- 25 Şubat 2008
- 8.179
- 34
-
- Konu Sahibi deryahakan
3 ay fazla bence. folik asit bebeğin sinir sistemi ve beyin gelişimi için o da ilk 1.5-2 ayda tamamlanıyor zaten. bu yüzden insalar hamile kalmayı istedikleri andan itibaren almaya başlıyorlar folik asit.ilk ay anlamak mümkün olmuyor çünkü hamileliği.. ama zararı yok sonuçta da. doktorum bana gereksiz demişti. elevit'e geç demişti canım. diğer vitaminleri almak daha mantıklı belli bir süreden sonra.
bir de günde 1 kere kullanılanından iste bence doktorundan,unutma riskin ortadan kalkıyor.daha az zahmetsiz hem..
kızlar merhabalar sizlere bir sorum olcak. dört haftalık hamilyim ve bugün sol kasığım ağrıyor birde çok az pembemsi akıntım geldi çok korkuyorum ne olabilir..senağlamasenağlama
gebelikten önce başlanmadığı için belki günde üç tane olandan vermiştir. birde diğer markaları bilmiyorum ama folicplus en güvenilir olanı diye duymuştum. bende bebek düşünmeye başladıktan sonra günde bir kullanıyodum, tabi çok unutuyodumdabenneyaptımki ama gebe kalınca doktor günde üç al mutlaka dedi. ne zaman kesicez onu net bilmiyorum. ancak nöral tüp defekti için kullanmak şart bunu Allah korusun folik yetersizliğinden çok kötü sonuçlanan gebelikler var.
arkadasım günde 3 kullanılanla tek kullanılanın dozajı aynı. yani daha fazla folik asit almış olmuyorsun. daha kolaylık olur sana da..
arkadaşlar hazır forum kalabalıkken sorayım baby-gaga.com'dan nasıl eklediniz o takvimi, ben yapamadım da:uhm:
söylediğiniz ilacın markası ne?
ultrasona göre; 6 hafta 5 günlük ve 7 Aralık da muhtemel doğumu yazıyor
renkli,pembe,mavi,çizgili nasıl olsun. bide onu yaz söz başka sey sormıcamnaniknanik
saol canım seni de yoruyorum.
renkli olsun daha kız mıyız erkek miyiz bilemiyoruz!! cıvıl cıvıl olsun takvimi de kendi de
bhk canım banada yaparmısın o cetvelden uğrasdım ama olmadı sana zahmet olmazsa ben bilgileri veriim sana renkli olsun farketmez..
ben otomatik hesaplama ile hesapladım seçenek vardı normal yolla ve aşılama yada tüp bebek gebesi diye ben aşılama gebesi olduğum için onu sectim 4+6 çıktı hafta çıktı muhtemel doğum tarihinide 12 aralık vermiş ben normal son adet tarihine göre hesabliodum başka çıkıodu o kadar önemli ..
şimdi doktorumu aradım gelmeni gerktirecek bir durum yok bu haftalarda olur diyor. doğum ağrısı gibi sancı ve bol miktarda kanama olursa düşüktür gel derim dedi. ama az akıntı ve kasıktaki ağrı bu zamanlarda olabiliyor dedi.
oy oy.. gelsin cetvelli aralık 2008 anneleri!! :smiley-cool:
sağol canım ilgin için. sağolsun benim dr biraz çok rahattır. ilk bebeğim düşük oldu ondan dolayı çok korktum bir an. yat dinlen dedi bakalım offff offfff geçermiki bugünler