2008 aralık bebeklerinin büyüme döneminde en çok sevdiği ve oynadığı oyuncak

kazeem

:)
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2008
710
1
43
sevgili aralık anneleri
bebeklerimiz büyürken onların ilgi alanlarıda değişiyor.her ne kadar şu dönemde birşeyleri kurcalamayı oyuncaklarla oynamaya tercih etselerde genel anlamda en çok oynadıkları oyuncakları buradan paylaşırsak biz annelere oyuncak seçerken faydası olur diye düşünüyorum.

evet onları egede çok seviyor hatta ben yuvarlağını almıştım onları kolay geçiriyor
kare olanlar daha zor karesinidemi alsam diyordum:)

konu çok güzel kazeemcim...şu sıralar çekmece boşaltmaya meraklı kızımız,giysilerin marka etiketleriyle oynuyo:emir_bebek:ondan önce lamaze marka geyiğimi vardı,ona bayılıyordu,şimdilerde pek oyuncak oynamıyor.nananesi doğumgününde piyanoya benzer tuşlara bastıkça ses çıkaran,(hayvan sesleri,araç sesleri )oyuncak almıştı arada onla oynuyor.telefonlara bayılıyor...

bu sıralar etrafı kurcalamaya olan ilgisinden dolayı son dönemde en sevdiğimiz oyun sofrabezinin üzerine bir paket irmik boşaltılıyor ege onunla kumculuk oynuyor kamyonun arkasına koyuyor sürüyor geri döküyor,daha inşaata başlayamadık ama yakındır:)

Bencede konu çok güzel bizim kız kuleleri falan aştı bu ara doğum gününde gelen arı var arı vız vız söylüyor onunla dans ediyor,şarkı söyleyen bebekleriyle oynuyor.Sağolsun dans etmeye bayılıyor,çekmece karıştırmak,dolap dökmek bizimkinde de var

eylülde şu sıralar kaşıklara merak sardi mama sandalyesinin üstünekoyuyor ordan mama yiyor gibi yapıyor bide kedicigimiz var yürüyor dönüyor ona bayılıyor ilk başlarda korkmuştu ama şimdibaya alişti bide lamazenin köpeği var onu 4 aylıkken almiştik hala elinde..biberonuyla ounamayı çok seviyor..galiba büyüdükce oyuncaklarin dışındaki herşeyle ilgilenmeyi çok seviyorlar

ewet kendilerine farklılık yapılmasını istemiyorlar :) biz ne ile yiyorsak oda onunla yiyecek mesela.
Bu arada Egenin uzunca bir süredir sıkılmadan oynadığı oyuncak 'yaramaz toplar'
hem topların peşinden koşuyor, hemde içine atmaya çalışıyor, çalan müziği ile dans ediyor oturduğu yerden.

oğlum oyuncaklarla ilgileniyor ilgi alanları tencere cezve tahta kaşık bütün gün elinde bunlar oyuncaklarını yüzüne bile bakmıyor

sevgili aralık anneleri
bizim yeni keşfimiz kavanoz kapaklarını eşleştirme,oyuncaklardan sıkılıp evle ilgili eşyalara ilgi duydukları bir gerçek,bende değişik plastik saklama kabı,şişe,vb plastik kapları farklı boyutlalrda topladım önce kapaklarını gösterdim sonra tek tek verdim kendisine uygun kapağı uygun şişenin üzerine koyması için :):)
eğleniyorlar,tavsiyee ederim

Kazemcim çok teşekkürler.Biz de plastik eşyalarla kapakları ve tahta mutfak eşyalarıyla oynuyoruz. Abimizin arabaları, balon,ses çıkaran toplar,müzikli oyuncaklar,ev telefonu,plastik tabureler,krem kutuları,ışıklı oyuncaklar, sele,pirinç,çatal,kaşıklarla oynamayı seviyor.
Bunların haricinde nerde tehlike var kızım orada,mıknatıs gibi pek çekim gücü var.Gözümü çevirdiğim an fırsatını buluyor.Bazen çarem kalmayınca seleye oturtuyoru,içine de oyuncaklarını veya mutfak aletlerini bırakıyorum.Böylece göz önünde düşse bile canı yanmadan,rahatça yapılabilecek işimi yapabiliyorum.

ah maydonozcum benimki yürüyor o yüzden seleden kalkıyor kenarına ayağıyla çıkmaya çalışıyor:):)
ama yürümediği dönemde bizde selenin içinde oturup arabacılık:)oynadık
hatta selenin kulbuna bir ip bağlayıp sürdük:)

Prof.Dr.Erkan Topuz dedi ki;''özellikle Çin malı oyuncaklar kanser yapıyor!''
Ne yazık ki ülkemize de yağmur misali bu ülkenin ürünleri yağdı.Bu oyundak konusunda özellikle tercihleriniz neler?
Yanlış hatırlamıyorsam playschool bile başka bir ülke adına Çin'de üretiliyor.Eskiden tahta oyuncaklar yapılırdı.Marangozlar çoktu.Evlerin çoğunda ahşaptan anlayan,marangoz olan insanlar vardı.El becerisiyle kumaştan oyuncaklar yapardık.Kumaşlar bile,boyaları bile o ülkeden geliyor ve etiketleri değişitirip başka ülke etiketleriyle de satılıyor deniyor.

Sizler bu konuda neler yapıyorsunuz?

Kızım,abisinden müzik konusunda etkilenerek küçücük yaşta çalışmalarına başladı.Abimiz org çalıyor kızım da fülüt ve ağız mızıkası.Evde küçük akordiyonumuz da var.Müzikli oyuncaklarını da çok seviyor.
Abimiz yöresel türküler çalıyor kızım da oynuyor.Çok tatlılar canlarım benim.:))

X