2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Gunaydin kizlar bikacgundur yazamadim, umarim herkes :
Bebisinden haber alanlara gozun aydinlar diyorum..Yazilari okumaya calisiyorum ara ara ama baya bi kacirdim 3 gundur...

nora çok geçmis olsun esine . ama 20 kilo son birkaç yılda almak ne demek vucudun dengesi sasmıstır birde sigara bırakma yıllardır içenlerde bırakmak bile bazen sorun oluyor ani den birakmak. yani ne guzel birsey ayapmıs aslında ama ..
yas çok genc kiloyu mutlaka kontrol altına almanız lasım artık sadce kendinden sorumul değil bunu unutmamalı .. dimi ama baba olacak kendine daha iyi bakmalı boyle soyle esine ..:)


Amanın 3. kutuya geçmişim :dance::teytey:hihoyyyt Kaldı 6 kutu sositososito
Allahım sağlıkla, huzurlagetirsin bize bebişlerimizi...:emir_bebek::Saruboceq:

burcucum sakin ol sakin oll okuldaki azmanlara takmamaya calıs:) ergen onlar olur boyle seyler kendi ogrenciligini hatırla (sayet inek bir ogrenci isen hatırlama ama ben sanmıyorum oyle oldugunu :) )
bende uçuncu kutuya geçtigimi yeni farkettim sevindirik oldum senin gibi 9, haftadan sonra geçiliyor heralde


kızlar doktordan geldim.bebişin kalp atışı 189 normal mi ya.bana fazla geldi.8.0 ım şu an.

lal cim neye gore fazla geldi sana biliyormusun olması gereken degerleri ? dr un normal iyi dedi ise neden fazla geldi sana ??


herkese merhaba,
norraa'cığım,geçmiş olsun
rapor da alacağım.iltihap bahanem oldu,okula tahammül edemiyorum artık,yazılılar,sözlüler,ödevler...evde oturup işlerimi hallederim artık.
görüşmek üzere...

keops geçmis olsun. bu ilk istenen tahlillerdeki idrar kulturundemi iltihap çıktı ? arttı ise sayet antibiyotuik kullanman gerekir sanırım ama merak etme ilk uç ayda bile kullanılanlar varmıs yani napalım basa gelen çekilcek.

kızlar doktorumuza gittik.her gitmem biraz daha şaşırtıyor beni bugün sonucumu alacağım inşallah.hatta 4 boyutlu ultrasondada baktı yarık dudak onu bana bağışla inşallah.
demir ilacı verdi folik plusu bıraktırdı.20 gün sonraya randevumuz var.cumartesi güğum yaparsam 30 temmuz ile 2 ağustos sezeryanda ise 18_22 temmuz arası dedi.tabiki rabbim nasip ederse kesinlikle normal doğum yapacağım inşallah.işte böyle hanımlar.doktora gitmek için bekleyenler bu güzel haberler sizide bulsun.
cumartesi günkü doktorumda renkli doplere sokup ölçecek ama onun tek farkı vajinal ultrasonla bakıp rahim ölçümü yapacak.cumarteside yazarım.hepinizi öpüyorum...

kayra ilk ikili test yaptıran arkadasımız senisin sanırım bugun de aftabru yaptırcak diye hatırlıyorum. ikili test 4 boyutlu da mı yapılıyor ?? cinsiyeti ile ilgil ibirsey demedimi dr peki ?
e sen bu durumda temmuz annesisin sen din sanırım temmuz um ama orası kalabalık burda takılayım diyen :) normal dogurcaksan augstos olma sansın yuksek tabi .
 
ya arkadaşlar klomen kullandım sonra arkasından iğnemi oldum ve şafak 3 neolur banada dua edin ve bişiy sorcam size aranızda klomen kullanıpta iğneyi olduktan sonra o ay boyunca hafif kasıkağrısı çeken oldumu lütfen banada yazın bildirin kızlar ya çok korklu ve heycanlıyım

beyazincim bende bir ay klomen kulandım yumurtalar buyuyup catlamaya kyakın gunlerde agrı yapıyor kesinlikle normal bu kasık agralır merak etme insalah bu ay olur.

