2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı


canım çok üzüldüm Allah rahmet eylesin ..çokta gençmiş ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum...
 

canım başınız sağolsun. rabbim mekanını cennet etsin nurlar içinde yatsın. geride kalanlara sabır... hayatta her türlü acı var en büyüğü ölüm acısı en çokta geride kalan çocuklarına üzüldüm. bazen sözün bittiği yerler olaylar olur işte böle bişeee (

bugünde tvde 7 tane şehidimizi izlerken ağlaya ağlaya izledim. 7 ailenin ocağınada ateş düştü. çok acı...
ay dicek bişe bulamıyorum bugün pek hoş haberler almadım. kendinize iyi bakın arkadaşlar....
 

canım başınız sagolsun allah geride kalanlara sabır versin .çok üzüldüm:teselli:
 

of canım çok üzüldüm allah mekanını cennet etsin kalanlara sabır versin
 
iyi geceler kızlar,
inşaallah hayatınızda her şey yolundadır... ben kendimi toparlamaya çalışıyorum halen inanamıyorum bazen sesi kulaklarımda çınlıyor yengemi bu kadar sevdiğimi bilmiyordum. düşünüyorum da hayatımızda mesele sandığımız şeyler ölüm karşısında o kadar komik oluyorlar ki "bu muymuş? o kadar sıkıntı, keder,gam bunun için miymiş?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum. aslında her ölümün arkasından aynı şeyleri düşünürüm ama sadece düşünür geçerdim ama şimdi düşünüp geçemiyorum takılıp kalıyorum.....
klasik olacak belki ama lütfen her şeyi kafaya takıp şu kısacık ömrümüzü ziyan etmeyelim.....
hepinize sevdiklerinizle beraber iyi akşamlar diliyorum....
 

innalillahi ve inna ileyhi raciun..Allahtan geldik ve yine Ona döneceğiz..Başınız sağolsun arkadaşım..
gerçekten Allah ailesine ve sevenlerine sabırlar versin..çok zor..dayanılması güç ve bir o kadar da gerçek...ölüm denilen şey inanan insan için yok olmak değildir ancak dünya hayatının bitip ahiret hayatının başladığı yer olarak bilinen mezarlar soğuk ve ürpertici..insan sevdiklerini orada bırakıp onlarsız bir hayata devam etme noktasında adaptasyon sorunu yaşıyor, psikolojisi bozuluyor ve yaşadığı hayatı sorgulamaya başlıyor..

ben de 10 yıl önce halamı kaybettim..43 yaşındaydı halam da..sen bu olayı anlatınca halamı hatırladım bir an..şeker hastasıydı ve böbreklerini ayaklarını kaybetti yüksek şeker neticesinde..diyaliz makinesine bağlı kalıyordu 4 saat..evlerinin bir bölümü değişim ilaçlarıyla doluydu..böbreklerinin yapamadığı görevi vücudunu yerleştirilen borularla solusyonlarla..ilaçlarla..evde henüz lise öğrencisi oğlu yapıyordu..bir doktor edasıyla..inanılmaz acılar çekiyordu halam..ve acısı dindi bir sabah..
*******************************************************************************************************
kurban bayramın ilk günüydü.. iş yerinden sevdiğim bir abimizin oğlunu motor kazası sonucu kaybettiğini öğrendik..henüz 16 yaşında bir delikanlıydı..
dilinden düşürmediği, deli gibi sevdiği evladının; 2 arkadaşıyla birlikte ölüm haberini aldı o anne baba... dayanılır gibi değil..ALLAH sabırlarını bol versin..
 
herkese merhabalar arkadaşlar..hayat yaşayanlar için devam ediyor..
şehitlerimiz Allahın rahmetine kavuştu..ve onların ailelerinden dinlediklerimiz bağrımızı yaktı...ateş düştüğü yeri yaktı aslında..Tıpkı grizu patlamasında maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin ölümü ve onların ailelerinin şu an yaşadıkları sarsıntı gibi..
 
rida cım helinim allah baş sağlığı versin..sabırlar versin...doğru diyorsunuz ateş düştüğü yeri yakıyor işte..
allah sağlıklı ömürler versin geride kalanlara ..
ben ders çalışıyorum kızlar iki hafta sonra anadolu lisesi öğretmen seçme sınavı var ben fizik mezunuyum ama sınıf öğret.yapıyorum malum...dua edin bana lütfen sınavı iyi bir puanla geçeyim ve branşıma geçeyim artık...
 
selmacım Allah zihin açıklığı versin..inşallah branşına geçiş yapabilirsin sınavını vererek...nasılsın arkadaşım, ela hanım nasıl umarım herşey yolundadır..öpüyorum..
 
selam canım inşallah iyi bir ouan alır ve branşın ageçersin dualarım seninle elayıda senide öptüm canım
]
selmacım Allah zihin açıklığı versin..inşallah branşına geçiş yapabilirsin sınavını vererek...nasılsın arkadaşım, ela hanım nasıl umarım herşey yolundadır..öpüyorum..

