- 14 Ağustos 2018
- 19.745
- En iyi cevaplar
- 2
- 74.162
- 598
bizimkide ismimle hitap ediyor genelde benimde çok hosuma gidiyoHahaha yerimm. Benimki esime ismiyle hitap ederdi baba demezdi ilk konusmaya basladiginda. Tabi benimkinin cok hosuna gidiyordubanada ismimle hitap ediyordu ben onu duzeltiyordum anne diye. Snra anne demeye basladi. Baba'yi biraz daha gec soylemeye basladi. Onuda esim birak ismimle hitap etsin diyordu ben kabul etmiodum baba dedirtiyordum. Simdi bazen aklina esiyor komiklik olsun diye degisik seylerle hitap edip tepkimizi olcuyor mesela sisko annem diyor kerata yaa bende kiziyorum sonra guluyor guzel annem diyor
Yok boyle biri olamam asla goz gore gore birseylere zarar vermesine seyirci kalmam zaten amacimda cocugumun boyle olmamasi aslinda oyuzden fazla mudahale ediyorum ama biraz sinirlari acicam kendine cevreye zarar vermedigi surece izin vericemtüm hepsi öyle.bırak baksın meraklı.ama bazılarını görüyorum avm'lerde mesela biri alıp bütün tshirtleri yere atıyor o mağaza görevlisi hala yerden toplarken çocuk standın arkasını dağıtıyo annesi gülerek izliyor.ya da başka bir tanesi dondurmalı ellerini kıyafetlere sildi annesi güldü gel hadi dedi gittiler şok oldum.bir tanesi alıp bir oyuncağı paaatt diye geçirdi yere annesi yine tepkisiz.böyle yapmasına izin vermeyin sakın.ama bırak baksın neyin ne olduğunu görsün, insanları gözlemlemiş de olur mesela tshirt nasıl alınıyor, oyuncaklar nerelerde oluyor gibi.
Ya bide son 2-3 aydir boyle gordugu hersey eller agzina goturmeye kalkisir mudahale edince onda inat etmiyor neyseki:) 1.5 senemiz kalmisAha benim oğlanlaftan anlamaz, tutturur, sağa sola koşup kuralar, istediğini almazsan ortalığı birbirine katan bir çocuktu. Arada bu damarı tutuyor ama sözden anlıyor artık. Hem büyüdü, kreşe gidiyor, kısıtlamadik zamanında verdiğimiz sözleri tuttuk, bir şeyle korkutmadik, hep anlatma yoluna gittik. Şimdi markete giderse bir şey alma hakkı olduğunu bilir. Önceden her gördüğü için zirlardi. Şimdi bir şey alabilirsin iyi seç diyorum. Bazen iki şey arasında çok gel git yaşıyor ama pas vermiyorum. Büyük ölçüde bu krizlerimiz azaldı. Markette daha rahatız. Ama çok çektim zamanında 3 yaşında oturdu diyeyim zaten kendisi 3,5 yaşında
Demekki birazda yas itibariyle boyle bizimki buyudukce sakinliycek bende suan icin daha az mudahaleci davranicamBrnimki 30 aylik , markette baya bi alisveris yapiyor , kasaya gittigimizde esim onun aldiklarinin cogunu goturup raflara geri yerlestiriyor , tam kesfetme zamanlari yapacak birsey yok
Etrafa zarar vermedigi surece dokunmayin hic cocuga
Allah bağışlasın. Ama normal tam zamanları. Oğlan çocuğu daha girişken oluyor. Kızım yok gerçi ama gördüğüm bütün oğlanlar birer Christoph colomb edasında bıraksak amerikayi yeniden kesfedeceklerYa bide son 2-3 aydir boyle gordugu hersey eller agzina goturmeye kalkisir mudahale edince onda inat etmiyor neyseki:) 1.5 senemiz kalmisben devamli dag bayir gezdireyim en iyisi atsin kendini yuvarlansin enerjisini bosaltsin:))
