20 günlük evliyim evimi fareler bastı

024

..alnımın yazısı yarim..
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.291
817
kızlar delirmek üzereyim,daha evleneli 20 gün oldu evimde iki tane fare yakaladık,hemde mutfağımda tencerelerimin içinde cirit atıyodu..evim müstakil kendi evimiz "çıkıp gidelim ben bu pislikde yaşayamam" diyorum eşime oda kirada geçinememekden korkuyor borcumuz harcımızda çok,evede çok masraf ettik mutfağım pırıl pırıldı dolaplarımı özene bözene yaptırmıştım,gelin görünki başıma neler geldi..ağlamakdan gözlerim şişti,kim ister farelerin cirit attığı mutfakda yemek yapmak..yalvarırım başına böyle bir dert gelmiş kimse varmı bana akıl versin..

ilaçlama şirketleri bahçeniz varsa yine gelir diyolar,ki bahçemiz var..

gelecek soruları tahmin ediyorum,o evi özellikle tercih edip arayıp bulmadık babadan kalmaydı kirada oturmakdansa orayı tercih etti eşim..

şu haşere kovucu cihazları kullanıpda işe yaradı diyen yokmu..ne kadar dua edicem biri bana yol gösterse,heveslerim kursağımda kaldı huzur muzur kalmadı..

bende bahçeli evde oturuyorum ama hiç fare gelmedi evime.bahçede kedi besle.biz öyle yapıyoruz

Biz de bahçeli evde, giriş katta oturuyoruz. Evimizde kedi var, camlarda da tel sineklik var.
Evini ilaçlatıp bir de Egem ablanın dediği gibi mümkünse evde ama olmuyorsa da bahçede kedi beslersen bence hallolur.

canim benimde basima geldi 1 ay once iki fare yakalidik cok sukr bi daha olmadi,biz yapiskanlardan koyduk onlara dustu ,bence nerden geldigini bulun ve onleyin yoksa diger yontemlerle bosuna ugrasirsiniz:26:

ayy ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN(AMIN)

gecenlerde yan binamizda giris katta bi ev var boyle ordan gecerken dedim ya ne guzel ev diye begeniyorum zaten giris kat evleri yani yerle bir ev balkon degilde bahceye cikiyorsun disarida koyacaksin masa sandalyeyi oh ne güzel sonrada dedim esime fare böcek filan girer böyle evlere diye dedigim dogruymus demekki

yok canım bizde hiçbir şey yok.bahçeler sık sık ilaçlanıyor.kedi besliyoruz.mayıs ayı gelsin diye dört gözle bekliyorum.evimiz ormana yakın gece öten kuşlar iansana huzur veriyor.bahçede masa,salıncak keyf yapıyoruz

Öncelikle nerden girdiklerini tespit edip oralara bi çözüm yolu bulun.Ondan sonra evde fare kalmadığından emin olun.Bahçede kedi besleyin. Her bahçeli eve fare girmez, bi yer bulmuşlar demekki içeriye giricek. Çok zor bi durum.

Canım benim erkek arkadaşımın ilaçlama şirketi var.Nereden girdiğini,evinizin bilgilerini,bahçenizin büyüklüğünü vs özelden yaz bana.Ben yarın ona ne gibi tedbirler alman gerektiğini sorarım.İlaç ismi filan önerir en azından,sıkarsınız evinize bahçenize.

bu gibi durumlar için küçük cihazlar var fiyatlarıda uygun. bizde işyerinde kuşlardan şikayetçiydik taktırdık onu takerken söylemişlerdi böcek sinek fare için olanlarıda varmış deneyin bence

Canım erkek arkadaşıma sordum.Bayer'in ilacı olan Rodilon mum blok alsın.Eline eldiven takıp evin karanlık kuytu köşelerine,tezgah altı gibi yerlere koysun dedi.Bu havada bahçeye bir şey yapman gerekmezmiş.Ama mutlaka eldivenle koy ilacı canım.Gelmez bir daha diyor erkek arkadaşım.

tşk ederim canım eşime söylicem,peki canım erkek arkadaşına sorarmısın ilaçlatmayı zaten istiyoruz evin detaylarını yazarımdaa,ben şu fişe takılan aletlerin işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum..bahsettiğin ilaç harici bu yöntem güvenilir mi acaba..

bahçede öyle salıncak keyfi yapılıcak bir bahçe değil pejmurde,dağınnık,pis bir bahçe..temizlemeye girişildi şimdi ama ne fayda ben ikna olmuyorum yine gelicek o..yapışkana iki tane yapıştı hemde ikiside tezhahımın alt dolabında..mutfadaki dolaplarım fazlaca diye rahatça kullanıyorum diye çok mutlu oluyodum,şimdi alt kısımlar iptal kaldırdım tencerelerimi hep..

bide ben çok titiz bir insanımdır kafayı yemek üzereyim,plastiklerimi ucundan kıyısından hep kemirmiş,ceyizimi sererken ne hayellerle sermiştim aklımın ucundan geçmezdi böyle bişey..

ya insanın mutfak dolabını güvenle açması bile bi nimetmiş yani..

evden taşınmak son seçenek olmalı.
arkadaşların dediği gibi kedi besleyebilirsiniz, hem dost olur.
aynı şekilde ilaçlama da işe yarar.

