2009 Aralık Anneleri

kaydirigubbakcemile3 Kim çakma kim gerçek karıştı valla.Zaten ne farkeder ki?Bazı kasım anneleri de henüz doğum yapmamış sanırm.Bebişler sağlıklı olsun da aman gerisi boş.Alt tarafı bir topikteyiz ve arkadaşlıklar kurup birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.Kapımız açık herkese:lepi:Tabi baştan beri bizimle olanlar bizi bırakmasınlar canım yaa sizleri seviyorum opuyorumnanaktan

meyboncum neden sezaryan dusunuyorsun? aklindan gecirme bile. eger sen saglikliysan, bebegin saglikliysa ameliyatla dogum yapmayi tercih etmemelisin. normal dogum sadece senin icin degil, bebegin icin de en sagliklisi. sezaryanda sanci cekmeyecegini saniyorsan cok yaniliyorsun. dupeduz ameliyat bu, dikislerin olacak, hareket sikintin olacak, ameliyat sonrasi agrilarin olacak, daha aklina bile gelmeyen kimbilir neler olacak... (kesinlikle olacak demiyorum, sezaryan olanlarin genellikle yasadiklarini soyluyorum). bak asagiya bir alinti yapistiriyorum.

Anne adaylarının tıbbi nedenler dışında sezaryenle doğum yapmaktan kaçınmaları uyarısında bulunan Türk Neonatoloji (Yenidoğan Bebek Sağlığı ve Hastalıkları) Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Yurdakök, “Doğum zamanından önce sezaryenle sonlandırılıyor. Hâlbuki bu bebekler doğduklarında oldukça büyük ve gelişmiş de gözükseler önemli sağlık sorunları olabiliyor. Bebeğin anne rahminde sıvı ile dolu akciğerlerinin doğumdan hemen sonra temizlenmesi ve hava soluyabilmesi için, annenin doğum ağrısı çekmesi gerekir. Sezaryenle dünyaya getirilen bebeklerde solunum sıkıntısı riski, normal yolla doğan bebeklerden dört kat fazladır” dedi.

su topiklere de bir bak

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/331614-normal-dogum-sonrasi-2.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi/309018-sezaryan-minormal-dogum.html

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/325296-epiduralsiz-ilacsiz-normal-dogum.html

naber dilek?? napıyoon?

iyilik arzu sen nasilsin napiyosun sancin varmi halen iyimisin ben siteye cok zor yenileyip yazi yaziyorum nedense ya siteden yada benim pcden...:ecrin_bebek: benim kiz sanki karnimda böyle emzik emiyo gibi biseyler yapiyooo

Kızlar bugün çatı muayenesine gittim. Bebeğin boyu kiloso normal doğum için uygunmuş ama çatım dar çıktı. Çok üzüldüm, 1 cm darmış. Mecbur sezaryen olacak haftaya. Başka bir doktora gidip görüş alsam mı acaba

masallah kuzuna canim.bence baska bis doktorada git cunku cati muayenesine diye bende gittim doktorum dediki son ana kadar cati degisebilir yani dogum ani geldiginden kendiliginden dogum seklini alir o sekli aldiginda dar olursa sezerjan dedi suan yapmamiz anlamsiz hersey degisebilir dedi yani yinede sen bilirsinde 1cm icin bence sezeryan yapmazlar zaten heralde baska bir doktorada danis hayirlisi olsun

gene mi cati hikayesi? vallahi dumurdan dumura ugruyorum her "cati" lafini duydugumda. kardesim bir milletin kadinlari bu kadar dar catili olur mu yahu? nasil istir bu? meger son 5-10 yilda catilarimiz darlasmis da darlasmis. ben de zannederdim ki akdeniz kadinlari genis kalcalariyla unludur. biz boyleysek cinli kadinlar ne yapiyor dunyanin en minik kadinlari olarak?

tabii ki baska bir doktora daha gorun! bulunmasi zor olur turkiye'de ama normal dogum yanlisi olsun ki tarafsiz bakabilsin. bir de su topige bak, oraya da cati konusunda birseyler yazdim.

