Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canım, bence sen bebeğin kilosunu başka bebeklerle kıyaslama. Çünkü bu, senin moralini bozar. Bunları yaşadığım için yazıyorum sana. Benim bebeğim de erken ve zayıf doğdu. Kilolu bebekleri gördükçe üzülüyordum. Bu durum seni üzüp sütünü azalmasın. Mama takviyesiyle yaşıtlarına hemen ulaşır zaten. Sütün nasıl bilmiyorum; ama humana içip sütünü arttır ki bebişinin sütü bol olsun. Hayırlı olsun bebeğin.
Canım bence bebeğinin kilosu normal.Benim kızımda küçük doğdu.2450.Ama benim sağlık soronumdan ötürü hiç emziremedim.Hep mamayla beslendi.ılk bir hafta 40 gram aldı die doktor kızdı.Çok almıs die.20. günde bizde doktora gittik.2870 gram olmustu.Doktor cok iyi istediğim gibi almıs kiloyu dedi.Hiç de az demedi.Sinin doktor biraz abartmıs bence.Bunların canı ne ki ne yesinler :) Sıkma sen canını
benim bebeğimde 2700 gr doğmuştu..45 günlükken 3600 gr dı.doktorumuz az oldugunu söyleditabı..ılk aylarda ayda 800-1000 gr arasında alması gerekıyor.sonra bıraz toparlanana kadar mama verdım 5 kılo olduktan sonrada emme refleksi iyice gelişti benı ememye devam ettı..şimdi yaşıtları ile aynı kiloda..hiç mama vermekte tereddüt etme bana ılk başlarda mama verırken cok zor geldi ama cocugumun saglıgı içindi .kızım 1 yaşını geçti çok şükür hıc saglık sorunu yaşamadık..
tavsiyelerinzi için tşkler arkadaşlar.
dün akşam mama vermeye başladık.önümüzdeki 10 gün boyunca günde bir veya iki doz mama ile destekliycem sütümü ve bebeğim tekrar tartılacak.inşallah kilosunda ve sütümde beklenilen artış olurda bırakırız mamayı..
doktor bana sütümü sağdığımda üstünde yağ birikip birikmediğini sordu daha önce hiç sağmamıştım bilmiyorum dedim.dün akşam ne kadar çıkacak ve üstünde yağ birikecekmi acaba diye meraktan sütümü sağdım.chicconun elle pompalı olan modeliyle sağdım birinden 30 cc falan çıktı çok falada zorlamadım göğüs ucum yara olacak diye.bu kadar az görünce moralim bozuldu ben daha çok çıkar diye düşünmüştüm.bunun normali nedir bilen varmı?
ilk ay 1200 gram alması gerek buda günde 40 gr oluyor ...evet biraz az kilo almış ama bu hep böyle gider demek değil ...zor emmidiği için doymadan bırakıyor olabilir ...
ben de8 aylık doğu yaptım ilk 20 gün sağdım ve biberonla besledi m ilk günlerde 30-40cc süt oluyordu sonra çoğaldı ama bebeğin emdikten sonra sen memei tamamen boşalt ...sen boşaltıkça yeni süt oluşacak ...tv.de dinledim süt kanallrı karnabahar gibidir demişti ....sen boşaltıkça süt torbaları büyüyecek ...ve süt dolucak ...mamayı verme dicem am dr taktor tavsiye ettiği içinde bişey diyemiyorum ... mama verdikten sonra bile memeni mutlaka boşalt 2 saatte sakın unutma ...sütünü sakla benmari usulü ısıt birdahaki beslenmede önce onu ver sonra emzir zaman la mamayıda dsağmayıda bırak ...allah kolaylık versin sütün varken lütfen mamaya yönelme ...
Benim kızım 3230 gr doğdu. 3. Gün hastaneden çıkarken 3000 gr a düşmüştü.. 6. Günde 3165 gr dı.. Ve 23. Günde 4000 gr olmuştu.. Doktor süper dedi ama ben kızım göğüsümü boşaltamıyor diye önce emzirip sonra sağıyordum ve sağdığım sütüde uyku arasında veriyordum ki son iki gündür memeyi reddetmeye başladığı için büberonu kestim ve sadece göğüsümden süt vermeye başladım.. Doktora da söyledim bence kilo almasındaki sebep birberonla da besliyor olmamdı.. Doktor 15 gün sonra kontrole çağırdı ve bu süre içinde sadece göğüsümden beslememi istedi.. Bakalım kilosu 15 gün sonra ne olacak.. Oran orantı ile ortalama 750 gr almış olması gerekiyor.. Emzirip bekleyip göreceğiz..
canım şunu herkes bilir ki bebişler doğduktan sonra 100-200 gr arası kilo kaybederler yani senin bebişin 2500 doğmuş, 100 gr verdi diyelim, aslında en az 400 gr almış 20 günde. günde 20 gr eder. hiç de az değil aslında. ama yine de bebeğin emmeyi reddetmediği müddetçe mama takviyesi vermende bir sakınca yok. ama baktın ki biberona alışıyo emmek istemiyo o zaman dikkatli ol derim. tecrübemle söylüyorum. benim kızım da hep mama takviyesi aldı şimdi 1 yaşında 9 kilo. 3,5 kilo doğmuştu ve mamaya rağmen kilolu olmadı hiçbir zaman. yani biraz da yapı meselesi kilo alımı. ben de mama verdim arada emmeyi reddetti o zamanlar sadece emzirdim ısrarla emzirmek lazım. 3 ay civarı da bir reddetme dönemi oluyor ona da hazırlıklı ol ısrarla emzirmeni tavsiye ederim. sağlıkla büyüt bebişini inşallah...
Aynı sorun bende var. Kızım 35haftalik doğdu gelişim geriligi yüzünden 2560di. Şuan 23gunluk ve 2990. Saglk ocagndaki ebe kilo alimi az dedi ve bütün moralini bozdu..