• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 aralık bebişleri ek gıdalara baslıyor numnummmm :))))

tüm bebişlere afiyet olur sorunsuz bır ek gıda donemı geçiririz inşallahhh
tariflerinizi beklıyoruz arkadaslar cokacimcoook

hadi bakalım hayırlı olsun, haftaya cumartesi doktor randevumuz var ve 5. ayımızda başlıyoruz , doktorun verdiği listeyi paylaşırım bende

kızlar bildiğiniz üzere biz çok uzun zamandır katılara geçtik...sizlere de belki yardımcı olur die biraz paylaşımda bulunmak istedim (çok iyi bir insan olmamdan dolayı ) sırnaşık şey

1.ilk olarak cam rendeden geçme elma suyuyla başladık...2 tatlı kaşığı...
2.daha sonra cam rendedeki püresini vermeye başladık...(yarım elma) devamlı su verirsek püreye hiç alışmama ihtimali olmasın die...
3.daha sonra yoğurt mayaladım ve onu vermeye başladık...
ilk aşamalar böleydi...

şimdi ise:
sabah aptamil...
sabah öğlen arası meyve püresi (armut-elma karışık veya teker teker)
öğlen sebze çorbası ( tarifinide veriyim :)) ve yoğurt....
1 patates
1 havuç
1 dal brokoli
2 adet taze fasulye
1 kabak
2-3 dal semizotu
1 parmağın tek boğumu kadar süt danası eti (yağsız ve sinirsiz)
1 adet küçük kereviz
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı irmik

3 gibi aptamil...
6 gibi bisküvili, pirinçli sütlü muhallebi...
akşam yatmadan aptamil...
gece 12 de son aptamil...

önümüzdeki haftada kahvaltıya başlıcaz kısmetse...

işte bizim düzen böle...Allah razı olsun anacığım bu düzeni oturttu, şimdi 10 dakka farketse bu düzenden ömer bey deliriyo :))) ama diş çıkma döneminde falan nolur bilemem .....guclubacismile

30 cc elma suyu veriyorum
bugün sebze çorbasınada başladık

başlangıç sebze çorbası:
1 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı pirinç

4 su bardağı suda haşlıyoruz püre şeklinde veriyoruz
bu çorba zamanla şekillenecekmiş şuan bebiş için en zararsız sebzelerden başlıyormuşuzz :)

aptamilden yoğurt mayaladım 2 kaşık kadar ondanda verdim pek sevmedi ama :1shok:

24.5 sebze corbası tarifi birgünlük mü
hepsini bi öğünde yiyebiliyormu :uhm:

hayır bu birer taneden 3 günlük çıkıyo aşağı yukarı bir günde 125 gr sebze çorbası yiyo...ben 2 günde bir yapıyorum bu tarifi...

30 cc elma suyu veriyorum
bugün sebze çorbasınada başladık

başlangıç sebze çorbası:
1 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı pirinç

4 su bardağı suda haşlıyoruz püre şeklinde veriyoruz
bu çorba zamanla şekillenecekmiş şuan bebiş için en zararsız sebzelerden başlıyormuşuzz :)

aptamilden yoğurt mayaladım 2 kaşık kadar ondanda verdim pek sevmedi ama :1shok:

canımcım bence aptamille mayalama yoğurdu, sütle daha faydalı oluyomuş ama sen bilirsin tabüküüüü....kaydirigubbakcemile5

biz de 4 aylık oldugumuzdan bu yana ek besine başladık önceden anne sütü+mama gidiyorduk.şu an ise şöyle:

sabah 06:30-07:00 arası 100cc mama ve anne sütü

09:00-09:30 arası 50cc kadar elma,muz ve ya havuç sularından biri

10-10:30=80cc mama ve anne sütü (anne sütünü istedikçe veriyorum bir saati yok aslında)

13-14:00=sebze çorbası 1.5 su bardagı su,yarım patates,yarım havuç,bir kaç maydanoz yapragı,dere otu,1/4 domates,az kabak kısacası mevsim sebzeler,nden az az ekleyip her gün pişiriyoruz.45-50dak.sonra tel süzgeçten geçirip 5 dak daha kaynıyor ve hazır:)en fazla 100cc tek ögün olarak alıyor

16:00 gibi günlük mayaldıgımız 1 çy bardagı yogurt

18:00 muhallebi içine milupa mama da ekleniyor

20:00 yatma zamanı :100cc mama

hiç şaşmaz her gece 20:00 de uyur gece 3-4 te bir kez kalkar sadece anne sütü aır ve uyur sabah ta 06:30-07:00 kalkış her gün böyle şaşmaz:)

bakıcımız var sagolsun hepsini dogal hazırlıyor ve kızım hiçirine hayır demedi hatta daha da istiyor:nazar:

hayır bu birer taneden 3 günlük çıkıyo aşağı yukarı bir günde 125 gr sebze çorbası yiyo...ben 2 günde bir yapıyorum bu tarifi...

