• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 li dişlerimi çekmem için cesaret lazım

sara_28

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
46.741
84.406
798
merhaba arkadaşlar ben 20 lik dişlerimden çok çekiyorum çok ağrıyolar
ve benim dişlerim sorunlu olduğu için mutlaka çene cerrahının çekmesi gerekiyomuş
bende çok korkuyorum aranızda böyle sorunlu 20 lik dişleri olupta çektiren varmı bana cesaret lazım
bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirm
herkese şimdiden teşekkürler

ve benim dişlerim sorunlu olduğu için mutlaka çene cerrahının çekmesi gerekiyomuş
bende çok korkuyorum aranızda böyle sorunlu 20 lik dişleri olupta çektiren varmı bana cesaret lazım

Çene cerrahı olması lazım. Çene kemiğine zarar verebiliyorlar. Korkutmak gibi olmasın ama çene kemiğimi çatlatmışlardı.:41:

Çene cerrahı olması lazım. Çene kemiğine zarar verebiliyorlar. Korkutmak gibi olmasın ama çene kemiğimi çatlatmışlardı.:41:

cevap yazdığın için sağol

benim her iki tarafta hem altta hemde üstte dört taneside çekilecek ve biri eğri ilerliyo
o yüzden korkuyorum

sizede çok geçmiş olsun şimdi iyimisiniz nasıl tedavi oldunuz

cevap yazdığın için sağol

benim her iki tarafta hem altta hemde üstte dört taneside çekilecek ve biri eğri ilerliyo
o yüzden korkuyorum

sizede çok geçmiş olsun şimdi iyimisiniz nasıl tedavi oldunuz

Muhakkak gittiğiniz yer tam teşekküllü bir yer olsun. 20'lik dişimi çeken öküz fazla zorlaması sebebiyle çene kemiğimi çatlatmış bunu bana söyleme gereği duymamıştı.İçinde dişimin bir parçasınıda unuttuğu için orası baya kötü olmuş en son başka bir doktora gidip film çektirdiğimde öğrenmiştim. Yemek yemek bile benim için büyük bir eziyetti. Çok şükür şu anda durumum iyi ve inan iyi bir doktora denk gelirsen sıkıntı olmuyor. ilkinde aklımı başıma toplamıştım ve sıkıntı olmadan kurtuldum. Bu yüzden çene cerrahı olması lazım diyorum sana ve emin ol çok rahat edeceksin.:40:

Muhakkak gittiğiniz yer tam teşekküllü bir yer olsun. 20'lik dişimi çeken öküz fazla zorlaması sebebiyle çene kemiğimi çatlatmış bunu bana söyleme gereği duymamıştı.İçinde dişimin bir parçasınıda unuttuğu için orası baya kötü olmuş en son başka bir doktora gidip film çektirdiğimde öğrenmiştim. Yemek yemek bile benim için büyük bir eziyetti. Çok şükür şu anda durumum iyi ve inan iyi bir doktora denk gelirsen sıkıntı olmuyor. ilkinde aklımı başıma toplamıştım ve sıkıntı olmadan kurtuldum. Bu yüzden çene cerrahı olması lazım diyorum sana ve emin ol çok rahat edeceksin.:40:

geçmiş olsun ucuz alatmışsınız yani
çok korkuyorum işte bu yüzden ooooofffffff:18::18::18::18::18::18:

ben özel hastanede çektirdim 1,5 sene oldu çok şükür. her sene ağrısını çekemez olmuştum artık. özel hastaneye çektirdim çene cerrahı olması şart zaten. benim çene kemiğine kaynamış birde dişim ve gömüktü. ilk önce iğne vurdu uyuşturdu hiç ağrı felan hissetmedim. dişin üzerindeki eti açıp dişi ikiye böldü sonra dişi çene kemiğinden keserek aldı. tampon uyguladı birde buz torbası verdi 15 dk da bir buz kompresi yaptım morarmasın diye. yalnız o gece çokk ağrıdı çeneden kestiği için sanırım. ağladım felan pipetle suyu zor içtim. ertesi gün iyiydi ama 1 hafta zor yemek yedim çünkü dişin olduğu yere dikiş attı o iyileşene kadr zordu ağrım yoktu. ağrı sadece 2 gün çektim. ama rahatım her ay diş ağrısından saatlerce sızlanırdım bir sürü ağrı kesici içerdim gargara yapardım v.s. çektirdim kurtuldum vallahi. diğeri ağrıyana kadar yolu var ağrıdığı anda gidip çektireceğim.

