Üzmeyin kendinizi de çözüm arayalım. Neden taşınacaksınız hemen öyle?
1. Şimdi öncelikle siz bir ilçalama şirketi bulun ve heryeri güzelce ilaçlatın.
2. Bahçeyi otlardan çöplerden temizleyin, güzelce çimlendirin. Bahçede merdiven altı, duvar dibi gibi kuytu köşeler varsa özeliikle oraları temiz tutun. Böyle alengirli yerler olmazs akaymak gibi bir bahçede saklanma ve yaşama alanı bulamazlar.
3. Bahçeden eve giriş yolunu mutlaka bulun. Kapı açık kalıyor olabilir, su giderleri olabilir, camlardan giriyor olabilir... Hepsine önlem alın. Su giderlerini tıkayın, pencerelere tel sineklik taktırın, kapıları kapalı tutun evde yokken.
4. Gene de yeniden girme ihtimallerine karşı evin çeşitli yerlerine ilaç koyun. Bunu ilaçlama şirketi bilir.
5. Bazı arkadaşlar kedi demişler, bence de harika bir fikir. Ben bir bahçem yok diye kedi köpek besleyemiyorum. Keşke olsaydı da koynumda sıcacık bir kedi besleyebilseydim.
Ha bir de giriş katı da fare oluyor diye düşünmeyin, bizim 6. kattaki evimize girmişti bir kere, hem de gayet temiz, şıkır şıkır bir apartmanda. Bulaşık makinamız yoktu bizim, bulaşık makisnası için tahliye deliği varmış, ordan tırmanmış, iyice tıkadık, ilaçladık, dezenfekte ettik, bitti...