Ben diş teli taktırmak için çektirmeye niyetleniyordum.Ağzımda yer yokmuş çıkmaları için bu yüzden şişip ağrı yapıyorlarmış. Onun yerine doktorum önlerden iki dişi çektirmemi önerdi. 20'lik dişler çıktığında ve tel takıldığında çekilen dişin yeri dolacak diye umuyorum :) Doktorunla bunu da bi konuş derim :) Geçmiş olsun
geçen sene aldırdım 20'lik dişimi, çok zor bir diş olduğunu söyledi doktor çünkü yamuk bir şekilde çıkıyormuş neyse bende sizin gibi çok korkuyordumi, özellikle doktor zor olacağını söyleyince tamam bittim ben dedim kendi kendime ama abartacak hiçbirşey yokmuş aslında. Zaten çekilince birşey hissetmiyorsun ki uyuşturuyorlar, bir şey anlamıyorsun ama ilacın etkisi azalınca hafif bir ağrı hissediyorsun ama dayanılmayacak kadar değil. ha tavsiyem dişlerinizi çektirmeden önce yemek yeyin ve çekildikten sonra sakın tükürüp durmayın, pipetle içmeyin içeceklerinizi, gargarınızı da ihmal etmeyin) korkacak bir durum yok garanti veriyorum.. eğer ağrılı geçerse o zaman burdan bana istediğinizi söylersiniz )
gerçekten zor oluyorrrr :S
peki kime cektırdınız dişinizi?
çene cerrahına mı yoksa üniversite hastanesinemi gittiniz?
gerçekten zor oluyorrrr :S
peki kime cektırdınız dişinizi?
çene cerrahına mı yoksa üniversite hastanesinemi gittiniz?
Herkeze merhaba,
Sürekli takip ediyorum forumu,üyeliğimde bayadır var ama ilk yorumumu yazıyorum
20 liklerimin 3 ünü normal çekim ile aldırmıştımAncak 3 yıldır çıkmaya çalışan son bir tanesi,gömülüydü ve çene sinirine çok yakındı.
14 gün önce ameliyat ile aldırdım.Diş yan duruyordu ve komşu dişe baskı yapıyordu.Almadan önce doktor dediki,tek parça halinde alırsam daha az ağrılı sızılı olur daha çabuk biter,ama öyle olmadı ve kırmak zorunda kaldı.
Ameliyattan çıkar çıkmaz buz torbası koydum, anestezinine etkisi geçmeden ağrı kesiciyi içtim.Ağrı kesiciyide 5-6 saate bir öncekinin etkisi geçmeden sonrakini içtim.O nedenle çok ağrım olmadı,İlk gün şişlik olmadı ,ertesi gün şişti 3. gün ise inmeye başladı.bayada dikiş vardı ağzımda.Kanamamda ameliyattan sonra 4 saatte falan durmuştu zaten.
Dikişlerimde kaynama saglanamadığından 12. gün ancak alındı ,onda bile doktor tam iyileşme olmadığını söyledi ama dikişlerin çogu zaten patlamıştı ,o yuzden aldı
Suan 15 gün iyileşme süreci devam ediyor,çok hafif agrılarım oluyor oda normal sonuçta bir aft bile acıtırken,agzınızda bariz bir ameliyat yarası var:)Gargara ve dişin fırçalanması önemli,yara iyileşene kadar sigaradanda uzak durmak gerekiyor
Ancak şoylede bir durum var,ablamda aynı ameliyatı oldu ama onun durumu benden kötü idi,kanaması çoktu yüzü benimkinin 2 katı şişmişti:)Yani dişinizin konumu,çene kemiğindeki yeri vs hepsi önemli etkenler iyileşme evresinde.Ama hergün ağrı çekmektense 3 gün çekin kurtulun
Ve en önemlisi ,mutlaka ama mutlaka çene cerrahına yaptırın,dişin kırılması,kökün içinde kalması gibi durumlarda dişci müdahale edemiyor,cerrah yapabiliyor:)
Sorularınız olduğu taktirde cevaplayabilirim.
Herkeze sağlıklı dişler
geçmiş olsun canım neyseki kurtulmuşsun 20 liklerden bende iki tanesinden kurtuldum ama iki tanesi duruyo bir tanesi benimde yan ilerliyo üst çenede hemde seninde üst çenedemiydi alt çenenin iyileşesi daha zormuş ve benim bugün 20 gün olacak nerdeyse hala tam iyileşmedi ağzımı açtığımda yanağım acıyo malesef ama dediğiniz gibi hergün çekmektense bi hafta çekip kurtulmak lazım ağrısı sızısı bi hafta sürüyo ama tam iyileşmesi zaman alıyo
Ilık tuzlu suyla gargara yapıyor musunuz? Yanağınıza sıcak havlu ya da sıcak su torbası koyun, kasları ve damarları rahatlatırsınız.
Yara yeriniz tam olarak kapanamadı ise hekiminize kontrole gidin , yara kapandı ama ufak sıkıntılar varsa 1 haftaya kalmadan geçecektir.
Geçmiş olsun
ılık tuzlu suyla gargara yapmadım doktorumda öyle bişey demedi
ama hala daha dişlerimi fırçalıyıp ağzımı çalkaladığımda yara bölgesine su değdiğince çok acıyo
aklım çıkacak gibi oluyo dikişler alınınca doktora sordum ama o bölgede açıklık var ondadndır dedi açıklık varsa nereyi dikti doktor anlamadım
hani dolgunuz hava alınca üzerine su gisince ağrır ya aynı öyle ağrıyo
birde ağzımı dünden beri tam olarak açabiliyorum ama o zamanda çenem yanağım ağrıyo saniyelik olarak geçiyo normalmi bilmiyorum yarın dört hafta olacak dişimi aldıralı :26::26::26::26::26::26::26:
geçmiş olsun canım neyseki kurtulmuşsun 20 liklerden bende iki tanesinden kurtuldum ama iki tanesi duruyo bir tanesi benimde yan ilerliyo üst çenede hemde seninde üst çenedemiydi alt çenenin iyileşesi daha zormuş ve benim bugün 20 gün olacak nerdeyse hala tam iyileşmedi ağzımı açtığımda yanağım acıyo malesef ama dediğiniz gibi hergün çekmektense bi hafta çekip kurtulmak lazım ağrısı sızısı bi hafta sürüyo ama tam iyileşmesi zaman alıyo
Teşekkürler canım,benim alt çenedeydi ,ve yeni toplarlıyo bugün 22 gün ve artık agrım sızım kalmadı,ama senin var diyede korkma ,olabiliyormus,benimde son 3 gündür toparladı.
Ama yinede baktırmakta fayda var.Ben her 5 günde bir gidip gösterdim doktora,pinpiriklimiyim neyim
geçmiş olsun canım benimde bugün ağrım yok ve ağzımı tamamen açabiliyorum bende haftaya bi kontrole gidecem
Agrı yoksa muhtemelen sıkıntıda yoktur canım,sanada çok geçmiş olsun ,
Ameliyat olacak herkeze moral olalım inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?