üzüldüm canım ya ama çözümü çok basit kedi al bitane sokaktan,valla fare falan kalmaz kedi olan eve fare gelmezmiş kokusundan,bizim komşunun 3 katlı bi apartmanı var bodrum katta fare vardı ilaç vs bi sürü yöntem denediler olmadı,kedi aldı bitane sokaktan fare vs kalmadı..bende evde kedi besliyorum insanın stresi vs kalmıyor hem sana dost olur tatlım..

Arkadaşın dediği o ilacı kullanırsınız ya da benzeri fare ilaçları var.Kimyasal ilaç satılan yerlerde hazırlıyorlar.

Birde Egem'in dediği gibi bahçenizde kedi beslemenizin çok faydası oluyor.. Bir kaç kediye yemek verdiğinizde zaten artık vazgeçmiyorlar sizden.

Gerçekten ciddi anlamda engelliyor fareleri.

Tuvalet penceri dahil olmak üzere tüm açık kalan-kalacak pencerelerinize sineklik taktırın.

Yazında ilaçlarsınız evinizi.

Bir daha karşılaşmazsınız inşaallah.

....

O fişe takılanlar fare için işe yaramıyor.

Slm kader arkadaşım. Bundan 1 ay öncesine kadar fare nedir bilmezdim ama bendede çıktı. Hemde şofbenin bacasından gözümle gördüm. Bütün mutfak kırıldı yeniden yapıldı bacayı telle kapattık, bacanın içinede fareler için özel olan keklerden attık. Bu kekler farenin kanını kurutuyormuş yani ölsede koku olmazmış. çok şükür şimdilik birşey yok. Sana tavsiyem belediyeyi ara, yada evin birkaç yerine kek koy desem evde açıkta ölüp biryere sıkışsa bu sefer ölüsünü bulamazsın ( Seni çok iyi anlıyorum, bizim bile kaç gün psikolojimiz bozuldu.

Yerleri yıkamak için delikler olabilir mutfak balkonunda yada ara ilk girişte oralardan giriyor olabilir oraları kapatın , camlara sineklik takın , bahçede kedi besleyin , yapıştırıcılardan koyun :)) plastikleride alırsınız canınızı sıkmayın altı üstü plastik canınızdan kıymetli değilya sağlık olsun halledersin ...

Bende bahçelik alanda oturuyorum 2 kattayım. Ben korkmam fareden ama pis sonuçta. Tedirgin oluyordum hep ya girerse diye ama hiç karşılaşmadım Allaha şükür :) Evlenmeden önce annemlerin evinde yani 14 15 sene fare görmedik hiç ama bundan 3 sene önce ufak ufak fındık fareleri girdi hep. Biz tutuyorduk başka bir tane giriyordu. En sonunda girdiği yeri bulduk orayı kapattık bide kapımız çelik kapı değildi onu da değiştirdik bir daha hiç girmedi. Yani bence nerden giriyo önce onu tespit edin. Alıştıysa hep girer ordan.

Üzmeyin kendinizi de çözüm arayalım. Neden taşınacaksınız hemen öyle?
1. Şimdi öncelikle siz bir ilçalama şirketi bulun ve heryeri güzelce ilaçlatın.
2. Bahçeyi otlardan çöplerden temizleyin, güzelce çimlendirin. Bahçede merdiven altı, duvar dibi gibi kuytu köşeler varsa özeliikle oraları temiz tutun. Böyle alengirli yerler olmazs akaymak gibi bir bahçede saklanma ve yaşama alanı bulamazlar.
3. Bahçeden eve giriş yolunu mutlaka bulun. Kapı açık kalıyor olabilir, su giderleri olabilir, camlardan giriyor olabilir... Hepsine önlem alın. Su giderlerini tıkayın, pencerelere tel sineklik taktırın, kapıları kapalı tutun evde yokken.
4. Gene de yeniden girme ihtimallerine karşı evin çeşitli yerlerine ilaç koyun. Bunu ilaçlama şirketi bilir.
5. Bazı arkadaşlar kedi demişler, bence de harika bir fikir. Ben bir bahçem yok diye kedi köpek besleyemiyorum. Keşke olsaydı da koynumda sıcacık bir kedi besleyebilseydim.
Ha bir de giriş katı da fare oluyor diye düşünmeyin, bizim 6. kattaki evimize girmişti bir kere, hem de gayet temiz, şıkır şıkır bir apartmanda. Bulaşık makinamız yoktu bizim, bulaşık makisnası için tahliye deliği varmış, ordan tırmanmış, iyice tıkadık, ilaçladık, dezenfekte ettik, bitti...

tüylerim diken diken oldu valla bizimde eski evde girş katında değildik ama bulaşık mak giderinden giriş yapmış kendine. delirdik bzde. ilaçlama falan ama fayda etme bulaşık mak hortumunu resmen talaş etmiş o derece bizde orayı telle bir şekilde kapadık.
şimdi o evde değiliz ama akıllı hayvan bunlar bide yavrularlarmış dikkat edin biran önce çözüm bulunda eve yavrularsa çözüm bulamazsınz. Allah yardımcınız olsun çok kötü bişey

bende 4. katta otururken girmişti.balkon su giderlerini lağıma bağlamışlar.beni uyarmışlardı balkon giderlerini kapat fare girer diye.hep kapatıyordum birgün unutmuşum ve o gün girmiş.zor yakalamıştık.şimdi bahçeli bir evde oturuyorum 3 senedir.hiç fare görmedim allaha şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…