20 li dişlerimi çekmem için cesaret lazım

geçen sene aldırdım 20'lik dişimi, çok zor bir diş olduğunu söyledi doktor çünkü yamuk bir şekilde çıkıyormuş neyse bende sizin gibi çok korkuyordumi, özellikle doktor zor olacağını söyleyince tamam bittim ben dedim kendi kendime ama abartacak hiçbirşey yokmuş aslında. Zaten çekilince birşey hissetmiyorsun ki uyuşturuyorlar, bir şey anlamıyorsun ama ilacın etkisi azalınca hafif bir ağrı hissediyorsun ama dayanılmayacak kadar değil. ha tavsiyem dişlerinizi çektirmeden önce yemek yeyin ve çekildikten sonra sakın tükürüp durmayın, pipetle içmeyin içeceklerinizi, gargarınızı da ihmal etmeyin ) korkacak bir durum yok garanti veriyorum.. eğer ağrılı geçerse o zaman burdan bana istediğinizi söylersiniz )

sağol tatlım ama ben bi tanesini çektirdim bunun yeri tamamen iyileşince diğerinide çektirecem

aynen sana katılıyorum canım bu kadar rahat olduğunu bilsem çoktan aldırmıştım hiç o ağrıları çekmeye değmezmiş

peki kime cektırdınız dişinizi?
çene cerrahına mı yoksa üniversite hastanesinemi gittiniz?

ben cuma günü ikinci yirmilik dişimide çektirdim sağ alt çenedekini

çekimi kolay oldu ama sonrasında çok feci ağrısı oldu yüzümde diğer seferkine oranla daha fazla şişti ve bugün hala şiş

düne göre azıcık inmiş ama hala şiş ve ben hala çiğneme yapmadan sadece yumuşak şeyler yiyorum çorba ekmek gibi

doktorun asistanıyla konuştum normal dedi alt çene üst çeneye göre daha çok şişermiş ve morarırmış şükür bende morarma olmadı ama şiş ve ağrı çok oldu

şişliğin bu hafta sonuna kadar inmesi lazım dedi inşallah iner ve bende ağrıdan kurtulurum

yinede bunada şükür kaldı iki tane ama onları çekmeden önce bunun ağrısını unutmam lazım

suan saten ortodonti tedavi görüyorum tedaviden sonra baska doktorada gosterırım

Herkeze merhaba,
Sürekli takip ediyorum forumu,üyeliğimde bayadır var ama ilk yorumumu yazıyorum
20 liklerimin 3 ünü normal çekim ile aldırmıştımAncak 3 yıldır çıkmaya çalışan son bir tanesi,gömülüydü ve çene sinirine çok yakındı.
14 gün önce ameliyat ile aldırdım.Diş yan duruyordu ve komşu dişe baskı yapıyordu.Almadan önce doktor dediki,tek parça halinde alırsam daha az ağrılı sızılı olur daha çabuk biter,ama öyle olmadı ve kırmak zorunda kaldı.
Ameliyattan çıkar çıkmaz buz torbası koydum, anestezinine etkisi geçmeden ağrı kesiciyi içtim.Ağrı kesiciyide 5-6 saate bir öncekinin etkisi geçmeden sonrakini içtim.O nedenle çok ağrım olmadı,İlk gün şişlik olmadı ,ertesi gün şişti 3. gün ise inmeye başladı.bayada dikiş vardı ağzımda.Kanamamda ameliyattan sonra 4 saatte falan durmuştu zaten.

Dikişlerimde kaynama saglanamadığından 12. gün ancak alındı ,onda bile doktor tam iyileşme olmadığını söyledi ama dikişlerin çogu zaten patlamıştı ,o yuzden aldı
Suan 15 gün iyileşme süreci devam ediyor,çok hafif agrılarım oluyor oda normal sonuçta bir aft bile acıtırken,agzınızda bariz bir ameliyat yarası var:)Gargara ve dişin fırçalanması önemli,yara iyileşene kadar sigaradanda uzak durmak gerekiyor

Ancak şoylede bir durum var,ablamda aynı ameliyatı oldu ama onun durumu benden kötü idi,kanaması çoktu yüzü benimkinin 2 katı şişmişti:)Yani dişinizin konumu,çene kemiğindeki yeri vs hepsi önemli etkenler iyileşme evresinde.Ama hergün ağrı çekmektense 3 gün çekin kurtulun

Ve en önemlisi ,mutlaka ama mutlaka çene cerrahına yaptırın,dişin kırılması,kökün içinde kalması gibi durumlarda dişci müdahale edemiyor,cerrah yapabiliyor:)
Sorularınız olduğu taktirde cevaplayabilirim.

