2008 Aralık Anneleri

hoş buldum esincimm kısa süreli gidip dönüyoruz ama bu defa hava muhalefeti sebebi ile daha kısa süreli oldu ama tatil kısası uzunu olmaz iyi geldi hepimize...

dediğin gibi çocuk büyütmek ciddi sorumluluk gerektiriyor esincimmvereliniortak

hayırlı olsun loracım çok sevindimm
sagolun kizlar cok cok tesekkur ederim darisi zeynep ve sineme isallahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ay canim tatilin uzunu kısaasi olmuyor valla 2 gün bile insana nasiliyi geliyor..
bizdede şu sıralar eylülün iki köpek dişi kalmadiçıkaracagi onlari çıkariyor onlarda biterse diş sıkıntımız bitiyor:lepi:
ama kızım beni uykusuzluktan yana fena yakaladi en hassas noktam zaten su uyku sorunu..hep dua ediyorum inşallah ikinci bebegimde bunu yaşamam diyorum ama kendimi avutuyorum sanriim..

şunu çokiyi anladimki kesinlikle sallamaya aliştirmicam ayy çok zor valaaakafamçokkarıştı

kolaylıklar dilerim esincim hem sana minik prensese...bu sıcaklarda birde diş sıkıntısı hem seni hem eylülü çok rahatsız ediyodur şüphesizzz:1no2:

esincim ilk çocuk genelde tecrübesizliğe geliyor ve hatalar yapılabiliyor canımm..bende oğlumu sallamaya alıştırmıştım 4 yaşına kadar sallayarak uyuttum ki çok zor bilirim ama dersimi aldım kızımda bu ve bu tür hataların hiçbirini yapmadım şansımda yardımcı oldu sanırım ki melis de uyum gösterdi ne sallamak ne gece sütü..vs..
dolayısı ile nispeten kızımı daha rahat büyütüyorum buna bağlı olarakta gereksiz sıkıntı yaşamıyorum çok şükür..anladığım kadarı ile sende bu hatalardan nasibini fazlası ile almışsın ki önemli olan da budur bence.
oğlum da daha esnektim mesela ama yaşın da etkisi olsa gerek melis de daha katıyım mesela yanlış bişey yaptığında hemen adamakıllı kızıyorum ama işin ilginç tarafı melisde benim huyumu kriterlerimi kanıksadı yada alıştı bilemiyorum artık..yanlış bişey yaptığı zaman elleri işte gözleri bende oluyor
velhasıl hata yapılabilir çok normal çünkü yaşayarak ilk deneyim ilk çocuklarda atılıyor.ama tecrübe edince artık çocuğun ruh halinden hatta abartmıyorum aklından geçeni bile gözlemci bir anne kolaylıkla anlayabiliyor canımm
çok uzattım tekrar kolaylıklar dilerim canımcım bir süre yine yokum kendine ve meleklerine iyi bak opuyorumnanaktan

selam kızlar napıyosunuz
lilicim yine tatilemi çıkıyosn canim
yarım kalan tatilini tamamliyacaksin heralde..
sende kendine ve yavrularina çokiyi bak cnaim

loracim sen napıypon canim nasil gidiyor hamilelik
benimkizor geçiyor ilk hamilelik daha kolaymışşimdi çocuk oluncadaepey zor oluyor
hele birdesu sıcaklar öldürüyor beniresmen
geceleri hiç uyumuyourm 1.5 saatlik uykuyla idareediyroum
ben kışçocuguyum yaaa yazi hiçsevmiyroum

offff işe başlayalı tam bir ay oldu ama cok yorgun hissediyorum kendimi
yeni işyerimde de yaşlı bir müdürüm var aksimi aksi akşama kadar kendi asistanı gibi kullanmaktan iş yapamıyorum ya öfff öff işten yana hiç şansım yokkkkk

zeynepcim hangi iş iyiki canım üzüldüm senin adına kilo işine gelince kendiliğinden gitti anlıyamadım sürekli diyet yapıcam deyip daha çok yiyorum diyet kelimesini kafamdan sildim ekmeği azalttım bir tek sabah kahvaltıda yiyorum akşam da yememeye çalışıyorum o kadar vermem gereken 8 kilo da ha var 50 olmam lazım boyum kısa ya kilolu gözüküyorum onuda şimdi hapa başlıcam bakalım

