• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 LİK DİŞ HAKKINDA / ACİL :(

Elam123

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
97
9
98
35
Merhaba;

Diş bakımı için gittiğim hastanede, bakım sonrası doktorum en arkada 20 dişimin durduğunu ve hafif yan yattığını belirerek cerrahi bölüme yönlendirip operasyon ile aldırmamı önerdi. Beni rahatsız etmediğini belirttim ama aldırmam gerektiğini söyledi. Nedeni is tatminkar etmedi beni. 20 lik dişin durmasının ne gibi zararları olabilir. Bilgi rica ediyorum. Ağız kokusu ve bakteri üretimi mi gerçekleştiriyor acaba ?

:/

Yan yatmışsa mesela diğer dişlerini sıkıştırıp şekil bozukluğu yapabilir..
Onun dışında ileriye yönelik problemleri de olabilir.
İçine sinmediyse başka doktora daha görün derim..

Merhaba;

Diş bakımı için gittiğim hastanede, bakım sonrası doktorum en arkada 20 dişimin durduğunu ve hafif yan yattığını belirerek cerrahi bölüme yönlendirip operasyon ile aldırmamı önerdi. Beni rahatsız etmediğini belirttim ama aldırmam gerektiğini söyledi. Nedeni is tatminkar etmedi beni. 20 lik dişin durmasının ne gibi zararları olabilir. Bilgi rica ediyorum. Ağız kokusu ve bakteri üretimi mi gerçekleştiriyor acaba ?

kesinlikle aldır ben dördünüde aldırdım 20 lik dişler tam bi sorun ameliyatla alınıyo ilk zamanlar yemek yiyemiyosun falan zor bi süreç ama aldırman gerektiğini söylediyle mutlaka aldır hele bide yan yatmış şimdi rahatsız etmez ama ilerde daha çok problem yaşarsın

diğer dişlerin yapısını ve sağlığını bozar bi süreden sonra belki sana da acı vermeye başlayabilir

Benimkiler duruyor Dr um gerek yok aldırmaya dedi ama bazen kulak ağrısı yapabiliyor bende

Beni rahatsız etmiyor. En arkada hafif yatmış o kadar. Bende aldıracağım mevbur bir bilgiği vardır heralde doktorun :/

Benim de iki yirmilik dişim çıkmıştı. Ben çıktığını farketmemiştim bile. Doktor söyledi bana da benimkilerden birisi çok yamuk çıkmış zaten diğerleri yukarı bakarken o neredeyse karşıya bakıyordu, diğeri gayet düzgün ve normal bir dişti :) Önce doktor birini aldırsan yeter diğerine gerek yok dedi aldırmazsak diğer dişlerin de şeklinin değişmesine yol açabilirmiş. Ona gömülü diş ameliyatı yaptılar 5-6 gün yanağım şişik halde gezdim hafif bir ağrı oldu ama çok sorun olmadı. Aldırma dediği diş de birkaç hafta sonra çürümeye başladı onu da çektirdim o diğeri kadar zor olmadı 10 dakikada söktüler dişi yerinden :) Zaten o dişler çekilmek için çıkıyor galiba :) Neyse demek istediğim çektir bence zaten doktor dediyse bildiği vardır dediğin gibi :)

Benim de iki yirmilik dişim çıkmıştı. Ben çıktığını farketmemiştim bile. Doktor söyledi bana da benimkilerden birisi çok yamuk çıkmış zaten diğerleri yukarı bakarken o neredeyse karşıya bakıyordu, diğeri gayet düzgün ve normal bir dişti :) Önce doktor birini aldırsan yeter diğerine gerek yok dedi aldırmazsak diğer dişlerin de şeklinin değişmesine yol açabilirmiş. Ona gömülü diş ameliyatı yaptılar 5-6 gün yanağım şişik halde gezdim hafif bir ağrı oldu ama çok sorun olmadı. Aldırma dediği diş de birkaç hafta sonra çürümeye başladı onu da çektirdim o diğeri kadar zor olmadı 10 dakikada söktüler dişi yerinden :) Zaten o dişler çekilmek için çıkıyor galiba :) Neyse demek istediğim çektir bence zaten doktor dediyse bildiği vardır dediğin gibi :)

Ameliyat aşaman hakkında bilgi rica edebilir miyim? KORKUYORUM :( :))

