2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Babymom buarada doktorunun IgG bakmamasi akil alir gibi degil!!! Dualarimiz seninle canim, suan acayip uzuldum, umarim iyi bir sonucla donersin, bizi habersiz birakma...

peki norraa benim doktorumun herbir halta bakıp da rubella ıgm ye bakmamış olmasını aklın alıyor mu? ıgg pozitif çıktığında bakmıyor olabilir mi? sınır değer 15miş benimki 69. acaba o yüzden mi bakmamışlardır yoksa atlanmış mıdır? doktor hala dönmedi bana, meraktan çatlıyorum.
 

baby yazını yeni okudum bened girip arastırayım bir bakayım 5 çok yuksek bir değer değil umarım artmaz artısı onemli diye biliyorum bu tarzmikropların hastalagı hala agır olarak eçiriyorsun demek oluyordiye hatırlıyroum ben kendi testsonuçlarım çııkınca epey arastırıp okumustum netten.



petrik geçmis olsn bol bol yat dinlen en azından aksam.
aellah annelerimizi eksik etmesin annesi olmayanlarada anne gibi bir komsu abla arkadas nasip etsin . annem olmasa bende toparlanamazdım hasta iken .

aftabru butestlerde igg hastalgı onceden geçirmis olmanı ifade ediyor igm ise su anda geçirmekte oldugunu ifade ediyor.
ıgg ler pozitf çıkarsa sevinmelisin toxo da olsun rubella da olsun daha evel bagısıklıgın var demektir. mesela benim toxo da ıgg negatif hiç almamısım bu mikrobu hayvanlardan daha bir uzak durmaya calısıyroum.

ıgm ye debakılması gerek ama su an senin kizamıkcık geçirmedigin çok belli belki dr un o yuzden yazmamıstır. benim dr um toxo rubella ve cvm sanırım buda su ciceğimi ne onların ıgg ve ıgm lerine hepsine baktırdı

ama baby bak dusunuyorum simdi hemn gebeligi sonlandırmak gereklilggi olsa benim dr um iki ker e kan vermene gerek olmasın ikil test yaparken bu testleri yaparız dedi
ben ayrı yerde yaptırcam diyince geçen haftalarda istedim yazdı. e demek ikili test zamanı bu test diyelim pozitif çiksaydı bende ve gelmisim 12-13 haftaya bebek alınma ihtimali olsa benim rahat dr bile heralde bu kadar bekletmemeliyidi yani cıkan sonuç bebegi hemen alma gerekligi gostermiyor olmalı. ay anlatabildimmi demek istedigim ikarısık yazdım ama.
hos benim dr ultra rahat ama . yani alınma olay i ilk etapta bu cumleyi sarf eden dr a bile ben kızarım yahu
bi tekrar edelemiim bakalım simdi birsey demeyeyim der insan. ((
 

canım ondan olabılır galıba.çünkü degerın yüksek cıktıgı ıcın bagısıklıgın vardıur heralde.
ya bende gecen gıttıgımde yaptırmıstım o testlerı sonuclar 5 saat sonra cıkcaktı bızde mecbur döndük eve,1 saat fark var cünkü evle hastane arasında.ama doktora söledım doktorda saat 5de ara laborotuarı bılgı al herhangı yüksek birsey cıkıp cıkmadıgınıı sor ona göre gelırsın demıstı.aradım kız hersey normal gözüküyo dedı ,bı tam idrarda mikrop gözüküyo oda cok önemlı degıl ama siz bilirsiniz dedı.bende önemsemedım ama şimdi tedırgın oldum acaba benım 2 tane rubellayamı bakıldı yada bakıldıgında kac cıkmıstı.cumartesı gıdıcem doktora iple cekıyorum şimdi.

Allah hepimizin bebeklerının saglıkla dünyaya gelmesını nasip etsın ınsallah......
 

evet sinir deger 15 yani bunun ustu IgG icin bagisiklik anlamina gelir, 15 in alti ise bagisikligin yok demek.. o yuzden bakmamais olabilir ama bildigim kadariyla yani en azindan burada igG IgM ayrimi yapmiyor yani hasatalik bakiliyorsa her ikisine de bakiliyor zaten.tr.de Torch bakiyorlar( toxo-bazi viral hastaliklar(kabakulak, frengi,su cicegi, kizil)-rubella-cmv-herpes tip 2) ama mesela burada sadece bana rubella, toxo, cmv bakildi, digerleri bakilmiyor?? tuhaf dimi??
 