Herkeze sağlıklı dişler

geçmiş olsun canım neyseki kurtulmuşsun 20 liklerden bende iki tanesinden kurtuldum ama iki tanesi duruyo bir tanesi benimde yan ilerliyo üst çenede hemde seninde üst çenedemiydi alt çenenin iyileşesi daha zormuş ve benim bugün 20 gün olacak nerdeyse hala tam iyileşmedi ağzımı açtığımda yanağım acıyo malesef ama dediğiniz gibi hergün çekmektense bi hafta çekip kurtulmak lazım ağrısı sızısı bi hafta sürüyo ama tam iyileşmesi zaman alıyo

Son düzenleme:

Ilık tuzlu suyla gargara yapıyor musunuz? Yanağınıza sıcak havlu ya da sıcak su torbası koyun, kasları ve damarları rahatlatırsınız.
Yara yeriniz tam olarak kapanamadı ise hekiminize kontrole gidin , yara kapandı ama ufak sıkıntılar varsa 1 haftaya kalmadan geçecektir.
Geçmiş olsun

ılık tuzlu suyla gargara yapmadım doktorumda öyle bişey demedi
ama hala daha dişlerimi fırçalıyıp ağzımı çalkaladığımda yara bölgesine su değdiğince çok acıyo
aklım çıkacak gibi oluyo dikişler alınınca doktora sordum ama o bölgede açıklık var ondadndır dedi açıklık varsa nereyi dikti doktor anlamadım
hani dolgunuz hava alınca üzerine su gisince ağrır ya aynı öyle ağrıyo
birde ağzımı dünden beri tam olarak açabiliyorum ama o zamanda çenem yanağım ağrıyo saniyelik olarak geçiyo normalmi bilmiyorum yarın dört hafta olacak dişimi aldıralı
:26::26::26::26::26::26::26:

Son sorudan başlayım çoğunlukla alt dişler üst dişlerden daha sıkıntılı iyileşir, sadece yirmilik için değil genel olarak böyle.
Ağız açmadaki sıkıntı normal. Hem iğne yaparken kemiğe ulaşabilmek için kasların içinden geçiliyor ve bu da iste istemez sonra ağrı yapıyr hem de çekim sırasında uzun züre açık kalması, çekim sırasındaki baskılar vs çeneyi ve kaslar zorluyor. Bunu önlemenin bir yolu henüz yok ancak sonraki dönemde sıcak uygulanarak rahatlatılmaya çalışılıyor. Çok rahatsız iseniz kas gevşetici muscoril krem de sürebilirsiniz kulak altından boynunuza kadar.
+ hafta sonta sonrasında hala yoğun bir ağrı olması beklenmez aslında. Ama dişiniz çekilmeden önce hemen önündeki dişe baskı yapıyordu ise o diş te şimdi o baksı kalkınca kendini yeniden toparlamaya çalışıyor, o da size ağrı yapabiliyor.
Dikiş atıldığında yara yerinin üstü sökük diker gibi tamamen dikilmiyor, bu sefer dikiş de ayrı bir travma oluşturur çünkü diş etinde. Diş eti deri kadar sağlam değil. Sadece 1-2 dikiş ile yara uçları yakınlaştırılıp daha kolay birleşmeleri sağlanıyor.Açıklığın tamamen kapanması zaten 4 -5 hafta alabiliyor. Siz yine de bir kontrole gidin hala açıklık varsa içine yemek artıkları kaçıp o da canınızı yakıyor olabilir.Bölgede iltihap oluşup istenen yara kapanması sağlanamamış da olabilir. Ağrı kesici aldığınızda hafiflemeyen bir ağrı ise özellikle ihmal etmeyin.
Ama ne olursa olsun 20 lik çekimi de bir ameliyattır ve vücudun her yeri gibi ağız içinin de iyileşmek için zamana ihtiyacı var.​

Teşekkürler canım,benim alt çenedeydi ,ve yeni toplarlıyo bugün 22 gün ve artık agrım sızım kalmadı,ama senin var diyede korkma ,olabiliyormus,benimde son 3 gündür toparladı.

Ama yinede baktırmakta fayda var.Ben her 5 günde bir gidip gösterdim doktora,pinpiriklimiyim neyim

geçmiş olsun canım benimde bugün ağrım yok ve ağzımı tamamen açabiliyorum bende haftaya bi kontrole gidecem

Agrı yoksa muhtemelen sıkıntıda yoktur canım,sanada çok geçmiş olsun ,

Ameliyat olacak herkeze moral olalım inş

inşallah canım sıkıntı olmasında

evet herkese moral olalım 20 lik dişi aldırmaktan korkmasın kimse
sadece sonrası biraz sıkıntılı ama oda geçici neyseki

hele üst çeneyse hiç korkmasınlar alt çenede iyileşiyo sonuçta

ben de alt yirmilik dişlerimden birini 1 ay önce aldırdım. benim de yan geliyordu çıkamıyordu. dikişler alındıktan sonra aynı senin gibi panik oldum çünkü hem hala şişti hem ağzımı zor açıyordum. bir ay oldu hala tam düzeldiği söylenemez.

Benim 20lik disler daha cikmadan etin icindeyken ameliyatla alindilar. cenem kucuk, 2 sene tel taktim, 20lik dislere agzimda yer yoktu (topu topu 24 tanecik disim var ) ameliyatla alinacak dediler. hic te korkmadim. gittim, normal bi disci koltugu, serum falan. kut bayilttilar beni hic birsey hissetmedim. olduda bitti

tabi sonradan biraz sizliyo, buz ve guclu agri kesiciler kullandim. kendiliginden eriyen dikislerim vardi. hic problemsiz bitti gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…