Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm arkadaslar banada yardım edın ne yapacagımı şaşırsım:sinifsinif:benım kızım gunde en az 1 kere kusuyor en fazla 3 öyle boyle kusma degıl anlamadım gıttı bende sabah bebe buskıvısı peynır yumurta sarısı bal karısımı verıyorum yedıkten sonra ogleye dogru danone uyuyor kalkınca corba verıyorum aradan zaman gecınce muzu sütle karıstırıp verıyorum gece yatarkende arı maması yapıyorum çünkü sevıyor ama onuda cıkarıyor.yemek yemıyo sadece corba mesela sabah kahvaltı verınce dananoye sıra gelınce kahvaltıyı cıkarıyo hep bısey yedırcem zaman bı oncekını cıkarıyo ama bu her gun olmuyo yanı sabah cıkarmasa aksam mutlaka cıkarıyo.daha yemek kasesını elımde gorsun hemen ögurmeye baslıyo zorlaya zorlaya cıkarıyo önlugu takıncada aynı hareketı tekrarlıyo zorla kusuyo gece süt içmiyo ayranı çok sevıyor.anlamadım gıttı tükendim yaaa.kılosu 12 boyu uzun maş 4060 dogmustu 53 cm le.napcam bı yol gosterın he bıde çignemıyor sureklı ezıp vercem az agzına buyuk bı parca gelsın hemen cıkarıyo onu yardım edın nolur.:Saruboceq::ecrin_bebek:
canım sanirim midesi dolu olunca kabul etmiyor sen biraz zaman bırka istersen ögünlerin arasinda..ama dr bir sor istersenbir muayene etsin yada tahlil eger bişey çıkmazsa kafana takma derim kilosuda gayet iyi maşallah benimkiside 12 kilo
birde dişçıkarma dönemine girdiyse yapıyor bizimki 2 azı dişi patlattı zamanzaman bende yaşıyorum
saol canım tş ederım destegın için evet bırazada ben ustune gıdıyorum kaseyı bıtırmeden içim rahat etmıyo doymadı sayıyorum bıde kucagımdan kalkmak ıstedıgı ıcın arka arkaya yedırdıgımde oluyo tabı sadece bunlar için kusmuyor.önlüğünü takarken bıle kuscak gıbı yapıyo bazen öksüre öksüre zorluyo çıkarıyo bılerek yanı evet bızımde azı diş sorunumuz var.fena kızarmak yerlerlerı kabarmış.ben fıtıl verıyorum sen ne verıyosun bıde o diş jelini sürüyorum fazla surmemek lazım çürürmüş doktor dedı:ecrin_bebek:
canım yaa kaseyi bitirmediği için üstüne gidiyorum diyorsun.iştahla az yemesi böyle kusmasından çok çok daha iyi değilmi..çok yedirme işine takan annelerdensin galiba..çocuğu azıcık rahat bıraksan..acıkınca yedirsen..zorlamakla ona kötülük yapıyorsun..gelişimide iyiymiş..onca şey saymışsın..o yazdıklarını yetişkinler bile hergün yiyemez..alerji yapar ..kaseyi bitirmesi değil ki önemli olan..acıkmasını beklemeli,,iştahla yediğini görmek en güzel şey..o daha çok küçük..korkma günde 2 öğünden bile az yiyen ama gayet sağlıklı olan çocuklar var..zorladıkça onu tiksindireceksin iyice..bizlerde sıkıntılar yaşadık..ama zorlamazsan zamanla yeme düzenleri oturuyor..aylarca süren bir iş bu..kendinide strese sokup boşyere yıpranma..onlar çok hızlı büyüyorlar..
saol canım tş ederım destegın için evet bırazada ben ustune gıdıyorum kaseyı bıtırmeden içim rahat etmıyo doymadı sayıyorum bıde kucagımdan kalkmak ıstedıgı ıcın arka arkaya yedırdıgımde oluyo tabı sadece bunlar için kusmuyor.önlüğünü takarken bıle kuscak gıbı yapıyo bazen öksüre öksüre zorluyo çıkarıyo bılerek yanı evet bızımde azı diş sorunumuz var.fena kızarmak yerlerlerı kabarmış.ben fıtıl verıyorum sen ne verıyosun bıde o diş jelini sürüyorum fazla surmemek lazım çürürmüş doktor dedı:ecrin_bebek:
o kadarda zorlamıyorum canım kzıma kalsa hiç yemicek onun için varsa yoksa su bir biberon suyu nerdeyse bi dikişte bitirecek bu aralar yemesi iyi kusmuyoda ama bu seferde azı dişlerı çok fena çok acı çekıyo yavrum ateş düşürücü ve diş jelı harıcı bı yontem uygulayan varmıeyvahedigeldismile
dişeri acıyor demekki.bütün çocuklar diş çıkarma zamanı acı verdiği için yemeği reddederler.bu bazen haftalarca sürebilir..hiç yemek yememek gibi bir durum olmaz..hele bir acıksın bak nasılda iştahlı yiyecek..ama zorlayıpda tiksindirirsen artık aç kalsada düzgün yemez malesef..bu bütün çocuklar için böyledir.bunu uzmanlar bağıra bağıra söylüyor..bu arada en zor çıkan dişler azı dişleridir diye biliyorum.