canımcım bence aptamille mayalama yoğurdu, sütle daha faydalı oluyomuş ama sen bilirsin tabüküüüü....kaydirigubbakcemile5

inek sütü yasak dedi dr devam sütüyle mayala dedi tarfini verdi hatta bnde aptamil vardı evde onla yaptım
internettede yazıyor bi çok sitede 1 yaşına kadar yasakmış kansızlık vs yapıyormuş

inek sütü yasak dedi dr devam sütüyle mayala dedi tarfini verdi hatta bnde aptamil vardı evde onla yaptım
internettede yazıyor bi çok sitede 1 yaşına kadar yasakmış kansızlık vs yapıyormuş

bizim doktorumuzda inek sütü yasak dedi. ya devam sütüyle ki onunla kıvamını tutturmanız zor olur bebek sevmez dedi. babymix önerdi katkısız dedi. ben denedim babymixi bayıla bayıla yemese de yiyo işte

biz de ayın 24ünde 4. ayımızı bitirdik. çarşamba günü doktor randevumuz var, geçiyoruz ek gıdalara. afiyet olsun bebeklere =)

biz de 4.ayımızı doldurunca ek gıdaya başladık yani 10 gündür kızıma azıcık azıcık elma ve havuç suyu.pastörize sütle ev yapımı yoğurt .bugün de muhallebi ve suyla tanıştı. yoğurdu pek sevmedi yerken öğürüyor elma suyuna deli oluyor daha fazla vermem için ağlıyor.

Bir haftadır elma suyu veriyordum azıcık birkaç tatlı kaşığı kadar bugün de elma püresi verdim oğluşa cam rendede rendeledim ama ne kadar vereceğimi bilemedim yine fazla gelir de dokunur diye korkuyorum ama oğlan deli gibi istiyor hatta kaşığı tutup çekiyor ağzına doğru maaşallah diyeyim de aç gözlüyüz biraz :))
Acaba ne kadar vermeli ki elma püresinden ben bir dilim kadar rendeleyip verdim artırsam mı bilemiyorumfisfisfis

Bir haftadır elma suyu veriyordum azıcık birkaç tatlı kaşığı kadar bugün de elma püresi verdim oğluşa cam rendede rendeledim ama ne kadar vereceğimi bilemedim yine fazla gelir de dokunur diye korkuyorum ama oğlan deli gibi istiyor hatta kaşığı tutup çekiyor ağzına doğru maaşallah diyeyim de aç gözlüyüz biraz :))
Acaba ne kadar vermeli ki elma püresinden ben bir dilim kadar rendeleyip verdim artırsam mı bilemiyorumfisfisfis

ayy 1 dilimden nolcak ebru allah seni ben bir bütünü rendeleyip suyunu veriyorum 30cc kadar çıkıyo hepsini yediriyorum

ayy 1 dilimden nolcak ebru allah seni ben bir bütünü rendeleyip suyunu veriyorum 30cc kadar çıkıyo hepsini yediriyorum

Püre şeklinde verdim de Canan suyunu süzmedim yani o yüzden tırstım acaba fazla gelirde dokunur mu diye malum gaz problemimiz yeni yeni azalmaya başladı ay ben bir araştırayım şu işi doğru dürüst kafam karıştı iyice

bizde 2 haftadir myve purelerine basldik mangoelmamuz karisimi olan bide seftali kayisi olandan yediriyorum ama yutamiyo agzinda dolastiriyo zor yutkunuyo daha ögrenemedi mama zaten hayatta aldiramadim her markayi denedim ama yok almadi bikere dis cektirdim uyusturucu igne vurdular ondan 1 gun emziremessin dedi doktor ama sadece 6 saat dayanabildi kizim agliyo babasina veriyom gomlegini emiyo mamada yemiyo cok zormus keke alistirsaydim dedim bana bisey olsa yavrum ac kalacak ALLAH KORUSUN

elma suyunu ne kadar vereyım 50 cc çok mu falan dedım aa dedı neden elma suyu vereceksınkı cam rendede rendele puresıyle ver dedı suyu 4.ayda ek gıdaya baslasaydık dedı koca kız oldu mına yer artık oyle dedı hem sırf elma suyu kabız yapar puresıyle vermek daha ıyı dedı haftaya baslıyoruz bakalım ayy çok heycanlıyım 2 kaşık geçen hafta vermiştim yermı acaba dıye cam rendede posasıyla yemıştı inşallah sorunsuz olur hepimize bu ek gıda işi

Back