aftabru belki dr un yazdı istek kagıdına ama labratuardakiler atladı boyle de olabilir.
mesela benim dr um yazdı ben zeynepkamilde tanıdık vardı orda yaptırdım hiiç para odemedim ssk kullanarak vs tandıık vasitasıyla beklemedim hiç vs. neyse dr umun yazdıkların ordaki dr a ayrıca yazrıddım artık ordaki dr mu atladı labratuvakarmı atladı blimiyorum bemendede crm hiç yok cvm miydi iste o yok
dr dedi ikili test yaparken hatırlart kan vercen nasılsa o zaman burda bakılsın. yani kimse ye tam guvenmemek gerek ben oyle yapıyorum dr un yazdıgı istek kagıdı ile test sonuçlarını tek tek tik atarak korntlor ettim eksik falan varmı diye. dr a soylemesem eminim cvm yok demiycekti bana baktıgı sonuçların olumul oluszu l olusları ile ilgil yorum yapcaktı bazı seyleri neö yazıkkı ozel hastaneye gitsek bile bizim takip etmemiz gerekiyor.
 
Esrako canim CMV(sitomegaliovirus) su cicegi degil o da bebekte gelsimsel defektlere yol acan baska bir viral hastalik, cogu insan gecirdigini bile anlamaz grip geciriyorum sanir....
 
canlarım HEPİNİZE cok ama cok tsk ederim
desteginizi bilmek cok guzel
eger benim saglıgımı tehlikeye sokmayacaksa Allah izin verirse bebek sona kadar benimle kalır
igg arastırıp ogrendigim kadarıyla gecmiste gecirilen bir durumu gosteriyor
igm de suanda gecirilen bir durum
ve sanırım eger test dogruysa ben bu yakınlarda gecirdim
oda ctesi olabilir yada kanımda olan bir mikropta olabilir
buraya ilk geldigimde biranda dokuntu cıkmıstı heryerimde
dr kana bakmamıstı allerjik demisti
hicbirini bilmiyorum
ama icimi cok rahatlattınız allah hepinizden razı olsun ve cok tsk ederim
saat 4te alıcam bura gelmem gec olabilir
ise donmezsem bile aksam evden muhakkak yazarım

bana encok koyan doktorun bebegi hemen almak istemesi
sanki zorla elimden alacak yavrumu gibi hissettim ondan cok agladım
allah herkesin yavrusunu korusun insallah

tekrar cok tskler gelismeleri bildircem muhakkak

afrabrucum igg ye bakılarak belki bagısıklıgın gozlenmistir dolayısıylada igm ye bakılmamıstır bagısıklıgın var diye
 
kızlar ben de bir şey anlatayım; bir arkadaşımın kapıcılarının eşi ikinci çocuğuna hamileyken ikili testi üçlü testi amniyosentezi her ne testi varsa bebeğin down sendromlu olacağını gösteriyormuş. türlü türlü doktorlara gitmişler. gittiği 7 doktordan 6 sı kesinlikle alınmalı demiş , sadece biri sağlıklı da olabilir demiş. bunlar aldırmama kararı vermişler, her türlü rabbimin armağanıdır deyip, ama kadın 9 ayı nasıl tamamlamış bi ona sormak lazım. bebeğinin zeka özürlü olacağını bile bile doğum yapmış. ama hala bebekte hiçbir anomali çıkmamış. çok mutlularmış. bunları duydukça diyorum o halde nerde kaldı amniyosentezin garantisi. düşünsenize amniyosentezde bile downsendromlu olacağı çıkmış. bunlar bana allahın bizle dalga geçmesi gibi geliyor arkadaşlar. mantıklı bir insanımdır ama bazen allaha inancım mantığımın önüne geçiyor. dua ediyorum hepimizin bebekleri, tahliller ne olursa olsun sağlıklı doğsunlar diye.
 
cmv biraz yuksek cıktı sınır 9mus 9,3 cıktı onu pek onemsemedi drum
sanırım o genel bir virus zaten gunde 5kez hapsurup duruyorum
 
nora nın dedigi gibi aftabru bakılacaksa dr bastan yazıyor sonuçu alıp birde bunlar abakılsın diye tekrar seni kan vermeye yollaması sacma zaten. ya atlanmıstır ya sana sounçlar eksik verilldi .

bu arada arkaadslar bu tarz labratavuak islemlerinizde on bilgi olarak tel ile sorun ama sonra gittignizde mutlaka çıktı olarak imzali sonuçları alın hem dosyanızda bulunsun evde saklayın hemde sozlu olan seylere benim guvenim yok. yazılı illa gormek isteyin.
 
aftabru bende seninle aynı fikirdeyim hep bilimselede bakarım ama allaha inancım hayatı durdurur biranda. belki onlar armagan olarak kabul etmeseler aldırsalar gercekten cocuk oyleydi belkide sabırlarının karsılıgı allah onları mükafatlandırdı . Anne karnındakini allahtan baska kimse bilemez. ondan gelenede razı olmaktan baska caremiz yok
 
noracım ben suciceği olarak okumustum simdi tekrar baktım bak asagıdakı bilgiye ulastım