ridacım seni görmek çok güzel iyisin inşallah muhammet nasıl senide öpüyorum canım

kızlar ölüm konusuna değincem bende dedelerimde halamı kaybettim çok yakın olmadığım için bana hep yaşıyolarmış gibi geliyo herşey Allahtan ölüme çare yok insan zamanla alışıyo ama özlem varya o mahvediyo sevdiğin kişiyi bir daha görememek göremeyeceğini bilmek çok acı çok zor Allah hepimize dayanma gücü sabır versin çünkü eninde sonunda sevdiklerimze bizde gidicez bir gün bu dünyadan
 
iyi akşamlar kızlar,
Rabbim beni yine hayatın en büyük gerçeği olan ölümle yüzleştirdi. halen aklıma geldikçe inanmak gelmiyor içimden hele resimlerini gördükçe hiç inanasım gelmiyor ama maalesef gerçek ( ve büyük bir gerçek daha var o da hayat.... hayat devam ediyor.her gün yeni koşturmacalar,yeni sıkıntılar,yeni neşeler derken bir bakmışsın hayat akmış gidiyor. Rabbim cümlemizin çocuklarını analı babalı büyütsün.....
bebeklerimiz iyidir umarım. Ridacım senin junior uslu duruyor galiba uzun zamandır bahsetmiyorsun. inşaallah her şey yolundadır doğum ne zaman olacaktı ?
selmacım liseye geçmek istediğine emin misin? :) valla ortaokulu bile gözüm kesmiyor. gönlünden geçen inşaallah senin için hayırlı olsun canım. bu arada elayla çalışabiliyorsan helal olsun diyorum
gülhnacım senin kuzular iyileşmiştir inşaallah. onlar hasta olunca biz de resmen allak bullak oluyoruz. helin de galiba diş çıkaracak 3 gün ateşten sonra cumartesiden beri huysuzluğumuz var.Allahtan yemesi güzel.yemekten önce sarhoş gibi oluyor yemeğini yediktensonra enerji içeceği içmiş gibi oluyor.
bu arada benim kız mutfakta çekmeceyi tezgaha uzanmak için basamak olarak kullanıyordu dün bir baktık nasıl yapıyorsa o basamaktan tezgahın üzerine tırmanıyor hemen çekmeceyi çivileyip sabitledik daha şimdiden böyleyse ileride ne yapacağız şimdiden düşünüyoruz
 
Son düzenleme:
merhaba kızlar okulda azıcık fırsat bularak yazıyorum..
helinim ela da fırsat olmuyor ders çalışmaya haftaya rapor alıp evde çalşacağım inşallah başka türlü olmayacak.
ben branşıma geçmek istiyorum ne olursa olsun...bu okulun şartları ortam vs.yol..yani çok sorunlu..
geçmiş olsun bu arada heline..
ridacım hepinizi öpüyorum
 

arkadaşım ölüm kaçınılmaz..ancak bir yokoluş değildir..ayrılık varsa kavuşmak da var bizler için..Allah kalanlara sabırlar nasip etsin..

Necip Fazıl'ın çok güzel bir beyiti var bu konuda orda diyor ki:

Ölüm bu, güzel şey, budur perde ardından haber;
Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü peygamber?

arkadaşım..junior şimdilik rahat duruyor..o eski şikayetlerimin hiç birisi kalmadı diyebilirim..ancak tabi karnım iyiden iyiye büyüdü..şurda iki aya kadar doğum yapacağımı düşünürsek..geceleri uyumak için pozisyon arar oldum kendime...nefes ve mide asidi sorunlarıyla başbaşayım.. bu arada bir hafta ağır bir grip atlattım.. çok şükür şuan bir problem yok canım..bizi merak ettiğin için teşekkür ederim..

arkadaşlar kızıma isim bulamıyorum..annemin ismine yakın olduğu için ebru koymayı istiyordum..annem ebru ismini koymamı istemediğini söyledi son dakika..almanyada eşi tarafından kesilerek öldürülen bir tanıdığın kızının adı ebruydu...onu hatırlatıyormuş anneme..ben de ürktüm açıkçası annem öyle diyince..
eşim hümeyra olsun dedi..peygamber efendimiz aişe validemize hümeyra diye seslenirmiş..ailede bu isim zaten var..dedim..eşim, bize ne biz kendi kızımıza koyacağız bu ismi dedi..valla kafam karışık..isim önerirseniz sevinirim..
 
