• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 aylık oğlum birşey yemiyor.

Evremmm93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2021
247
70
48
31
Anneler merhaba. Oğlum büyudukce çok yemek seçer oldu. Şuan ne et ne tavuk ne balık ne sebze yemeği hiçbir şey yemiyor. Arada bir börek poğaça hamur işi tarzı yiyor. Meyveli mama yapıyorum pankek patates kızartması belli başlı çorba içerse o da... sadece bunlar napcagimi şaşırdım nasıl vitamin alacak bu cocuk hastalancak diye korkuyorum akıl verin lütfen sizler ne yapiyorsunuz

şu an yavaş yavaş damak zevki geliştiği için böyle davranıyor. benim kızım da 27 aylık nerdeyse her gün pilav yemek istiyor. Kan değerlerine falan baktırdınız mı eksiklik yoksa sorun etmeyin zamanla düzelir. Ya da doktora danışıp takviye de kullanabilirsiniz.

şu an yavaş yavaş damak zevki geliştiği için böyle davranıyor. benim kızım da 27 aylık nerdeyse her gün pilav yemek istiyor. Kan değerlerine falan baktırdınız mı eksiklik yoksa sorun etmeyin zamanla düzelir. Ya da doktora danışıp takviye de kullanabilirsiniz.
Aslında bayadir kontrole gitmiyoruz değerlerine baktirmadim haklısınız bir baktırmak lazım çocugun bağışıklığı da düşer böyle peki ne yedirebilirim ne yapabilirim sizce

Aslında bayadir kontrole gitmiyoruz değerlerine baktirmadim haklısınız bir baktırmak lazım çocugun bağışıklığı da düşer böyle peki ne yedirebilirim ne yapabilirim sizce
doktor bana sebzeleri mücver şeklinde yapın demişti en azından öyle bir kaç lokma da olsa yiyor. köfteyi sevdiği için tavuğu da balığı da köfte olarak yapıyorum. pilav istediğinde bazen domatesli ya da sebzeli falan yapıyorum. gene öyle iştahla yemiyor ama en azında hiç yememesinden iyidir.

doktor bana sebzeleri mücver şeklinde yapın demişti en azından öyle bir kaç lokma da olsa yiyor. köfteyi sevdiği için tavuğu da balığı da köfte olarak yapıyorum. pilav istediğinde bazen domatesli ya da sebzeli falan yapıyorum. gene öyle iştahla yemiyor ama en azında hiç yememesinden iyidir.
Teşekkür ederim mücver de denedim onu da yemiyor. Pilava sebze katabilirim aslında denemedim hiç

Benim oğlum da öyle. Memeyi bırakınca biraz daha açıldı iştahı. Ama yine de sebze et falan yemiyor.

Anneler merhaba. Oğlum büyudukce çok yemek seçer oldu. Şuan ne et ne tavuk ne balık ne sebze yemeği hiçbir şey yemiyor. Arada bir börek poğaça hamur işi tarzı yiyor. Meyveli mama yapıyorum pankek patates kızartması belli başlı çorba içerse o da... sadece bunlar napcagimi şaşırdım nasıl vitamin alacak bu cocuk hastalancak diye korkuyorum akıl verin lütfen sizler ne yapiyorsunuz
Merhaba, seni çok iyi anlıyorum bizde 19. Ayimiza girdik ve çorba seven balık yiyen çocuk gitti yerine eline canı ne isterse sadece onu yiyen bir çocuk geldi. Doktorumuza gittik kilo kaybimiz yok çok şükür. Meslegimden ötürü bildiğim bir şey var ise oda bu aylarda oynamayı karıştırmayı yeni eşya ve yerleri keşfediyorlar. Yemek yemeği değilde oynamayı keşfetmeyi istiyorlar. Doktorumuzda aynen böyle söyledi. Şimdi içim rahat ve boy attı 87 cm şuan. Ben rahat bir anneyim, sizde kendi içinizde bu duyguyu yenin yoksa günlük hayatınızı etkiler hale gelecek. Kendimden biliyorum. Bir süre sevdigi ne varsa ara verdim dışarıdan aburcubur asla vermedim kestim. Şimdi çorba içmeye başladık, sizlere tavsiyem evin içinde dolasarak mı yiyor bırakın yesin. Zorlamayın ozaman daha da zor oluyor. Yeni yemekler deneyin damak zevki değişiyor olabilir :)

Aynı dertten muzdaripim 😓 kurban eti kıyması ayırdım
Uyuyor şu an
Ceviz kadar tavaya koyup yumurta kırıcam
Yiyeceğini sanmıyorum ama denicem yine
Biz bir de doktorun verdiği sütü kullanıyoruz
Prematüre doğdu boyu 76 kilosu 9.7 bu sabah 😔
12 güne kardeşi doğacak nasıl yapacağımı bilmiyorum

Arada oluyor. Benimki boğazına düşkün yani beni bile kemirir ama bazen inat yapip yemiyor.
Benim buzlukta hakiki ilik ve ev yapimi tavuk/sebze bulyonum var.
Her ama her yemeğin içine koyuyorum. Şöyle diyim, elmayi bile içinde haşliyorum.
Fazla zorlamayin. Bir kaç hafta sonra açılır iştahı

Back