Sitomegalovirüs (Cytomegalovirus, CMV) herpes ailesinden bir virüstür. Bu aileye dahil olan diğer virüsler uçuğa neden olan herpes simplleks virüsü ile su çiçeğine neden olan virüstür.
 
hadı kızlar hep beraber dua edelım benımle babymom aynı gidiyoduk hamılelıgımız cok kötüyüm ben içim geçiyo düşündükçe hersey duayla(rabbim saat 4 de güzel haberler duymamızı nasıp et )aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
 
grip enfeksiyon vs olunca ortaya çıkan virus crp isim karısıklıgı olud sanıyorum.

ben ornegin birkaç hafta evel grip oldugumda kanda crp bakıldı çok yuksek çıkmaynıca antibiyotik kullanmaya gerek yok dendi. crp ile cvm farklı yani hepsini karıstırdık okuya okuya dr kadar olduk :B))
 

ayy canım gecen gun ben onu demek istedım sonucda onlardada yanılma payı var ve aynısı bızım burdada oldu hatta arkadaslarımın apartman görevlısının esı hamıleymıstı ee haberı yok tabı antıbıyotılar falan kullanmıs butun doktorlar bu cocuk sakat dogacak yada zeka özürlü olacak demıs 4 doktora gıtmısler hepsı alınması gerek demıs.ama kadın 4 aylık bebegıme nasıl kıyarım dıe aldırmamıs.ve oğlu suan okula gidiyo ve birinciliğe oynuyo,okadar yanı,biz yeterkı inancımızı yitirmiyelım.bunlar bızım için bırer sınav belkı,budurumda ne yapacagımızı gösteren sınavlar.herseyı bırtek Allah bılır.son dakkıkaya kadar butun doktorlar aynı seyı söylese bıle yeterkı Allah ım bıkerecık ol desın saglıklı dogmasını istesin ozamanda adı mucize olur işte.

Bu yolculugumuzda Rabbim hiçbirinizi zor sınavlardan gecırmesın inşalahhhhh............ Saglıkla kucagımıza almak nasip etsın hepimize
 
kızalr ben cıkıyorum hastane uzak sizin saatle 2de alıcam ama belki daha once cıkarsa drda aynı saatte cıkıo yakalayıp konusayım ins dedigim gibi ise gelmezsem bile evden yazarım dualarızdan eksik etmeyin hoscakalın simdilik
 
babymom hayırlı haberle dön inşallah.allah yardımcın olsun.hepimizin...
 
o test sonuçlarında ki hatalar doktorların suçu deil arkadaşlar zaten. 2li ve 3 lü testlerin doğruluk payı %100 deil.ancak doktorların görevi bizi bilgilendirmek biraz acı söylüyorlar herşei ama onlar da bilim adamı.benim de daha hiç bi testim olmadı.olan var da daha sonuçları gelmedi.eğer kötü bir sonuç alırsam ki allah korusun doktor doktor gezerim.gçvenmediğimden değil ancak bazı doktorlar robot gibi insani düşünmüorlar.karşısında hasta mı var veriler sonuçlar mı var fark etmior.allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar.çok uzun bi yol bu.
 

babymom güzel haberlerini bekliyoruz canım benim, tüm kalbimle dualarım seninle :Saruboceq:

Afiyet olsun arkadaşımaaa hihoyyythihoyyyt Yediklerin bebişine yarasın inşallah yerimseniben Ağız tadı gibi yok arkadaşım ya dediğin gibi, Bulantının şimdiye kadar olmaması süperr, Maşallah diyelim de hiç olmasın artık bulantın
irem aramıza hoşgeldin canım
Hoşbulduk arkadaşııım, aranızda olmak büyük zevk yerimseniben
iremcim bu arada evet hoşgeldin cnm bnm burada cok şeyler öğreneceksın bıtanem hadı bakalım hayırlı olsun
Hoşbulduk canıım, öğrenmeye başladıım bilee hihoyyyt
 

canım derı döküntün nasıl oldu bana kışın genelde olur,yanı derım dökülmez ama soğuk die kat kat giyinirim sıkı oldugundan derımın hava almadıgını düşünüyorum ondan kaynaklanıyo sandım.tedırgın oldum şimdi.ama bunun kızamıkla ne alakası olabılırkı,kneyse doktoruma mutlaka sarayım gıdınce

buarada cıkmıssın canım hadı hayırlı haberlerle gel dualarımız senınle cok öpüyorum senı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…