Son düzenleme:
selmacım, gülhancım, ben de sizleri öpüyorum..sizin veledlerin de sağlıkları yerindedir inşallah..
ayperincim..senin hamilelik nasıl gidiyor..sat'a göre mart görünüyor ancak ben sezaryen olacağım için bir iki hafta önce doğum gerçekleşir diye düşünüyorum..o zaman ay gibi bir sürem kaldı denebilir..29.haftadayım bugün..
 
canan, gizem, neysen, ervus, elif, derya, yasemin, ebru adını sayamadığım tüm arkadaşlarımı öpüyorum..prens ve prenseslerini de tabi ki..güzel ve hayırlı haberlerinizi bekliyorum.
 

ridacım ii olmana sevindim hayırlısıyla bi atlatsan son zamanlar çok zor oluyo eşim beni videoya çekmişti ona inanmamıştım ama kendim gördüm o kadar horluyorum ki sanki nefesim kesilcek ölücem bide balon gibi şişince nolcak herşey zorlaşıyo alperen iide muharrem çok kötü öksürüyo antibiyotiği var ama geçmedi henüz canım isim olarak ravza diyorum ama anlamını bilmiyorum hem sanada uyar benimde yarın küçük bi operasyonum var eşim yanımda yok sinirlerim tepemde annem rahatsız çocuklara kim bakacak bana kim yoldaş olacak geçen hafta aksilik oldu bu haftaya kaldı bakalım hayırlısı
tü mayıs anneleri teker teker kopsakta hepinize sevgiler...:1hug:
 
gülhancım ne yaptın merak ettim seni. iyisindir umarım sinirlerde yatışmıştır inşallah...
 
canan, gizem, neysen, ervus, elif, derya, yasemin, ebru adını sayamadığım tüm arkadaşlarımı öpüyorum..prens ve prenseslerini de tabi ki..güzel ve hayırlı haberlerinizi bekliyorum.

canım bizde sizi öpüyoruz hayırlısıyla doğum haberlerini alırız inşallah sevgiyle kal..
 
Ecrini böbreğindeki kumdan dolayı kontrol süremiz geldiğinden doktor ablasına götürdüm ama malesef kumu halen duruyo yavrumun ilaç kullanıyoruz ama bi etksini göstermedi. şimdi ilacın dozunu arttırdı doktor bu dönemde erittik erittik yoksa ilerde zor dedi. büyüdüğünde kum dökerse canı çok acır bunu düşündükçe anne yüreği işte içim acıyo. kuzumda bıktı o ilacı içmekten asit ve bi kaç maddenin karışımından hazırlanan bi ilaç öyle zor ki vermesi çok acı tadı büyüyüp bilinçlendikçe ilacı vermek daha da zorlaşıyo şimdi günde 4 defaya çıktı. 4 ay sonra tekrar kontrole gidicez umarım kaybolur kumlar gider bu sefer (
rabbim daha büyük, dermansız dert vermesin...

kuzulara ve kendinize iyi bakın hepinizi sevgiyle kucaklıyoruz kızımla...
arada uğrayın bebişler büyüdü neler yapıyo kızlar kopmayın burdan tabi minikler izin verirse büyüdükçe bu daha da zorlaşıyo.
 
iyi pazarlar herkese,
canancım öncelikle büyük geçmiş olsun. ecrinimiz, küçük kuzumuz inşaallah tez zamanda sağlığına kavuşur .... Rabbim tez zamanda şifa versin. bu kadar küçük bir çocukta böbreklerinde kum olabileceğini ilk defa duyuyorum. vücudun kendisi mi yapıyor yoksa dışarıdan bir etken mi sebep oluyor?
biz de helini dün doktora götürdük geçen hafta 3 gün boyunca ateşi indi çıktı hatta ateşi düşmeseydi geçen cumartesi doktora götürecektik ama bir daha ateşi çıkmayınca vazgeçtik sonra burun akıntısı başladı arkasından hafif bir öksürük olunca doktora götürdük meğer kız 1 haftadır üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyormuş. yavrum bozuk yola hiç gelemiyor kahvaltıda az biraz yediğini de kustu. 2 buçuk saatte anca hastaneye ulaşabildik. başka rahatsızlığı çıkmadı çok şükür. hastaneden çıkışta alışveriş merkezine gezmeye gittik aman Allahım bizim kız yediği iki kaşık pilavla sanki enerji içeceği içmiş gibi hiç oturmadı hele yürüyen merdivenlerdeki halini görmeliydiniz teyzeleri :)) herhalde babasıyla 10 kere inip çıktılar babasının başı döndü ama bizim cadıda tık yok ama aslında çok yorulmuş çünkü daha dışarı çıkar çıkmaz kafasını omzuma koydu ve uyudu ve yol boyunca uyanmadı. dolayısıyla eve gelince yine yatışı 1 buçuğu buldu. bu kızın uyku saatleri giderek ileri atıyor :uhm: akşam okulla ilgili işlerimi yapmak artık hayal oldu eskiden ne güzel 9 buçukta biberonunu kendi alıp uyurdu. biz de babayla karşılıklı kahve içer sohbet ederdik...ah ah nerde o eski günler:)))
rida,selma,canan,gülhan,çiğdem,ayperin, gizem, ebru, muson,ışıl,ervus,elif, derya ve daha adını sayamadığım tüm 2008 mayıs anneleri hepinizi ve kuzularınızı çok öpüyorum. hoşçakalın....
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…