Ameliyat aşaman hakkında bilgi rica edebilir miyim? KORKUYORUM :KK43: :))
Aslında tam olarak ismi gömülü diş ameliyatı mı oldum bilmiyorum ama ameliyatahanede yaptılar ve biraz uzun sürdü. Seninki de tamamen çıkmışsa benimki gibi olur galiba. Önce iki tane uyuşturmak için iğne vurdular onlar acıtmıyor bence çok minicik bir acı oluyor. Birkaç dakika bekleyince zaten hissetmemeye başladım. Sonra bir doktor ve ona yardım eden bir kız uzun bir süre dişimi yerinden çıkarmaya uğraştılar. Diş sağlam olunca çekmesi de uzun sürdü normal olarak. Ama zaten hiçbir şey hissetmiyorsun sadece bir süre ağzını açık tutman gerekiyor. Çektikten sonra oraya dikiş atmışlar ben hiç fark etmedim bir süre sonra gittiğim başka bir doktor dikişlerini aldırmamışsın deyince fark ettim :) Neyse dikişten sonra zaten bitiyor. Ağzıma bi bez koydular bir iki saat ısır ve gün boyunca hiç tükürme dediler. Bir de şişmesi diye elime sarılmış bir buz verdiler. Kanaması biraz uzun sürdü yani 3-4 saat falan ama aynaya bakmadan kan yuttuğumu fark etmemiştim. :KK57::KK48: Buzu tutsam da birkaç gün şişti yanağım ama çok sorun olmadı yani görüntü açısından da çok belli olmadı belki de eşarp taktığım içindir :) Bir de ağrı kesici ve antibiyotik yazdılar. Antibiyotiği bitene kadar kullandım, ağrı kesiciyi de ağrıdıkça attım ama bir iki tane falan kullanmışımdır yani öyle çok bir ağrı olmuyor o yara geçene kadar biraz o tarafla yemek yemedim o kadar onun dışında dediğim gibi ağrı olsa da hafif oldu. Dikişleri de 1-2 hafta sonra aldırdım hemen 10 dakikada aldılar iltihap olmasın diye aldıktan sonra ilaç çalkaladım ağzımda sonra bitti :) Zaten birkaç hafta sonra eser kalmıyor yaradan. Korkma ya korkunun ecele faydası yok ;) Gerçekten korkulacak bir tarafı yok yapman gereken tek şey ağzını açmak gerisini hissetmiyorsun :)

Aslında tam olarak ismi gömülü diş ameliyatı mı oldum bilmiyorum ama ameliyatahanede yaptılar ve biraz uzun sürdü. Seninki de tamamen çıkmışsa benimki gibi olur galiba. Önce iki tane uyuşturmak için iğne vurdular onlar acıtmıyor bence çok minicik bir acı oluyor. Birkaç dakika bekleyince zaten hissetmemeye başladım. Sonra bir doktor ve ona yardım eden bir kız uzun bir süre dişimi yerinden çıkarmaya uğraştılar. Diş sağlam olunca çekmesi de uzun sürdü normal olarak. Ama zaten hiçbir şey hissetmiyorsun sadece bir süre ağzını açık tutman gerekiyor. Çektikten sonra oraya dikiş atmışlar ben hiç fark etmedim bir süre sonra gittiğim başka bir doktor dikişlerini aldırmamışsın deyince fark ettim :) Neyse dikişten sonra zaten bitiyor. Ağzıma bi bez koydular bir iki saat ısır ve gün boyunca hiç tükürme dediler. Bir de şişmesi diye elime sarılmış bir buz verdiler. Kanaması biraz uzun sürdü yani 3-4 saat falan ama aynaya bakmadan kan yuttuğumu fark etmemiştim. :KK57::KK48: Buzu tutsam da birkaç gün şişti yanağım ama çok sorun olmadı yani görüntü açısından da çok belli olmadı belki de eşarp taktığım içindir :) Bir de ağrı kesici ve antibiyotik yazdılar. Antibiyotiği bitene kadar kullandım, ağrı kesiciyi de ağrıdıkça attım ama bir iki tane falan kullanmışımdır yani öyle çok bir ağrı olmuyor o yara geçene kadar biraz o tarafla yemek yemedim o kadar onun dışında dediğim gibi ağrı olsa da hafif oldu. Dikişleri de 1-2 hafta sonra aldırdım hemen 10 dakikada aldılar iltihap olmasın diye aldıktan sonra ilaç çalkaladım ağzımda sonra bitti :) Zaten birkaç hafta sonra eser kalmıyor yaradan. Korkma ya korkunun ecele faydası yok :KK66: Gerçekten korkulacak bir tarafı yok yapman gereken tek şey ağzını açmak gerisini hissetmiyorsun :)

