436
- 4
- 116
- Konu Sahibi MotherandBaby
-
benim kızım 30 aralık doğumlu canım ek gıdaya başladık cumartesi günü ama zor gibi görünüyor.kızım patates havuç püresini hiç sevmedi.öğürerek zorla birkaç çay kş yiyor.kaşığı görünce başlıyor ağlamaya.elma püresinide ilk önce tiksinerek yiyordu ama bugün daha rahattım yedirirken inşallah sebze püresinede alışır.
ben tam 6 aylık olunca elmayı cam rendeden geçirip suyuyla vererek basladım
1 hafta sonrada patates-havuç-pirin veye ırmık 1 tatlı kasıgı 2 bardak su ıle haslayıp çorba olarak verdım önumuzdekı haftada içine piştikten sonra yag z.yagı kşk koycgım ve sebze koymya baslayacagım içine yavas yavas lıstemız bu şekilde devam edyr bırde yarın yogurt vermeye bslycgm
canım hazırladığın sebze püresini kaç cc verdin hepsini yedimi.benim kız hiç sevmedi sebze püresini ya.hatta muhallebi yaptım daha rahat yer diye onuda yemiyor.tabağı görür görmez ağlıyor.çok uğraşacağım sanırım...
kızlar kahvaltısı önerisi istiyorm sizden. bizim doktor 5.ayda başlattı kahvaltılara ama biz düzeni oturtamadık çünkü benim kız gece geç uyuduğu için sabahlarıda yani öğlene doğru kalkıyo bizimde kahvaltı işi yalan oluyo yoksa diğer öğünler kayıyo. doktorumuz bize devam sütünün içine (ıhlamur vs. bir besleyiciliği olmadığnı söyledi ve devam sütü önerdi) peynir yumurta dönüşümlü reçel ceviz var listesinde.ancak bizimki bulamaç yemiyo ver peynir ekmeği yiyo tek tek ama yanına sıvı bişey veremiyorum sadece su mamada almıyo çünkü. bebe bisküvili karışım yaptım onu da yemedi. ne yediriyim doktorla gidince konuşucam ama randevuya daha var o zamana düşüncelerinizi paylaşın lütfen..
canım her sabah vermişyorum zaten 1 çay kaşığı kadar veriyorum pekmez tek başına çok tatlı oluyor çünkücanım tahin kabız yapıyor diye duymuştum bilgin olsun fazla verme istersen
canım imrenilecek bişey yok ki burda herkesin yapabileceği şey bunlar.ya ne kadar guzel aslnda sıze ımrendım ben kızıma hıc evde yaptıgım yogurttan veya corbadan vermedım..meyve püreside yapmıyorum evde ..hero beybının veya bebelac ın cam kavanozda olanlarından verıyorum ..bıde bıberon maması ..ben ne yıyorsam ucundan mınımınnacık da olsa tadına baktırıyorum...durumumuz bu aralar hıc ıyı degl bunları bıle zor alıyoruz yerı gelıyor..evde meyve püresi yapmak ıcın önce evde meyve olması lazım :S:S:S Allah buyuktur ılerde rızkımız genısler ınsallah..hepımızın bebeklerı saglık sıhhat ıcınde buyusun ıns..
bıde son olarak bebeklere yok cıcı bebe vermeyelım yok sunu vermeyelım dıe ıncelemeyn bence.bılıyorum katkı maddesı var ama cok da ustune dusmek ıyı degl der buyuklerımız ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?