evet ben de görmedim minik kelebeği. Her gün giriyorum, yok. gelgit de girmiyor. milkshake de yok ortada.. evriş bulantılardan giremiyorum demişti.

ya gelgitde yok milkshake de epeydir yok minik kelebekte yok hayırdır ya nerdeler ki insalah kotu birsey yoktur ya...

norraa çok geçmiş olsun.kayra Allah mutluluğunu arttırsın, beyazincim hoşgeldin...
umarım herkes için güzel bir gündür. 2-3 doktora giden arkadaşların yazdıklarını okudum.acaba biz tek doktora giderek hata mı yapıyoruz? endişelendim biraz. bir de bu 4d ultrason mutlaka gerekli mi? bilgisi olan paylaşabilir mi acaba?
vala didecim ben oglumu 2000 yılında dunyaya getirdim o zaman 4 boyutlu yoktu. 3 boyutlu da yeni çikmisti ben girmedim. ozamanlar sorun olma ihtimali olanları sokuyorlardı. anneanne doneminden bahsetmiyorum 30 yasındayım 8 sene evelden bahsediyorum sonuçta ve ozaman sart degligdi. simdi tip daha ileledi 4 boyutlu çıktı ama sart olarak gormuorum ben hala daha. tabi goztden kaçanları kan tahlili ile çıkmayan anomalileri yakalama ihtimali var bu cihazların ama sart olarak dusunme. bulundgun ilde yok sanırım dert etme diye diyorum.
 
DİDECİM saol tatlım. Allahın izniyle saglıkla gelsinlerde kucagımıza aldıgımızda ne bulantılar ne dogum sancısı ne bisey kalacak

esrako bende aynı dusuncedeyim acıkcası eskiden ne ultrason ne 3d-4d nede testler varmıs herkeste catır catır doguruyomus sezeryan bile yok bizller tabiki nimetlerden faydalanmalıyız ama luzumlu luzumsuz muhasebesini yapıp kendimizi yıpratmadan
 
didecim sende uzme kendini zaten hassassın bak evde yanlızsın yemek yapma zorunlulugun yok istedigin gibi yat dinlen gaz cıkar cekinmeden :) keyifli yanlarını kesfet

benim esim hala yemek istio sofra istio midem bulanıo herzaman yapmıorum ama yinede yapıorum bisekilde uyusam cok uyuyosun dio vs vs dinlensem yzume bakmıosun ilgilenmiosun benle dio yani sanırım hamile olan o :))

oyuzden olumlu yanlarından bak tatlım olaya. ins sıkıntıların bittiginde kavusursunuz
 
GÜNAYDIN KIZLAR,
midesi bulanmayanlar; dert etmeyin, şart değil bulanması. siz şanslısın valla. öğürürken altıma kaçıracak gibi oluyorum, şakaklarım patlayacak gibi şişiyor. bazılarının hiç bulantısı olmazmış bu çok normal.
helincim, ben bugün itibarıyle 11+4 olmuş olmalıyım. kesin bişey söyleyemiyorum çünkü ölçümlerden kaynaklanan bir iki günlük fark olabilir. bebiş herhalde 4,5 cm olmuştur. bilemiyorum. yarın kesin bilgileri alırım ama, zira en detaylı görüntüyü yarın alacağım. ikili testim var da...

Aftabru gelir gelmez ne yaptılar, nasıl geçti, neler yaşadın anlat. Dünden beri aklım sende, inşallah herşey yolunda gider. Benim de 2 hafta sonra 2'li testim ama şimdiden heyecanlanıyorum. Cinsiyeti görünüyor mu en çok onu merak ediyorum.
 
kayracım, tuanacım hayırlı haberler almanıza sevindim.böyle devam eder inşallah.darısı bizlerin başına....
 
