2009 aralık bebişleri ek gıdalara baslıyor numnummmm :))))

Hazır vermesen dilek kendin taze taze rendeleyip versen daha iyi olmaz mı?Hazırları mecbur kalınca yolculukta falan kullanırız diye düşünüyorum..

bugün dr kontrolümüz vardı.ek gıdaya geçiyoruz inşallah sorunsuz olur..
listemiz şöyle :

1.hafta

*elma veya armut püresi ilk önce 3-4 çay kaşığı hergün 2 katı kadar artırıyorsun tam elma olana kadar..
*sebze yemeği
1 patates
1 havuç
1 tatlı kş.pirinç

2.hafta

sebze yemeğine 2 günde bir farklı sebze ekleyerek çeşitlendiririyoruz..

3.hafta

*1 çay kş zeytinyağ ekliyoruz sebze yemeğine
*yoğurt (devam sütüylemi olsun dedim hayır ev yoğurdu olsun onun içindeki vitamin farklı dedi) içine 1 çay kş pekmez yada çok az meyve püresi yada 1-2 tane cici bebe koyabilirsin eğer sade sevmezse dedi.

4.hafta

kahvaltıya başlıyoruz.

2 aralık doğumlu

bnm kızımda 8 aralık doğumlu arada yapıyor hala ama kaşıkla yiye yiye alıştı sanırım gittikçe azalıyor diliyle itmesi sabırlı ol o ittikçe ağzının kenarından topla ver yine yemek istemeyince ağlar zaten yağmur yemek istemeyince karnını kaldıra kadıra bağırıyo kafamçokkarıştı

merhaba arkadaslar umarım sorunsuz bır donem olur bu ek gıdalara baslamamız
benım kızımda 4 aralık dogumlu sadece anne sutu alıyor
bende 4 gundur elma suyuna basladım 1 elmadan 30cc su cıkıyor onu verıyorum
gece yatarken cunku gece cok sık emmeye uyanıyor
bugun mıgrosda hero babynın organık meyve karısımlarını gordum 4.aydan ıtıbaren yazıyor
dayanamadım aldım 3-4 cesıdını sızce versem olurmu organık oldugunu ıcın daha faydalı olur gıbıme gelıyor ama öte yandan hazır oldugu ıcın içime sinmiyor napsam bılemedım

benım kızım da 3 aralık dogumlu. bende 20 gün öncesine kadar sırf anne sütü verdım. ama kızım çok iştahlı oldugu için sütüm bol oldugu halde yettıremedm. 15-20 gundur misafırlıge gıttıgımızde ulker hero babynın bebek ek gıdaları var. kavonoz içinde. onlardan verıyorum. benım kız çok sevdı. her cesıdını aldım bende. gün içinde de 1 ya da 2 kez yıne ulkerın mamasını verıyorum suyla karıstırıp kasıkla. kavonazdakı ek gıdalrı evdeyken vermıyorum ama. evdeyken katı meyve sıkacagında elma havuç falan sıkıp suyunu verıyorum. benım kız ne versem yedıgı için sorun yok.

Bende 3 aralikta dogum yaptim dr 6 ay tamamlanmadigi surece ek bisey verme dedi,,,dogdugundan bu yana mama iciyor ama gecen gun ilkdefa mango aldik cok begendi,,oysaki tadi igrencc:sinifsinif:
Tabi 6 ay dolmadan yedirmicem herseyi tatirmak bu aylarda istahsizlik yapabilirmis,,bi ondan bi bundan derken mamanin tadini sevmeyebilirmis...dr oyle dedibilmiyorumkismile

Ha bu arada mango demisken,,,yedikten 1 gun sonra,2 defa sabah ve aksam buyuk cisini yapti,,,kabiz olanlara duyurulur.
Oglum normalde 1 gun arayla yapardi.

hadi bakalım hayırlı olsun biz de 2haftadır her sabah 1elma cam rendeden hemen püre yapıp kaba bile koymadan veriyorum çünkü çabuk kararıyor bir yarısını püre yapıp veriyorum sonra diğer yarısını. yeşil elma seviyor kırmızı daha vermedim versem onu daha çok sever şeker oranı daha yüksek daha tatlı gelir

bende dun cam rendeyle 4kasık yanı mama kasıgıyla elma püresine basladım sadece anne sutu alıyoruz ama sanki artık yetmiyor bırde dun 1cay tabagı kadar bebelac pirincli bugdaylı kasık maması yedırdım cok sevdı ılk defa katı bısey yedı ama hıc zorlanmadı yuttu elımızde ne varsa istıyor kapıyor aglıyor masallah ben ekmek yerken elımı tutup emmeye baslıyor ekmegı cektımı aglıyor :)benım oglan cok ıstahlı olacak galıba masallah yarın dr gıdecez bakalım ek gıdaya baslatıcakmı

Son düzenleme:
bende hazir vermek istemiyorum ama rendem cam degil öbur rendedede posasi cok kaliyo yutamiyo ben burda hic görmedim cam rendeden burda bide bu pureler cok fazla yani meyvesi sebzesi etlisi yani finliler hep pure ve mamaverdiklerinden cesit fazla insallah hazirdan bisey olmaz gerci daha yutmayi beceremesede zorlayinca israrla verince yutuyo

önce meyve suyu, elma, armut ve muz,
sonra evde mayalanmış yoğurt, tupperden yoğurtçu almıştım indirimde dün denedim çok güzel oldu,
sonra sebze çorbası , patates, pirinç, havuç, sonra tek tek kabak, brokoli, ıspanak ekleyebirsin dedi, çorbanın içine çorba piştikten sonra 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı eklenecek,
6,5 aylık olduğunda kıyma eklenecekmiş,
sonra kahvaltı, 60-90 cc ane sütü yada formül mama, 3-4 adet bebe bisküvisi, 1 tatlı kaşığı pekmez, biraz tuzsuz beyaz peynir, 6,5 aylık olunca yumurta sarısı eklenecek tabiki 8/1 olarak başlanacak,
akşam öğününde tarhana veya yoğurtlu pirinçli çorba olabilirmiş,

ara öğn olarakta sütlü pirinçli muhallebi, milupanınkini önerdi, hazır olarak bir tek bunu söyledi zaten, diğerlerinin hepsi evde hazırlanacak

yukarda yazdığım tam olarak ek gıdaya geçmiş bir bebeğin günlük öğün listesi,
tabiki aşama aşama geçilecek önce meyve suyuyla

hadi bakalım kolay gelsin hekese, bebişlerede inşallah sorunsuz atlatırız bu dönemi

kızlar benim kızım 28 aralık doğumlu sanırım en küçük aralık bebişi. daha ek gıdalara geçmedim. siz ne zaman başladınız tam olarak? ben 4,5 aylık olsun öyle gideyim doktora dedim ama siz 4 aylık olunca başladınız mı?

benim kızım 30 aralık doğumlu canım ek gıdaya başladık cumartesi günü ama zor gibi görünüyor.kızım patates havuç püresini hiç sevmedi.öğürerek zorla birkaç çay kş yiyor.kaşığı görünce başlıyor ağlamaya.elma püresinide ilk önce tiksinerek yiyordu ama bugün daha rahattım yedirirken inşallah sebze püresinede alışır.

ben kendımce baslayayım demiştim ama bugun drumuz gece uyuyormu uyuyor kılosu iyimi iyi çiş kaka düzeni iyimi iyi ozaman anne sutune devam ek gıdaya baslamalmaz: sadece elma puresı 2 3 kasık ver dedı onu bıle vermesende olur dedı haa yogurt ta verebılırsın dedi bır ay sonra baslarız:ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…