2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

selam kızlar nbr bugun ugrayamadım anca gırebıldım,off yaa ben aglıyorum suan içime acayıp bı korku düştü,sol kasıgımda arada da olsa hep bi agrım oluyodu ama buaksamdan berı batma var sankı hafıf bı bıcak saplanması gıbı. cok korkuyorum yaaa,özellıkle hareket edınce sankı kramp gırcek gıbı.Allah ım bebegıme bişe olmasın neyse kızlar ben gıdıp bı uzanayım
 
kızlar kasıklarında sancı hisseden var mı?benim acayip ağrıyo.bir de göğüslerim de hiç ağrı yok normal mi acaba?

Lilith79 endişelenme cnm. Benim de senin gibi kasık ağrılarım çok olmuştu. O zaman ikide bir göğsümde ağrı var mı acaba diye kontrol ediyordum. sanki hiç ağrımıyorlar gibi gelmişti. Bende çok korkmuştum ama Allah'a Şükür hiçbişey olmadı. Sen de yüreğini ferah tut cnm...
 
slm kızlar bir kaç giremedim nete.ne cok şey yazışmışsınız! :) doktora giden arkadaşlar var galiba hayırlı olsun hepinize.hasta arkadaişlarımız nasıl iyileştilermi?
 
herkese merhaba,dün doktor kontrolümüz vardı,en son cuma günü bebeğim SAT'tan 3 gün geri çıkınca biraz canım sıkılmıştı ama doktorum bunun sebebini açıkladı,umarım benzer bir durumda size de faydası olur: 'ultrason cihazları bebeğin haftasını baş-popo mesafesine bakarak belirler,eğer bebek o an için biraz kambur durursa daha kısa çıkar ve cihaz da onu daha küçük gösterir' dedi.ve bebişim bu kez de 2 gün ileri çıktı.
bu arada cumartesi ve dün lekelenmelerim oldu;doktorum 1 hafta boyunca yemek ve tuvalet ihtiyacı dışında ayağa kalkmamı yasakladı.bugünden itibaren raporluyum.
3 gündür girmediğim için çok fazla cevap vermek istediğim arkadaş var ama yetişmem mümkün değil.doktordan iyi haberlerle dönenlere gözünüz aydın,sorunlar yaşayanlara geçmiş olsun diyorum.
aftabru,sana ayrıca yazacağım canım,çünkü ben de şu an selçuk'tayım.buca'da doğdum,büyüdüm.üniversite de dahil olmak üzere buca'dan dışarı çıkmadım.7 yıldır da selçuk'ta çalışıyorum.izmir'i özleyen herkesle beraber ben de iç geçiriyorum,1 saatlik mesafe de olsa özlüyorum.uzakta olanlar,inşallah en kısa zamanda dönersiniz.
herkese sevgiler,görüşmek üzere...
 

Canim korkma insallah kotu birsey degildir, moralini bozma dinlen, eger devam ederse doktorunu bi ara....
 

Helin bu arada dış gebelikle ilgili yazdıklarını okudum.. Bu insanlar "doktorum" diye gezmesin ortalıkta yaa.. Bunun vebalini nasıl öder insan? Büyük geçmiş olsun arkadaşım, allahtan sana bir zarar gelmemiş. Dış gebelik anne için de çok riskli diye biliyorum.

Bu arada yukarıda yazdıklarına da katılıyorum. Ben de her hafta doktora giderken binlerce kaygı ile gidiyorum. Hatta muayene öncesi tansiyonum fırlıyor, doktor artık muayeneden sonra ölçüyor. kaydirigubbakcemile3 Ama bebişimin her seferinde büyüdüğüne tanık oluyorum.

Bir de size komik bir şey anlatayım mı kızlar; benim karşı komşum arkadaşım aynı zamanda ve 6 aylık bebeği var. Ona bebeğimin kalp atışının videosunu izlettim bu akşam. (fotoğraf makinasıyla çekmiştim) "Bak, burası kafası" dedi. Ben onu gövde sanıyordum kaydirigubbakcemile3 Ben de kalbi ne tuhaf yerde duruyor diyordum kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3.

İnşallah perşembe günü gittiğimde de meleğimi sağ salim yerinde bulurum. Çünkü malum, benim 10. hafta bitti. Yaniorgan gelişmi tamamlandı, üstümüzden büyük bir yük kalktı. Düşük riski de 10. haftadan sonra önemli ölçüde azalıyormuş zaten.. Kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum, perşembeye kadar..


Canım bir şey olmaz yaa, sıkma canını. Ters bir hareket falan yapmışsındır. Uzan azcık, olmadı ara doktorunu.. Üzülme. Stres yapma lütfen..


hıh, bak bunu (boy farkı) öğrenmek iyi oldu, teşekkürler paylaştığın için. Lekelerin kahverengi değil mİ?
 

minik kelebek nasıl oldu canım?:teselli:
 

hıh, bak bunu (boy farkı) öğrenmek iyi oldu, teşekkürler paylaştığın için. Lekelerin kahverengi değil mİ?

evet canım,cumartesi sadece kahverengi bir kan kalıntısı,dün ise kahverengi bir akıntı.cumartesi gecesi de karnımda ve belimde çok şiddetli ağrılar oldu.genelde tedirgin ve olumsuz olan ben (bebişimi kıpır kıpır gördüğüm,kalbini gümbür gümbür duyduğum için sanırım) kendimi iyi hissediyorum.mutlu ve umutluyum. :dance:
 