ben özel hastanede çektirdim 1,5 sene oldu çok şükür. her sene ağrısını çekemez olmuştum artık. özel hastaneye çektirdim çene cerrahı olması şart zaten. benim çene kemiğine kaynamış birde dişim ve gömüktü. ilk önce iğne vurdu uyuşturdu hiç ağrı felan hissetmedim. dişin üzerindeki eti açıp dişi ikiye böldü sonra dişi çene kemiğinden keserek aldı. tampon uyguladı birde buz torbası verdi 15 dk da bir buz kompresi yaptım morarmasın diye. yalnız o gece çokk ağrıdı çeneden kestiği için sanırım. ağladım felan pipetle suyu zor içtim. ertesi gün iyiydi ama 1 hafta zor yemek yedim çünkü dişin olduğu yere dikiş attı o iyileşene kadr zordu ağrım yoktu. ağrı sadece 2 gün çektim. ama rahatım her ay diş ağrısından saatlerce sızlanırdım bir sürü ağrı kesici içerdim gargara yapardım v.s. çektirdim kurtuldum vallahi. diğeri ağrıyana kadar yolu var ağrıdığı anda gidip çektireceğim.

geçmiş olsun canım bende yarın gidecem filim çekecekler diş çekimi içinde gün vereceklermiş
sonrasındaki ağrı heralde şimdiki kadar kötü eğildir dişi çektikten sonra antibiyotik ağrı kesici veriyolar dimi

ağrı kesici de antibiyotikte veriyorlar ilk başta içmekte zorlanabilirsin ama. ilk günler ağrıyor ama inan değer her zaman çekmektense bir gün çekmeye değer.

ağrı kesici de antibiyotikte veriyorlar ilk başta içmekte zorlanabilirsin ama. ilk günler ağrıyor ama inan değer her zaman çekmektense bir gün çekmeye değer.

içmekte zorlanabilirsin derken ağzını açamıyomusun
yemek yerken nasıl oluyo o zaman desene bi hakftada iyi kilo veririm:9::9::9::9::9::9::9:

benim zor bir dişti çeneden kesildi senin o kadar olmayabilir cnm. ama ben birkaç gün yemek yiyemedim sadece sıvı tükettim sonrasında yemeğimi azar azar diğer tarafımla yedim. evet başlarda ağzımı bile açamadım ama dedim ya değer her sene bir ay ağrısını çekerdim şimdi rahatladım şükür. birde benim 20lik diş azı dişime baskı yapıyormuş onuda ağrıtıyordu. inşallah senin daha kolay bir operasyon olur cnm bir an önce çektir kurtul.

benim zor bir dişti çeneden kesildi senin o kadar olmayabilir cnm. ama ben birkaç gün yemek yiyemedim sadece sıvı tükettim sonrasında yemeğimi azar azar diğer tarafımla yedim. evet başlarda ağzımı bile açamadım ama dedim ya değer her sene bir ay ağrısını çekerdim şimdi rahatladım şükür. birde benim 20lik diş azı dişime baskı yapıyormuş onuda ağrıtıyordu. inşallah senin daha kolay bir operasyon olur cnm bir an önce çektir kurtul.

hııııı anladım canım sağol verdiğin bilgiler için
benimde bugün panaromik filim çekildi üç tane görünüyo çene cerrahı çekecek yarın diş fakültesine gidecem
bakalım inşallah sorunsuz geçer

ne olursa olsun karşındaki insana öküz diye hakaret edemezsin
ayrıca dişin gömükse mecbur zorlayacak ne yapsın adam
ben de aldırdım gömük dişimi
benim de 1 ay çenem tutuldu, yemek yemek işkenceye dönüştü.
kime sorsam böyle bir şey yaşamamıştı.
komplikasyon bunlar başa gelebilecek şeyler.
kemik çatlaması öyle dışardan bakılıp anlaşılabilecek bir şey değil ayrıca, direkt grafi çekilmesi gerek.

ya benim dişim çürümüşmüş ondan ağrı yapıyomuş
henüz çekemediler ben ağrıdan kıvranıyorum allah yardımcım olsun
kökü yokmuş üstten çürümüşmüş inşallah çekimi kolay olur

ne olursa olsun karşındaki insana öküz diye hakaret edemezsin
ayrıca dişin gömükse mecbur zorlayacak ne yapsın adam
ben de aldırdım gömük dişimi
benim de 1 ay çenem tutuldu, yemek yemek işkenceye dönüştü.
kime sorsam böyle bir şey yaşamamıştı.
komplikasyon bunlar başa gelebilecek şeyler.
kemik çatlaması öyle dışardan bakılıp anlaşılabilecek bir şey değil ayrıca, direkt grafi çekilmesi gerek.