aman öyle valla biz farklı görüşlerdeyiz canım o yüzden bana gıcık gitti heryaptığım dediğim suç onun için yaptıklarımda düşüncelerim kadar yanlışmış yaaa sen düşün akşama kadar ne çekiyorum ((((((((( hadi ya bende versem şu kiloları cok iyi olcek bende başlıcam hapa maaşı alsam biiiiiii:lepi:

merhaba kızlar, zeynep demek işe başladın, hayırlı olsun, valla çocukluçalışan kadınların işi çokzorkafamçokkarıştı

benim de maşallahım var, benim de acil kilo vermem lazım, dolapta bir sürü giysi beni bekliyor, başka almak da istemiyorum
aynen sinem, bende de hemen stres başlar, bu diyet listelerini görünce

jasper ben dogum yaptığım kilonun altına düştüm bügün itibari ile ama zati kilolu olduğum için acilen 10 kilo daha vermem lazım yani 55 nasıl vercem bu kiloları ben

Merhaba arkadaşlar,2008 aralık doğumlu bebiş anneleri.

Bebeğinizin gelişimlerini paylaşmak istiyorum.
Konuşmaları,hareketleri hakkında.

Bu arada 2.yi bekleyenleri tebrik ediyorum.

tabikidagci cim burdan paylaşabilirsiz zaten burasi o yüzden var:)

bu arada teşekkür ederim bende 2.bekledigim için:))

benim de maşallahım var, benim de acil kilo vermem lazım, dolapta bir sürü giysi beni bekliyor, başka almak da istemiyorum
aynen sinem, bende de hemen stres başlar, bu diyet listelerini görünce

valla daha çok yiyorum ve nasıl olsa yarın başlıcam diye akşam fazla kaçırıyorum ve yarınlar hiç bitmiyor malesef diyet lafını kaldırmak gerekiyor

jasper ben dogum yaptığım kilonun altına düştüm bügün itibari ile ama zati kilolu olduğum için acilen 10 kilo daha vermem lazım yani 55 nasıl vercem bu kiloları ben

aynen bir 5 kilo daha verebilsem 58 e düştüm

selam kızlar nasilisini bakalim?
bebişler nasil

esincim nasıl geçiyor canım hamilelik sıcaklar kötü canım insan bunalıyor

ay sinemcim sormaa..felaket valla nefes bile alamiyor insan ki birde ben hamileyim epey zor geçiyor dört gözle yagmur bekler oldum kihavalr biraz serinlesin..sansima bugün biraz yagiyor ama hava gene nemli..
bakalim az kaldi canim atlattık sayılır

merhaba aralık anneleri...
sizlerle endişelerimi paylaşmak istiyorum....şöyle anlatayım kızlarım şuan 19 aylıklar..gelişmleri iyi fakat konuşmuyorlar daha....yanii bazı kelimeleri söylüyorlar ama cümle kuramıyorlar...
anne-baba-mama-cici-bebiş-bes (bez)-bışı bışı (bıcı bıcı) emme-gedi (geldi) gibi şeyleri söylüyorlar ama cümle kuramıyorlr....söylenenleri az çok yapabiliyorlar mesela:bebeğini getir ayağına yatır üstünü ört uyusun diyorum yapıyorlar :) topunu getir oynayalım diyorum getiriyorlar...burun nerde diyorum gösteriyorlar....tekerleme söylerken susuyorum kaldığım yeri söylüyorlar..el oyunları oynuyoruz kendileri de oynyorlar...bunun ibi şeyleri yapabliorlar.
istedikleri şeyleri işaretle gösterip istiyorlar....elimden geldiğine ilgileniyrum konuşuyorum anlatıyorum herşeyi ama bu konuşmamaları beni endişelendiriryor...

sizce endişelerimde haklımıyım...yoksa dil gelişimleri normalmi....ne olur beni rahatlatın arkadaşlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…