Ben evime gelen kucuk cocuklara hic karismam bile :) ha aralarinda gercekten yaramaz olanlar bulunupta kendilerine bisey demeyen annelere gicik olurum o baska biseyBu " keşif etsin bırak " diyen yorumcularından çoğunun evine gelen kesifci bebekler hiç sevilmiyor ama :)
En guzeli gercekten. Yeter ki kendine ve cevresine zarar vermesin.Tabiki normal.keşfederek ogrenıyorlar.baskasına ve kendine zarar vermediği surece engel olmuyorum.23 aylık benımkı de
Ben evime gelen kucuk cocuklara hic karismam bile :) ha aralarinda gercekten yaramaz olanlar bulunupta kendilerine bisey demeyen annelere gicik olurum o baska biseyama onun disinda bana gore kesiflik yapmak ayri yaramazlik yapip biseyleri kirip dokmek ayri. O yuzden buyuk oglumu ( ve insAllah kucugunude ) kesif yaptirdim ama sinirlarinida ogrettim
Kurcalamalı ,merak etmeli ve merakını dindirecek eylemlere girismeli gayet normal. Çocuğa fırsat verin canını tehlikeye atmayacak her şeyi yapabilir.20 aylik oglum var su donem herseye asiri ilgili disari ciktigimizda heryere bakmak kurcalamak istiyor bazen disari cikmakdan once kendimi savas kalkanlarini kusanir gibi hissediyorum:) yanima dikkatini cekecek seyler aliyorum seri eline veriyorum bagirip insanlari rahatsiz etmeyelim zor durumda birakmasin bizi:) merak ettigim seye gelirsek bir yandan diyorum butun cocuklar boylemi ki saniyorum ki bu zamanlarda boyle asiri ilgililer ornegin avm ye gittik saga sola herseye bakmak istediginde engel oluyorum oda buna kiziyor dogrumu yapiyorum yoksa birakmak mi lazim sonrada dusunuyorum ona izin vermem ilerideki karakteri icin risk olursa yani her istedigimi yapabilirim diye dusunur ve dinlemez ise yani bunun dogrusu nedir..
20 aylik oglum var su donem herseye asiri ilgili disari ciktigimizda heryere bakmak kurcalamak istiyor bazen disari cikmakdan once kendimi savas kalkanlarini kusanir gibi hissediyorum:) yanima dikkatini cekecek seyler aliyorum seri eline veriyorum bagirip insanlari rahatsiz etmeyelim zor durumda birakmasin bizi:) merak ettigim seye gelirsek bir yandan diyorum butun cocuklar boylemi ki saniyorum ki bu zamanlarda boyle asiri ilgililer ornegin avm ye gittik saga sola herseye bakmak istediginde engel oluyorum oda buna kiziyor dogrumu yapiyorum yoksa birakmak mi lazim sonrada dusunuyorum ona izin vermem ilerideki karakteri icin risk olursa yani her istedigimi yapabilirim diye dusunur ve dinlemez ise yani bunun dogrusu nedir..
Keşfetme dönemi bırakın keşfetsin engel olmayın20 aylik oglum var su donem herseye asiri ilgili disari ciktigimizda heryere bakmak kurcalamak istiyor bazen disari cikmakdan once kendimi savas kalkanlarini kusanir gibi hissediyorum:) yanima dikkatini cekecek seyler aliyorum seri eline veriyorum bagirip insanlari rahatsiz etmeyelim zor durumda birakmasin bizi:) merak ettigim seye gelirsek bir yandan diyorum butun cocuklar boylemi ki saniyorum ki bu zamanlarda boyle asiri ilgililer ornegin avm ye gittik saga sola herseye bakmak istediginde engel oluyorum oda buna kiziyor dogrumu yapiyorum yoksa birakmak mi lazim sonrada dusunuyorum ona izin vermem ilerideki karakteri icin risk olursa yani her istedigimi yapabilirim diye dusunur ve dinlemez ise yani bunun dogrusu nedir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?