Neeee kıpır kıpır mı? Kız ben de görecek miyim perşembe günü bebişimin hareketini?? Ay allaaam nolur göreyim.:Saruboceq: :Saruboceq:
 
Neeee kıpır kıpır mı? Kız ben de görecek miyim perşembe günü bebişimin hareketini?? Ay allaaam nolur göreyim.:Saruboceq: :Saruboceq:

yaa,kolunu bacağını oynatıyordu teyzesi,sen gittiğinde daha da büyük,hareketli olur bebişin.çok hızlı büyüyorlar,cuma günü 2,3 cm idi, dün 3,2 cm. 3 günde 9 mm büyümüş civcivim
 
slm arkadaşlar dr bana söylediğini aynen iletiyorum kahverengi lekelenmeden korkma bebek ya yerini temizliyodur yada rahim kendini temizliyodur[ birde ben progestan kullanıyorum onun prospektüsünde ara kanama lekelenme olur yazıyo]asıl kırmızı kan tehlike işaretidir ne kadar doğru onun yalancısıyım dr.zaten değiştirdim hastası çoktu ilgilenmiyodu baştan savıyodu
 
yaa,kolunu bacağını oynatıyordu teyzesi,sen gittiğinde daha da büyük,hareketli olur bebişin.çok hızlı büyüyorlar,cuma günü 2,3 cm idi, dün 3,2 cm. 3 günde 9 mm büyümüş civcivim

Maşşallaaahhh ay keşke yarına alsaydım randevumu :) Meraktan çatlarım şimdi ben. Onu da kaydetsin eşim kameraya, hiç değilse özleyince izlerim :)


Doğru doğru, kırmızı kan, kanamanın şu anda devam ettiğini gösterir ki, tehlikelidir, ama k.rengi olmuş, bitmiş, sarsıntıyla aşağı gelen kanamadır..
 
minik kelebek
batmalardan korkma canım benim daima oluyo.hatta bir gece boyunca batmalar yüzünden uyuyamadım
benimde kasıklarıma ani hareketlerimde bıçak saplanır gibi ağrı giriuo.içini rahat tut bunlar rahim büyüdüğünden kaynaklanıyor canım
 
keops
geçmiş olsun canım
benim çok lekelenmeme olduğundan bu konuyu iyi biliyorum.kahverengi leke eski kan korkmya gerek yok.doktorum bana lekelenmelerden korkma dedi olabilir dedi.kırmızı kan doktorları korkututor
 
tazefasulye
doktorlar konusunda haklısın nerdeyse ölümüme sebep olacaklardı.günlerce tüpüm damarı parçalanmış ve iç kanama yaşamışım.yumurtalıklarım karın boşluğum kanla dolmuştu.haftalar sürdü organlarımın pıhtı kanlardan kurtulması.doktorun biri ise gebelik rahimde diyor hemde 350 değerle görmüş bunu.oysa 1500 den önce kese görünmezmiş tabii ben bunu sonradan öğrendim.hamile kalınca yepyeni bir doktorla devam etmek istedim.yeni bir sayfa açmak istedim ve bu doktor bana güzel haberler verdi.inşallah hep güzel haberler verir bana
 
keops
geçmiş olsun canım
benim çok lekelenmeme olduğundan bu konuyu iyi biliyorum.kahverengi leke eski kan korkmya gerek yok.doktorum bana lekelenmelerden korkma dedi olabilir dedi.kırmızı kan doktorları korkututor

teşekkür ederim canım,benim de içim rahat.belki benim için ilk bebeğimi kaybettiğim hafta psikolojik sınırdı,onu atlattığım için böyle rahatımdır. :sm_confused: hiç kalkmadan yatak istirahati bana çok ciddi gelir normalde,aklımdan bin türlü olumsuzluk geçer ama huzurluyum.
 
Yat canım yat. Şubat tatilini yatarak geçir işte ohh. İyice dinlenirsin, bebişin de iyice yerleşir yerine.
 
GUNAYDINNN herkese
dun tatildik evden girdim ama sadece yazılanları okudum cıktım
bugun idare eder durumdayım
su elma ıhlamur limon mandalina kaynatıp iciorum arada mideme cok ii gelio
gecen sabah dislerimi fırcalarken cıkardım yine cok moralim bozuldu
dis fırcalayamamak benim kabusum o sebeple tuzla fırcaladım biraz
birde naneli sakız cigniyorum zararı varmıdır naneli sakızın ya
arastırdım ama bulamadım
nasipse bizde 2li icin ptesi gidicez bakalım ins hayırlı haberlerle doneriz
buarada benim gogus uclarım ve karnım kasınmaya basladı
sanırım buyuyorlar
 
LALECE albumunu goremedim canım
TAZEFASULYE cok guzel resimler ins senin gibi guzel guluslu bir bebisin olur
COMELY kına resimlerini gorunce kendi kınam geldi okadar ama okadar cok agladımki , dugunumde bile yagmur yagdı gozu yasli gelin dediler
AIDAcım Allah nazarlardan saklasın cok hos fotolar

ins seneye bu zamanlar bebislerin fotolarını ekleriz ya cok heycan verici
 

bana da kakao yağı ve badem yağı önermişti..ama kakao yağı göğüslerimde minik sivilceler yapmaya başladı.o yüzden bırakacağım.biraz araştırdım lierac'ın iyi olduğunu öğrendim.senin doktorun hangi kremleri önerdi?
umarım bu sefer mesajıma cevap yazarsın 2-3 kere yazdım ama hiç cevap vermedin üsüldüm biraz..meslektaşız ne de olsa:çok üzgünüm:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…