eftelya hoş geldin canım
kızlar cuma 12.haftam bitip 13.haftaya gireceğim inşallah
doktora ikili test için bir hafta sonra gideceğim.acaba 12.hafta bitince folbiolu bırakmalımıyım
aslında sata göre doğum tarihim 4 ağustostu ama son ultrasona göre 5 gün öndeyim yani sanırım temmuz annesi olucam
ama normal doğum yaparsam ağustoa annesi olma ihtimalim var
 
didecim sende uzme kendini zaten hassassın bak evde yanlızsın yemek yapma zorunlulugun yok istedigin gibi yat dinlen gaz cıkar cekinmeden :) keyifli yanlarını kesfet

benim esim hala yemek istio sofra istio midem bulanıo herzaman yapmıorum ama yinede yapıorum bisekilde uyusam cok uyuyosun dio vs vs dinlensem yzume bakmıosun ilgilenmiosun benle dio yani sanırım hamile olan o :))

oyuzden olumlu yanlarından bak tatlım olaya. ins sıkıntıların bittiginde kavusursunuz

yok canım çok şükür yalnız değilim evde.önceki hamileliğimden bahsetmiştim orada.şimdi eşimle birlikteyiz.işyerin de bile o zorunlu ayrılıkta öyle bir dua etmişim ki dipdibeyiz her an:dance:bu eşler de bebekleşiyor valla.ama çok tatlılar değil mi? Allah yokluklarını göstermesin.
 
Gunaydin kizlar, midem berbat, birazdan kan aldirmaya gidicem aylik toxo kontrolu icin, basim heryerim agriyor, bugun cabucak gecse, hic iyi degilim:KK43:((
 
Gunaydin kizlar bikacgundur yazamadim, umarim herkes iyidir...haftasonunu hastanede gecirdik esimle beraber, ufak bir kalp spazmi gecirdi, korkuttu baya:çok üzgünüm:Bende yari hastane yari ev gittim geldim..Dun de o kadar stress yuzunden kasiklarimda agri basladi baya korktum, allahtan kanama falan olmadi, sanirirm yorgunlukve stressten oldu:1shok:
Bebisinden haber alanlara gozun aydinlar diyorum..Yazilari okumaya calisiyorum ara ara ama baya bi kacirdim 3 gundur...


Norraa'cım büyük geçmiş olsun. Ayaklarını yüksek bir yere koyup uzanmaya çalış. Allah eşine ve sana sağlık versin, bebeğinizi de size bağışlasın.:emir_bebek:
 
eftelya hoş geldin canım
kızlar cuma 12.haftam bitip 13.haftaya gireceğim inşallah
doktora ikili test için bir hafta sonra gideceğim.acaba 12.hafta bitince folbiolu bırakmalımıyım
aslında sata göre doğum tarihim 4 ağustostu ama son ultrasona göre 5 gün öndeyim yani sanırım temmuz annesi olucam
ama normal doğum yaparsam ağustoa annesi olma ihtimalim var

Helincim 3. aydan sonra folik asiti bıraktırıyorlar ama doktorla konuşmadan bırakma bence. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Dün sitedeki doğum hikayelerini biraz okudum da, gözüm korktu. Temmuz sonu- ağustos başı aslan burcu kıpır kıpır bir bebiş olacak demek :ecrin_bebek:
 
slm kızlar....dr geldim pıt pıt maşallah bebişime...dinletmedi kulakları daha gelişmedi zararı olurdu dedi ses.... tmm dedim sorun yok...süperdi ya.........
kıslar bişi sorcam sarımsaklı çorba zarlımı acaba........ilaç içemiyom dedim ceviz yiyom olurmu içme dedi cevizde olur dedi...o konuda rahatladım..ama ağzımda iğrenç bi tat var ...yemek görmek ... kokusuna bile tahammülüm yok...yemekteyiz programını severke isliyodum ama şimdi o kanalı atlayarak geçiyom

canım merhaba.aynı gündeyiz seninle ve ben de dün gittim doktora ve bebişimi gördüm.bebişinin kalp atışı kaçtı çünkü ben benimkini çok fazla olduğunu düşünüorum.189 dk da atıo. canım telaşlandım
 
kızlar beyaz akıntım var süt gibi normal mi acaba ?size de oluyo mu?