neden çeneniz tutulduki :26::26::26::26::26::26::26:
o kadar zor bi işlemmi bu diş çekimi :18::18::18::18::18::18::18::18:

hiç kimse olmasada merhaba diyerek başlayayım söze

ben 20 lik dişimi çektim sonunda ve hiçte korktuğum gibi olmadı ameliyat zaten lokal anestezi uygulandığı için ameliyat sırasında bişey hissetmiyosunuz 4 dikiş atıldı diş çekildikten sonra
ameliyat gecesi yüzüm şişti doğal olarak ve bugün bile hala biraz şişlik var sadece ilk üç gün yemek yerken ağzımı açmakta zorlandım küçük küçük lokmalar halinde yedim yemeğimi onlarda hep sulu yumuşak şeylerdi zaten sert katı çiğnemeyle yenecek şeyler bi hafta yenmeyecek zaten yiyemiyosunuz çünkü çeneniz ağrıyo.ameliyattan sonra 24 saat 10 dakika aralıklarla buz kompresi uyguladım yüzüme çok rahatlattı hem ağrıyı hem kanamayı hemde fazla şişmesini önledi.doktorumun eli çok hafifti Allah ondan razı olsun hep sakinliğini soğukkanlılığını korudu ve buda bana pozitif olarak yansıdı korkmamam gerektiğini basit bi işlem olduğunu söyledi ama hiç basit bi işlem değildi benim dişim çok zorladı doktoru bir saatten fazla sürdü ameliyat ve doktorumun başarısıyla sorunsuz atlattım doktorum uzman olmasaydı belkide çenem parçalanırdı çünkü dişim çok sertmiş ve hiç esnemediği için çıkmakta biraz zorluk çıkarmış yatıp kalkıp doktoruma dua ediyorum Allah ondan razı olsun bi hafta sonrada dikişlerimi aldıracam bu dişin yeri tamamen iyileşince gidip diğerinide aldıracam ve kurtulacam 20 lik dişlerden

sizlere tavsiyem hiç korkmayın o ağrıları hergün çekmektense bi hafta biraz ağrı çekip tamamen kurtulun ama doktorunuzu iyi araştırın uzman ellerde hiç bi sorun yaşamazsınız benim kadar korkan biri bunu diyorsa inanın herkes dişini çekebilir.

tam adamına rastladın arkadaşım:) Ben iki yıl önce tamamı gömülü 3 yirmilik dişimi birden tek bir operasyonla aldırdım. Herkes bana "naptın sen" diyordu, cesaretime şaşıyordu. Ama benim her bir diş için birer haftadan harcayacak 21 gün zamanım yoktu. işimden de habire izin alamazdım. Eziyetim sadece 1 hafta sürdü. Ameliyat sonrası ağzımın 3 ayrı noktasında dikişler olduğu için katı hiçbirşey yiyemedim. Sürekli sıvı gıdalarla, bebek mamasıyla, çorba ve pudingle beslendim.
Üstelik benim 20'liklerim çok zorluydu. Hepsi damağın altında gelişimini tamamlamış... ön dişlerimi sıkıştırıyordu. Hatta bir tanesi yer bulamadığı için yan yatıp öndeki kök dişimin altına doğru büyümüştü. 20'liklerimin herbiri zaman zaman şişip ağrıyordu.
Korkulacak birşey yok arkadaşım... Bir an önce çektirmelisin. Bu eziyet başına her geçen gün daha fazla iş açar. O zaman da keşke daha önce çektirseydim dersin.

tam adamına rastladın arkadaşım:) Ben iki yıl önce tamamı gömülü 3 yirmilik dişimi birden tek bir operasyonla aldırdım. Herkes bana "naptın sen" diyordu, cesaretime şaşıyordu. Ama benim her bir diş için birer haftadan harcayacak 21 gün zamanım yoktu. işimden de habire izin alamazdım. Eziyetim sadece 1 hafta sürdü. Ameliyat sonrası ağzımın 3 ayrı noktasında dikişler olduğu için katı hiçbirşey yiyemedim. Sürekli sıvı gıdalarla, bebek mamasıyla, çorba ve pudingle beslendim.
Üstelik benim 20'liklerim çok zorluydu. Hepsi damağın altında gelişimini tamamlamış... ön dişlerimi sıkıştırıyordu. Hatta bir tanesi yer bulamadığı için yan yatıp öndeki kök dişimin altına doğru büyümüştü. 20'liklerimin herbiri zaman zaman şişip ağrıyordu.
Korkulacak birşey yok arkadaşım... Bir an önce çektirmelisin. Bu eziyet başına her geçen gün daha fazla iş açar. O zaman da keşke daha önce çektirseydim dersin.

çok sağol canım bende aynen senin gibi çektirdim ama benimki çok zor olduğu için doktorum ağır gelir sana dedi o yüzden tek tek çekecem ama dediğin gibikorkulacak bişey değilmiş ve sonrasındaki sıkıntı öncesindekine oranla hiç bişey bence

Çok da korkulacak bir şey değil aslında.
Tabi çekim sonucunda dikiş vs... yoksa.

Ben 2 tanesini çektirdim. İyi ki de çektirmişim. Yoksa yanak içlerimi ısırıp kanatıp duracaktım!

Ben diş teli taktırmak için çektirmeye niyetleniyordum.Ağzımda yer yokmuş çıkmaları için bu yüzden şişip ağrı yapıyorlarmış. Onun yerine doktorum önlerden iki dişi çektirmemi önerdi. 20'lik dişler çıktığında ve tel takıldığında çekilen dişin yeri dolacak diye umuyorum :) Doktorunla bunu da bi konuş derim :) Geçmiş olsun

Son düzenleme:
Back