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/331614-normal-dogum-sonrasi-2.html

Ay o kadar kararsızım ki, dediğin gibi 1 cm darlık çok değil gibi. Yarın başka bir doktora gideyim en iyisi. Senin normal olacak gibi değil mi

pringles doktorun cok dogru soylemis canim. iyi bir doktormus. hem hamilelik hem dogum sirasinda vucudumuz muthis degisikliklere ugruyor. doga zaten vucutlarimizi hamileligi ve dogumu kaldirabilmek uzere programlamis. tamam bebek asiri buyuk olur, kafasi asiri buyuk olur, catidan gecmeyecegi muhakkak olur, elbette sezaryan yaparsin. ama bebek normalse, dogum baslamadan bu normal olmaz demek ne kadar dogru bilmiyorum.

dedigim gibi bu cati olayi bir tek turkiye'de sorunmus gibi anlatiliyor. her nedense koskoca amerika'da boyle bir olay yok. gercekten amerika'da yasayan kadinlar hep genis catili da turklere mi kismet oldu dar catilar? boyle sacmalik mi olur?

kusura bakmayin ama gercekten cok kiziyorum boyle doktorlara ben. yok yere anneyi endiselendiriyorlar, sanki dusunecek daha onemli seyleri yokmus gibi bunla kafasini mesgul ediyorlar.

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım paylaşımın için, çok iyisin gerçekten..
bende bir normal bir sezeryan deyip duruyorum.. hayırlısı neyse o olsun artık.. da..
benim çok çarpıntım oluyo, nabzım sürekli 100 ve yüzün üzerinde, acaba normal doğumda sıkıntı olurmu? doktorla konuşmam gerek perşembe günü kontrolüm var bakalım ne olcak..

Banada biraz canları istemiyorsa çatı dar deyip geçiyorlar gibi geliyor.
Bakalım bizimki hala gelmedi, yarın muayene edecek bizim doktor ne diyecek. Aslında hiç muayene olmamak lazım ya, neyse.

Ay o kadar kararsızım ki, dediğin gibi 1 cm darlık çok değil gibi. Yarın başka bir doktora gideyim en iyisi. Senin normal olacak gibi değil mi

yani son ana kadar normali deneyecekler ters bir durum olursa bide benim tansiyon yukseliyo ya oyle bir durum olursa oan ameliyata alicaklar yoksa normali beklicemmmmdelikafaduldendelikafadulden amaa korkuyomdaaaa:tomato:

evet canim turkiyede kolayina kaciyo sanki doktorlar...yabanci ulkelerde hep normal yaptiriyolar burdada ayni yani kismet bebisimde bende saglikli olayimda napalim sanciya agriya dayaniriz 9 ay dayandik herseyinede gelisinede dayanairiz mecburrrgamyoncuiremsu

kızlaaarrrrrrrrrrrrrr ya siteye uyuz oldum bugün hiç doğru dürüst çalışmadı neyse şimdi iyi gibi arzucuk çook geçmiş olsun birtanem bol bol vitamin al ben öyle atlattım valla hep alıntı yapmıştım ama dediğim gibi düzgün açılmadığından hep silindi kontrole giden arkadaşların bebişlere maşallah yarın akşam kardeşim geliyor bugün son günüydü yarın sabah yola çıkacak akşam burada inşallah artık iyice yoruyor bebiş son zamanlara geldik yarın ayrıca izne çıkıyorum arzu sen çalışıyordun doğum izininde maaş olayını nasıl hallettin

canim sen de yurtdisinda yasiyormussun, yeni farkettim. ben de hayret etmistim nasil turkiye'den bunu diyen doktor cikiyor diye kaydirigubbakcemile3

ben acidan korkmuyorum acikcasi. ne olacak yani aciyacak, gececek. sonrasi daha onemli. biran once ayaga kalkmak, bebegimizi istedigimiz gibi kucaklayabilmek, cabuk iyilesmek ve tabii karinlarimizi daha cabuk eritebilmek. bence butun bunlar icin biraz sanci yasamaya deger.

insallah hepimiz saglikli mutlu bir sekilde bebeklerimizi kucagimiza aliriz.

melikeciim ben maaş alamıycam ne yazık ki.. izin bitiminde doğum parası diye 2-3 kuruş vercekler galiba..

melikeciim ben maaş alamıycam ne yazık ki.. izin bitiminde doğum parası diye 2-3 kuruş vercekler galiba..
yani devlet vercekmişşş... ptt ye yatırıyormuş.. bazı şirketler elemanını daraltmamak için kendi maaşı ödemeye devam edşyor ssk da gözükeni, sonra eleman aldığı toplu parayı(doğum parası) şirkete veriyor.. süper oluyor.. ama tabii benim vicdansızlardan böyle birşey beklenemez..:sinifsinif:

evet canim yurtdisi bide ben normal dogumda daha cabuk ayaga kalkma sansim oldugu icin istiyorum cunku burda aban bakicak kimsem yok esimde nekadar yardimci olabilecekki erkek sonucta bende kalabildigim kadar hastanede kalicam eve cikana kadarda iyilesir insallah dikisler tabi ameliyat olursa dahada zorrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…