2008 mayıs anneleri yardım lütfen

xoxzlems

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2007
137
0
merhaba arkadaşlar. kızım 13 ay 5 günlük ve hala yürümüyor. bu normalmi. ben biraz panikledimde. yürümeye başlamadan önce neler yapıyorlar? kızım daha 1 haftadır emekliyor. emekler vaziyetten oturma durumuna geçebiliyor. çekyattan tutunup ayağa kalkabiliyor. Sizce yakında yürür mü?
 
canım öncelikle iyi akşamlar,
benim kızım da 13 aylık ve halen yürümüyor aslında bir kaç adım atıyordu ama hastalanınca yürümesi geriledi. ben de önceleri üzülüyordum çünkü kızkardeşim benden 15 gün sonra doğurdu ve oğlumuz maşaallah yürümek ne kelime koşuyor resmen.
kuzenim doktor ona danıştığımda bana aynen şunu söyledi bebekler 13. aydan itibaren yürümeye başlarlar ve 15. ayda artık tamamen yürür ama bazen herhangi bir rahatsızlık söz konusu olmasa bile 22. aya kadar bile yürümeleri gecikebilir, bu yüzden niye yürümüyor diye sakın üzülme dedi. yürümeme ile bereber halsizlik yorgunluk gibi belirtiler de varsa o zaman doktor kontrolu şart
kısacası kendini hiç üzme canım ve sakın başkalarının çocuklarıyla kıyaslama hatasını yapma çünkü her bebek birbirinden farklı özellik gösterir.
umarım sana yardımcı olabilmişimdir
 
cnm üzülme benimde bebegim var 13 aylık amam masallah yürüyo berkede 10 aylıkken yürümeye cakısıyodu yavrum bi hasata oldu yürümeyi unutmuştu12aylıkken basladı yürümeye suan yürüyo ama sen,n kuzuda 1aya kalmaz yürür inşş ben doktoruma danışmıştım bu konu ile ilgili bana dedigi dek laf her cocugun 1olmuycagı en fazla konuşma ve yürümeyle her cocuk bir olmaz bazı cocuk gec konusur bazısı erken konusur bazısı gec yürür bazısı erken yürüdedi yani korkulcak bişey yok cnm rabbim nezaman müsade ederse hoopp kalkar yürür oo annesi okadar kafana takmam cnmmm
 
X