- 24 Kasım 2023
- 258
- 84
- 26
-
- Konu Sahibi minikrkuresi
Ben hep netten bakarim arastiririm insallah korktugum gibi degildir burnu uyusup nefes alamadigini sananlar bile varmis zaten panik atahlgimÜst iki 20lik dışı çektirdim uyuşturdukları için bişey hissetmiyorsun uyuşukluk geçince ilk gün agrim olmuştu korkulacak bişey değil İnternet'e bakıp kendini korkutma moralini bozma
İnternet'e bakmayın ya gerçekten korkutucu şeyler yazıyor benimkiler gömülü değildi ama çıktıktan bi süre sonra hemen çürüdüler çektirmek zorunda kaldımBen hep netten bakarim arastiririm insallah korktugum gibi degildir burnu uyusup nefes alamadigini sananlar bile varmis zaten panik atahlgim
Doktor bana curuk demedi ama aynada bakiyorum curuk gini duruyolar tam siyah degil ama kahve rengi lekeler var uzerindeİnternet'e bakmayın ya gerçekten korkutucu şeyler yazıyor benimkiler gömülü değildi ama çıktıktan bi süre sonra hemen çürüdüler çektirmek zorunda kaldım
Acaba cektirmesem ilerde ne sorun cikarir bana cok merak ediyorum en fazla dislerimin sekli bozulur azi disimede dolgu yapilmasi lazimmis bi an once yaptirmam lazim ertlersem kanal tedavisine donusueİnternet'e bakmayın ya gerçekten korkutucu şeyler yazıyor benimkiler gömülü değildi ama çıktıktan bi süre sonra hemen çürüdüler çektirmek zorunda kaldım
Gecmis olsun beninkiler yari gomulu ben daha cok uyusturu etki etmez diye kiekyorum o an anlarik cekildigini vs ama zaten doktor anlar tam uyusup uyusmadigini dimi?? Bi de uyusturu burnuna gozune kulagini uyusturanlar varmi burnunundan nefes alamadigini sanmislar bende panik atagim oyle segler olmusmuydu sizde??Ben salı günü sol alttaki tam gömülü 20 lik dişimi çektirdim.bundan 2 ay önce de sağ alttaki 20 lik dişimi çektirmiştim.bahsettiğim dişler tam gömülü.bünyeden bünyeye degişiyor olabilir bilmiyorum ama ben çektirene kadar korkmuyordum her şeyi diş çekiminden ibaret sanıyordum.asıl olay uyuşma bitince başlıyormuş ağrılar ağzı açamama şişlikler 1 haftayı buldu bende.10 gün sonra da eski haline dönüyor.10 günu atlatana kdr çekiyorsun maalesef.Ağız bakimini iyi yaparsan iyi atlatirsin ben ilkinde iyi fircalayamiyordum tam açılmadiğı için hatta enfeksiyon kapmisti bayağı uğraştirdi ilki.şimdikinde daha çok bakim yapmaya çalişiyorum.zor da olsa açıp olabildiğince firçaliyorum başka yolu yok.Çektim o kdr ve kurtuldum şükür
Hayır korkma bence sen uyuşma bittikten sonrasina hazirlikli ol :) uyuşmada hiç sorun yaşamadim.dudağimin yarisina kdr uyuştu ama uyuşşun ki hissetme ağriyi.Doktor cekimi tavsiye ediyorsa çektir kurtul.O dediğim süreçte çok iyi bakGecmis olsun beninkiler yari gomulu ben daha cok uyusturu etki etmez diye kiekyorum o an anlarik cekildigini vs ama zaten doktor anlar tam uyusup uyusmadigini dimi?? Bi de uyusturu burnuna gozune kulagini uyusturanlar varmi burnunundan nefes alamadigini sanmislar bende panik atagim oyle segler olmusmuydu sizde??
Peki tek bi dis doktoruna sordum sizce tekrar randevu alip bi de baska doktora sorsam mi belki o baska bisey der??Hayır korkma bence sen uyuşma bittikten sonrasina hazirlikli ol :) uyuşmada hiç sorun yaşamadim.dudağimin yarisina kdr uyuştu ama uyuşşun ki hissetme ağriyi.Doktor cekimi tavsiye ediyorsa çektir kurtul.O dediğim süreçte çok iyi bak
Nasil bu kadar ihmal edebiliyolar ben anlamadim ozel miydi devlet mi??Konu ile alakasız olacak ama tel tedavisi göreceğim için bir diş çektirmek zorunda kalmıştım. Doktor yanlış dişi uyuşturmuş. Uyuşmadı galiba dedim. Yanındaki dişi uyuşturduğu için tam anlayamamıştım. Anlarız şimdi dedi ve dişi zorladıktan sonra istemiyorum tamam diyince böyle mi kalsın git o zaman tamam yarım kalsın diyince mecbur bitirdik işlemi. Ama ne siz sorun ne ben anlatayım. Bağırış çığırış bitti
Devletti. Bir de dalga geçer gibi istersen gidebilirsin böyle yarım dişle dedi. Mecbur devam ettim.Nasil bu kadar ihmal edebiliyolar ben anlamadim ozel miydi devlet mi??
Yerinizde olsam sikayet ederdimDevletti. Bir de dalga geçer gibi istersen gidebilirsin böyle yarım dişle dedi. Mecbur devam ettim.
disinizin akibeti ne oldu acaba merak ettim , benimde bir tane gomulu 20 lik disim var cok dipteymis ve sinirlere yakinmis bu sekilde ameliyatla cekim yapilirsa alt dudagimin yarisi hissizlesirmis , sknti cikarana kadar bekleyelim eger birazda olsa yukari dogru cikmaya baslarsa skinti olmaz dediydi doktorumMerhaba hanimlar. 20 lik dislerim yari gomulu ve capraz cikiyolar doktor cekilemsi lazim dedi ve azi disimede bi tane dolgu yapilicak. Once cektir cerrahiden sonra gel dolgunu yapariz dedi. Ve soldaki 20 lik disim icin biraz sikintili olabilir cekimi dedi sanirim koke yakinmiydi pek anlamadim. Cok korkuyorum aranizda var mi bu sureci geciren yazarsaniz iyi kotu biraz olsun stresimi atmak istiyorumpanik atagimdda var bayilirim kalirim diye korkuyorum. Randevuyu nasil alabilirim cevremdekiler zor bulursun dediler ve benim bi an once cektirmem lazim yoksa dolgu yapilicak olan disim ilerleyip kanal tedavisine gitmesin istiyorum