Kızlar varmı yeni bebişlerimiz
bende artık doğurmak istiyoruum bebişime kavuşmak istiyorumhihoyyyt
çok teşekkürler.. düşünmen ne güzel, dikkatle okudum uygulamaya çalışacağım.. bebeğin ve sen Allaha emanet olun..Merhaba,
Ben 2009 ağustos annesiyim. 3buçuk aylık bir oğlum var. Uykuya dalma konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz.
Şimdi sizler bebeklerinizi bekliyorsunuz. Yaşadıkça tecrübe edeceğiniz şeyler olacak. Ama nacizane sizlere 3 tane önerim var. Şimdiden bilmeniz çok fayda sağlayacak emin olun. Keşke birileri beni uyarsaydı diyorum. O yüzden burdan size yazıyorum..
-Bebeklerinizi çok geç kalmadan yalancı emziğe alıştırın. Siz alıştırın da gerek duymazsanız vermezsiniz. Ama geç kalırsanız kesinlikle almıyorlar. 40'ına kadar alıştırın.. Emme refleksleri o kadar güçlü olacak ki bir süre sonra sizi yalancı emzik olarak kullanacaklar, saatlerce uyutmak için memede tutmanız gerekecek..Aman nolcakki yeterki emsin demeyin emin olun çok yıpratıcı. Yalancı emziğe çok sıcak bakmayan ben alıştırmak için neler çektim anlatamam.. Çoğu uzman emme güdülerini giderdiği için şiddetle tavsiye ediyor..
- Yeni doğduklarında kendilerini çok atıyorlar. Kollarını hafifçe sararak uyutun. Yarım kundak dedikleri şey bu. Bu pozisyonda ana kucağında gibi huzurlu hissediyorlar ve uzun uyuyorlar, korkarak uyanmıyorlar. Ben yapmadım çok pişmanım. Bebeğimin kendini sürekli atmasını izledim durdum..
- Tracy Hogg "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" kitabını edinip okuyun. Şimdi okuyun çünkü bebekler doğduktan sonra bunun için hiç vaktiniz olmayabilir.
Ve ayrıca çok uslu bebekler 40'ından sonra huy değiştirebiliyorlar unutmayın...
Sorunsuz güzel doğumlar diliyorum hepinize..
hihoyyythihoyyythihoyyyt:teytey::teytey::teytey:kizim kocaman olmus masallah 3100 gr olmus boyuda uyluk kemigiyle yanilmiyosam 7 carpiyoduk ozaman 49 cikiyo yani 49 santim olmus masallah kuzuma
ya kızlar elinde seçilin numarası olan bana özelden yazsın lütfen.. bende yok nedense?????
ardanın sarılığı umarım normal doğum sonrası sarılıktandır.. inşallah başka herhangi kötü birşey yoktur.. Allah onları korusun.. herkesin hepimizin yavrularını korusun..
bende bu arada grip oldum sanırım kızlar.. boğaz ağrısının dışında.. burnum kaşınıp gıdıklanıyor, akıyor, halsizlik var hafiften.. Allah bebişimi korusun.. umarım çabuk atlatırım.. bitki çayları demleyip içiyorum.. bal filan koyuyorum.. meyve derseniz hergün tükettiğim birşey, portakal olsun mandalina olsun.. işte böyle mafoldumben
ben de pek giremiyorum artık wireless yüzünden. cep bile sokmuyoruz odalara. belli konuşma noktaları var orda izin var sadece
bebiş iyi o kadar değişti ki yüzü hatları... alakası yok şimdi doğduğu zamanla. bi sarılık olayımız var. atlattık gibi çok şükür. kızlar Seçili arayabilirseniz iyi olur. Ardamız sarılıkla boğuşuyor. net de yok evinde. dün konuşabildik biz de. doğuran var mı ya bu arada?
2 gunun kalmis ayol. yok mu sanci filan? acilma?
yok canım hiç bişi yok ara sıra çook hafif sancılar oluyor okadar
yok canım hiç bişi yok ara sıra çook hafif sancılar oluyor okadar
yok canım dr.um sezeryan lafını bile yapmıyor.yarın tekrar gidicem nst çekilicek yine.
Allah hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inş.
oh oh, iyi bari. insallah kisa surede sancilarin baslar da hemencecik dogurursun. bol bol hareket et, yuru, comelme hareketleri yap, kanala yerlesmesini kolaylastirsin. ve de tabii su ic. benim odum kopuyor bebek zamanini gecirecek diye. o yuzden sporu hic birakmadim. sonuna kadar devam.
günlerimizde çok yakın bakalım hangimizin önce olucak:) bende yarını sabırsızlıkla bekliyorum.Bende senin gibiyim . Sanci filan hic yok . Carsamba bende doktora gidicem bakalim ne dicek
Kanala çoktan yerleşti benimki:) dr.eliyle muayine etti karnımdan sancıların var dedi
ama ben hiç bişi hissetmiyorum.yavaş yavaş artıcak sancılar bebek doğuma hazırlıyor kendini dedi.çatıların geniş kolay yaparsın doğumu dedi.ama ben 9 aydır az hareket ettim riskli geçirdiğim için.bakalım hayırlısıyla kurtuluruz inş.