Bebek Beslenmesi 20 aylık oğlum tek başına hiç bir şey yiyemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

neva10

bengüsuyum ben:)
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2010
771
149
123
merhaba,
20 aylık bir oğlum var maşallah her şeyi yiyor iştahı yerinde ancak eline yiyecek bir şey verdiğimde yemiyor yere atıyor mama sandalyesine oturduğunda tabağına meyva koyuyorum kendi çatalını veriyorum hiç ağzına atmıyor tam tersi yere atıyor ya da oyun oynuyor suyunu bile kendisi içmiyor biberonunu getirip bana veriyor su içmek için.
sanırım biraz tembellik var kendi başına bir şeyler yiyen çocuklara özeniyorum ve kendimi birazda suçlu hissediyorum neden derseniz üstü başı batmasın yere dökülüp saçılmasın diye hep ben yedirdim eline bir şey vermedim doğal gelişimini sekteye uğrattım ilk çocuk olunca malesef tecrübesizliğime denk geldi....
şimdi nasıl alıştıracağım geç kaldım farkındayım doktorumuza sordum zamanla sabırla denemeye devam dedi....

canım benim oğlum da şuan 24 aylık ve yeni yeni çatalla veya kaşıkla bişeyler yemeye başladı. ben iştahsızlığına veriyordum ama bak seninkinin iştahı da yerinde olmasına ramen aynı şeyi yapıyormuş. suyunu desen bardağı hala eline veremem çünkü bir yudum içer yarısını yere döker geri kalanıyla da oyuncağını yıkar büyük ihtimalle. ve ben daha 6 aylıktan beri her biz yemeğe oturduğumuzda eline ekmek verirdim onu kemirirdi eğer gelişimini bu şekilde desteklemiş olsaydık benimkinin çoktan tüm yemeğini kendi yemesi gerekiyor.
sanırım tüm olay akıllarının tamamen oyunda olmasından kaynaklanıyor. eğer çok aç olduğu bir anda en sevdiği yemeği önüne koyarsan o zaman yemeye çalışacaktır. mesela benim oğlum makarnayı çok sever ilk kendi kendine yediği yemek (ekmekten sonra) makarnadır. bir de bu şekilde dene bakalım ve çatal için acele etme çatal kafalarını karıştırıyor. önce eliyle yesin ve senin onu ne kadar takdir ettiğini görsün sonra çatalı güzelce eline tutturursun ve bu sefer her lokmada ne kadar takdir edildiğini görmek için gözünün içene bakar :)

benim oğlum 16.5 aylık. 1 yaşından beri her akşam bizle oturdu sofraya ama hiç istediğim gibi yemek yemedi. çatalı veriyorum eline takıyor makarnaya mesela yiyor ama 3-5 tane. ee kilosu da az olunca mecburen ben yediriyorum ama hala her sofraya yanımda oturtuyorum. çatal için çok zorlamıyrum ama dün mesela omlet vardı küçük küçük parçaladım koydum önüne iyice acıkmıştı hepsini yedi elleriyle. ama suyu kendi hiç içmiyor. sabırla bekliyorum alsın kendi içsin diye biberon önünde ağlıyor ağlıyor ama alıp içmiyr. ne yapacağım bilmiyorum.

bu yaşa göre normal görünüyo ama dikkat etmeniz gereken şeyler o yemek yediğinde dikkatinin başka bir yere gitmesini engellemek. mesela yemek yerken televizyon izlememesi gibi şeyler. dikkati yemekte olduğu sürece alışacaktır

Back