Bebek Beslenmesi 20 günlük bebeğim var sarılığı bir türlü geçmiyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

missbathory

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2010
74
2
Merhaba yeni anneler, deneyimli anneler ve anne adAyları, benim sıkıntım var yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü hem lohusalık hem de bebeğimin hastanede yatıp çıkması çok psikolojimi bozdu
14 nisan günü normal doğumla kızım doğdu ama maalesef mememi tutmadı. İlk doğduğu gece hastanede uğraşmayan hemşire kalmadı silikon uçlarla bile denedik almadı bir türlü, emmediği için sütüm de gelmedi kaşıkla o gelen ağız sütünü içirdim ama mama veya su vermedim 4. Gün 21 bilirubinle sarılıktan hastaneye yattı ben de 3. Günden 5. Güne kadar yanında kaldım ışık tedavisi görünce düşüyordu ışıktan çıkınca yükseliyordu 5. Gün 9.9 ile hastaneden taburcu olduk. Ama dün yine topuk kanı alındı 13.1e yükselmiş tekrar bu ne kadar sürecek böyle bilmiyorum böyle bir durum yaşayan var mı? Ayrıca sarılıkta iyi beslenmesi lazım şu anda kilosu 3800 bilgili annelerden ricam her 2 saatte bir kilosuna göre kaç cc süt içmeli onu söyleyebilirler mi? Beslenme sorunu var memeyi hala almıo biberonla da çok acıkması lazım güzel süt içmesi için ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardım edin

bebeğin hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah... ayrıca geçmiş olsun.. bebeği olabildiğince havaların da serinliğine göre güneşi almasına dikkat et.. her gün 10 dakika direk gelen güneş ışığında kalsın. elleri yüzü ve ayakları güneşi alacak şekilde olsun. bebeğin kilosuna göre beslenmesi 90 cc yeterli olabilir.. ama belli olmaz bebeğin de isteğine bağlı.. benim oğlum yarım saatte 30 cc yi bitirirdi.. sonra yarım saat uyur tekrar 30 cc alırdı.. sık sık beslenmesi gerekir şu durumda çok aç kalmamalı.. alabildiği kadarıyla saat başı beslersen toparlayacaktır.. şekerli su sakın verme.. ama ihtiyacı olursa kimyon çayı verebilirsin 3-4 çay kaşığı kadar.. mama ile beslendiği için ilerleyen zamanlarda suya ihtiyacı olacaktır.. ama günlük alacağı güneşi sakın ihmal etme ışın tedavisi gibi oluyor o. mutlaka alsın.. çıplak olmayacak tabii sadece dediğim gibi el ayak ve yüzü yeterli başka bir sorun varsa cevaplayabilirim...

Hayırlı olsun bebişin geçmiş olsun benim oğliş de ilk başta sarılık olacak gibiydi sararıyodu çok şükür hastanede çıkmadı ilk üç gün sütüm gelmedi sonra sararmaya başladı süt olmadığından sütüm geldi çok şükür şekerli su dene işe yarıyor ayrıca beyaz ışıkta yatır akşam bile sarılık olmazmış sarı yazma da ört beşiğinin üstüne bizde işe yaradı unarım sendede yarar geçmiş olsun

canım bununla ilgili peygamber efendimizin sünneti var doğduğu an damağına bir parça hurma sürmesi ilk gıda olarak sebebi de anne sütünden daha hızlı kana karışmasıymış böylece sarılık oluşumunu engellediği de keşfedilmiş. ben yaptım elhamdülillah memnun kaldım senin gibi bir arkadaşta aynı sorunu yaşıyordu tavsiye ettim belki iyi gelir diye çaresizlikten denemiş tabi onun ilk gıdası olmadı işe yarar mı bilmiyordum ama öğrendim ki ertesi gün deger hızla düşmüş doktor bile şaşırmış 1 günde nasıl oldu diye

Benim oğlumda doğduktan sonra sarılık olmuştu fakat seninki kadar ağır geçirmedik o dönemi emmemesinin nedenife muhtemel sarılıktır sarılık yukseldikçe beslenme azalıyor uyku artıyor asıl beslenirse düzelir banada sarı yazma ört demişlerdi batıl inanç olurmu öyle şey fln dedim baktım olacak gibi değil aldım ve örtttüm gerçekten işe yaradı o sarı yazma sarılığını aldı oğlumun sende bi dene istersen umarım düzelir allah şifasını versin geçmiş olsun