Çokkk teşekkür ederim, korkum hafifledi yazdıkalarını okuduktan sonra :))

Dün doktora gittim sordummmm. Yirmilik dişlerin çekilip temizlenmesi gerekiyormuş ve bende 4 tane çekilmesi gereken yirmiliik diş var. Çüreme yapıyorlarmış ve diğer dişleri sıkıştırdığından dolayı diş ipi kullanımını zorlaştırırken diğer dişleride çürüme ve eğrileme olarak tetikliyormuş. Kızlar, birde temizlenmesi zor dişlermiş en dipte olduğu için fırca tam net temilemiyormuş biz nekadar özen göstersekte. Saygılar :D :D

yaklaşık 5 yıl oldu ben 20 lik dişimi cerrahi operasyonla aldrdım neşterle hafif bir çizik attı uyuşukluktan dolayı hissetmedim bile,daha sonra dişi keserek ve pense yardımıyla aldı ordan daha sonra 3 4 dikiş attı ve haftaya gel dikiş iplerini alayım dedi o hafta sadece sıvıyla beslendim dikkat amaçlı dikişlerimi aldrdktan sonra normal yeme düzenim devam etti korkulacak bişey yok sadece yarım saatlik bi operasyonla alınıyo o dişin sizde kalması daha büyük felaketlere yol açıyor zaman kaybetmeyin derim çene kemiğine kaynama yaparsa allah muhafaza çene kırılmasına kadar gidiyor geçmiş olsun:KK54:Hoppa

Merhaba;

merhaba cnm 20 lik dişlerden çok çekmiş biri olarak söylemeliyimki
hemen çektir.ağzında durmadan bakteri üretiyor
diğer dişlerinin şeklini bozuyor
hızla çürüyor ve ağız kokusuna sebebiyet veriyor
ilerde çok kötü ağrıların apselerin olmasını istemiyorsan çektir
benimde muyanede doktorum dedi cerraha görün diye
röntgen çektirdim ama cerrahtan korktuğum için
herzamanki doktorumada güvendiğim için ona çektirdim
sana bişey diyimmi 4 dk sürmedi bile basınç dışında tek acı dahi hissetmedim
çektiğini bile anlamadım acıyomu filan diye sorduğunda uyuştumu diye kontrol ediyo zannetmiştim
birde baktım diş elinde :)
şimdi bi tane daha var oda ikide bir apse yapı beni mahvediyor onuda çektircem

merhaba cnm 20 lik dişlerden çok çekmiş biri olarak söylemeliyimki
hemen çektir.ağzında durmadan bakteri üretiyor
diğer dişlerinin şeklini bozuyor
hızla çürüyor ve ağız kokusuna sebebiyet veriyor
ilerde çok kötü ağrıların apselerin olmasını istemiyorsan çektir
benimde muyanede doktorum dedi cerraha görün diye
röntgen çektirdim ama cerrahtan korktuğum için
herzamanki doktorumada güvendiğim için ona çektirdim
sana bişey diyimmi 4 dk sürmedi bile basınç dışında tek acı dahi hissetmedim
çektiğini bile anlamadım acıyomu filan diye sorduğunda uyuştumu diye kontrol ediyo zannetmiştim
birde baktım diş elinde :)
şimdi bi tane daha var oda ikide bir apse yapı beni mahvediyor onuda çektircem

Ayyy Canım çok teşekkür ederim. Şimdi kafamda bazı şeyler daha çok aydınlandı. Doğru söylüyorsun bakteri ve ağız kokusu yapıyor birde çürümeye meyilli oluyorlarmış. Şimdi İstanbul Avrupa Yakasında eli hafif doktor araştırıyorum. En arkadan 4 ününde çekilmesi gerekiyor sanırım :)))

Ayyy Canım çok teşekkür ederim. Şimdi kafamda bazı şeyler daha çok aydınlandı. Doğru söylüyorsun bakteri ve ağız kokusu yapıyor birde çürümeye meyilli oluyorlarmış. Şimdi İstanbul Avrupa Yakasında eli hafif doktor araştırıyorum. En arkadan 4 ününde çekilmesi gerekiyor sanırım :)))
hiç korkma endişelenme artık tıp okadar ilerlediki bi ara doktorum resmen kazı çalışması yaptı ağzımın içinde oydu kazıdı vida taktı iğne vurdu ama tek sıkıntım ağzımın açık kalması oldu (başka bi operasyonda ) hiç korkma bul güzel işinin ehli bi doktor güvenle otur koltuğa geçmiş olsun

Back