Beyaz akıntı bildiğim kadarıyla normal. kokulu ve renkli olursa iltihaptan şüpheleniyorlar. Yine de doktora gittiğinde söyle. "Değişen hormonların etkisiyle akıntıtıda artma olur" demişti doktorum.
 
arkadaşalar 4d ultrason ile ilgili biraz araştırma yaptım...en iyi özetleyen dr.kağan kocatepenin verdiği bilgiler bana göre. benim gibi merak edenler için ekliyorum..

Yaklaşık 2 yıldan beri dört boyutlu ultrason kullanan bir hekim olarak şunu söyleyebilirim ki anne adaylarının ve hatta kadın doğum uzmanı hekimlerinin dışında kalan hekimlerin bile bazıları bu ultrason türünü bir mucize olarak görmektedirler. Gerçekte, aşağıda okuyacağınız gibi, bebeğinizin yüzünü size gösterip eşinizle güzel bir denemyim yaşamanızı sağlasa da, sağlık değerlendirmesi açısından bazı kısıtlamalar getirir.




Dört boyutlu ultrason bebeğin çok çeşitli planlarından alınmış klasik ultrason görüntülerinin cihazın içindeki özel program vasıtasıyla hızlı bir şekilde birleştirilmesi ve eş zamanlı olarak ekrana yansıtılmasından ibarettir. Bebeğin cilt renginin sarı görüntülenmesi cihazın o görüntüyü o renkte göstermesinden ibarettir, gerçek cilt rengini yansıtmaz.




Yani 4 boyutlu ultrason aslında gerçekten bebeğin özellikle yüzünün iyi bir şekilde görüntülenmesini sağlayabilir ancak bebeğin sağlık değerlendirmesinde klasik ultrasondan daha ileriye gidemez, özellikle dudak damak yarıkları ve omurga açıklıkları gibi sorunlar açısından sadece bir tamamlayıcı görevi yapar.




Çeşitli sitelerde görülen net bebek yüzü görüntülerini elde etmek de biraz şans, biraz da cihazı kullanan kişinin tecrübesiyle alakalıdır. Zira bebeğin o andaki duruş pozisyonu bu görüntülerin alınmasını engelleyebilir ve hatta bazı bebekler bu görüntüleri tüm denemelere karşın hiç vermezler.




Son olarak:


bebeğin saçları bu ultrasonda görülemez...


bazı görüntüler bebeğin yüzünde veya başka bölgelerinde tamamlanmamış alanlar, lekeler varmış izlenimi verebilir, bunlar da ultrason artefaktıdır, yani ultrasonun net olarak algılayamadığı ve boş bıraktığı alanlardır...


bu ultrason türü içeriye ışık vermez, ışın da vermez, klasik ultrasonla aynı teknolojiyi kullanır...
 
akıntı bendede cok oluyodu progestan fitili azalttıgımdan beri az oluyo eger progestan kullanısanız etkisi vardır
 
Helincim 3. aydan sonra folik asiti bıraktırıyorlar ama doktorla konuşmadan bırakma bence. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Dün sitedeki doğum hikayelerini biraz okudum da, gözüm korktu. Temmuz sonu- ağustos başı aslan burcu kıpır kıpır bir bebiş olacak demek :ecrin_bebek:

ben korkudan doğum hikayeleri ve videolarına bakmıyom
inşallah canım doğum yaptığımız günlerde gelir.folbiolu kontrole gidene kadar kullanacağım zaten faydası yoksa zararıda olmayacaktır diye düşünüyorum
 
nora aylık toxo testi demissin sende toxo var falandamı aylık baktırıyorsun bunlara ??
 
esrakocum ben irandayım geçici görev için. burda doktorlarda ultrason yok. ultrasoncular var :) gidip çektirip belgeni alıosun onlar sana bişi diyemiolar doktor olmadıklarından. doktordan randevu alıosun ve gitmeyi bekliosun benim gibi. o zamana kadar da meraktan çatlıosun
 
X