Canım çok geçmiş olsun... Deneyimlediğim ve ilk bebeğimden öğrendiğim kadarıyla, zaten anne sütünü alamadıklarında sarılıkları artıyor. Aslında bebekler emme refleksi ile doğarlar. Sanırım biraz daha sıklıkla denemende fayda var. Ne kadar stresli bir durum olduğunu biliyorum, kendim de ilk zamanlar çok zorlanmıştım... http://www.birannetavsiyesi.com/bebegi-dogru-emzirebilme/ buradaki yazımda paylaşmıştım ben de emzirme deneyimimi. Sana faydası olacağını umuyorum. Lütfen mümkün olduğunca stres yapma bu arada da. Stres sütü engellemesin. Mümkün olduğunca göğsünden alma bebeğini canım. Zamanla, yavaş yavaş emecek inşallah. Ve çok da merak edeceğim nasıl olduğunuzu? Dualarım sizinle

inan senn yaşadığını bnde birebr yaşadım.lohusalık bebğimin sarılığı çok pskljimi bzmuştu.ama hiç kotkma bzde hastanede iki defa yattık en son 15le eve gldk dr beklylm kilo alımına bklım dedi ilk ay kontrlnde hala sarılıpı vardı ama ytrmdı dr bidha çnkü kilo almştı bnmki anne sütü sarılğymş onunda tek yolu yne bol bol emzrme şimdi 2.5aylık 1.5 aya kdr hatta braz daga fazla srdü sarılığı..sende sütünü sağ bibrenlo veya kaşıkla mutlaka ver..mama veriosanda 30cc yetio ama sen 60 cc yap bak bklım ne kdr içio

Mamaya neden bu kadar karşısınız? Sarılık masum bir hastalık mı sanıyorsunuz? Sarılıkta yükselen bilüribin bebeğinizin beyin fonksiyonlarını etkiliyor.
Emzirin ardından mamayla takviye edin.Doğal akışlı biberonlar var onlarla verin memeden de kopmaz.Ama kendi memenizde çok yormayın biberonu da emmez.
Gün ışığı mutlaka alsın bebeğiniz.

Bnde1.5 ayındsn itibaren mama takviyesine başldm mecbr sütüm yetmyodu çnkü ama şimdi kullandğm damla saysnde sütüm çoğldı çok şükr artk sadece geceleri 60 cc içio msmayı 1 kerede gün içinde 30 cc alıo hemn hemn bbğim 2.5sylıı bu arada doymuosa vern mamayı aç kalmasndn iidr sadece mamayla büyüyn hiç anne sütü alamyn bebekler var mamanın hiç bi zararı olmz

Bnm de sütüm yeterli değil. Mama yla takviye ediyorum bebeğim 40 günlük ve sarılık hala.kullandığınız damla galactago mu acaba? Bn de denemek istiyorum da

Sık sık emzirirsen gecer

Öncelikle geçmş olsn ve şükürler olsn sarılık çok ciddi bi rahtszlık değil çözümü olan bi durum bzde 2 gün kaldk 5 gnlk be 8 gnlkken çıktğmzda hala yüksekti sarılğı ama dr bidaha sokmadı bol bol emzirdm ona rağmn 1.5 ay sürdü anne sütü sarılığymş..sana tavsiyem zorla memeni alması için ve sağ göğsünü bibernla ver..40 gnlük olana kadr 30 cc içiolr snra yavş yvş artıo miktrı onu sen kndi bebğine gre ayarlcksn doyunca içmio zatn ama sana tavsym hiç kfana tkma inan sayılı gnler çbk geçio sana böle sölüorm ama bende çok etkilnmştm pskljm bzlmştu sabret unutcksn bu gnlri
Sık sık emzirirsen gecer

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şimdi 54 günlük oldu bebeğim beslenmesi çok şükür düzene girdi hala emmiyor ama acıkınca biberonla içiyor sütümü. Sarılığı da hala gözlerinde var gibi uzun süreli sarılık dediler artık. Doktor hiç topuk kanı aldırtıp deldirtmeyelim bi zararı olmaz 3aya kadar geçer dedi.
Bu arada her gün hala emzirmeyi deniyorum ama inanılmaz bir inadı var kucağımdan geri atıyor kendini bir türlü alıştıramıyorum. Emmediği için de sütüm azalmaya başladı. Bi damla sütü arttırıyor demişsiniz acaba o damlanın adı nedir?

Galactago damlanm adı hemn alıp başlayn bence

Benim bebeği. 1.5 aylıkken sarılığı tam geçmemiş ama düşmüştü. Sarılık değeri 20 günlükken 14 olmuştu doktorum sık sık emzir dedi öylede yaptım ve geçti. Uyanmasa bile ben uyandırıyordum mutlaka

Canım uzamış sarılığı araştırırken senin yazına denk geldim benim gibiler de varmış deyip rahatladım ne kadar sürede geçti sarılığı çocuğun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…